• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Dinosaurus to nepřežil, velké banky přežít musí?

    U vchodu do školní jídelny nám vysela velká nástěnka s nápisem „Dinosaurus to nepřežil, člověk přežít musí“. Předpokládám, že velké světové banky mají u vchodu do svých závodních jídelen hned vedle plastových táců a příborů alespoň středně velký plakát s nápisem „Dinosaurus to nepřežil, velké banky přežít musí“.

    celý článek »

    Kokain nebo zlato? Kolumbijští povstalci mají jasno

    Revoluční ozbrojené síly Kolumbie (FARC) a další bojůvky v neklidné zemi přesedlaly z drog na zlato. Výnosy z nelegální těžby vzácného kovu jsou podle venkovské policie pětkrát vyšší než z pěstování a vývozu omamného bílého prášku.

    celý článek »

    Evropské akcie na konci pololetí klesají

    Západoevropské akciové indexy po třech dnech růstu klesají o necelé 1 %. Ztrácí většina sektorů pod vedením bank a technologických společností. Náladu odpoledne zhoršil horší než očekávaný výsledek indexu nákupních manažerů z okolí Chicaga,...

    celý článek »

    BlackBerry nečekaně ve ztrátě. Akcie strmě padají

    Až o čtvrtinu hodnoty padají dnes na Wall Street akcie kanadského výrobce telefonů BlackBerry, dříve známého pod názvem Research in Motion. Jedná se o reakci na dnes zveřejněné čtvrtletní výsledky, jimiž společnost výrazně zklamala, když oznámila nečekanou ztrátu a nižší než očekávané tržby.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 28.06.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 27.6.Změna28.6. Americký dolar USD 119.8700 -0.14%19.8410...

    celý článek »

    Odpolední přehled událostí s analýzou EUR/USD

    Americká spotřebitelská důvěradosáhla v květnu po revizi téměř 6letého maxima, výzkum provedla University of Michigan. Konečným výsledkem se tak stala hodnota 84,1 bodu, což je 1,4 bodu více než při prvním zveřejnění. Ekonomové předpokládali nižší...

    celý článek »

    Korekcia na akciách nekončí

    Lepšie makroekonomické dáta posledných dní ako nezrealizované predaje domov, objednávky tovarov dlhodobej spotreby, ceny domov podľa Case-Shillera alebo spotrebiteľská dôvera pomohli akciovému indexu SP500 zaznamenať najsilnejšiu trojdňovú rely od...

    celý článek »

    Estonsko touží učit svět o těžbě ropy z břidlic

    Je domovem tvůrců Skypu, první zemí, která zavedla hlasování přes internet a těší se pověsti technologického pionýra. Největším ekonomickým úspěchem Estonska, této malé východoevropské země, by však mohlo být i to, jak se naučila získávat ropu z břidlic.

    celý článek »

    Jak správně odměňovat vedení firem

    Je těžké popírat fakt, že někteří ředitelé firem dostávají mnohem vyšší odměny, než by si zasloužili. Na to, jak vedení firem funguje a jak vytváří hodnotu pro akcionáře, má ale největší vliv struktura odměn, ne jejich výše.

    celý článek »

    Zlato se po propadech přiblížilo dlouhodobé podpoře

    Zlato roste 0,1% d/d na 1201 po trvalejších drtivých propadech v posledních měsíců i včerejšího dne. Další část akcelerovala poté, co před týdnem poklice limitu 1299 zůstala pevně uzavřena. Tím trh zaměřil dlouhodobou podporu 1156. Krátce přes...

    celý článek »

    Maova jeskyně se mění v chrám konzumu

    Mao Ce-tung strávil víc než deset let v izolovaném jeskynním komplexu v Jen-anu v centrální Číně. I když se šance na vítězství komunismu zpočátku optimisticky nejevily, do roku 1949 Mao dobyl celou zemi.

    celý článek »

    Pfizer oznámil buyback za 10 mld. USD a Q dividendu

    Farmaceutický gigant Pfizer (PFE) včera přišel s řadou oznámení. Nejprve zveřejnil výsledek nabízené možné výměny svých akcií za akcie divize Zoetis (ZTS), kterou již počátkem roku v rámci IPO velmi úspěšně uvedl na trhy.

    celý článek »

    Evropa hledá směr, BAE Systems po sníženém doporučení -2 %

    Evropské akciové trhy v závěru týdne přes úvodní růst mírně ztrácí, případně se pohybují poblíž včerejšího závěru. Vyprchal tak optimismus vyplývající ze zpráv z Japonska, kde tamní průmyslová produkce v květnu vzrostla o 2 %, což znamená nejlepší hodnoty od prosince 2011 a mnohem víc než analytiky očekávaných 0,2 %.

    celý článek »

    Ben Bernanke končí, kdo usedne na jeho židli?

    Americký prezident Barack Obama před pár dny v televizním interview potvrdil, že současnému šéfovi americké centrální banky (Fed) Benu Bernankemu definitivně skončí jeho funkční období 31. ledna 2014 a nebude mu již dále prodlouženo.

    celý článek »

    Euro posílilo proti dolaru kvůli summitu EU

    Společná evropská měna během včerejšího dne vůči dolaru posílila o 0,2 % na 1,3040 USD/EUR. V průběhu nočního obchodování v Asii si euro připsalo ještě další dvě desetiny procenta a ráno se obchodovalo kolem 1,3070 USD/EUR.

    celý článek »

    Stačí dát peníze?

    Je možné snížit chudobu tím, že chudým prostě dáme peníze? Může se zdát, že o tom nemá cenu diskutovat, toto téma je ale předmětem intenzivního výzkumu.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naopak zavřené.

    celý článek »

    Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí

    Za "naprostý nesmysl" označil ruský prezident Vladimir Putin varování, že Rusko by mohlo zaútočit na Polsko, Pobaltí nebo Česko. Při středečním setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml, Putin prohlásil, že NATO se snaží zastrašovat obyvatele s cílem udržet jejich podporu pro další pomoc Ukrajině, proti které Rusko už více než dva roky vede válku.

    celý článek »

    Snížení amerických úroků? Stále není kam spěchat

    Projev s názvem "There’s Still No Rush". Christopher Waller jím navázal na jeden ze svých předchozích komentářů, který pomohl formovat tržní výhled sazeb v letošním roce. Hlavní poselství včerejšího projevu v Ekonomickém klubu je, že se snižováním saze...

    celý článek »

    Graf dne - USDCAD (28.03.2024)

    USDCAD je jedním z měnových párů, které mohou dnes odpoledne zaznamenat zvýšenou volatilitu. Důvodem jsou údaje, které budou zveřejněny ze Spojených států a Kanady. Dnes ve 13:30 bude zveřejněna konečná zpráva o americkém HDP za 4. čtvrtletí 2023

    celý článek »

    JTPEG: Emise dluhopisů JTPEG F.CZ 7,25/30

    Společnost JTPEG Financing CZ I, a.s. dneškem vydává dluhopisy JTPEG F.CZ 7,25/30. Dluhopisy mají nominál 10 tis. Kč, budou vydány v předpokládaném objemu 1 mld. Kč a ponesou kupón ve výši 7,25 %, který bude vyplácen pololetně.

    celý článek »

    Německý index DAX40 tvoří nová maxima

    Německému indexu DAX 40 se v roce 2024 zatím mimořádně daří, když si připsal více než 10 % a ve středu dosáhl historického maxima 18 510 bodů. Pokračující pozitivní trend zatím nevykazuje žádné trhliny, ale vzhledem k tomu, že cena zaznamenala 10.

    celý článek »

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naop...

    celý článek »

    S&P500 uzavřelo na nových rekordech

    Akciové indexy včera posilovaly, S&P500 uzavřelo na nových maximech, hlavně díky silnému závěru obchodování, výraznější zprávy se pro to ale neobjevily. Ve večerních hodinách vyšly informace z projevu člena FOMC Wallera, jež je považován za jestřába, že&h

    celý článek »

    Obce Královéhradecka - 2024

    Vybrané údaje o obcích kraje řazené abecedně včetně územních číselníků. Územní srovnání za okresy, správní obvody obcí s rozšířenou působností a velikostní skupiny obcí. Vybrané údaje jsou publikovány v delší časové řadě.

    celý článek »

    Nezaměstnanost v Ústeckém kraji v období 2005–2023

    V Ústeckém kraji byla ve sledovaném období nejvyšší nezaměstnanost žen v ČR, k nejvyšším mezi kraji patřily i hodnoty nezaměstnanosti mužů. Mezi uchazeči stále převládají osoby bez vzdělání nebo se základním vzděláním. V posledních letech je na...

    celý článek »