• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    USA zažívají boom biotechnologických IPO. Kupci ženou akcie vzhůru

    Na amerických burzách se roztrhl pytel s primárními úpisy společností orientovaných na biotechnologie. Trend podporují série schválení nových léků, solidní výkonnost již obchodovaných firem v oboru a právní změny, které od minulého roku zájemcům o IPO usnadňují důvěrné zjišťování potenciálního zájmu o jejich akcie.

    celý článek »

    Euro se nechce vzdát úrovně 1,3000

    Přesto, že kurz měnového páru EUR/USD už byl pod S/R úrovní 1,3000, dokázal se ještě na konci dne znovu dostat nad ní. Pro euro nebyly dnešní zprávy nijak příznivé, ale odpolední zprávy ze Spojených států byly ještě horší.

    celý článek »

    Minského Čína

    Čínskou záchranou i prokletím jsou investice. Můžeme to demonstrovat následujícími dvěma grafy, které sice nejsou úplně čerstvé, na principu se ale od let 2010 a 2011 mnoho nezměnilo.

    celý článek »

    PX padá pod tíhou ztrát bankovních titulů

    Rostoucí ceny ropy a náznaky politické krize v Portugalsku dnes patří mezi hlavní témata investorů na evropských burzách. Hlavní indexy ztrácejí okolo 1,5 %, když se nedaří především bankovnímu sektoru a těžebním společnostem.

    celý článek »

    Americké trhy ztrácí, příznivější makrodata převažují obavy z vývoje v Egyptě a problémy v Evropě

    Americké akciové indexy vstoupily do dnešního obchodního dne ztrátou, která především odrážela obavy investorů z dalšího politického vývoje v Egyptě (armádní ultimátům prezidentovi) a také z politické nestability v Portugalsku, kde odstoupil ministr zodpovědný za reformní opatření (výnos portugalského 10letého dluhopisu tak vzrostl na hodnoty blízké krizovým úrovním až 8 %).

    celý článek »

    Šokující pravda o české ekonomice (blog)

    "Trhy se hroutí, všude se jenom snižují náklady.... tento rok je... těžký"- to jsou slova šéfa síťové agentury, která mi nedávno poslal e-mailem. Podobně sentimentální výroky jsem však slyšel od mnoha dalších lidí.

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: nižší opening 3.7.13

    Dnešní zkrácený obchodní den na burzách do 1,00 a.m. ET z důvodu zítřejšího US svátku Independence Day je plný impulsů a vlivných okolností nejen v USA, které mohou promluvit do způsobu dalšího směru obchodování, ovšem spíše korekčním způsobem… Jednak...

    celý článek »

    Komerční banka – Nadále vysoká ziskovost i slušná dividenda (Patria zlepšuje doporučení)

    Jako jedna z mála emisí na pražské burze si Komerční banka (KB) zachovává solidní fundament. V letošním roce sice čekáme pokles ziskovosti o 8,5 %, banka by si však měla i nadále udržet vysokou ziskovost (ROE 14,2% v letošním roce; 15,9% do roku 2016) a slušnou dividendu (v příštím roce 210 Kč/akcii po 230 Kč/akcii v letošním roce).

    celý článek »

    Futures na Wall Street mažou část ztrát po lepších makrodatech

    Futures na Wall Street klesají při pokračující politické krizi v Egyptě a při obnovených obavách z dalšího vývoje v Řecku a Portugalsku. Zatímco Řecko dostalo třídenní ultimátum na splnění podmínek pro přijetí další tranše mezinárodní pomoci, v Portugalsku při rezignaci již druhého ministra roste riziko předčasných voleb, které by případně mohly oslabit reformy v této zemi.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 03.07.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 2.7.Změna3.7. Americký dolar USD 119.9650 +0.57%20.0790...

    celý článek »

    Odpolední přehled zpráv z USA

    ADP report národní zaměstnanosti dopadl nad očekávání dobře. Americký soukromý sektor dokázal vytvořit v červnu 188 000 nových pracovních míst. Nejvíce zaměstnanců bylo přijato v sektoru služeb, konkrétně 161 000. Ekonomové počítali se ziskem 160...

    celý článek »

    Portugalský budíček

    Tak toto sme tu už dlho nemali, periféria eurozóny sa po mesiacoch (pomaly aj roku) opäť zobudila a upútava na seba pozornosť. Portugalsko sa pripomenulo rastom výnosov svojich dlhopisoch a pokladničných poukážkach. Kým takto pred rokom mali...

    celý článek »

    Eurozóna - maloobchod rostl v květnu o 1%

    Podle statistik Eurostatu objem maloobchodních tržeb v eurozóně v květnu rostl meziměsíčně o 1% oproti dubnovému poklesu o 0,2%.V rámci celé EU maloobchod rostl o 1,2% oproti dubnovému poklesu o 0,5%.

    celý článek »

    Úrokové sazby v Polsku znovu sníženy, série tím končí

    Polská centrální banka také na začátku července snížila úrokové sazby. Hlavní sazba tak klesá na 2,50 z předchozích 2,75 procenta. Prostor pro pokles sazeb poskytl vývoj ekonomiky a zvláště inflace, která se v květnu dál snížila na 0,5 procenta a je tak značně pod cílem.

    celý článek »

    Investoři opouští obligace

    Během června došlo ve Spojených státech k rekordnímu odlivu finančních prostředků z obligačních fondů a ETF. Důvodem odlivu prostředků je ceny obligací odstartovaný 22. května prohlášením Fedu, desetileté US T-bonds ztratili od té doby téměř 7% své...

    celý článek »

    Dopyt po autách v USA je najvyšší od novembra 2007

    Podľa údajov spoločnosti Autodata sa v júni predalo v Spojených štátoch na anualizovanej báze 16 miliónov osobných vozidiel, čo je najviac od novembra 2007 a nad očakávaniami analytikov. Minulý rok sa v rovnakom mesiaci predalo 14,4 milióna áut.

    celý článek »

    Na pokles trhů reagují drahé kovy !

    Nervozita na finančních trzích se projevuje na komoditním trhu. Zvláště drahé kovy se odrážejí ode dna. Zlato roste o 0,51% na 1250 USD/unci ze svých lokálních minim 1235 USD. Stříbro reaguje ještě citlivěji a posouvá se vzhůru o 1,25% na 19,54 USD/unci..

    celý článek »

    10yT Note pokračuje v růstu

    Futures kontrakt 10letého T Note roste 0,2% d/d na 126,9 v týdenním korektivním trendu. Knokaut trhu sycený trvale silnými zprávami trhu domů, nečekaně solidními zprávami zaměstnanosti a spotřebitelského sentimentu a konečně náznaky zlepšení...

    celý článek »

    Evropské trhy prochází silnou korekcí !

    Zámořské trhy sice valnou část včerejších ztrát umazaly, ale na evropském tradingu se zlepšená nálada vůbec neprojevila. Již od ranních hodin evropské trhy ztrácí, a to výrazně. Německý DAX klesá o 1,52%. Francouzský CAC 40 ztrácí 1,76%.

    celý článek »

    Dopolední komentář s analýzou EUR/USD a GBP/USD

    Indexy nákupních manažerů (PMI) za služby se v Evropě nadále drží v kontrakčních hodnotách pod 50 bodovou hranicí. Španělský PMI index naplnil odhady ekonomů, když posílil na 47,8 bodu z předchozích 47,3 bodu. Italský sektor služeb zklamal a klesl...

    celý článek »

    Výnosy v regionu klesají... zprávy z dluhopisových trhů

    Americké výnosy včera zůstaly v klidu a nadále se připravují na páteční zveřejnění červnových amerických payrolls. Další bláznivou seanci za sebou naopak mají dluhopisy regionální - české desetileté výnosy včera poklesly o 10 bps, polské o 20 bps a maďarské dokonce o necelých 30 bps.

    celý článek »

    PPF/Netia soupeří s DT o koupi GTS CE

    Deutsche Telekom a konzorcium PPF a Netia navzájem soupeří o koupi GTS Central Europe, které působí na telekomunikačních trzích v ČR, Slovensku, Polsku, Maďarsku a Rumunsku. GTS má v ČR asi 15 tisíc zákazníků (především firemních) a loni dosáhla tržeb ve.

    celý článek »

    Unipetrol zrušil prodej Parama

    Podle šéfa dozorčí rady Unipetrolu společnost opustila plán na prodej Parama. Podle něj by se polská společnost mohla zajímat o další akvizice na českém trhu, pokud k nim bude příležitost. Příkladem je případná privatizace Čepra (Reuters).

    celý článek »

    Ozvěny Wall Street - přehled

    Přečtěte si, o čem se mluví poté, co na Wall Street v úterý odzvonilo:Internetová společnost Yahoo oznámila, že převzala společnost Qwiki, výrobce aplikací pro tvorbu videí.

    celý článek »

    Dolar včera atakoval hladinu 1,3000 USD/EUR

    Společné evropské měně se včera nedařilo. Zatímco na počátku evropské seance kurz ještě atakoval 1,3080 CZK/EUR, v odpoledních hodinách se již pod tlak dostala úroveň 1,3000 USD/EUR. Během dnešní asijské seance již hladina 1,3000 USD/EUR povolila a..

    celý článek »

    Koruna se propadá i proti euru

    Česká koruna si nedokázala udržet červnové hodnoty ani u páru EUR/CZK. Stejně jako na páru s americkým dolarem se propadla k minimům a atakuje květnové hodnoty, kdy byla u hodnot 26,200.

    celý článek »

    Koruna se propadá ke květnovým minimům

    Česká koruna se na měnovém páru s americkým dolarem propadá již od poloviny června a blíží se k hodnotám z poloviny května, kdy cena páru dosáhla k úrovni 20,370. Je vidět, že americkému dolaru prospívají zvěsti o blížícím se zastavení kvantitativního...

    celý článek »

    A zákon dobu splatnosti přece jen určil

    I přes výhrady Senátu a mnohé logické argumenty prosadila Poslanecká sněmovna novelu obchodního zákoníku omezující možnost smluvních ujednání o lhůtách splatnosti u dodávek zboží a služeb. Český zákonodárce tak dostál své povinnosti zapracovat novou evropskou směrnici proti opožděným platbám (i když se zpožděním). Jejím propagovaným cílem je zlepšení platební morálky a ochrana menších dodavatelů zboží a služeb; například dle EUROCHAMBRES je průměrná doba úhrady závazků 45 dnů. Novela vstoupila v účinnost 1. července, je tedy nejvyšší čas zaměřit se na změny, které přinesla.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí