• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 6. 6. 2013

    Dnes před otevřením trhu se pozornost investorů upírala k makrodatům z trhu práce, které byly předzvěstí zítra zveřejňovaného údaje o výši celkové nezaměstnanosti. Počty nových žádostí vykázaly hodnotu téměř shodnou s odhady, nicméně proti minulému...

    celý článek »

    Co na tom Facebooku vidí?

    Služby společnosti Facebook (FB) nevyužívám, povyk, který probíhal kolem jejích akcií, šel mimo mě, a celkově nejde o společnost, která by ve mě vzbuzovala neodolatelný zájem.

    celý článek »

    Pražskou burzu strhla Erste (-4 %), prodejci se vrátili na NWR

    Pražská burza v průběhu čtvrtečního dne navázala na svůj včerejší pokles, když index PX utržil 0,69% ztrátu. Hlavní měrou k tomuto vývoji přispěl odpolední propad akcií Erste, která se za rekordně nízkého objemu během pár okamžiků propadla o více jak 4 % ke hladině 614 korun za akcii.

    celý článek »

    Erste táhne PX do ztrát

    Evropské burzy neudržely dopolední zisky a klesají nejčastěji o několik desetin procenta. Nedaří se zejména bankovnímu sektoru, kde investoři zřejmě očekávali příslib dalších stimulů po dnešním zasedání šéfů ECB.

    celý článek »

    Koruna stagnovala, ostatní regionální měny oslabily

    Obchodování na české koruně bylo dnes nezajímavé. Koruna se dnes během celého dne obchodovala kolem 25,78 CZK/EUR. V závěru dne domácí měna posílila na mezibankovním trhu k 25,75 CZK/EUR. Dnes byla zveřejněna dubnová statistika zahraničního obchodu,.

    celý článek »

    FT: Londýn možná přijde o dohled nad klíčovou úrokovou sazbou

    Londýn by mohl přijít o dohled nad klíčovou mezibankovní sazbou LIBOR, která se loni ocitla v centru skandálu kvůli údajné manipulaci. Evropská unie totiž navrhuje, aby na Londýnskou mezibankovní nabízenou sazbu, jak zní plný název sazby LIBOR, dohlížel evropský regulátor v Paříži.

    celý článek »

    Venezuela opět v problémech? Chystá se devalvace o 50% ?!

    Podle agenturních zpráv se v poslední době intenzivně spekuluje o tom, že Venezuela má opět vážné finanční problémy, které by mohla řešit přes výraznou devalvaci své měny. Podle tržní šuškandy by devalvace mohla být až v rozsahu 50% proti americkému...

    celý článek »

    Česká exportní banka, a.s. - Emise dluhopisů

    Česká exportní banka, a.s.IČO: 63078333Povinně uveřejňovaná informaceČeská exportní banka, a.s. vydala dne 06.června 2013 v zahraničí v pořadí 37. emisi dluhopisů v rámci schváleného programu „Euro Medium Term Note Programme“ (rámec v celkové aktuální výši 4 mld.

    celý článek »

    ECB ponechala sazby v klidu

    Bankovní rada ECB dnes na svém zasedání ponechala stávající nastavení hlavních úrokových sazeb beze změn. Hlavní repo sazba zůstává na 0,5%, což naplnilo všeobecné očekávání trhu. Depositní sazba zůstává na nule. zpráva bude dále rozšířena

    celý článek »

    Ovládne trhy insider trading?

    Pro akcie Dell Computer byl 28. srpen 2008 špatným dnem. Firma zveřejnila zisky, které byly hodně pod očekáváním, a uvedla, že hrubá zisková marže se prudce snížila.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 06.06.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 5.6.Změna6.6. Americký dolar USD 119.7530 -0.54%19.6460...

    celý článek »

    Kríza prichádza!

    Slabé ADP poslali trhy nadolVčerajšie dáta z US trhu práce sklamali očakávania a poslali akcie nižšie. Index SP500 tak poklesol za ostatných 12 dní už ôsmy krát. Benchmark Dow Jones zas stratil kontrolu nad úrovňou 15.000 po prvý krát za posledný...

    celý článek »

    Odpolední analýza EUR/USD a přehled událostí

    Německé průmyslové objednávkyv dubnu zpomalily o 2,3 procenta a ukázaly na tvrdohlavost největší evropské ekonomiky zrychlit výkonnost hospodářství. Ekonomové očekávali pokles pouze o 1 procento. Meziročně kontraktovaly objednávky o 0,4 procenta....

    celý článek »

    11,30 - Evropa na korekci US trhů nenavazuje, prozatím

    Investoři v Evropě si ze včerejšího vývoje v USA příliš těžkou hlavu nedělají a většina evropských trhů se pohybuje v zelených číslech. Nejvýrazněji roste španělský SE General Index (0,86%). V závěsu se drží francouzský CAC 40 s přírůstkem 0,36%.

    celý článek »

    KIT digital: Cena warrantů stanovena na 0,205 USD za kus

    Společnost KIT digital v upraveném plánu reorganizace stanovila cenu za uplatnění warrantů na akcie nově vzniklé společnosti Piksel na 0,205 USD. K plánu by se nyní měl vyjádřit akcionářský výbor, který byl ustanoven minulý týden a následně by o něm měli.

    celý článek »

    VČERA V USA VÝPLACH, ČEKÁNÍ NA ECB

    Investoři se včera ve večerních hodinách od šéfa FEDu dozvěděli, že ekonomika USA se zotavuje pomalým až mírným tempem. To je do značné míry zvolnění předchozí rétoriky, když poslední vyjádření bylo mírné tempo. Silný naopak zůstává trh nemovitostí.

    celý článek »

    Tokijská burza navýšila včerejší ztráty...

    Asijské burzy v předposlední obchodní den navyšují své včerejší ztráty poté, co byla v USA publikována negativní makroekonomická data. Index Nikkei 225 klesl o 0,85 %, Hang Seng ztratil 0,95 % a australský ASX200 oslabil o 1,12 %.

    celý článek »

    MMF přiznal selhání při pomoci Řecku

    Mezinárodní měnový fond přiznal "významná selhání" při pomoci Řecku. V neobvykle upřímném hodnocení svého postupu při záchraně Řecka, které zveřejnil v noci na dnešek, fond uvedl, že mimo jiné podcenil, jak hodně mohou úsporná opatření stlačit již tak slabou ekonomiku.

    celý článek »

    Euro proti dolaru ve středu nakonec téměř beze změn

    Kurz eura proti dolaru byl včera jako na houpačce. Měnový pár USD/EUR se po několika výkyvech vrátil téměř ke svému úternímu závěru a uzavřel mírně pod hranicí 1,31. Z obou břehů Atlantiku jsme se totiž dočkali nepříliš příznivých ekonomických...

    celý článek »

    Fed: Ekonomika USA roste pomalu až mírně, realitní sektor dynamicky

    Americká ekonomika rostla od poloviny dubna "pomalým až mírným" tempem, uvedla americká centrální banka (Fed) v situační zprávě nazvané Béžová kniha. Proti předchozí zprávě to naznačuje určité zpomalení, protože dubnová Béžová kniha mluvila pro období od počátku března do poloviny dubna o "mírném" růstu.

    celý článek »

    Centrální banky a fondy nakupují severské měny

    Centrální bankéři a manažeři fondů státního bohatství si ve snaze snížit závislost portfolií na dolarech a eurech oblíbili měny skandinávských zemí. Chtějí tak využít lepší ekonomické vyhlídky či konzervativnější měnovou politiku severských států, díky nimž se dá očekávat stabilita jejich měn a cenných papírů v nich denominovaných.

    celý článek »

    VIDEO: Jak může skončit nekonečné tištění peněz?

    Ekonomická krize vložila více moci do rukou centrálních bankéřů. Na rozdíl od vlád je nikdo nevolil, přesto však mají větší kontrolu nad ekonomikou než kdokoli jiný. Jak může skončit nekonečné tištění peněz? Hrozí světovému hospodářství spíše inflace,...

    celý článek »

    Principy a taje smlouvy o skladování

    Jaké změny přinese nový občanský zákoník do úpravy smlouvy o skladování? Stručně řečeno minimální. To ale neznamená, že by tato smlouva nebyla zajímavá. Naopak, a to například i díky jednomu rozhodnutí Nejvyššího soudu.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí