• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 10. 6. 2013

    Začátek nového týdne lze z pohledu indexů s klidným svědomím označit za velmi nudný. Hlavní indexy se během dne nevydaly žádným směrem a jejich denní výsledek byl nulový. Trh měl nedostatek kurzotvorných informací, makrodata nebyla zveřejněna prakticky...

    celý článek »

    Česká vláda by se měla zaměřit na mikroekonomiku

    Karol Piovarcsy, ředitel Saxo Bank pro střední a východní Evropu. Nadále tvrdím, že by se vláda měla mnohem více zaměřit na mikroekonomiku. Podporou živnostníků a drobných podnikatelů, například snížením administrativní zátěže, podporou zkrácených...

    celý článek »

    Hrozba konce QE spustila výplach dluhopisových fondů

    Dluhopisové fondy zažívají rekordní odliv prostředků kvůli vysoké volatilitě, růstu úrokových sazeb a obavám z možného ukončení stimulačních opatření americké centrální banky, která do finančního systému měsíčně pumpuje desítky miliard dolarů.

    celý článek »

    O 50 % dražší než americké akcie

    Japonské akcie se díky revolučnímu obratu v ekonomické politice staly letos jedním z investičních hitů. Ke konci května se ale situace obrátila, Nikkei se vydal směrem dolů a mezera mezi japonskými a americkými akciemi se rychle uzavírá:Zdroj: Bloomberg Důvody k obratu na japonském trhu jsou předmětem intenzivní diskuse s nejasnými závěry.

    celý článek »

    EVROPA ZISKY NEUDRŽELA

    Evropským trhům se před koncem obchodní seance příliš nedaří. Kladné hodnoty se zatím daří hájit německému, polskému a maďarskému trhu. Zbytek Evropy stagnuje nebo klesá. Německý index DAX táhnou vzhůru nejvíce akcie společnosti Fresenius Medical...

    celý článek »

    Hlavní akciové indexy v úvodu týdne mírně oslabují

    Západoevropské akcie dnes oscilují kolem pátečního kurzu. Evropské burzy tak nenavázaly na noční prudký růst japonských akcií po revizi růstu tamní ekonomiky mimo jiné proto, že další zprávy z Asie již tak optimistické nebyly - čínský vývoz...

    celý článek »

    Orco Germany: Téměř 10% podíl získala kyperská KAMORO

    Kyperská společnost KAMORO Limited nabyla téměř 10% podíl v německé Orco Germany. Snížení podílu v ní v minulém týdnu oznámila skupina Orco. Subjekt KAMORO Limited formálně stojí na druhé straně transakce, jak dnes zveřejnila Orco Germany (OG) díky regulatornímu hlášení.

    celý článek »

    Jednání německého Ústavního soudu je za dveřmi

    O blížícím se jednání / slyšení německého ústavního soudu o účasti Německa na pomoci dalším zemím eurozóny jsem informoval čtenáře přibližně před týdnem . O tom, že si v kramflecích není jistá ani Evropská centrální banka, svědčí její chování.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 10.06.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 7.6.Změna10.6. Americký dolar USD 119.2850 +0.77%19.4350...

    celý článek »

    Stratená poldekáda

    NFP: ani silné ani slabéAj keď piatkové dáta z US trhu práce neskončili ohurujúco, údaj stačil na to, aby potlačil akcie vyššie. Obchodníci sa totiž sústredili na to, že dáta nie sú natoľko dobré, aby Fed získal dôvod na veľmi rýchle sťahovanie...

    celý článek »

    Turecký finanční trh propadl. Premiér odsoudil "spekulanty" i soukromé banky

    Turecké finanční trhy dnes reagovaly na nedělní výhružky premiéra Tayyipa Erdogana vůči "spekulantům" propadem cen akcií a poklesem kurzu liry. Pokles na trzích zrychlil poté, co mezinárodní ratingová agentura Moody's Investors Service poukázala na rostoucí rizika, která pro úvěrové hodnocení Turecka plynou z pokračování rozsáhlých protestů proti Erdoganově vládě.

    celý článek »

    Vyžádá si nižší inflace měnové intervence?

    Spotřebitelské ceny v květnu vzrostly oproti minulému roku o 1,3 %. To je o 0,4 procentního bodu méně, než činil nárůst v dubnu. Na zpomalení cenového růstu se podílela například nižší cena zemního plynu, lihovin nebo telekomunikací.

    celý článek »

    NWR: JSW čeká další pokles cen uhlí

    Šéf JSW, největšího konkurenta NWR řekl, že negativní cenové signály na trhu pokračují a poklesy na spotových trzích by se mohly přenést i do čtvrtletních kontraktů. Ceny koksovatelného uhlí na spotovém trhu jsou v současnosti okolo 136 USD/t oproti 160..

    celý článek »

    Evropa hledá směr, po datech z Číny oslabují těžaři, Polymetal -5 %

    Evropské akciové trhy se na úvod týdne pohybují nerozhodně v okolí pátečních závěrečných hodnot a hledají směr pro svůj další vývoj. Tržní sentiment ovlivňují především čísla z Asie, když HDP Japonska v 1Q vzrostl o 4,1 %, tedy více než očekávaných 3,5 %, ale na druhou stranu investory příliš nepotěšila data z Číny.

    celý článek »

    Japonsko zkoumá možný obří zdroj plynu: metan hydráty

    Japonsko začalo zkoumat podmořské zásoby plynu z metan hydrátů kolem pobřeží Japonského moře. Napsal to o víkendu japonský list Asahi šimbun. Japonsko si od potenciálně gigantických zdrojů takzvaného "hořlavého ledu" slibuje stabilní zdroj plynu do daleké budoucnosti.

    celý článek »

    Německý ústavní soud bude jednat o OMT a ESM

    Německý ústavní soud bude tento týden projednávat OMT a ESM program. OMT program má umožnit odkupování vládních dluhopisů některých zemí. Očekává se schválení programu. ECB pravděpodobně stanoví strop na nákupy dluhopisů, aby vyšla německému soudu vstříc.

    celý článek »

    Spotřebitelské ceny v květnu: Inflace na ústupu

    Inflace dále ztrácí na síle. V květnu se snížila na 1,3 procenta, nižší byla naposledy před třemi roky. Ve srovnání s předchozím měsícem spotřebitelské ceny klesly o 0,2 procenta, když převážil vliv nižších cen zemního plynu, levnějšího benzínu a klesajících cen za telefonní služby nad dopadem rostoucích cen potravin.

    celý článek »

    Nervozita ustupuje

    Po víkendu, zdá se, dochází na trzích k uklidnění tolik rozčeřené vody z minulého týdne. Pokles volatility dokumentuje pokles indexu strachu – VIX – , který v rámci US seance oslabil intradenně o 18%. Zámořské trhy posílily o více než 1%.

    celý článek »

    Čínská ekonomika potvrzuje zpomalení, výrazně klesl zahraniční obchod

    Čínská inflace a výrazně objem nových bankovních úvěrů vykázaly v květnu zpomalení a naznačily možné oslabování tempa růstu ekonomiky. Útlum druhé největší ekonomiky světa se ale zatím neprojevil výrazně v dalších klíčových statistických údajích: o průmyslové výrobě, investicích a maloobchodních tržbách, které zůstaly minulý měsíc zhruba na dubnové úrovni.

    celý článek »

    Dobré zprávy z "abenomiky": japonský HDP vzrostl nad odhady

    Japonská ekonomika si v úvodu letošního roku vedla lépe, než naznačovala původní vládní data. Hrubý domácí produkt země v období od ledna do března ve srovnání s předešlým kvartálem stoupl o procento, zatímco rychlý odhad z poloviny května počítal s tempem 0,9 procenta.

    celý článek »

    Je provozovatel fotovoltaické elektrárny účastníkem řízení o solární dani? Kdepak

    Odpověď na tuto otázku přinesl v jednom ze svých nedávných rozhodnutí Nejvyšší správní soud. Potvrdil, že osobou, která je z hlediska zákona povinná k mimořádné 26 procentní dani, je distribuční společnost, jež elektrický proud od provozovatele elektrárny vykupuje. Provozovatel fotovoltaické elektrárny důsledky solární daně pochopitelně pocítí skrze nižší (sražené) výkupní ceny, z hlediska daňového řízení však nemá postavení účastníka.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naopak zavřené.

    celý článek »

    Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí

    Za "naprostý nesmysl" označil ruský prezident Vladimir Putin varování, že Rusko by mohlo zaútočit na Polsko, Pobaltí nebo Česko. Při středečním setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml, Putin prohlásil, že NATO se snaží zastrašovat obyvatele s cílem udržet jejich podporu pro další pomoc Ukrajině, proti které Rusko už více než dva roky vede válku.

    celý článek »

    Snížení amerických úroků? Stále není kam spěchat

    Projev s názvem "There’s Still No Rush". Christopher Waller jím navázal na jeden ze svých předchozích komentářů, který pomohl formovat tržní výhled sazeb v letošním roce. Hlavní poselství včerejšího projevu v Ekonomickém klubu je, že se snižováním saze...

    celý článek »

    Graf dne - USDCAD (28.03.2024)

    USDCAD je jedním z měnových párů, které mohou dnes odpoledne zaznamenat zvýšenou volatilitu. Důvodem jsou údaje, které budou zveřejněny ze Spojených států a Kanady. Dnes ve 13:30 bude zveřejněna konečná zpráva o americkém HDP za 4. čtvrtletí 2023

    celý článek »

    JTPEG: Emise dluhopisů JTPEG F.CZ 7,25/30

    Společnost JTPEG Financing CZ I, a.s. dneškem vydává dluhopisy JTPEG F.CZ 7,25/30. Dluhopisy mají nominál 10 tis. Kč, budou vydány v předpokládaném objemu 1 mld. Kč a ponesou kupón ve výši 7,25 %, který bude vyplácen pololetně.

    celý článek »

    Německý index DAX40 tvoří nová maxima

    Německému indexu DAX 40 se v roce 2024 zatím mimořádně daří, když si připsal více než 10 % a ve středu dosáhl historického maxima 18 510 bodů. Pokračující pozitivní trend zatím nevykazuje žádné trhliny, ale vzhledem k tomu, že cena zaznamenala 10.

    celý článek »

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naop...

    celý článek »

    S&P500 uzavřelo na nových rekordech

    Akciové indexy včera posilovaly, S&P500 uzavřelo na nových maximech, hlavně díky silnému závěru obchodování, výraznější zprávy se pro to ale neobjevily. Ve večerních hodinách vyšly informace z projevu člena FOMC Wallera, jež je považován za jestřába, že&h

    celý článek »

    Obce Královéhradecka - 2024

    Vybrané údaje o obcích kraje řazené abecedně včetně územních číselníků. Územní srovnání za okresy, správní obvody obcí s rozšířenou působností a velikostní skupiny obcí. Vybrané údaje jsou publikovány v delší časové řadě.

    celý článek »

    Nezaměstnanost v Ústeckém kraji v období 2005–2023

    V Ústeckém kraji byla ve sledovaném období nejvyšší nezaměstnanost žen v ČR, k nejvyšším mezi kraji patřily i hodnoty nezaměstnanosti mužů. Mezi uchazeči stále převládají osoby bez vzdělání nebo se základním vzděláním. V posledních letech je na...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 28.03.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 27.3.Změna28.3. Americký dolar USD 1 23.4080 +0.02%23.4130...

    celý článek »

    Kovanda (TRINITY BANK): Zmrazení ruských devizových rezerv a jejich případné využití v prospěch Ukrajiny je etické, otevírá ale Pandořinu skříňku. USA by si neměly zahrávat s výlučnou pozicí dolaru

    Spojené státy skrze mezinárodní platební systém, který je založen na americkém dolaru, byly v roce 2022 schopné zmrazit velkou část devizových rezerv Ruska v objemu několika set miliard dolarů. Více než dva roky poté válka na Ukrajině, jejíž zahájení...

    celý článek »

    HDP Kanady nad očekáváním (BREAKING)

    13:30 GMT, Kanada – údaje o HDP za leden: HDP: skutečný 0,6 % meziměsíčně; prognóza 0,4 % MoM; předchozí -0,1 % MoM; Průměrný týdenní výdělek: předchozí 3,77 % meziročně; Kanadský HDP zaznamenal výrazný nárůst, z velké části díky 6,0% nárůstu

    celý článek »

    SPA35 v březnu roste

    Index IBEX 35 (SPA35) je v březnu největším ziskem mezi hlavními srovnávacími indexy západoevropských akciových trhů, když překonal italský FTSE MIB (ITA40). Výnosnost pro jednotlivé indexy akciového trhu. Zdroj: Bloomberg Financial LP Banky,

    celý článek »

    EURUSD klesá na pětitýdenní minimum

    Výprodej na EURUSD pokračuje. Hlavnímu měnovému páru se zhruba před třemi týdny nepodařilo prorazit nad zónu odporu pohybující se pod oblastí 1,10 a od té doby se stahuje zpět. Pár dnes prorazil pod hranici 1,08 a klesl na nejnižší úroveň za

    celý článek »

    Padělky na českém trhu. Jen loni celníci zadrželi přes 328 tisíc kusů zboží, u kterého měli podezření na porušení práv duševního vlastnictví. Hodnota by v ceně originálů dosáhla téměř půl miliardy korun. (video)

    Padělky na českém trhu. Jen loni celníci zadrželi přes 328 tisíc kusů zboží, u kterého měli podezření na porušení práv duševního vlastnictví. Hodnota by v ceně originálů dosáhla téměř půl miliardy korun. I letos už kontroly odhalily velké množství...

    celý článek »

    Co se právě děje na stavbě D35 Hořice-Sadová?

    Stavba D35 Hořice – Sadová Na stavbě dálničního úseku D35 Hořice-Sadová, který byl slavnostně zahájen 7.listopadu loňského roku, probíhala během zimního období hlavně příprava stavby, tzn. odvoz ornice, příprava staveniště, kácení, instalace

    celý článek »

    Příští týden bude obchodování kromě USA ještě ovlivněno pondělními velikonočně zavřenými trhy, začátek nového měsíce a kvartálu bude zajímavý především makrodaty

    Poslední březnový týden se obešel bez výraznějších událostí. Současně byl pro většinu západních trhů zkrácený o svátek Velký pátek. Investoři sledovali průběžná makroekonomická data, která však neměla výraznější dopad na změnu dosavadního trendu.

    celý článek »

    🟡 Zlato blízko historických maxim

    Zlato je dnes zpět nad 2200 USD za unci a je asi 17 USD od historických maxim stanovených 20. března. Pokud by však cena uzavřela na současné ceně 2205 USD, šlo by o nejvyšší uzavření v historii. Zároveň je třeba připomenout, že obchodování tento týden...

    celý článek »