• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 25. 6. 2013

    V úterý trhy korigovaly propad předešlého dne. Podporou jim byla dnešní makrodata, která přinesla řadu pozitiv. Objednávky zboží dlouhodobé spotřeby rostly nad očekávání a to i po očištění o dopravu.

    celý článek »

    Pražská burza zisky neuhájila, Erste se nezotavila. ČEZ -2 %

    Úterní seance na lokální trh v rámci celého indexu nepřinesla mnoho změn a index PX tak končil poblíž včerejších hodnot. Další výrazné ztráty zastavila rakouská Erste, ale nově převzal „štafetu“ ČEZ, který během dne zamířil pod 465 Kč metu a nakonec utržil více jak 2,1% ztrátu.

    celý článek »

    Koruna nepatrně ztratila, výnosy klesly

    Koruna se vůči euru během dnešního dne obchodovala na mezibankovním trhu v rámci 10haléřového pásma. Během dne měla tendenci spíše ztrácet a úterní seanci uzavírala o zhruba dvě desetiny procenta slabší poblíž hranice 25,80 CZK/EUR.

    celý článek »

    Draghi (ECB): Nejistota o směru měnové politiky ve světě roste, my dál podporujeme ekonomiku

    Právě nyní nabývají na významu operace na volném trhu (OMT) s tím, jak roste nejistota ohledně nastavení měnové politiky po světě. My ale budeme nadále prostřednictvím superuvolněné měnové politiky podporovat růst v eurozóně, kde očekáváme oživení později v letošním roce, uvedl guvernér Evropské centrální banky Mario Draghi ve svém berlínském projevu.

    celý článek »

    Odpolední data z USA a analýza EUR/USD

    Ceny rodinných domů vzrostly v meziročním srovnání v dubnu nejvíce za posledních 7 let a znovu se tak potvrdila silná role trhu s bydlením v USA. Index S&P/Case Shiller mapující ceny domů ve 20 amerických metropolích vzrostl meziročně o 12,1...

    celý článek »

    Odpolední data z USA a analýza EUR/USD (25.6.2013)

    Ceny rodinných domů vzrostly v meziročním srovnání v dubnu nejvíce za posledních 7 let a znovu se tak potvrdila silná role trhu s bydlením v USA. Index S&P/Case Shiller mapující ceny domů ve 20 amerických metropolích vzrostl meziročně o 12,1...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 25.06.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.6.Změna25.6. Americký dolar USD 119.7700 -0.64%19.6430...

    celý článek »

    Bublina bez mena

    Prepad na US akciovo trhu včera pokračoval. Intradenne sa index SP500 obchodoval v strate až 2%, no nakoniec po slovách dvoch predstaviteľov Fedu akcie vymazali časť svojich strát. Fisher, nevoliaci člen v FOMC povedal, že výraz ukončenie vo vzťahu..

    celý článek »

    Německá dominance v EU vyvolává odpor jihu Evropy

    Evropané se domnívají, že směřování Evropské unie je stále více závislé na Německu; dominantní role Berlína přitom vyvolává prudkou reakci obzvlášť v zemích jižního křídla eurozóny, které byly finanční a poté dluhovou krizí zasaženy nejvíc.

    celý článek »

    AAA s odkupem příliš neuspěla

    Společnost AAA Auto (AAA) oznámila výsledek odkupu svých akcií v Maďarsku, potažmo i v ČR. V Maďarsku na dle tamního zákona nabídnutý odkup reflektovalo celkem jen 14 akcionářů s celkovým počtem 18 676 akcií.

    celý článek »

    Evropa po pěti dnech roste, DAX +1,4 %, Erste ve Vídni +5 %

    Evropské akcie dnes po pěti dnech v červených číslech rostou, když všechny hlavní indexy přidávají přibližně procento. Pozornost investorů se dnes bude soustředit především na makrodata ze Spojených států, a to objednávky zboží dlouhodobé spotřeby, index spotřebitelské důvěry nebo prodeje nových domů za měsíc květen.

    celý článek »

    Komodity se snaží umazat část ztrát !

