• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 28. 5. 2013

    Futures byly před otevřením obchodování nastaveny velmi pozitivně pod vlivem pondělního obchodování Evropy, kdy byly americké trhy uzavřeny. Růstu napomohlo i posílení asijských indexů.

    celý článek »

    Novozélandský dolar si bere oddechový čas

    Měnový pár NZD/USD se po výrazném propadu v posledních dnech zastavil a v bočním trendu mezi úrovněmi 0,8060 a 0,8120 se pohybuje už od konce minulého obchodního týdne. Rozjezd obchodování byl v pondělí přibržděn svátky ve Velké Británii a ve Spojených...

    celý článek »

    Japonský jen opět oslabuje (28.5.2013)

    Japonský jen se na měnovém páru s britskou librou propadl během dnešního dne až k úrovni 154,50. Ale z těchto hodnot se vzápětí odrazil a následně posílil v mírné korekci zpět na cenu 153,70. Obě tyto cenové hladiny jsou historické S/R úrovně.

    celý článek »

    Globální investiční halucinace

    Nikdo nemůže být silný, když je Čína slabá. Alespoň se tak zdá z posledních dat z globální ekonomiky. Pomalejší růst v Číně se promítá do nervózních prodejů na dalších trzích.

    celý článek »

    Německo a Francie dále zbrojí proti nezaměstnanosti

    Německo a Francie dnes zveřejnily nové plány, které mají pomoci snížit nezaměstnanost mládeže v Evropě. Evropská investiční banka (EIB) má podle záměru obou zemí například usnadnit poskytování úvěrů malým a středním podnikům, které vytvářejí nové pracovní příležitosti.

    celý článek »

    Evropa po datech z USA navýšila zisky, AstraZeneca (+3 %) na maximech od roku 2006

    Evropské akcie zakončily dnešních obchodování v kladném teritoriu, když celoevropský index Stoxx 600 zaznamenal největší zisk za poslední měsíc. Optimistickou náladu investorů podpořila zveřejněná makrodata, když především spotřebitelská důvěra ve Spojených státech vystoupala v květnu na svá pětiletá maxima a ceny domů vzrostly dokonce nejvíce za posledních sedm let.

    celý článek »

    Budúcnosť patrí nízkonákladovým ETF

    Na začiatok na chvíľu odbočme od investovania a financií a pozrime sa do histórie na proces osvojovania si nových, častokrát revolučných, vynálezov. Ako môžeme vidieť na nasledujúcom obrázku, niektoré boli verejnosťou prijaté extrémne rýchlo, iné pomalšie.

    celý článek »

    Koruna stagnovala, ostatní regionální měny posílily

    S českou korunou to dnes bylo jako na houpačce. Nejlevnější a nejdražší obchod v rámci dne na mezibankovním trhu od sebe dělilo skoro půl procenta. Ve výsledku domácí měna stagnovala na 25,90 CZK/EUR. Dnes nebyly zveřejněny žádné makroekonomické...

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: lákavý opening 28.5.13

    Úterní US obchodní seance je po prodlouženém víkendu úvodním vyjádřením aktivity trhů v tomto týdnu, který navazuje na poněkud snížený tah indexů směrem k dalším výšinám. Na tento fakt měly především vliv informace, že probíhá diskuse FED o možné...

    celý článek »

    Realitní boom v USA je zpět: Ceny vyskočily nejvíce za 7 let

    Oživení v oblasti residenčních nemovitostí ve Spojených státech nabírá na síle. Svědčí o tom meziroční skok cen domů na konci prvního čtvrtletí. Ekonomy sledovaný realitní index S&P/Case-Shiller za 12 měsíců do konce března vyskočil o 10,87 procenta, čímž předčil nejen konsensus na úrovni 10,2 procenta, ale navíc vykázal nejsilnější růst od dubna 2006.

    celý článek »

    Měkké indikátory vs. tvrdá realita

    Sledovat vývoj ekonomiky podle oficiálních statistických dat je jako dívat se na video z poslední dovolené. Dozvíme se jen to, co už bylo. V případě HDP je zpoždění dva měsíce při použití rychlého odhadu, resp.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 28.05.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 27.5.Změna28.5. Americký dolar USD 120.0640 -0.25%20.0120...

    celý článek »

    Japonský premiér Shinzo Abe posiela cenu jenu nadol

    Kurz USD/JPY dnes rastie o 1 percento na 102 JPY za 1 USD. Jen tak obnovuje svoje dlhodobé oslabovanie. Dnešný výpredaj odštartoval japonský premiér Shinzo Abe, ktorý uviedol, že centrálna banka by mohla ešte viac uvoľniť menovú politiku.

    celý článek »

    Made in USA?

    Šokující kolaps Rana Plazy v Bangladéši v dubnu tohoto roku, budovy, ve které sídlily nejméně čtyři továrny na výrobu oděvů, se dostal na titulní strany novin po celém světě.

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada KZET a.s.

    KZET a.s., se sídlem Opletalova 1535/4, Praha 1, IČO 27399532 Představenstvo společnosti KZET, a.s.se sídlem Opletalova 4, Praha 1, 110 00zapsané v OR Městského soudu Praha, oddíl B, vložka 10325, IČO 273 99 532 svolává v souladu s ustanovením §...

    celý článek »

    Centrálne banky a ich Hlava XXII

    Ako sme v analýze Matka všetkých kríz spomínali, centrálne banky stoja pred takmer neriešiteľnou dilemou, porovnateľne absurdnou ako bola situácia kapitála Yossariana v diele Josepha Hellera Hlava 22. Tomu bol totiž prednejší vlastný život vlasť...

    celý článek »

    Libra dopoledne mírně oslabuje

    Okamžitý pohled: Libra k dolaru depreciuje 0,1% d/d na 1,509. Trh minulý se minulý týden pohyboval pod pásmem důležitých rezistencí 1,516, 1,52 a 1,528, což signalizuje prostor po setkání se střednědobým podpůrným pásmem 1,5 1,502 respektive limitem.

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada LIGLASS, a.s.

    LIGLASS, a.s., se sídlem Líšný 6, Železný Brod, IČO 46708855 Představenstvo obchodní společnostiLIGLASS, a.s.IČ 467 08 855, se sídlem v Líšném 6, Železný Brod, PSČ 468 22, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl.

    celý článek »

    Rosněft kupuje 49% producenta plynu Itera

    Rosněft oznámil, že dokupuje 49% podíl ve společnosti Itera (producent plynu) za 3 mld. USD. Jen připomínáme, že tím společnost dosáhne 100% podílu. Ze strany Rosněftu se jedná o logický krok, ale investoři mohou vnímat nepříznivě další pravděpodobné...

    celý článek »

    OMV prodává 9% Nabucca

    OMV prodává 9% podíl ve společnosti Nabucco do rukou GDF Suez. Bližší informace nejsou známy. Pro projekt je to příznivá zpráva, protože získal nového investora a partnera po té co se dříve spíše ukazovaly nepříznivé zprávy vůči intencím současných či...

    celý článek »

    VIG za 1Q vydělal 124 mil.EUR a naplnil odhady trhu

    Pojišťovna VIG reportovala za 1Q čistý zisk ve výši 124 mil. EUR, víceméně v souladu s projekcemi trhu. Hrubé předepsané pojistné mírně kleslo (-2 % r/r), což je způsobeno plánovaným omezením krátkodobého jednorázového životního pojištění v Polsku.

    celý článek »

    Dostavba JETE: Rusko nabízí investice až za 156 mld.Kč

    Ruský premiér Dmitrij Medvěděv u příležitosti oficiální návštěvy českého premiéra Petra Nečase v Rusku uvedl, že pokud v tendru na dostavbu JE Temelín uspěje rusko-české konsorcium, přinese to ČR ruské investice ve výši až 6 mld.EUR = cca 156 mld. Kč.

    celý článek »

    Asie mírně roste, japonský Nikkei 225 přidává 1,2 %

    Asijské burzy jsou v druhý obchodní den nového týdne mírně výše, tlačené zejména růstem akcií v Tokiu. Nikkei 225 po včerejším 3% propadu dnes vzrostl o 1,20 procenta, Hang Seng je o 0,37 procenta silnější a australský ASX 200 přidává 0,22 procenta.

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada Nemofond, a. s.

    Nemofond, a. s., se sídlem Na Václavce 3196/42, Praha 5, IČO 27610586 Pozvánka na valnou hromaduSpolečnosti Nemofond, a.s.Představenstvo společnosti Nemofond, a.s. se sídlem Na Václavce 3196/42, Praha 5, PSČ: 150 00, svolává řádnou valnou hromadu...

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada PUDIS a.s.

    PUDIS a.s., se sídlem Nad Vodovodem 2/3258, Praha 10, IČO 45272891 Pozvánka Představenstvo společnosti PUDIS a.s. se sídlem Nad Vodovodem 2/3258, 100 31 Praha 10 IČ: 45272891, zapsané v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl B, vložka 1458...

    celý článek »

    Pimco: ECB bude muset šlápnout na plyn

    Fed, Bank of Japan i Bank of England provádějí intenzivní nákupy aktiv. ECB je ve srovnání s nimi pasivní. Přišla sice s programem podpory financování, z rozvah investorů na sebe ale vzala mnohem méně rizika než Fed.

    celý článek »

    Ranní analýza EUR/USD. GBP/USD, ROPY A PLATINY

    Tento týden zažíná de facto dnešní seancí, protože včera byla na trzích extrémně nízká volatilita díky státním svátkům v USA a Velké Británii. Dnešní nejzajímavější fundamentální novinkou bude S&P/Case-Shiller index v 15:00, který bude...

    celý článek »

    Svěřenské fondy poprvé v českém právu. O co přesně půjde a koho to může zajímat?

    Mezi nejodvážnější kroky českého zákonodárce, učiněné v souvislosti s rekodifikací občanského práva, patří zavedení nového institutu, jenž si klade za cíl napodobit účinky tradičního trustu, známého ze zemí angloamerické právní kultury. Svěřenský fond upravený paragrafy 1448 až 1474 nového občanského zákoníku je tak i jedním z nejžhavějších témat diskuzí mezi právníky. Co by měl od 1. 1. 2014 umožnit?

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí