• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 12. 6. 2013

    Středeční obchodní den zahajovaly indexy korekcí poklesu předešlého dne. Tento úvodní zisk byl však v průběhu dne nejen smazán, ale trhy končily s téměř procentními ztrátami. Z dnešních makrodat lze zmínit růst zásob ropy, nicméně ropa i navzdory tomuto..

    celý článek »

    WASDE k 12.6.2013

    ...........................................................................................................................

    celý článek »

    Povodně ekonomice rozhodně uškodí. A určitě pomohou

    S povodněmi se nám rozjelo kolečko čištění zaplavených objektů a diskusí o tom, zda velká voda pomůže, či uškodí ekonomice. Ani jednomu se nevyhnu, v prvním případě úplně nedobrovolně, v druhém je mi motivací suverénně polopravdivý projev jednoho experta.

    celý článek »

    Zisky ze šmírování

    Jeden bývalý technik CIA a NSA vynesl na světlo informace o programu na sledování lidí skrze přímý přístup na servery Facebooku (24,19 USD, 0,67%), Googlu či Applu a spustil skandál.

    celý článek »

    Koruna nemá důvod posilovat

    Role na středoevropských trzích se dnes obrátila. Zatímco včera si koruna zisky připisovala, dnes je umazávala, a stala se tak jedinou měnou v regionu, která oslabila. Na mezibankovním trhu se vůči euru pohybovala v 10haléřovém rozmezí 25,57 až...

    celý článek »

    V USA bují kyberneticko-průmyslový komplex

    Před víc než půl stoletím americký prezident Dwight Eisenhower varoval před „totálním vlivem “ rozmáhajícího se vojenskoprůmyslového komplexu. „Musíme se mít na pozoru před nebezpečím, že se politické rozhodování stane zajatcem vědecko-technické elity, “ prohlásil Eisenhower těsně před odchodem do politického důchodu.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 12.06.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 11.6.Změna12.6. Americký dolar USD 119.2990 +0.16%19.3310...

    celý článek »

    Abstinenčné príznaky

    Na trhu sa v posledných dňoch nič nové nedeje a zjavne sa začína vyčkávať na budúco-týždňové zasadnutie Fedu, ktoré opäť bude na chvíľu dôležitejšie, ako čokoľvek v priľahlom vesmíre. Pretože tak sa zdá, že trhy sú od likvidity úplne závislé a ak sa.

    celý článek »

    Pimco: Globální recese udeří s 60% pravděpodobností do 3-5 let

    V čase větších otřesů na finančních trzích, kdy se řada dlouhotrvajících předpokladů o perspektivách světové ekonomiky hroutí, investoři hromadně opouští emerging markets a měnové, dluhopisové i akciové trhy připomínají horskou dráhu, vydal nejvýznamnější dluhopisový fond Pimco varování před zvýšeným rizikem globální recese.

    celý článek »

    Chorvatsko na prahu vstupu do EU

    Za tři týdny se Evropská unie rozroste na 28 členských států. Nově příchozím se stane Chorvatsko, země nám v mnoha ohledech blízká. Nedávno v Chorvatsku proběhlo porovnání s Českou republikou, z něhož jsme vyšli velice – snad možná až nadmíru – lichotivě.

    celý článek »

    Vývoj ekonomiky ČR v 1Q tohoto roku - shrnutí

    · Česká ekonomika v prvních měsících roku 2012 prohloubila svůj pokles. Hrubý domácí produkt (HDP) [1] se meziročně snížil o 2,2 % a ve srovnání se 4. čtvrtletím 2012 byl nižší o 1,1 %. R ecese patrná po celý rok 2012 tak pokračovala.

    celý článek »

    10yT Note blízko nových dlouhodobých minim

    Futures kontrakt 10letého T Note kolísá s minimální změnou ke konci úterního obchodování kolem 128,8. Knokaut trhu sycený nečekaně solidními zprávami zaměstnanosti a též komentáři Fedu a nečekaně silným růstem spotřebitelského sentimentu Conference..