    Evropské trhy se zotavují po několikadenní korekci. Většina evropských indexů solidně roste. Posílení se pohybuje v průměru kolem 1%. Pražská burza přidává 0,89%. Růst domácího benchmarku je tažen zejména akciemi Erste Bank, které přidávají 3,5% a rostou.

    celý článek »

    Maďarská centr banka dnes zřejmě znovu sníží sazby

    Dnes zasedá maďarská centrální banka. Čeká se jedenáctý cut v řadě na 4,25%. Inflace dále zpomalila na 1,8% (cíl je 3%), růst stále slabý, i když z recese se už ekonomika vyhrabala. Varováním je jen forint, který se přiblížil k hranici 300 k euru.

    celý článek »

    Dluhopisové trhy pokračují v jízdě spuštěné Fedem

    Dluhopisové trhy pokračují v jízdě, kterou spustilo zasedání Fedu v minulém týdnu (byť to samo o sobě žádné překvapení nepřineslo). Své sehrávají i obavy o další vývoj v Číně. Americké 10Y výnosy se včera dostaly až na 2,65%, pak trochu korigovaly na...

    celý článek »

    Čínský akciový trh je na 4letém minimu

    Čínský akciový trh je nejníže za poslední 4 roky. Situaci na tamních trzích stále ovlivňují rostoucí mezibankovní sazby, díky kterým hrozí zpomalení čínské ekonomiky.Vláda však včera pozastavila prodej pokladničních poukázek a mezibankovní sazby tak...

    celý článek »

    Ozvěny Wall Street - přehled

    Přečtěte si, o čem se mluví poté, co na Wall Street v pondělí odzvonilo:Řetězec fast-food restaurací Sonic zveřejnil v souladu s očekáváním čtvrtletní zisk 26 centů na akcii, tržby 147 mil.

    celý článek »

    Čínské mezibankovní sazby dále způsobují nervozitu !

    Nejistota a nedůvěra v čínském bankovním sektoru nadále rozdmýchává emoce, ale hlavně volatilitu. Ještě zhruba hodinu před závěrem čínského obchodování ztrácel klíčový Shanghai Composite téměř 3%, aby tyto ztráty umazal a zakončil den pouze -0,19%.

    celý článek »

    AAA Auto vykoupilo 1,87 mil. akcií

    Společnost AAA Auto oznámila, že vykoupila 1,875 mil. akcií, z toho 1,08 mil. na budapešťské burze a 0,8 mil. na pražské burze (AAA Auto). AAA Auto vykoupilo 2,76 % ze všech akcií (11,3 % z free floatu).

    celý článek »

    Historie a současnost BCPP

    Již 20 let opět funguje pražská burza pro cenné papíry, avšak stále více se ozývají hlasy o možnosti spojení BCPP s varšavskou burzou WSE. Jak probíhal vznik pražské burzy a jaká ji čeká budoucnost? Historie BCPP Dějiny Pražské burzy začínají v březnu...

    celý článek »

    Asie opět ztrácí, pod tlakem těžaři

    Asijské akciové trhy dnes opět klesají, když stále přetrvávají obavy z možného vývoje na čínském mezibankovním trhu. Japonský Nikkei odepisuje 0,7 %, Hang Seng ztrácí 2,3 %, korejský Kospi je níže o 1 % a Šangaj klesá o 0,8 %.

    celý článek »

    Skutečné kořeny italské stagnace

    Itálie dnes čelí jedné z největších recesí v historii, její ekonomika mezi lety 2007 a 2013 klesla asi o 8,5 % HDP. Současná situace je do značné míry odrazem krize v eurozóně a tvrdého utahování fiskální politiky, ke kterému dochází ve většině evropských zemí.

    celý článek »

    Euro ani na úvod týdne svůj pád nezastavilo

    Společné evropské měně se ani včera nepodařilo zastavil svůj pád z minulého týdne, i když ztráty již byly výrazně mírnější. V odpoledních hodinách se kurz dostal na dosah úrovni 1,3050 USD/EUR, když po převážnou většinu evropské seance stagnoval...

    celý článek »

    Video: Týdenní výhled pro EUR/USD

    Zásadní průvan na světových trzích způsobila minutý týden americká centrální banka (Fed), která ve středu potvrdila, že plánuje nejpozději do půlky roku 2014 ukončit svůj program měnového uvolňování (QE). Na tato slova reagoval americký dolar silným.

    celý článek »

    Video: Týdenní výhled pro EUR/USD (25.6.2013)

    Zásadní průvan na světových trzích způsobila minutý týden americká centrální banka (Fed), která ve středu potvrdila, že plánuje nejpozději do půlky roku 2014 ukončit svůj program měnového uvolňování (QE). Na tato slova reagoval americký dolar silným.

    celý článek »

    VIDEO: Komentář k vývoji akciovému a komoditnímu trhu

    Akciové i komoditní trhy se minulý týden dostaly pod tlak, když šéf Fedu Ben Bernanke přesvědčil i ty největší optimisty, že měnový program (QE) je definitivně u konce. Americká centrální banka (Fed) plánuje do půlky roku 2014 definitivně odejít z...

    celý článek »

    Credit Suisse: Zlata čeká sestup až na 1100 USD

    Šéf research týmu pro zlato a drahé kovy v Credit Suisse, Tom Kendall, v rozhovoru pro televizní stanici CNBC prohlásil, že investoři znovu zvažují svá očekávání trhu se zlatem a ceny tohoto kovu spadnou nejspíše na hodnotu, na níž se...

    celý článek »

    Speditérství ve staronovém kabátu

    Pokud se ptáte, zda se úprava zasílatelství s novým občanským zákoníkem nějak podstatně změní, odpovídáme, že nikoli. Některé změny však rekodifikace přesto přináší. Pojďme se na úpravu tzv. spedice po roce 2014 podívat.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Komentář: Spotřebitelská nálada na vzestupu

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů, tak podnikatelů.

    celý článek »

    Půlení bitcoinu bylo úspěšné, ale co bude dál?

    Ilustrační obrázek | zdroj: CoinBank https://coinbank.cz/portal-o-kryptomenach Chvíli po sobotní půlnoci proběhlo v pořadí již čtvrté půlení odměny pro těžaře za jejich práci. Ti tak nově dostávají za ověření každého bloku již jen 3,125 bitcoinu.

    celý článek »

    Konec půstu – vstříc růstu (Ekonomické výhledy)

    Ekonomika začíná ožívat Po loňském poklesu o 0,2 % očekáváme letos růst HDP o 1,4 % a příští rok jeho zrychlení na 2,2 %. Motorem ekonomického oživení by měl být obnovený růst domácní poptávky, ať už spotřeby či investic. K vyšším útratám domácností by...

    celý článek »

    Spotřebitelská nálada na vzestupu (Komentář)

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů

    celý článek »

    Česko by mohlo zvládnout kýžené „měkké přistání“, říkají nejnovější čísla k důvěře v ekonomiku. Zkrocení inflace bez vyvolání růstu míry nezaměstnanosti je přitom vzácný jev

    Spotřebitelům v Česku se rychle vrací důvěra v ekonomiku. V dubnu je jejich nálada v tomto směru lepší, než odpovídá dlouhodobému průměru let 2003 až 2023; přitom lepší než dlouhodobě průměrnou náladu mají čeští spotřebitelé poprvé za celé období od&helli

    celý článek »

    PM ČR: PMI potvrdilo slabost domácího trhu i pro 1Q24

    Včera reportoval výsledky za 1. kvartál Philip Morris International (PMI), tedy mateřská společnost Philip Morris ČR (PM ČR). Tržby dosáhly 8,8 mld. USD (+9,7 % r/r) oproti očekávání 8,5 mld, na což měl vliv růst objemů prodaných bezdýmných produktů&helli

    celý článek »

    Ranní okénko - PMI data optimismus nedodala

    Za pár minut zveřejní Český statistický úřad výsledky dubnového konjunkturálního průzkumu . Od začátku roku pozorujeme vyšší důvěru spotřebitelů v českou ekonomiku, což je dáno především vývojem inflace.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (24.04.2024)

    Středeční seance na akciových trzích slibuje pozitivní vývoj. Po včerejších ziscích indexů na Wall Street dnes býčí trend rozšířily indexy z asijských trhů. Býčí trend na Wall Street včera dále podpořily slabé údaje o indexech PMI, které vyvolaly holub...

    celý článek »