• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    3 tipy, jak ušetřit čas a peníze

    Internet nemusí sloužit jen jako prostředek odesílání emailů a spravování eshopu. V několika posledních letech zaznamenal vzestup bezpočet prostředků, kterými si můžete ulehčit podnikaní a vůbec každodenní život.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 3. 6. 2013

    Nový měsíc zahájily akciové indexy pozitivně. V úvodu obchodního dne trhy ztrácely. Pokles byl veden makrodaty, respektive slabším výsledkem indexu PMI výrobního sektoru, který navíc klesl pod klíčovou hodnotu 50 bodů.

    celý článek »

    Povodně 2013: Dopady na českou ekonomiku a akcie

    Stoupající hladiny řek zaplavily média. Jaké budou dopady povodní na českou ekonomiku a akcie obchodované na pražské burze? Na otázky šéfredaktora Investičního webu odpovídali v pořadu Investice ZET Jan Bureš, hlavní ekonom ERA...

    celý článek »

    Euro se odpoutalo od hranice 1,3000

    Obchodní týden začalo euro na páru s americkým dolarem těsně pod silnou S/R úrovní 1,3, kterou se už několik dní snaží kurz prorazit. Tentokrát si hned ráno našel cestu nad tuto úroveň a posílil až k 1,304, čemuž pomohla série pozitivních...

    celý článek »

    VIDEO: Týdenní výhled pro EUR/USD

    Hlavními událostmi tohoto týdne, a to nejen na americkém kontinentu, budou . páteční data z trhu práce v USA. Právě ta jsou jedním z klíčových ukazatelů, které sleduje americká centrální banka (Fed) při svém rozhodování o délce a výši trvání...

    celý článek »

    Týdenní výhled pro Británii a GBP

    Centrální banka bude kromě eurozóny rovněž zasedat ve Velké Británii (BoE). Půjde o poslední zasedání britské bankovní rady, kterému bude předsedat současný guvernér Mervyn King. Od 1. 7. 2013 ho v řídícím křesle nahradí jeho kanadský protějšek Mark.

    celý článek »

    Týdenní výhled pro Austrálii a AUD

    V úterý zasedá australská centrální banka (RBA). Ta na svém předchozí květnové schůzi snížila základní úrokovou sazbu o 25 bodů na historicky nízkou hodnotu 2,75 procenta. Nyní neočekáváme, že by RBA přistoupila k dalšímu snížení sazeb, i když zemi..

    celý článek »

    Americký dolar ztrácí a japonský jen posiluje

    Po delší době zase americký dolar na páru s japonským jenem oslabuje. Během pondělí se kurz páru dostal na úrovně, kterých dosahoval na začátku května. Odpolední americká makroekonomická data byla tak slabá, že se dolar propadl až k S/R úrovni 99.00.

    celý článek »

    2030: Investiční svět Číndie

    Je to už několik let, co jsem se zde trochu atypickým způsobem pokusil odhadnout, jak bude vypadat světová ekonomika v roce 2050. Podobného cvičení, ale ve standardní formě i obsahu, se nedávno dopustili ekonomové z OECD.

    celý článek »

    Eurodolar strmě roste na 1,31 po poklesu ISM

    Koruna za dnešek nakonec lehce oslabila, ačkoli odpoledne se krátce snažila o opak. V závěru se k euru obchoduje na 25,74. Data z domácí ekonomiky byla dobrá - index nákupních manažerů se dostal těsně nad padesátku - ale na korunu velký dojem neudělala.

    celý článek »

    JPMorgan snižuje odhad cen zlata i ropy v tomto roce

    Banka JPMorgan (JPM) dnes aktualizovala svůj pohled na vybrané komodity. Pro zlato snižuje odhad průměrné letošní ceny o 9 % na 1595 USD, pro příští rok o 5 % na 1719 USD. Stále tedy vlastně věří ve značný růst, zejména v příštím roce.

    celý článek »

    Květnové insider obchody na Wall Street

    S příchodem nového měsíce se můžeme poohlédnout po obchodech, které uskutečnili manažeři US korporací v měsíci minulém. Jak už bývá zvykem, prodejní tzv. insider obchody svým objemem převyšují ty nákupní. Nicméně jsme se dočkali u nákupů i 100 mil.

    celý článek »

    Akcie německých zajišťoven klesají

    Obavy z přiškrcení velkorysé americké měnové politiky, které se podepsaly pod poklesem akciových indexů v minulém týdnu, nadále dominují dění na evropských burzách. Hlavní národní indexy odepisují přes půl procenta.

    celý článek »

    HINDENBURG A VIX, JAKÝ BUDE DALŠÍ VÝVOJ?

