• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 17. 6. 2013

    Nový týden zahájily trhy optimisticky, v očekávání vystoupení šéfa FEDu, které by mělo proběhnout ve středu. Trhy očekávají určité uklidnění ze strany FEDu a také konkrétnější závěry týkající se dalšího vývoje monetární politiky a především QE.

    celý článek »

    Americké trhy ztratily část zisků, investoři stále v obavách z počátku omezování programu odkupu aktiv

    US akciové indexy vstoupily do dnešního dne růstem v úrovni +1% (v pátek -0,6%), když obecně převládl optimismus po ztrátách v rámci minulého týdne. Ve středu bude zveřejněn výsledek jednání FEDu, nepřepokládá se zásadnějšího změna stávajícího přístupu, ale budou to především údaje k budoucímu plánu, které ovlivní vývoj na trzích.

    celý článek »

    Koruna si připsala 23 haléře

    Na měnovém páru EUR/CZK je v posledních dnech vidět značná volatilita a kurz páru se pohybuje v bočním trendu mezi S/R úrovněmi 25,500 a 25,830. Během pondělního odpoledne si koruna připsala 23 haléře, když se cena páru dostala z 25,780 na 25,550.

    celý článek »

    US Inc. je největší v historii

    Dluhopisový gigant Pimco se před několika lety chytil trendu a penetroval segment akciových investic. Vedlejším efektem je to, že čas od času vedle někdy až příliš kreativních úvah o dluhopisech přináší zajímavá zamyšlení týkající se akcií.

    celý článek »

    Evropa zahájila týden zisky, v čele telekomunikace, KPN +7 %

    První obchodní den týdne zakončily evropské akcie v kladném teritoriu a přerušily tak nejdelší sérii týdenních poklesů za posledních 14 měsíců. Pozitivní sentiment na trzích vyplývá především z očekávaného dvoudenního zasedání amerického Fedu, kde se pravděpodobně rozhodne o další podobě kvantitativního uvolňování.

    celý článek »

    Reformní snahy řecké vlády hatí „odboj“ redaktorů. Vládní krize?

    Rozruch veřejnosti, které vyvolalo vládní rozhodnutí uzavřít veřejnoprávní televizi a rozhlas ERT s cílem propuštění více než 2,5 tisíce státních zaměstnanců, se přelil do konfliktu na tamní politické scéně a podle médií může vážně ohrozit reformní úsilí země, které je podmínkou zahraniční finanční pomoci.

    celý článek »

    Vláda končí - co to znamená pro trhy?

    Dnes večer podá premiér Petr Nečas do rukou prezidenta M.Zemana demisi, končí s ním i vláda ČR. Vaz premiérovi zlomila probíhající aféra kolem zneužití tajných služeb a kvůli údajnému úplatkářství.

    celý článek »

    Regionální měny na začátek týdne posilovaly

    Středoevropské měny zaznamenaly velmi úspěšný vstup do nového týdne. Koruna posílila o šest desetin procenta pod úroveň 25,60 CZK/EUR a opět se přiblížila na dohled svému tříměsíčnímu maximu zaznamenaného minulý týden (25,56 CZK/EUR na mezibankovním.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 17.06.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 14.6.Změna17.6. Americký dolar USD 119.3360 -0.24%19.2880...

    celý článek »

    Bernanke a slabé ISM

    Minulý týždeň akciovým trhom v US neprial. Obava o sťahovanie stimulov zo strany Fedu bola pomerne výrazná a zabraňovala väčšiemu odrazu akcií a to aj napriek tomu, že hlavný fedwatcher (analytik politiky centrálnej banky) denníka The Wall Street...

    celý článek »

    Nejdražší kanceláře jsou v Hongkongu, Londýně a Tokiu

    Nejvyšší nájemné za kancelářské prostory platí firmy v Hongkongu, Londýně a Tokiu. Tato tři města si tak udržela pozici nejdražších kanceláří. Vyplývá to ze zprávy o vývoji kancelářského trhu, kterou dnes zveřejnila společnost Colliers International.

    celý článek »

    Švýcarský frank odpočívá v podpůrné síti

    Švýcarský frank k dolaru depreciuje 0,2% d/d na 0,923. Trh v minulém týdnu příliš nezatížil klížové rezistenční pásmo 0,938 0,946 případně 0,95 0,952 a naopak se prodírá podpůrným pásmem 0,92 0,933. Dalšími podporami jsou 0,912 respektive 0,902. Trh.

    celý článek »

    Makro výhled pro 25. týden - zasedání FOMC a postoj ke QE

    Tento týden bude klíčově důležité zasedání FOMC, především kvůli tomu, že trhy v posledních týdnech dominantně hýbou obavy z postupného ukončení kvantitativního uvolňování v USA. Význam zasedání ještě podtrhuje, že je dvoudenní a po jeho skončení bude...

    celý článek »

    Evropa v novém týdnu roste, daří se telekomunikacím; Solarworld +23 %

    Evropské akciové trhy zahájily nový týden poměrně výrazným růstem, když všechny hlavní indexy přidávají přibližně procento. Optimismus investorů vyplývá především z očekávaného jednání amerického Fedu naplánovaného na úterý a středu, kde se pozornost soustředí na komentář Bena Bernankeho ohledně pokračování stimulace tamní ekonomiky.

    celý článek »

    Jak pumpování likvidity vysává likviditu

    Co vlastně v rámci kvantitativního uvolňování Fed dělá? Řekne bankám, hele, já od vás koupím dluhopisy (státní, hypoteční…) a za ně vám dám peníze. Pokud je cílem centrální banky dostat do finančního systému dostatek likvidity, tak to nevypadá jako...

    celý článek »

    Konečná stanice, prosím vystupte

    Steen Jakobsen, hlavní ekonom Saxo Bank. Zrovna když jsem si byl docela jistý, že se můj nový makroekonomický model s názvem bermudský trojúhelník ekonomiky (zkráceně BTE) začíná naplňovat, začala se kondice celého trhu opět měnit. Ovšem také změna..

    celý článek »

    Turecko bouří, trhy krvácejí

    Burak Demirpehlivan, stratég trhů, Saxo Capital Markets Istanbul. V polovině května došlo ke zvýšení ratingu tureckých státních dluhopisů a následovalo období optimismu, kdy investoři nadšeně sledovali rychle rostoucí akciový trh. Tomu je však...

    celý článek »

    Pražská burza přerušuje pětidenní propad; v čele růstu NWR, banky a Telefonica CR

    Pražská burza v úvodu nového týdne navzdory politické krizi v zemi přerušuje sérii pěti propadů v řadě, když index PX přidává půl procenta. Západoevropské burzy se rovněž pohybují v zelených číslech, když investoři spekulují na pokračující stimulaci ze strany Fedu, o kterém může americká centrální banky rozhodnout na svém dvoudenním zasedání končícím ve středu.

    celý článek »

    ČR - ceny výrobců pokračují v poklesu

    Meziměsíčně se snížily ceny zemědělských výrobců o 1,8 %, ceny průmyslových výrobců o 0,3 %, ceny stavebních prací o 0,1 % a ceny tržních služeb o 0,9 %.Meziročně byly ceny zemědělských výrobců vyšší o 8,0 %, průmyslových výrobců o 0,3 %.

    celý článek »

    V pátek na jih, dnes na sever !

    Páteční obchodování zakončily US trhy poměrně výrazným poklesem. Po úvodní pozitivní hodině obchodování se hlavní americké benchmarky sesunuly níže a seanci uzavíraly ve ztrátách (Dow-Jones -0,7%, S&P – 0,69% a technologický Nasdaq ztratil -0,63%).

    celý článek »

    Premiér Nečas podal demisi, s ním končí i celá vláda

    Premiér Nečas v neděli večer oznámil, že dnes podá demisi, podle Ústavy následně skonči i celá vláda. Podle Nečase by mohla vzniknout nová vláda na základě současné koalice, přitom předsedou vlády by byl zástupce ODS a dokončit volební období do řádných..

    celý článek »

    Italská vláda schválila balík opatření na podporu růstu

    Italská vláda schválila balík opatření na podporu ekonomiky potýkající se s vleklou recesí. Reformy, které v sobotu oznámil italský premiér Enrico Letta, počítají mimo jiné s uvolněním tří miliard eur na projekty v infrastruktuře, které by měly vytvořit odhadem 30.

    celý článek »

    Asie koriguje ranní ztráty, obchodování stále velmi volatilní...

    Asijské trhy se ve druhé polovině dnešní seance zotavily z ranních ztrát, přesto pokračují ve velmi volatilní obchodní seanci. Důvodem je zejména nadcházející zasedání americké centrální banky Fed, před nímž investoři „čistí“ svá portfolia a současně se snaží odhadnout, jaký výsledek toto zasedání přinese.

    celý článek »

    Nejistota na trzích roste. Zvítězí býci nebo medvědi?

    Trhy mají za za sebou další volatilní týden, ve kterém index S&P 500 ztratil 1 %. Z posledních čtyř týdnů byly tři ztrátové. Ze všech 24 týdnů roku 2013 jich však zatím v červeném skončilo jen sedm. Poměr ztrátových týdnů se tak rapidně zvyšuje.

    celý článek »

    Realitní trh je dnes menší, ale obezřetnější. A to je dobře

    Stále velká právní nejistota ohledně ochrany vlastnického práva. Právě to je podle Zdenka Války, výkonného ředitele společnosti Stewart Title Limited, hlavní důvod zájmu o pojištění vlastnického titulu k nemovitosti, které jeho společnost poskytuje. Tuzemský trh s „title insurance“ se ale od toho, který existuje například v USA nebo ve Velké Británii, odlišuje, vysvětluje Zdenek Válka v rozhovoru.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »