• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,298 ↑
    CZK / CNY 3,281 ↑
    CZK / DKK 3,387 ↑
    CZK / EUR 25,275 ↑
    CZK / CAD 17,318 ↑
    CZK / PLN 5,855 ↑
    CZK / CHF 26,071 ↑
    CZK / USD 23,761 ↑
    CZK / GBP 29,274 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 19. 6. 2013

    Více než polovina dnešního obchodování se nesla ve velmi klidném duchu a trhy zřetelně čekaly s dalším vývojem na vystoupení Bernankeho. Sazby zůstaly nezměněny a doprovodný komentář i následná konference příliš nového nepřinesly.

    celý článek »

    Dluhopisový trh se připravuje na velký předěl

    Známky oživování americké ekonomiky a nejistota ohledně budoucího směřování americké měnové politiky otřásají dluhopisovým trhem. Investoři a firmy se musí rychle přizpůsobit očekávanému růstu úrokových sazeb a každé zaváhání je může přijít draho.

    celý článek »

    Pražskou burzu podržely silné emise. NWR -16 % po sražení cíle od BoA/ML, kompromis pro povolenky

    Středeční seance na pražské burze proběhla v rámci celého indexu bez výraznějších změn, díky silným emisím obou bank, ČEZu i Telefónice CR. Prudkým propadem naopak prošly akcie těžební společnosti NWR, které reagovaly na dvě informace: prudké snížení cílové ceny od analytiků Bank of America a brzké vyřazení titulu z indexu FTSE250 v londýnském obchodování.

    celý článek »

    Ceny nemovitostí v Číně stále rostou

    Ceny bydlení v největších čínských městech dosáhly v květnu největšího meziročního růstu za poslední dva roky. A to navzdory snaze čínské vlády o omezení jejich růstu. Průměrné ceny nově postavených domů v 70 velkých městech vzrostly za květen o 5,3.

    celý článek »

    NWR po dvojitém úderu padá o 16 %

    Evropské akcie před oznámením výsledku zasedání amerického Fedu ztrácejí okolo půl procenta. Spekulace o zájmu čínské Huawei o převzetí pomohla k silnému růstu akciím Nokie a titul si drží více než tříprocentní zisky i poté, co čínská firma svůj...

    celý článek »

    Dražší povolenky dostaly první důležitou zelenou v Evropském parlamentu. Prošel ale jen „bezzubější“ návrh (+komentář)

    Trh s emisemi v Evropě, který se již delší dobu pohybuje na pokraji kolapsu a stlačuje níže i ceny elektřiny, se dnes dočkal dílčí vzpruhy. Návrh Bruselu na omezení výrazného převisu nabídky oddálením aukcí milionů povolenek dnes schválil výbor pro životní prostředí Evropského parlamentu.

    celý článek »

    Zprávy z regionu; analýza EUR/CZK, EUR/PLN

    Měny středoevropského regionu (CEE) se dnes vůči euru pohybovaly bez výraznější změny. Jejich pohyb do strany je primárně ovlivněn vyčkáváním na závěr zasedání americké centrální banky (Fed). Pro jejich další vývoj je klíčové, jestli bude Fed...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 19.06.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.6.Změna19.6. Americký dolar USD 119.1980 -0.19%19.1600...

    celý článek »

    Obmedzenie QE, nie vyššie sadzby

    Očakávania ďalšieho vývoja menovej politiky Fedu spôsobili na dlhopisovom trhu naozaj tektonické pohyby. Behom mesiaca výrazne vzrástla pravdepodobnosť, že Fed bude postupne utesňovať menovú politiku. Prezident Bernanke chcel ale 22. mája pred...

    celý článek »

    Pojednání o růstu. Proč není dobrý…

    Už delší dobu o tom přemýšlím v souvislosti s obchodováním. Proč mám vždycky trochu divný pocit, když jdou moje pozice nahoru příliš rychle. Vždyť je to přece super, hrozně vydělávám! V hloubi duše ale cítím, že něco není dobře.

    celý článek »

    Lotyšsku již nic nebrání ke vstupu do eurozóny

    Konvergenční zprávy Evropské komise v posledních třech letech byly v zajetí jakéhosi otupění a rutiny, neboť z důvodu ekonomické krize eurozóna zkrátka „nepřijímala“. Sama si musela vyřešit celou řadu svých konstrukčních poruch a ani ti z kandidátů pro...

    celý článek »

    USA se po 40 letech přibližují exportu ropy

    Boom ropné těžby ve Spojených státech, umožněný rozvojem techniky otevírání nekonvenčních břidlicových ložisek, tlačí Kongres k uvolnění letitého zákazu na vývoz ropy, což by mohlo zamíchat kartami na globálním trhu s černým zlatem.

    celý článek »

    2014: Jaké změny čekají stavební spoření?

    Je stavební spoření stále výhodnou investicí? A co by měla přinést chystaná novela zákona o stavebním spoření? Na tyto a mnohé další otázky odpovídá Jiří Šedivý z Asociace českých stavebních spořitelen.

    celý článek »

    Rakousku zbývá pár dní na rozetnutí Hypo Alpe Adria. Erste a další brojí proti špatné bance

    V Rakousku stoupá napětí kolem způsobu řešení padlé banky Hypo Alpe Adria. Jde o účast Erste a dalších bank na krytí celkových závazků, odhadovaných na až třetinu rakouského HDP a v každé z variant o největší bankovní pád v Rakousku od úvodu finanční krize, dopad do růstu státního zadlužení a možnou hrozbu pro rating.

    celý článek »

    Rakousko straší nálepka vratkých bank. Erste a další nechtějí řešit pád Hypo Alpe Adria

    V Rakousku stoupá napětí kolem způsobu řešení padlé banky Hypo Alpe Adria. Jde o účast Erste a dalších bank na krytí celkových závazků, odhadovaných na až třetinu rakouského HDP a v každé z variant o největší bankovní pád v Rakousku od úvodu finanční krize, dopad do růstu státního zadlužení a možnou hrozbu pro rating.

    celý článek »

    NWR: Vítkovice údajně v červenci zastaví výrobu

    Evraz Vítkovice Steel údajně dočasně pozastaví výrobu na celý červenec a minimálně ještě na začátek srpna. Společnost zprávu nepotvrdila (Aktualne.cz). To by byla již druhá letošní odstávka Evrazu v tomto roce a potvrzuje skutečnost, že trh ve střední...

    celý článek »

    Ozvěny Wall Street - přehled

    Softwarová společnost Adobe Systems zveřejnila čtvrtletní zisk 36 centů na akcii, čímž překonala očekávání nastavená na 33 centů na akcii, zatímco tržby byly v souladu s konsensem 1,01 mld.

    celý článek »

    Asie obchoduje výše, Nikkei vyskočil o 2 %...

    Japonský benchmark Nikkei dnes zakončil se ziskem skoro 2 %, a dosáhl tak týdenního maxima. Důvodem je zejména pokračující oslabování japonského jenu a optimismus investorů, že dnešní večerní zasedání americké centrální banky nepřinese nijak negativní informace ohledně možného ústupu Fedu z programu kvantitativního uvolňování.

    celý článek »

    Akcie Nokie letí vzhůru, o firmu se zajímá Huawei ?

    Nokia včera v zámoří zaznamenala výrazný růst poté, co Financial Times uvedl, že podle jednoho z manažerů čínské Huawei Technologies společnost zvažuje podobný druh akvizice jako je Nokia, a že spojení obou společností by přineslo nějaké synergie.

    celý článek »

    VIDEO: Využijte turecké nepokoje a nakupte akcie Boyner

    Tureckem už několik týdnů otřásá vlna protestů proti vládě premiéra Erdogana. Tamní akciový trh i dluhopisy zasáhly výprodeje. To nabízí možnost nakoupit se slevou. Co konkrétně? Jakub Skryja ze společnosti Verdi Capital radí zaměřit se na akcie...

    celý článek »

    Fed hlavním lákadlem dnešního dne

    Společná evropská měna včera pokračovala ve velmi mírném zpevňování a dostala se k hranici 1,34 USD/EUR, čímž opět nepatrně vylepšila svoje 4měsíční maximum. Nicméně na trzích je patrný klid před dnešními výsledky ze zasedání americké centrální...

    celý článek »

    19. června: Užitečné informace pro investory

    Americké akcie v úterý posílily. O dalším vývoji rozhodne středa Zahájená výstavba v květnu vzrostla o 6,8 %. Počet žádostí o stavební povolení pro rodinné domy se zvýšil o 1,3 % na celoroční tempo 622 000.

    celý článek »

    Autorizovaný inspektor po novele: Delší řízení, více jistoty pro potenciální poškozené

    Koncem minulého roku jsme vás informovali o zásadním rozhodnutí Nejvyššího správního soudu, kterým byla vyřešena otázka přezkumu certifikátu autorizovaného inspektora formou žádosti podle správního řádu. Jaké změny přinesla do této oblasti tzv. velká novela stavebního zákona, účinná od 1. ledna 2013? Především setřela rozdíl mezi tím, když chtěl člověk služby autorizovaného inspektora využít, nebo když se rozhodl postupovat standardním řízením.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    WEBINÁŘ už dnes: Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? 23. dubna od 16:00

    Dlouhodobý investiční produkt přinesl Čechům a Češkám s úvodem roku 2024 atraktivní příležitost, jak se zajistit na důchod investováním ve státem garantovaném produktu podle vlastního přesvědčení i zkušenosti, s daňovou úlevou až 48 tisíc korun ročně a k tomu až 50 tisíc korun v případě příspěvků na straně zaměstnavatele.

    celý článek »