    Zámořské trhy dnes absorbovaly poměrně velkou porci makrodat, která dopadla smíšeně. Index nákupních manažerů PMI byl za květen revidován z 51,9 b. na konečných 52,3 b. (kons. 52,0 b). Další ukazatele vyzněly spíše negativně.

    celý článek »

    Koruna pár haléřů ztratila

    Domácí koruna se dnes pohybovala okolo hranice 25,70 CZK/EUR bez jasnějšího trendu. Na mezibankovním trhu se obchodovala během prvního červnového pracovního dne v pásmu necelých 10 haléřů. Oproti pátečnímu závěru oslabila o zhruba dvě desetiny...

    celý článek »

    Nouriel Roubini: Důvody pro další pokles zlata (až pod 1000 USD…)

    Rally na zlatu, která probíhala mezi lety 2009 a 2011 a během níž se cena tohoto kovu vyhoupla na více než dvojnásobek, nesla všechny známky klasické bubliny, které lze na trzích aktiv vidět, uvedl ekonom Nouriel Roubini, který se během pokrizových let vryl do povědomí účastníků finančních trhů jako prognostik-pesimista.

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: snaživý opening 3.6.13

    Úvodní pondělní a zároveň první červnová seance je předznamenáním silného obchodního týdne, který bude zvláště náročný z pohledu reakce trhů na reporty zásadních makrodat, které ve svém pátečním závěru vyvrcholí údaji o trhu práce, tj.

    celý článek »

    Wall Street našla podporu pro růst i v lepším indexu PMI

    Americké futures se během dopoledne posunuly směrem vzhůru s tím, jak se zotavily evropské akcie z ranního 1,5 procenta pádu. Pozitivní impuls nabídnula také květnová konečná revize indexu PMI – zatímco rychlý odhad hovořil o poklesu z dubnových 52,1 bodu na 51,9 bodu, ale dnešní konečná čísla ukázala naopak na růst na 52,3 bodu (konsensus 52,0 bodu).

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 03.06.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 31.5.Změna3.6. Americký dolar USD 119.7690 +0.11%19.7920...

    celý článek »

    Dluhopisy propadly nejvíce od roku 2004. Nejde o korekci, varují Goldmani

    Nedávný pozitivní vývoj na globálních akciových trzích pomalu dohánějí i dluhopisy, které se zpravidla pohybují opačným směrem než akcie. Globální dluhopisové trhy v květnu zaznamenaly největší měsíční ztrátu od roku 2004 při spekulacích o dalším zlepšování americké a potažmo i světové ekonomiky.

    celý článek »

    Zoskok dlhopisov zo stratosféry

    Poradcovia Fedu upozorňujú na bublinuZáver minulotýždňového obchodovania na Wall Street sa niesol v znamení poklesu. Straty na trhu začali agresívnejšie rásť v druhej polovici seansy. Na trhu sa hovorí o viacerých dôvodoch poklesu. Prvým je report...

    celý článek »

    Evropské trhy korigují ranní ztráty

    Evropským trhům se v průběhu dopoledne podařilo umazat valnou část ztrát. Německý DAX aktuálně osciluje kolem nuly, francouzský CAC 40 je již 0,51% v plusu. Podobně se vede tuzemskému benchmarku PX, který drží kladnou nulu.

    celý článek »

    Švýcarský frank klidný blízko pásma 0,949 0,951

    Švýcarský frank k dolaru je na vzestupu 0,2% d/d na 0,955 bez větší odpovědi na nedělní komentáře šéfa Fedu Bernankeho na Universitě Princeton. Jeho vystoupení na téma 10 námětů se netýkalo aktuálního či budoucího ek. vývoje/monetární politiky. Trh..

    celý článek »

    Kde Evropa funguje

    Švédská města už týdny čeří výtržnosti nezaměstnaných přistěhovalců a mnozí pozorovatelé z toho vyvozují krach švédského ekonomického modelu. V tom se mýlí.

    celý článek »

    Caterpillar a jeho vysoké nákupní objemy (3.6.2013)

    Cenová akce se odehrává v postupujících vlnách, a pokud jsou obchodní objemy v souladu s touto cenovou akcí, jedná se o silnou indikaci pohybu v příslušném směru. V následujícím grafu vidíme, že CAT vytvořil dvojitou rostoucí formaci, přičemž rostoucí...

    celý článek »

    ČR - výrobní PMI podle HSBC opětovně rostl

    Z květnových údajů PMI® od HSBC vyplývá, že podnikatelské podmínky v českém výrobním sektoru se i přes lehký pokles objemu nových zakázek stabilizovaly. Objem výroby podruhé za dva měsíce mírně stoupl, když předtím osm měsíců za sebou klesal.

    celý článek »

    Euro nakonec své zisky neudrželo

    Americké předstihové indikátory nakonec dolaru pomohly. Zatímco první polovina minulého týdne byla z kurzového pohledu pro trh eura vůči dolaru nezajímavá, mimo jiné i kvůli pondělnímu svátku ve velké Británii i USA a tedy nedostatku fundamentálních.

    celý článek »

    Jak vypadá zombifikace eurozóny?

    Ekonomika Spojených států se nadále uzdravuje, růst v eurozóně bude ale pravděpodobně slabý delší dobu. Konkrétně to znamená, že by neměl překročit hranici 0,5 %, jádro měnové unie si povede o něco lépe, periferie o něco hůř.

    celý článek »

    3. června: Užitečné informace pro investory

    Americké akcie: Špatný týden, i tak dobrý měsíc Index S&P 500 ztratil za týden 2,20 %, Dow odepsal 1,56 % a technologický Nasdaq klesl o 1,23 %. I přes kolísání způsobené nejistotou ohledně budoucího chování Fedu mají za sebou ale trhy příznivý měsíc.

    celý článek »

    100 Kč + DPH, či bez DPH? Správné počítání v praxi

    Přes 20 let u nás uplynulo od zjevení fenoménu VAT či DPH. Vrcholné soudní instance již vícekrát podaly návody, jak řešit cenu a DPH. Pokud z fakturované ceny musím odvést až 21% coby DPH, pak je všem jasné, že ve skutečnosti musím prodat za 121 Kč, aby mi 100 Kč zůstalo.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Komentář: Spotřebitelská nálada na vzestupu

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů, tak podnikatelů.

    celý článek »

    Půlení bitcoinu bylo úspěšné, ale co bude dál?

    Ilustrační obrázek | zdroj: CoinBank https://coinbank.cz/portal-o-kryptomenach Chvíli po sobotní půlnoci proběhlo v pořadí již čtvrté půlení odměny pro těžaře za jejich práci. Ti tak nově dostávají za ověření každého bloku již jen 3,125 bitcoinu.

    celý článek »

    Konec půstu – vstříc růstu (Ekonomické výhledy)

    Ekonomika začíná ožívat Po loňském poklesu o 0,2 % očekáváme letos růst HDP o 1,4 % a příští rok jeho zrychlení na 2,2 %. Motorem ekonomického oživení by měl být obnovený růst domácní poptávky, ať už spotřeby či investic. K vyšším útratám domácností by...

    celý článek »

    Spotřebitelská nálada na vzestupu (Komentář)

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů

    celý článek »

    Česko by mohlo zvládnout kýžené „měkké přistání“, říkají nejnovější čísla k důvěře v ekonomiku. Zkrocení inflace bez vyvolání růstu míry nezaměstnanosti je přitom vzácný jev

    Spotřebitelům v Česku se rychle vrací důvěra v ekonomiku. V dubnu je jejich nálada v tomto směru lepší, než odpovídá dlouhodobému průměru let 2003 až 2023; přitom lepší než dlouhodobě průměrnou náladu mají čeští spotřebitelé poprvé za celé období od&helli

    celý článek »

    PM ČR: PMI potvrdilo slabost domácího trhu i pro 1Q24

    Včera reportoval výsledky za 1. kvartál Philip Morris International (PMI), tedy mateřská společnost Philip Morris ČR (PM ČR). Tržby dosáhly 8,8 mld. USD (+9,7 % r/r) oproti očekávání 8,5 mld, na což měl vliv růst objemů prodaných bezdýmných produktů&helli

    celý článek »

    Ranní okénko - PMI data optimismus nedodala

    Za pár minut zveřejní Český statistický úřad výsledky dubnového konjunkturálního průzkumu . Od začátku roku pozorujeme vyšší důvěru spotřebitelů v českou ekonomiku, což je dáno především vývojem inflace.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (24.04.2024)

    Středeční seance na akciových trzích slibuje pozitivní vývoj. Po včerejších ziscích indexů na Wall Street dnes býčí trend rozšířily indexy z asijských trhů. Býčí trend na Wall Street včera dále podpořily slabé údaje o indexech PMI, které vyvolaly holub...

    celý článek »

    Akcie společnosti Tesla se prudce propadají ke dnu

    Akcie společnosti Tesla zahájily pondělní seanci poklesem a dostaly se na téměř 18měsíční minimum 138,84, než zakončily den s minimálním ziskem na 141,88. Investoři nyní bedlivě sledují, zda v blízké budoucnosti dojde k býčímu obratu, neboť důležitá&helli

    celý článek »

    Od Microsoftu se stále mnoho očekává

    Očekává se, že Microsoft vykáže výrazný 15% nárůst tržeb a zisku ve srovnání s loňským rokem, přičemž se spoléhá na svou schopnost zpeněžit výhodu prvenství v oblasti umělé inteligence, kterou má díky svému podílu v průkopnické společnosti Chat-GPT.

    celý článek »

    Do české ekonomiky se vrací dobrá nálada

    „Do české ekonomiky se pomalu vrací optimistická nálada. Svědčí o tom dubnový vývoj Indikátoru důvěry v českou ekonomiku, který sestavuje Český statistický úřad. Meziměsíčně se zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0, přičemž rostla důvěra jak podnikatelů, tak&

    celý článek »

    USDCAD roste po datech z USA a Kanady (BREAKING)

    USDCAD dnes ve 13:30 BST zaznamenal skokový nárůst volatility po zveřejnění dat ze Spojených států a Kanady. Očekávalo se, že údaje o objednávkách zboží dlouhodobé spotřeby v USA za březen ukážou meziměsíční nárůsty hlavních a hlavních objednávek

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 24.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 23.4.Změna24.4. Americký dolar USD 1 23.6720 -0.23%23.6160...

    celý článek »

    Valmez chystá nový dům pro seniory

    Rozšířit nabídku nízkobariérového a bezbariérového bydlení pro své dříve narozené občany chce město Valašské Meziříčí. Zastupitelé proto nyní odsouhlasili přípravu architektonické soutěže na podobu nového bytového domu v ulici J. K. Tyla

    celý článek »

    Cena zemního plynu v Evropě po čtyřech měsících poklesu v březnu vzrostla kvůli geopolitickému vývoji ve východní Evropě a v polovině dubna se dostala opět nad 30 EUR/MWh - Globální ekonomický výhled duben 2024 - Ostatní komodity

    Cena zemního plynu v Evropě po čtyřech měsících poklesu v březnu vzrostla kvůli geopolitickému vývoji ve východní Evropě a v polovině dubna se dostala opět nad 30 EUR/MWh. Rusko podniklo nově útoky i na podzemní zásobníky plynu na Ukrajině.

    celý článek »

    Polská inflace v březnu dále výrazně zpomalila, centrální banka však zůstává opatrná a se snižováním sazeb vyčkává - Globální ekonomický výhled duben 2024 - Polsko

    Polská inflace v březnu dále výrazně zpomalila, centrální banka však zůstává opatrná a se snižováním sazeb vyčkává. Meziroční inflace v březnu opět silně klesla (z 2,8 % na 1,9 %) a nacházela se tak druhý měsíc v řadě uvnitř cílového pásma centrální&helli

    celý článek »

    Oživení čínského hospodářství v prvních měsících tohoto roku se projevilo v silných údajích o průmyslové produkci za leden a únor - Globální ekonomický výhled duben 2024 - Čína

    Oživení čínského hospodářství v prvních měsících tohoto roku se projevilo v silných údajích o průmyslové produkci za leden a únor. Expanze činila 7 % meziročně, více než 6,8 % v prosinci 2023 a o 2 p.b. více než zněla většina předpovědí analytiků.

    celý článek »

    Binancecoin se 7denním vzestupným trendu

    Token největší světové kryptoměnové burzy Binance, Binancecoin (BNB) v poslední době vykazuje neuvěřitelnou odolnost a v korekci si vede lépe než Ethereum a Bitcoin. Kryptoměna má za sebou 7 vzestupných relací

    celý článek »

    AUDUSD (24.04.2024) (Graf dne)

    Australský dolar je dnes nejvýkonnější měnou na širokém devizovém trhu na pozadí vyšší než očekávané inflace CPI. Inflace vzrostla v prvním čtvrtletí meziročně o 3,6 %, což je silnější než výsledek 3,4 %, který trh očekával

    celý článek »