• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Mody: Špatné hodnocení globální ekonomiky

    V dubnu 2010 nabídl Mezinárodní měnový fond ve svém Světovém hospodářském výhledu (WEO) optimistické hodnocení globální ekonomiky, když popsal mnohorychlostní zotavení, které je natolik silné, aby v dohledné budoucnosti podpořilo růst HDP ve výši zhruba 4,5% ročně – to je vyšší tempo než v letech 2000-2007, kdy se nafukovala bublina.

    celý článek »

    Co se děje v NWR?

    Společnost NWR minulý čtvrtek svými výsledky jen potvrdila oprávněnost obav svých investorů. V prvním letošním čtvrtletí společnost totiž prodělala 22 mil.

    celý článek »

    Pozitiva z institutu Ifo... zprávy z dluhopisových trhů

    Evropské akcie i eurodolar z rána využily dobrého výsledku německého indexu Ifo i pozitivního komentáře zástupce tohoto institutu k posílení. Kurz se těsně přiblížil k 1,3000, nad tuto hranici se však nedostal a odpoledne naopak obrací směrem dolů, společně s akciovými indexy.

    celý článek »

    Falešná rally

    Domnívám se, že zvýšená pozornost, kterou čtenáři věnovali článku „Úvahy o další rally pramení z nepochopení toho, jak trhy fungují“, je plně namístě.

    celý článek »

    Hliněná bublina v USA?

    Před sto lety procházel trh se zemědělskou půdou v USA velkým boomem. Sazby ležely nízko, ceny obilnin vysoko, světová poptávka po potravinách byla nekonečná.

    celý článek »

    Premiér: Jaderné zdroje jsou pro český průmysl zásadní

    Jaderné zdroje jsou naprosto zásadní pro energetické zásobování českých domácností a průmyslu. Premiér Petr Nečas to řekl po návštěvě v jaderné elektrárně Temelín. Premiér si prohlédl stávající provozy elektrárny, ale také přípravu výstavby dvou nových...

    celý článek »

    Akciové trhy v závěru týdne oslabují

    Hlavní akciové indexy pokračují v poklesu, ztráty jsou ale mnohem menší než včera . Západoevropské indexy i přes růstový úvod oslabují zhruba o 0,5 %, když se nedaří např. bankám nebo automobilkám.

    celý článek »

    Německé pivovary proti břidlicím: Frakování znečistí naši vodu

    Těžba zemního plynu z břidlicových formací v Německu našla nečekaného protivníka: pivovary. Producenti zlatavého moku Berlín varovali, že povolení technik hydraulického štěpení, při nichž se hluboko pod zem vstřikuje směs vody, písku a chemikálií, která rozruší břidlicové horniny a uvolní kapsy s plynem, by mohlo znečistit podzemní vodu, a ohrozit tak pověstnou kvalitu německého piva.

    celý článek »

    Príliš dobrá ekonomika

    Je pozoruhodné sledovať, ako sa mení vnímanie ekonomických dát po FOMC. Doteraz akcie rástli a nálada bola dobrá, pretože ekonomika sa zlepšuje. Zrazu sú lepšie ekonomické dáta vnímané takmer negatívne. Aj teraz sme videli výborné dáta objednávok...

    celý článek »

    ČR - důvěra v domácí ekonomiku v květnu rostla

    Celková důvěra v domácí ekonomiku se v květnu zvýšila. Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu) se ve srovnání s dubnem zvýšil o 1,7 bodu. Indikátor důvěry podnikatelů se meziměsíčně zvýšil také.

    celý článek »

    FT: Británii v březnu hrozilo, že bude bez plynu

    Británie v březnu hrozilo, že se ocitne bez plynu. List Financial Times dnes na svých internetových stránkách s odvoláním na jednoho z vysokých energetických úředníků napsal, že země v jednu chvíli měla v zásobnících plyn jen na šest hodin.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 24.05.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 23.5.Změna24.5. Americký dolar USD 120.2380 -0.71%20.0940...

    celý článek »

    CETV – Erste zvyšuje doporučení na „akumulovat“, po emisi akcií snižuje cíl. Čeká mírně lepší reklamu ve 2H13

    Dokončení na konci dubna oznámené emise běžných akcií mediální skupiny Central European Media Enterprises (CETV) s předpokládaným výnosem více než 150 milionů dolarů posílilo finanční pozici firmy, konstatují analytici Erste Bank, kteří dnes, vzhledem k současné tržní ceně akcie, zvýšili doporučení na titul z původního „držet“ na „akumulovat“.

    celý článek »

    Zprávy z regionu, intradenní analýza EUR/PLN a EUR/CZK

    Polský zlotý (PLN) v průběhu páteční obchodní seance oslabil vůči euru (EUR) na desetiměsíční minima, když dosáhl hodnoty 4,2085 EUR/PLN. Důvodem byly slabé maloobchodní tržby, které v dubnu meziročně klesly o 0,2 procenta, přičemž analytici...

    celý článek »

    Sója prudce roste

    Sója roste šestý den v řadě, jak vzrostla poptávka Číny po amerických zásobách. Kontrakt s dodáním v červenci za tuto do...

    celý článek »

    Varšava získává silné spojence v boji o burzovního hegemona

    „Verdikt už padnul, Polsko bude burzovním uzlem střední a východní Evropy,“ říká vysoce postavených manažer Société Générale o varšavské burze, kde již letos proběhly obchody za více než 15 miliard zlotých (asi 4,6 miliard eur) proti pouhým 490 milionům eur ve zbytku regionu CEE.

    celý článek »

    Zlato čeří vodu blízko hlavních podpor

    Zlato neopouští čtvrteční úrovně 1389. Zlato minulý týden po ukončení první vlny korekčního vývoje v proměnlivém obchodování nachází podporu v okolí 1320, další případnou oblastí nákupu by mohla být 1301. Pásmo hlavních Fibonacciho pásem 1433 1462 a.

    celý článek »

    V Česku padaly mrazivé rekordy

    Nejnižší teplotu naměřila stanice Jizerka v Jizerských horách, -5,5 °C. O něco „tepleji“ bylo na šumavské Kvildě, kde teplota klesla na -3,9 °C. V Adršpachu naměřili...

    celý článek »

    Ozvěny Wall Street - přehled

    Přečtěte si, o čem se mluví poté, co na Wall Street ve čtvrtek odzvonilo:Řetězec s módou Gap reportoval zisk za 1.čtvrletí ve výši 71 centů na akcii, čímž překonal predikovaný zisk 69 zisk na akcii.

    celý článek »

    Ke zlepšení ekonomiky stačí udělat málo

    Karol Piovarcsy, ředitel Saxo Bank pro střední a východní Evropu. I přes pokračující ekonomické problémy Evropy, které mají negativní dopady i na domácí hospodářství, očekává Saxo Bank mírný letošní růst hrubého domácího produktu České republiky, a..

    celý článek »

    Japonské akcie dnes v noci lehce rostly

    Asijské akciové indexy se obchodovaly smíšeně. Ty japonské sice rostly, ale výrazný včerejší propad vyrovnaly jen mírně (Nikkei 225 +0,89 %, Hang Seng -0,04 %). V Japonsku nejvíce rostl technologický sektor a naopak nejvíce klesal sektor ropa a plyn.

    celý článek »

    Německá ekonomika v 1Q: slabý návrat k růstu díky domácí spotřebě

    Návrat německé ekonomiky k růstu v prvním čtvrtletí letošního roku nebyl příliš přesvědčivý, především kvůli poklesu stavební výroby a investic. Hrubý domácí produkt v 1Q dle dnes zveřejněných údajů, které potvrdily předchozí odhady, vzrostl proti předchozímu kvartálu o 0,1 procenta, zatímco meziročně, po očištění o počet pracovních dní, ekonomika oslabila o 0,2 procenta.

    celý článek »

    Alchema Special chce odložit VH Orca na konec června

    Akcionáři Alchemy Special Opportunities a Kingstown Capital Management se snaží o odložení valné hromady Orka na 27. června. Z jejich vyjádření plyne, že chtějí dát čas dalším akcionářům k registraci svých akcií na valnou hromadu, aby firmy Radovana...

    celý článek »

    Kompletně pozitivní sada makrodat

    Kromě slabšího indexu zpracovatelské aktivity v Číně, který i přes očekávání klesl pod důležitou hranici 50 bodů, byla ostatní včerejší makrodata nad očekávanými hodnotami a vyzněla veskrze pozitivně.

    celý článek »

    S&P snížila rating NWR o jeden stupeň na B

    Agentura S&P snížila společnosti NWR rating na stupeň B z B+ se stabilním výhledem. Jako hlavní důvody uvádí agentura snížení produkce a nízké ceny uhlí v 2H13. Výsledky NWR ve zbytku roku 2013 a v roce 2014 budou podle S&P slabé.

    celý článek »

    Asie se nadechuje... k dalšímu poklesu...

    Asijské burzy dnes obchodují povětšinou výše navzdory faktu, že index Nikkei se dnes opět v jednom okamžiku propadl až o tři procentní body. Jedinou záchranou tak byl včerejší, relativně pozitivní, závěr na Wall Street, kdy Dow Jones uzavřel o 0,08 procenta slabší a Nasdaq nakonec oslabil jen o 0,11 procenta.

    celý článek »

    Bell Trade žaluje TO2 o 3,2 mld.Kč

    Dle domácího tisku žaluje společnost Bell Trade domácí Telefonicu CR o 3,2 mld. Kč (zhruba 10 Kč/akcii) ohledně údajných pohledávek plynoucích z ujednání z roku 2003 s dřívějším Českým Telecomem.

    celý článek »

    EUR/GBP před důležitou rezistencí

    Člen bankovní rady britské centrální banky (BoE) Paul Fisher dnes promluvil o stavu ostrovní ekonomiky. Podle něho bude Británii ještě nějakou dobu trvat, než se jí podaří vyhrát boj se slabou ekonomikou. Velká Británie vzrostla o 0,3 procenta v...

    celý článek »

    Euro po středečním propadu posílilo

    Euro během včerejšího obchodování mazalo středeční ztráty oproti dolaru, ale zpátky k hladině 1,30 USD/EUR se nedostalo. V závěru včerejšího obchodování byla společná evropská měna kótována kolem 1,2940 USD/EUR.

    celý článek »

    V roce 2015 hrozí Španělsku 30% nezaměstnanost

    Musí se situace na periferii eurozóny před zlepšením ještě více zhoršit? Podle Société Générale (30,89 EUR, -3,87%) tomu tak je. Jak ukazuje graf, ekonomové banky očekávají, že nezaměstnanost ve Španělsku vzroste v roce 2015 na 30 % (poslední data ukazují, že již nyní dosahuje strašných 27,2 %).

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí