• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 22. 7. 2013

    V pondělí trhy postrádaly kurzotvorné informace a indexy se v závěru dne pohybovaly poblíž nulových hodnot. Ani na poli korporátních výsledků toho nebylo mnoho k vidění. Za zmínku stojí McDonald´s, který zveřejnil výsledky mírně pod odhady, a akcie...

    celý článek »

    Americké zbrojovky miláčkem investorů

    Americkým zbrojovkám se daří a bude dařit i nadále, alespoň v očích investorů. Obranný sektor se zatím nadmíru dobře vypořádává se škrty v rozpočtu ministerstva obrany, který se po víc než 12 letech válečných dobrodružství v Afghánistánu a na Blízkém východě musí začít výrazně uskromňovat.

    celý článek »

    Neškodné zvyšování minimální mzdy?

    Pokud bych měl vybrat jeden nejdůležitější ukazatel ekonomického úspěchu a neúspěchu, byla by to nezaměstnanost, jako měřítko schopnosti ekonomiky poskytovat (alespoň nějakou) obživu.

    celý článek »

    Evropa prošla výběrem zisků na automobilkách, silné výsledky ve středu

    Evropské indexy příliš mnoho změn v průběhu druhé poloviny nezaznamenaly a mírný růst se dá přisoudit „kosmetickému“ růstu na Wall Street. Zítřejší výsledková sezóna neobsahuje na evropském trhu krom nizozemského telekomu KPN žádné silné jméno a teprve až středa přinese zvučnější jména, jakými budou Compania de Saint Gobain, ASM International, GlaxoSmithKline, Iberdola, Daimler či Telefonica Deutschland.

    celý článek »

    Evropa rozdělená, zlato a stříbro brutálně rostou !

    Investorům se na začátku nového týdne naskytl poměrně zajímavý obrázek. Burzy ve Španělsku, Portugalsku, Francii a Itálii rostly, zbytek Evropy oslaboval. Musím zdůraznit, že nárůstu byly spíše kosmetické, pouze portugalský index Lisbon PSI 20 Index...

    celý článek »

    Koruna na úvod týdne stabilní těsně pod 26,00 CZK/EUR

    Koruna dnes nestačila na okolní regionální měny. Polské i maďarské měně se dnes celkem dařilo. Forint si vůči euru polepšil o půl procenta. Zlotý pouze nepatrně zaostával. Česká koruna posilující trend nesledovala a po většinu dnešní seance se kurz..

    celý článek »

    Všeobecná spokojnosť

    Obchodníci zatiaľ stále nedostali dôvod meniť smerovanie trhu a keby aj dostali, väčšina z nich je na dovolenke. Objemy na amerických akciách sú aj vzhľadom na letné obdobie výrazne nízke. A tak akcie presne nasledujú líniu hornej úrovne rastového...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 22.07.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 19.7.Změna22.7. Americký dolar USD 119.7680 -0.21%19.7260...

    celý článek »

    TMR chce akcionářům vyplatit 674 Kč/akcii!

    Slovenská společnost Tatry mountain resort (TMR) dnes zveřejnila pozvánku na mimořádnou valnou hromadu, která se má uskutečnit ve čtvrtek 22. srpna v Liptovském Mikuláši. Setkání akcionářů se mohou zúčastnit vlastníci, kteří budou akcie držet k 19.8.

    celý článek »

    Boom chytrých mobilů je u konce, ceny klesají

    Podle statistik výzkumné agentury IDC v roce 2012 globální tržby z prodeje chytrých mobilních telefonů dosáhly úrovně 293,9 mld.USD. Používá je cca 1 miliarda lidí, mimo jiné cca polovina všech majitelů mobilních telefonů v rozvinutých zemích.

    celý článek »

    V ETF číhá hrozba

    Investoři investující do ETF zjišťují, že ne vždy dostanou to, za co si zaplatí. Ceny ETF se budou lišit od hodnoty majetku, ze kterého vychází. To se poslední dobou projevilo hlavně u dluhopisových ETF. Více na: http://stox.cz/zpravodajstvi/clanky/etf

    celý článek »

    Telefónica CR: Predikce výsledků za 2Q 2013

    Výsledky Telefónica CR za 2Q 2013 odkryjí spoustu neznámých ohledně dopadu zavedení nových tarifů Free do hospodaření společnosti. Revoluční změna na telekomunikačním trhu podle našeho názoru nepřinese pozitivní dopad do hospodaření, nicméně vnímáme ji...

    celý článek »

    Nový týden v Evropě… pomalý rozjezd

    Západoevropské indexy v úvodu nového týdne pomalu přecházejí na vyšší otáčky poté, co investory bude opět držet v napětí výsledková sezóna. Z již zveřejněných výsledků potěšily akcionáře informace švýcarských finančních expertů Julius Baer a také bankovní skupina UBS (18,21 CHF, 3,41%).

    celý článek »

    EURUSD - Denní a intradenní výhled: Po růstu z posledních dní se měnový pár pohybuje v blízkosti silné rezistence, očekáváme oslabení eura

    Měnový pár je v rostoucím trendu, pohybuje se vysoko nad denním pivotem na úrovni 1,3129 EURUSD a v současné době se obchoduje za 1,3161 EURUSD. Kurz měnového páru se odrazil od horní linie 20 hodinového Bollingerova pásma, oscilátor relativní síly RSI se pohybuje v neutrálním pásmu.

    celý článek »

    UBS (+3 %) láká na silná 2Q čísla: Růst zisku o dvě třetiny, příliv investic, urovnání sporů

    Největší švýcarská banka UBS představila výhled pro výsledky druhého čtvrtletí, po kterém akcie rostou až o 3 procenta. Čistý zisk zvýšila téměř o dvě třetiny na 690 milionů švýcarských franků, dohodla se s americkými úřady na urovnání žalob, týkající se špatných investic do hypotečních cenných papírů a registruje příliv klientských investic do wealth managementu.

    celý článek »

    Zisk Philipsu ve 2Q poskočil o 30% díky programu úspor

    Hrubý zisk před započtením úroků, daní a amortizace (EBITA) holandského Royal Philips Electronics ve 2Q rostl meziročně o 30% na 530 mil.EUR, což naplnilo očekávání trhu. Zisk se zlepšil již popáté v řadě.Celkové tržby rostly z loňských 5,57 na 5,65 mld.

    celý článek »

    Makro výhled 30. týdem - zajímavější Evropa než USA

    Tento týden budou zajímavější data z Evropy než z USA. Půjde především o předběžné indexy nákupních manažerů a německý konjunkturální index IFO. Čeká se další mírné zlepšení, které by Evropu opět přiblížilo k znatelnějšímu oživení ekonomiky.

    celý článek »

    Výsledky banky UBS za 2Q překonaly odhady trhu

    Podle zveřejněných předběžných výsledků dosáhla banka za 2Q čistý zisk 690 mil. CHF (očekávání trhu 599 mil. CHF) a provozní zisk 1,02 mld. CHF. Banka dále oznámila, že v uplynulém čtvrtletí zaúčtuje mimořádné náklady spojené se soudními spory ve výši...

    celý článek »

    EU dovolí jednotlivým zemím podporu jaderné energie

    Podle tisku plánuje Evropská unie dovolit zemím EU podporu jaderné energie. Návrh by měl být předložen po prázdninách a hlasovat by se o něm mělo na začátku příštího roku. Plánovaná dostavba jaderné elektrárny Temelín nedává, podle našeho názoru bez...

    celý článek »

    Čínský ministr financí mírní rétoriku: Žádné krizové období, ekonomika zřejmě zrychlí

    Čínský ministr financí Lou Ťi-wej vyslal další zmatený signál ohledně očekávání růstu druhé největší ekonomiky světa. Poté, co před několika dny otevřeně přiznal, že země letos dosáhne růstu HDP pouze na úrovni 7 procent, dnes řekl, že čínská ekonomika nevstupuje do krizového období a že její růst by naopak mohl zrychlit.

    celý článek »

    Moody’s potvrdila hlavní rating ČR, dílčí pohled zlepšila

    Mezinárodní ratingová agentura Moody's potvrdila České republice hlavní hodnocení závazků na stupni „A1“ se stabilním výhledem. Ocenila zejména řízení státních financí včetně stabilizace daňového systému, odolný bankovní systém a omezené šíření dopadů dluhové krize z eurozóny.

    celý článek »

    Čeho se nejvíce obávají správci podílových fondů?

    Čína trápí správce největších portfolií. Vyplývá to z průzkumu Bank of America Merrill Lynch mezi 238 šéfy fondů, které mají ve správě více než 640 miliard USD. Která další rizika světové ekonomiky manažeři aktuálně sledují s největšími obavami? ...

    celý článek »

    Euro si udržuje svou pozici

    Společné evropské měně se i v minulém týdnu dařilo držet si relativně silnou pozici vůči americké měně ; dokonce v týdenním hodnocení ještě necelé půl procento přidala. Zatímco na počátku týdne se kurz neúspěšně pokoušel dostat pod 1,30 USD/EUR, ve..

    celý článek »

    Blíží se regulace vysokofrekvenčního obchodování

    Vysokofrekvenční obchodování (HFT Trading) se v poslední době jako jeden z moderních fenoménů kapitálového trhu stále více dostává do oblasti zájmu evropských legislativců. Omezení již zavedlo Německo a navrhuje je i EU při revizi směrnice o trzích finančních nástrojů.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Komentář: Spotřebitelská nálada na vzestupu

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů, tak podnikatelů.

    celý článek »

    Půlení bitcoinu bylo úspěšné, ale co bude dál?

    Ilustrační obrázek | zdroj: CoinBank https://coinbank.cz/portal-o-kryptomenach Chvíli po sobotní půlnoci proběhlo v pořadí již čtvrté půlení odměny pro těžaře za jejich práci. Ti tak nově dostávají za ověření každého bloku již jen 3,125 bitcoinu.

    celý článek »

    Konec půstu – vstříc růstu (Ekonomické výhledy)

    Ekonomika začíná ožívat Po loňském poklesu o 0,2 % očekáváme letos růst HDP o 1,4 % a příští rok jeho zrychlení na 2,2 %. Motorem ekonomického oživení by měl být obnovený růst domácní poptávky, ať už spotřeby či investic. K vyšším útratám domácností by...

    celý článek »

    Spotřebitelská nálada na vzestupu (Komentář)

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů

    celý článek »

    Česko by mohlo zvládnout kýžené „měkké přistání“, říkají nejnovější čísla k důvěře v ekonomiku. Zkrocení inflace bez vyvolání růstu míry nezaměstnanosti je přitom vzácný jev

    Spotřebitelům v Česku se rychle vrací důvěra v ekonomiku. V dubnu je jejich nálada v tomto směru lepší, než odpovídá dlouhodobému průměru let 2003 až 2023; přitom lepší než dlouhodobě průměrnou náladu mají čeští spotřebitelé poprvé za celé období od&helli

    celý článek »

    PM ČR: PMI potvrdilo slabost domácího trhu i pro 1Q24

    Včera reportoval výsledky za 1. kvartál Philip Morris International (PMI), tedy mateřská společnost Philip Morris ČR (PM ČR). Tržby dosáhly 8,8 mld. USD (+9,7 % r/r) oproti očekávání 8,5 mld, na což měl vliv růst objemů prodaných bezdýmných produktů&helli

    celý článek »

    Ranní okénko - PMI data optimismus nedodala

    Za pár minut zveřejní Český statistický úřad výsledky dubnového konjunkturálního průzkumu . Od začátku roku pozorujeme vyšší důvěru spotřebitelů v českou ekonomiku, což je dáno především vývojem inflace.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (24.04.2024)

    Středeční seance na akciových trzích slibuje pozitivní vývoj. Po včerejších ziscích indexů na Wall Street dnes býčí trend rozšířily indexy z asijských trhů. Býčí trend na Wall Street včera dále podpořily slabé údaje o indexech PMI, které vyvolaly holub...

    celý článek »