• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Americké akciové trhy na závěr týdne předvedly solidní růst

    Americké akciové trhy zakončily poslední obchodní seanci tohoto týdne v zeleném teritoriu na denních maximech, když výsledky klíčového měsíčního reportu z amerického trhu práce alespoň na chvíli rozptýlily obavy z možného postupného omezení expanzivní měnové politiky amerického Fedu.

    celý článek »

    Česká koruna se drží dlouhodobé předpovědi

    Přesně podle dlouhodobých predikcí významných brokerských a bankovních domů se česká koruna, na páru s eurem, ocitá u prahu hodnoty 25,500. Předpověď, že bude v roce 2015 cena měnového páru EUR/CZK na kurzu u 24,300.

    celý článek »

    Moje chyby posledních let

    Tak nějak se to sešlo, že jsem při psaní posledních několika příspěvků přemýšlel i o tom, kdy jsem se během posledních několika let nejvíce mýlil. A v dnešních HN čtu, že tam podobnou sebereflexi provádí několik dalších fandů „bezútěšné vědy“, za kterou bývá ekonomie často označována.

    celý článek »

    Nová tvář centrálního bankovnictví

    V mnoha velkých centrálních bankách světa probíhá výměna stráží. Haruhiko Kuroda nastoupil do funkce guvernéra Japonské centrální banky (BOJ), kde ho čeká nesmírně obtížný úkol ukončit dvě desetiletí stagnace.

    celý článek »

    Hypotéka od Wüstenrotu již od 2,39 % ročně

    Chybí vám u rodičů soukromí? Je vám byt už malý? Právě teď máte ideální příležitost pořídit si nové vlastní bydlení. Hypotéky jsou levné a u Wüstenrotu už nebudete platit ani poplatek za správu úvěru.

    celý článek »

    Akciové trhy na konci týdne rostou

    Západoevropské akcie po většinu dne stagnovaly, po údajích z amerického trhu práce ale rostou přibližně o 1 %. Pozitivně totiž překvapil počet nových pracovních míst v USA, míra nezaměstnanosti naopak oproti očekávání mírně vzrostla.

    celý článek »

    Akciové trhy na konci týdne rostou (7.6.2013)

    Západoevropské akcie po většinu dne stagnovaly, po údajích z amerického trhu práce ale rostou přibližně o 1 %. Pozitivně totiž překvapil počet nových pracovních míst v USA, míra nezaměstnanosti naopak oproti očekávání mírně vzrostla.

    celý článek »

    Gazprom ztratil zájem o investice v Německu. Chce se orientovat na Balkán a Turecko

    Velká love story mezi Gazpromem a německými energetiky končí. Ambice ruského plynárenského gigantu, symbolizované výstavbou nákladného podmořského plynovodu Nord Stream, přímo spojujícího obě země, narazily na nedostatek politické podpory v Berlíně, a hlavně na tristní stav evropského energetického trhu, který zvýhodňuje uhlí a obnovitelné zdroje na úkor plynu.

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: opening 7.6.13 na sever

    Celý obchodní týden se dnes v USA uzavírá velkou sérií makroukazatelů, která je ostře sledována všemi participanty trhů, včetně současného hlavního hybatele trhů, kterým není nikdo jiný než FED prostřednictvím své aktivity QE a odkupů vládních dluhových..

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 07.06.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 6.6.Změna7.6. Americký dolar USD 119.6460 -1.83%19.2850...

    celý článek »

    ECB podle očekávání úroky nezměnila.

    Mads Koefoed, hlavní makroekonomický stratég Saxo Bank. ECB podle očekávání úroky nezměnila. Neočekáváme, že by případné budoucí snížení úrokových sazeb mohlo mít významný dopad na reálnou ekonomiku. ECB by se podle nás místo toho měla zaměřit na...

    celý článek »

    Japonské akcie na prahu medvědího trhu lákají, nakupuje prý i Soros

    Japonský akciový trh si v posledním obchodním dni týdne zakoketoval s medvědím trhem, v závěru mu nicméně těsně unikl. Zaprvé, vládní penzijní fond, který je objemem spravovaných aktiv přes jeden bilion dolarů největším na světě, oznámil záměr navyšovat ve svém portfoliu podíl akcií na úkor investic do dluhopisů.

    celý článek »

    ČEZ bude v Bruselu zastupovat významný diplomat Kovanda

    K 1. červnu nastoupil na post vedoucího reprezentační kanceláře Skupiny ČEZ Karel Kovanda, významný český diplomat. Jeho úkolem bude zprostředkovávat kontakt s evropskými orgány, které zaujímají stále větší význam při formování energetické politiky.

    celý článek »

    Německý průmysl v dubnu rostl, čekala se stagnace

    Růst německé průmyslové výroby v dubnu dosáhl 1,8 procenta oproti předchozímu měsíci. Jde o lepší výsledek ve srovnání s trhem očekávanou stagnací. Zároveň duben přináší zrychlení z březnových 1,2 procenta a nejvyšší meziměsíční růst od loňského března.

    celý článek »

    Lotyšsko ukazuje, že to jde

    Podle aktuální konvergenční zprávy Evropské komise by se osmnáctou členskou zemí eurozóny mělo stát prvního ledna příštího roku Lotyšsko. Zajímavé na tom je několik novinek. Za prvé, Lotyšsko by mělo být první novou členskou zemí eurozóny, jež vstupuje...

    celý článek »

    Německo - objednávky v průmyslu výrazně zklamaly

    Německé objednávky v průmyslu zklamaly, místo očekávaného poklesu o 1% klesly o 2,3%. Data tak v podstatě potvrdila nemastné-neslané konjunkturální indexy. Domácí objednávky poklesly o 3,2% (což určitě neukazuje na očekávané oživení poptávky v Německu) a.

    celý článek »

    ČR - stavebnictví v dubnu kleslo meziročně o 11,4%

    Stavební produkce v dubnu 2013 klesla meziročně o 11,4 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 14,8 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota vzrostla o 7,2 %. Bylo zahájeno meziročně o 18,5 % bytů více. Dokončeno bylo o 27,7 % bytů více.

    celý článek »

    Euro oproti dolaru na čtyřměsíčním maximu

    Společná evropská měna si během včerejší seance oproti americkému dolaru připsala více jak 1 %. V závěru dne i v průběhu nočního obchodování v Asii byla kótována na 1,3250 USD/EUR. To je nejvyšší úroveň od poloviny letošního února.

    celý článek »

    Jak na největší investiční obavy

    Akciím trvalo čtyři roky, než se zotavily z propadu na dno roku 2009. Můžeme tedy nyní klidně spát? Těžko. Další šok by mohl vymazat velkou část zisků během velmi krátké doby.

    celý článek »

    4 argumenty pro pokles kruzů akcií

    Býci stále věří, že Fed zachová svou politiku odkupů dluhopisů, podpoří dále americkou ekonomiku, a každý výraznější pokles akciového trhu je proto skvělou nákupní příležitostí. David Rosenberg z Gluskin Sheff ale již na konci května viděl několik...

    celý článek »

    Japonský jen výrazně posiluje

    Na grafu měnového páru AUD/JPY je vidět výrazný posun ceny ve prospěch japonského jenu. Ale nejen na tomto páru jen získává to co poslední týdny ztratil při japonské měnové politice uvolňování měny.

    celý článek »

    Česká koruna je pod 25,700

    I přesto, že se kurz měnového páru EUR/CZK pohybuje stále na svých historických maximech, určitá snaha o zpevnění koruny tu je. Euro samo bojuje o své místo na měnovém trhu a snaha o oslabení jako u ostatních měn přináší pro českou korunu zisky.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Graf dne - USDJPY (29.03.2024)

    Menové páry spojené s japonským jenom môžu v najbližšom období zaznamenať nárast volatility. Japonský minister financií Suzuki zdôraznil, že pohyby na menovom trhu sú prehnané a majú čisto špekulatívny charakter. Okrem toho nevylúčil potrebu ďalších in...

    celý článek »

    Ranní shrnutí (29.03.2024)

    Trhy pomalu zahajují sváteční víkend, což znamená, že některé trhy budou dnes zavřené. Nikkei uzavřel seanci v plusu 0,5 %, zatímco USDJPY se obchoduje na úrovni 151,4 a na mezidenní bázi je beze změny. Japonský ministr financí Suzuki zdůraznil, že poh...

    celý článek »

    Finanční polštář zajistí ten nejkvalitnější spánek

    Mimořádný výdaj je tím, co může klidný rodinný život rozhodit i na několik měsíců. To v případě, že nemáte vytvořenou finanční rezervu na nečekané výdaje. Poradíme vám, jak ji tvořit, jaká by měla být její výše a v jaké podobě byste ji měli mít uloženou.

    celý článek »