• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 25. 7. 2013

    Čtvrtek na trzích byl pod vlivem dalších výsledků z korporátní sféry, ale také pod vlivem makrodat, která přinesla slabší výsledek počtu žádostí v nezaměstnanosti a smíšený výsledek objednávek zboží dlouhodobé spotřeby, kde výsledek očištěný o vliv...

    celý článek »

    E.ON, nebo E.OFF?

    To, že evropské energetiky na tom někdy nejsou nejlépe, není žádným převratným objevem. I když musím říci, že pohled na konkrétní čísla RWE mě trochu překvapil (viz předchozí „RWE jako obraz nevalného stavu evropské energetiky?“).

    celý článek »

    Řecko odstranilo poslední překážku k získání dalších peněz

    Řecko dnes odstranilo poslední překážku k uvolnění dalších peněz ze záchranného úvěru od Evropské unie a Mezinárodního měnového fondu. Zákonodárci schválili poslední právní předpisy požadované věřiteli, a ukončili tak dva měsíce tahanic kvůli nepopulárním opatřením na reorganizaci ekonomiky.

    celý článek »

    PX roste díky rally na Telefonice ČR

    Po včerejším silném růstu dnes evropské burzy oslabují, když pesimismus zasáhl zejména ceny komodit a těžební sektor, ale nedaří se ani potravinářskému a chemickému průmyslu. Investory nepotěšily firemní výsledky u titulů jako je BASF, Michelin nebo.

    celý článek »

    Všechny regionální měny dnes mírně oslabily

    Česká koruna dnes vymazala včerejší zisky. V průběhu dne vůči euru odepsala 0,2 % a v závěru dnešního obchodování byla kótována kolem 25,93 CZK/EUR. Dnes jsme se nedočkali žádných indikátorů z domácí ekonomiky.

    celý článek »

    Zeman vyjádřil „plnou podporu“ Ištvánovi. Dle Kalouska se přiznal

    Prezident Miloš Zeman dnes vyjádřil plnou podporu práci olomouckého vrchního státního zástupce Ivo Ištvana, kterého přijal na Pražském hradě. Ištvan spolu s kolegou z olomouckého vrchního státního zastupitelství Rostislavem Bajgerem stojí za ostře sledovanou kauzou spojenou se třemi bývalými poslanci ODS a blízkou spolupracovnicí a partnerkou expremiéra Petra Nečase (ODS) Janou Nagyovou.

    celý článek »

    Průzkum: Volby by vyhrála ČSSD. KSČM a TOP 09 předstihly ODS

    Pokud by se nyní konaly volby do Poslanecké sněmovny, vyhrála by je ČSSD, které by dalo hlas 34 procent voličů. ODS se po kauzách sledování manželky bývalého premiéra Petra Nečase a údajné politické korupce propadla se 13 procenty preferencí za druhou KSČM a třetí TOP 09.

    celý článek »

    Facebook se silnou sadou čísel za 2Q13 – Patria zvyšuje férovou hodnotu

    Facebook (33,44 USD, +26,24%) tentokrát představil velmi silnou sadu výsledků, která se opírá o růst reklamních příjmů v mobilním segmentu. Poprvé od IPO tak růstem tržeb (+53 % yoy, reklama +61 % yoy, mobilní reklama +75 % qoq!) překonal naše modelové vstupy*, načež jsme přistoupili k výrazné revizi odhadu férové hodnoty akcií (viz.

    celý článek »

    Američanů nově žádajících o dávky přibylo

    Počet nových žádostí o dávky v nezaměstnanosti v USA za minulý týden činil 343 tisíc, tedy více než očekávaných 340 tisíc. V předchozím týdnu došlo k poklesu na 336 tisíc, což byla překvapivě dobrá zpráva, nyní jsou data naopak mírně horší.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 25.07.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.7.Změna25.7. Americký dolar USD 119.5800 +0.38%19.6550...

    celý článek »

    Svetlo na konci tunela

    Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou. Po tom ako sa pred rokmi nad hladinu dostala ekonomika USA a začiatkom tohto roka sa rozhýbalo aj Japonsko (tu ešte uvidíme, čo rozhýbalo správnym smerom), včera konečne pozitívne prekvapili ekonomiky eurozóny. A..

    celý článek »

    Výsledky Coca-Coly a PepsiCo překonaly ua 2Q odhady trhu

    Přední světový producent balených nealkoholických nápojů a potravin PepsiCo za 2Q tohoto roku vykázal meziroční růst čistého zisku o 35% na 2,01 mld.USD = 1,28 USD na akcii. Zisk bez započtení některých jednorázových položek dosáhl úrovně 1,31 USD na...

    celý článek »

    Pohled na Ifo index a makrodata ECB kritickýma očima

    Trojice předstihových ukazatelů německého průmyslu nechala trhy na holičkách. ZEW index poměrně výrazně propadl, Index nákupních manažerů výrazně rostl, a Ifo index vykázal pohyb tak malý, že je těžko ho považovat za něco jiného, než stagnaci.

    celý článek »

    Globální přetahovaná o vynálezce

    V mnoha zemích se nyní debatuje o změně imigrační politiky. Jedním z klíčových bodů této diskuse je to, jak přilákat více vzdělaných zaměstnanců, kteří mohou pomoci řešit problém nedostatku pracovní síly a podpořit inovace.

    celý článek »

    Výsledky BASF za 2Q zaostaly za odhady

    Přední světový producent chemikálií, společnost BASF, vykázala za 2Q tohot oroku horší výsledky. Bude pro ni těžké splnit celoroční cíl. EBIT 1,83 mld. EUR, odhad 1,99 mld. EUR. Tržby byly dle předpokladů.

    celý článek »

    Co čekat od výsledků CME?

    CME: Čísla negativně ovlivní agresivní cenová politika Mediální společnost měla těžké čtvrtletí především kvůli zvýšení cen za reklamu v České republice. Na druhou stranu se inzerenti jako Henkel či Procter & Gamble začali k CME vracet.

    celý článek »

    V USA může skončit doručování pošty až do domu

    Američané byli po celé generace zvyklí spoléhat na pošťáka, který jim donese poštu až ke dveřím domu či bytu. Ale v době, kdy americké poštovní službě hrozí miliardy dolarů roční ztráty, by tento druh doručování mohl v podstatě skončit do roku 2022 na základě návrhu, který zvažuje americký Kongres, napsala dnes agentura AP.

    celý článek »

    UK - HDP ve 2Q akceleroval na 0,6%

    Ekonomika Velké Británie ve 2Q tohoto roku výrazněji akcelerovala díky expanzi všech hlavních odvětví. Taková souhra byla naposledy zaznamenána před 3 lety.HDP ostrovního království rostl ve 2Q mezikvartálně o 0,6% oproti růstu o 0,3% v 1Q.

    celý článek »

    BASF odstartoval výprodeje v Německu

    Ačkoliv německé Ifo dopadlo lépe, než byly odhady, tak německý index DAX zamířil od začátku do záporu, když se na jeho výsledku nejvíce projevily horší než očekávané čtvrtletní výsledky chemického konglomerátu BASF (66,62 EUR, -4,64%).

    celý článek »

    Smíšená data z eurozóny tlačí euro dolů

    Nezaměstnanost ve Španělsku klesla o 0,9 % a dosáhla 26,3 %. Odhad analytiků byl na stejné úrovni jako údaj z posledního měření tedy 27,2 %. Německý podnikatelský index IFO založený na průzkumu mezi výrobci, staviteli, velkoobchodníky a...

    celý článek »

    Výsledky Visa ve 2Q překonaly odhady

    Světová karetní jednička Visa ve 2Q zaznamenala meziroční výrazné zlepšení z loňské ztráty 1,84 mld. na zisk 1,23 mld.USD = 1,88 USD na akcii, což překonalo odhady trhu nastavené na 1,8 USD na akcii.

    celý článek »

    Zašel Apple daleko?

    Zašel Apple daleko během vyjednávání s vydavateli ohledně cen za elektronické knihy, které mají být prodávány na iPad? Federální soudce ve středu rozhodl o tom, že ano. Soud prohlásil, že Apple hrál hlavní roli ve snaze pomoci vydavatelům navýšit cenu za.

    celý článek »

    ČEZ se dohodl s TO2, že se stane virtuálním operátorem

    ČEZ se minulý týden dohodl s Telefónicou ČR, že se od letošního podzimu stane mobilním virtuálním operátorem. ČEZ bude muset na spuštění utratit jen několik desítek milionů korun, protože již má k dispozici oddělení na poskytování služeb zákazníkům.

    celý článek »

    Ozvěny Wall Street - přehled

    Přečtěte si, o čem se mluví poté, co na Wall Street ve středu odzvonilo:Sociální síť Facebook vykázala čtvrtletní zisk 19 centů na akcii, s výjimkou jednorázových položek, na příjmy 1,81 mld.

    celý článek »

    Asie obecně slabší, jen australský ASX 200 téměř beze změny...

    Všechny asijské burzy v předposlední obchodní den tohoto týdne obchodují mírně slabší a následují tak příkladu včerejší seance na Wall Street. Nikkei 225 za dnešní den oslabil o 1,14 procenta, Hang Seng klesá o 0,28 procenta, Shanghai Composite ztrácí 0,1 procenta a indický Sensex je -0,4 procenta.

    celý článek »

    ECB: Poptávka po úvěrech je stále slabá

    Když jsme u EMU – ECB zveřejnila průzkum podmínek financování. Čisté procento bank, které zpřísnily úvěrové podmínky pro firmy, je 7%, stejně jako v dubnovém průzkumu (pozor: tento výsledek sice nevypadá nijak super, ale je pod historickým průměrem od...

    celý článek »

    Čistý zisk Credit Suisse ve 2Q rostl o 33%

    Čistý zisk za 2Q vzrostl meziročně o 33 % na 1,05 mld. CHF, víceméně v souladu s očekáváním trhu. Za růstem je především zlepšení v oblasti investičního bankovnictví a úspory na straně nákladů.

    celý článek »

    Pražská burza bude v úvodu hájit včerejší úrovně. ČEZ a KB mohou být pod tlakem

    Během středeční seance pražská burza navázala na svůj předchozí růst, index PX si připsal, díky bankám, zisk 1,1 procenta. Proti silným ziskům Erste (575 CZK, 4,55%), které pomohla zpráva Goldman Sachs (165,04 USD, -0,73%), šly akcie NWR (17,5 CZK, -6,91%), po horším ohodnocení Moody’s a Goldman Sachs, a po horších výsledcích Telefóniky (272,5 CZK, -0,87%) CR.

    celý článek »

    Výsledky Facebooku za 2Q překonaly odhady

    Facebook včera po zavření trhu představil výsledky za 2Q. Tržby na úrovni 1,81 mld. USD (+53 % r/r) i očištěný čistý zisk (19 centů na akcii) překonaly očekávání trhu (1,62 mld. USD, respektive 14 centů).

    celý článek »

    Výsledky Telefónica SA ve 2Q mírně nad odhady

    Telefonica SM dnes ráno oznámila lehce lepší než očekávané výsledky. Důvodem byly již lepší tržby s 14,4 mld. EUR (-6,8 % r/r) vs. oček. 14,1 mld. EUR, které byly podpořeny vývojem v latinskoamerické části společnosti.

    celý článek »

    Euro proti dolaru ve středu beze změn

    Kurz eura proti dolaru uzavřel včerejší obchodování prakticky beze změn oproti své úterní hodnotě 1,321 USD/EUR, když jsme se z obou břehů Atlantiku dočkali pozitivních překvapení. Evropské PMI indexy v červenci výrazně vzrostly, a souhrnný index za.

    celý článek »

    Euro proti dolaru ve středu beze změn (25.7.2013)

    Kurz eura proti dolaru uzavřel včerejší obchodování prakticky beze změn oproti své úterní hodnotě 1,321 USD/EUR, když jsme se z obou břehů Atlantiku dočkali pozitivních překvapení. Evropské PMI indexy v červenci výrazně vzrostly, a souhrnný index za.

    celý článek »

    Singapur se stává pokladnicí Asie i světa

    Singapur je na nejlepší cestě k tomu, aby se stal nejvýznamnějším centrem správy bohatství. Závratnou rychlost, s jakou se městský stát na důležité křižovatce obchodních cest Asie přibližuje dosud dominantnímu Švýcarsku, dokládá včerejší zpráva singapurské centrální banky (MAS).

    celý článek »

    Co si teď počít s listinnými akciemi?

    Nedávno schválený zákon ke zvýšení transparentnosti akciových společností zavádí několik opatření ke zprůhlednění vlastnictví anonymních akcií a proti praní špinavých peněz ve vztahu k listinným akcím. Společnostem s listinnými akciemi na majitele ani jejich akcionářům sice neukládá žádné povinnosti, alespoň nikoliv ve stěžejním termínu, kterým je 1. leden 2014. Avšak přejí-li si akcie na majitele ponechat, musí určité úkony v této lhůtě učinit.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Pilulka: Prodej aktivit v Rakousku společnosti Vamida

    Společnost Pilulka Lékárny oznámila, že se dohodla na odprodeji svých aktivit na rakouském trhu s tamní společností Vamida. Přestože rakouský trh podle Pilulky ukazoval příznivé trendy, investice do tamního provozu by pro společnost byly střednědobě&helli

    celý článek »

    Jeřáby a bagry v akci na rozšíření D1 na 6 pruhů v Brně. Největší betonáží levé části stavby mostu přes železniční koridor nové mostní estakády Horní Heršpice na D1 je bezesporu mostní opěra číslo 1

    Jeřáby a bagry v akci na rozšíření D1 na 6 pruhů v Brně. Největší betonáží levé části stavby mostu přes železniční koridor nové mostní estakády Horní Heršpice na D1 je bezesporu mostní opěra číslo 1. Na její základnu bylo potřeba...

    celý článek »

    Makro ČR: Smíšený vývoj u cen výrobců

    Vývoj cen výrobců byl v březnu opět smíšený. V meziročním srovnání jsou ceny výrobců v poklesu, ale tento pokles se zmírňuje a již se objevují opakované nárůsty. Předchozí šoky odeznívají a cenový vývoj se dál vrací k normálu.

    celý článek »

    Stavebnictví se dočkalo růstu - aktuální komentář

    Nedávný vývoj ve stavebnictví sleduji s velkým zájmem. Je zřejmé, že tahounem celého růstu jsou inženýrské stavby, které zaznamenaly meziroční růst o 19,4 %. Situaci napomohla jak nízká základna, tak i příznivé počasí, které doprovázelo většinu zimy.

    celý článek »

    Vývoj kolem Heřmanické haldy. Česká inspekce životního prostředí zná první výsledky šetření na Heřmanické haldě v Ostravě. Zveřejňovat je ale zatím nechce. Stavem odvalu se začala zabývat loni v létě. (video)

    Vývoj kolem Heřmanické haldy. ? Česká inspekce životního prostředí zná první výsledky šetření na Heřmanické haldě v Ostravě. Zveřejňovat je ale zatím nechce. Stavem odvalu se začala zabývat loni v létě. Obyvatelé ostravské části Heřmanice na...

    celý článek »

    Trh EUR/GBP narazil na klesající trendovou čáru

    EUR/GBP klesá poté, co selhal jeho poslední pokus o proražení nad střednědobou klesající trendovou linii, která dosáhla vrcholu na úrovni 0,8585. Cena se dnes krátce dotkla krátkodobé vzestupné trendové linie těsně pod úrovní 0,8520 a poté se odrazila&hel

    celý článek »

    (Ne)udržitelnost amerického dluhu

    Rozpočtový úřad Kongresu vydal ve druhé polovině března svůj aktualizovaný výhled. Jeho součástí je predikce amerického rozpočtového deficitu, který by se v dlouhodobém měřítku měl dostat až nad úroveň 8 % HDP v roce 2054. Významnou položkou by měly bý...

    celý článek »

    AVAST dostal pokutu oprávněně, a mohla být i vyšší

    Vyjadření k pokutě pro AVAST a komentář - autor - Michal Nulíček, partner advokátní kanceláře ROWAN LEGAL: Ačkoliv společnost Avast ve svém prohlášení o zpracování osobních údajů tvrdila, že k předávání dat uživatelů nedochází, případně jsou data před&hel

    celý článek »

    Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00

    Dlouhodobý investiční produkt přinesl Čechům a Češkám s úvodem roku 2024 atraktivní příležitost, jak se zajistit na důchod investováním ve státem garantovaném produktu podle vlastního přesvědčení i zkušenosti, s daňovou úlevou až 48 tisíc korun ročně a k tomu až 50 tisíc korun v případě příspěvků na straně zaměstnavatele.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 18.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 17.4.Změna18.4. Americký dolar USD 1 23.7140 -0.21%23.6630...

    celý článek »

    Výstraha ČHMÚ: Na naše území proudí studený vzduch od severu, ve kterém budou nejnižší teploty v noci na pátek 19. 4. klesat na +2 až -2 °C, ve východní polovině území až k -4 °C

    ?? Výstraha ČHMÚ: Na naše území proudí studený vzduch od severu, ve kterém budou nejnižší teploty v noci na pátek 19. 4. klesat na +2 až -2 °C, ve východní polovině území až k -4 °C. Na většině území se očekává mráz, který může poškodit...

    celý článek »

    Graf dne – Bitcoin (18.04.2024)

    Bitcoin roste o 0,50 % a dostává se na úroveň 61 500 USD. Dnes pozorujeme stabilizaci ceny kolem úrovně supportu nad 60 000 USD. Tyto úrovně byly v posledních týdnech několikrát obhájeny a i tentokrát jsou klíčové. V noci z 19. na 20. dubna z

    celý článek »

    Španělsko rozšiřuje své aktivity ve vesmíru

    ŠPANĚLSKO ROZŠIŘUJE SVÉ AKTIVITY VE VESMÍRU Španělský vesmírný průmysl prošel od vypuštění první družice v roce 1974 výraznou proměnou. Nyní zaměstnává 5 000 lidí a hraje důležitou roli ve španělské ekonomice. Španělsko má...

    celý článek »

    Růst cen akcií a cena za riziko

    Na akciovém trhu investoři podle zaběhnutého pohledu vyžadují vyšší návratnost, než nabízí „bezrizikové“ vládní dluhopisy. Tato riziková prémie akcií má odrážet jejich vyšší riziko a její pohyb by měl ovlivňovat hodnotu akcií.

    celý článek »

    Růst cen akcií a cena za riziko

    Na akciovém trhu investoři podle zaběhnutého pohledu vyžadují vyšší návratnost, než nabízí „bezrizikové“ vládní dluhopisy. Tato riziková prémie akcií má odrážet jejich vyšší riziko a její pohyb by měl ovlivňovat hodnotu akcií.

    celý článek »

    Bitcoin roste o 4 % před čtvrtým půlením💥

    Tuto sobotu, pravděpodobně kolem 01:00, proběhne již čtvrté půlení bitcoinu. Jde o důležitou událost pro trh s kryptoměnami, na kterou čekají investoři, obchodníci a krátkodobí spekulanti z celého světa. Historicky, po každé z předchozích tří událostí ...

    celý článek »

    NATGAS po zprávě EIA mírně roste

    Údaje EIA o zásobách zemního plynu v USA přišly za 50 bcf oproti očekávaným 51 bcf. NATGAS na tuto zprávu reagoval mírně ziskem. Zásoby zemního plynu v USA jsou stále nad 5letou střední trendovou linií. Źródło: EIATento materiál je marketingovou

    celý článek »

    Cocoa na rekordních maximech

    Kakao dnes vzrostlo o 7 % a plně se zotavilo z korekce, ke které došlo na začátku tohoto týdne. Navíc se cena posunula nad 10 800 USD za tunu a dosáhla nového historického maxima. Dnešní posun výše je podpořen zveřejněním pevných údajů o mletí

    celý článek »

    Dopravní nehody ve Zlínském kraji v roce 2023

    Podle statistik Policejního prezidia České republiky došlo v roce 2023 na území Zlínského kraje k 4 482 dopravním nehodám se způsobenou odhadovanou hmotnou škodou 313,5 mil. Kč. Proti výrazně nepříznivým údajům předchozího roku 2022 to znamenalo...

    celý článek »

    Město Blansko zavádí nový systém parkování

    (Blansko.cz) Blansko mění systém placeného parkování. Ve městě přibudou místa, kde bude stání vozidel zpoplatněno, nový bude také ceník parkovného. Současně ale bude zvýhodněno krátkodobé parkování v centru města, první půlhodina bude zdarma.

    celý článek »

    Předpověď počasí na víkend | 18. 4. 2024 (video)

    Každý čtvrtek přinášíme stručnou předpověď počasí na nadcházející víkend. Meteorologové ČHMÚ pro vás shrnou to nejdůležitější z počasí, které nás čeká o nejbližším víkendu. Podrobnou předpověď najdete na webu Českého hydrometeorologického ústavu

    celý článek »

    Vyšší riziko požárů než je touto dobou běžné, zaznamenali začátkem jara vědci z Ústavu výzkumu globální změny, kteří situaci monitorují. Střední nebezpečí platí na jižní Moravě i teď – po ochlazení. (video)

    🔥 Vyšší riziko požárů než je touto dobou běžné, zaznamenali začátkem jara vědci z Ústavu výzkumu globální změny, kteří situaci monitorují. Střední nebezpečí platí na jižní Moravě i teď – po ochlazení. Podle vědců je za tím klimatická

    celý článek »