    celý článek »

    MSCI vyloučila Řecko z vyspělých zemí kvůli nevyhovujícímu finančnímu trhu

    Řecko se stalo první zemí považovanou za „vyspělou“, která o toto označení přišla. Investiční společnost Morgan Stanley Capital International (MSCI), jejíž akciové indexy sledují investoři po celém světě, v rámci klasifikace zemí přeřadila Řecko ze skupiny „developed“, kam zemi povýšila v roce 2001, zpět mezi „emerging markets“.

    celý článek »

    MSCI vyloučila Řecko z vyspělých zemí kvůli nevyhovujícímu finančnímu trhu

    Řecko se stalo první zemí považovanou za „vyspělou“, která o toto označení přišla. Investiční společnost Morgan Stanley Capital International (MSCI), jejíž burzovní indexy sledují investoři po celém světě, v rámci klasifikace zemí přeřadila Řecko ze skupiny „developed“, kam zemi povýšila v roce 2001, zpět mezi „emerging markets“.

    celý článek »

    Evropa bez jasného směru, hvězdou po zprávách o převzetí Kabel Deutschland (+7 %)

    Evropské akciové trhy zahájily dnešní obchodování bez výraznějšího pohybu a téměř beze změny tak zůstávají v okolí včerejších závěrečných hodnot. Sledované je dnes pokračující slyšení u německého ústavního soudu týkající se nákupů dluhopisů ze strany ECB, když pozornosti neuniknou ani makrodata v podobě průmyslové výroby eurozóny za měsíc duben.

    celý článek »

    VIG: Povodňové škody budou max 45 mil.EUR

    Podle VIG dosáhnou škody způsobené povodněmi maximálně 45 mil. EUR, což je také na horní hranici našeho očekávání. Při záplavách v roce 2002 byl negativní dopad do čistého zisku přibližně 20 mil. EUR.

    celý článek »

    Euro je pro země eurozóny cizí měnou

    Někteří ekonomové dnes hovoří o tom, že jednotlivé země eurozóny vlastně vydávají dluhopisy v cizí měně. Platí to v tom smyslu, že jejich vlády a centrální banky nemají kontrolu nad eurem.

    celý článek »

    Motýlí efekt, krávy na pastvě a české právo

    Americký matematik Edward Norton Lorenz jednou prohlásil, že dnes může i zatřepání motýlích křídel v Brazílii způsobit tornádo v Texasu. Chtěl tím vyjádřit závislost různých dějů na sobě a složitý řetěz příčinné souvislosti projevující se nejen v oblasti meteorologie. K otázce, co s čím ještě souvisí a kde v českém právu příčinná souvislost končí, se nedávno ve svém rozhodnutí vyjádřil i Nejvyšší soud.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Graf dne - USDJPY (29.03.2024)

    Menové páry spojené s japonským jenom môžu v najbližšom období zaznamenať nárast volatility. Japonský minister financií Suzuki zdôraznil, že pohyby na menovom trhu sú prehnané a majú čisto špekulatívny charakter. Okrem toho nevylúčil potrebu ďalších in...

    celý článek »

    Ranní shrnutí (29.03.2024)

    Trhy pomalu zahajují sváteční víkend, což znamená, že některé trhy budou dnes zavřené. Nikkei uzavřel seanci v plusu 0,5 %, zatímco USDJPY se obchoduje na úrovni 151,4 a na mezidenní bázi je beze změny. Japonský ministr financí Suzuki zdůraznil, že poh...

    celý článek »

    Finanční polštář zajistí ten nejkvalitnější spánek

    Mimořádný výdaj je tím, co může klidný rodinný život rozhodit i na několik měsíců. To v případě, že nemáte vytvořenou finanční rezervu na nečekané výdaje. Poradíme vám, jak ji tvořit, jaká by měla být její výše a v jaké podobě byste ji měli mít uloženou.

    celý článek »