• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Skutečný paradox flexibility

    Téma flexibility mezd není v ekonomii žádným otloukánkem, nyní se ho v souvislosti s utlumeným pokrizovým oživením uchopilo několik předních ekonomů.

    celý článek »

    Jednoduchý návod, jak se rychle a dobře rozhodnout

    Rychlé a přibližně správné rozhodování je lepší než pomalá snaha o přesná řešení. S tím bude asi většina manažerů souhlasit. Objevují se ale následující otázky: Jak rychlého rozhodování dosáhnout? Jak poznáme rozdíl mezi „zhruba správně“ a „úplně špatně“? A jaký je rozdíl mezi „rychle“ a „pomalu“? Jsou to hodiny, dny, měsíce? Rozhodování nám s ohledem na tyto otázky může ulehčit jednoduchý rámec, jehož hlavní body vypadají následovně: 1.

    celý článek »

    Závěr týdne patřil Telefónice s akviziční spekulací a Erste

    Závěr týdne na lokálním trhu proběhl v zeleném teritoriu. Index PX uzavíral o 0,8 % výše, podpořen rostoucími akciemi Telefóniky CR a Erste. Na telekomunikačním titulu se týdnem nese vlna, vzedmutá oznámenou akvizicí německé mobilní trojky E-Plus z rukou nizozemské KPN, která umožní německé Telefónice stát se jedničkou trhu, pokud transakci schválí valné hromady společnostní a zejména regulátor.

    celý článek »

    PX roste díky Erste a Telefonice ČR

    Evropské akcie neudržely slušné ranní zisky a ještě před polednem klesly pod úroveň čtvrtečního závěru. Nedaří se většině sektorů na čele s automobilkami a pojišťovnami, v zisku se naopak drží mediální sektor.

    celý článek »

    Příští týden zasedá ČNB

    Obchodování s regionálními měnami bylo tento týden opět prázdninově klidné. Česká měna se pohybovala na úrovních těsně pod hranicí 26 korun za euro a páteční obchodování na mezibankovním trhu uzavírá na stejné hodnotě jako před týdnem, tedy zhruba...

    celý článek »

    Amazon v strate, akcionári spokojní

    Akciový index SP500 včera dokázal zastaviť dvojdňovú sériu poklesov a zaznamenal mierny rast. Pomohli hlavne výborné výsledky spoločnosti Facebook, ktoré poslali akcie spoločnosti nahor o 29,61%. Trhom v raste pomohli aj komentáre hlavného...

    celý článek »

    Eurozóna uvolní další 4 mld.EUR pro Řecko

    Podle EK eurozóna dnes rozhodla poskytnout další kolo dříve dohodnuté pomoci Řecku. Další 4 mld.EUR problémová země získá díky úspěšné implementaci požadovaných úsporných a reformních opatření.Ze 4 mld. půjde 2,5 mld. ze záchranných fondů a zbylé 1,5 mld.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 26.07.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.7.Změna26.7. Americký dolar USD 119.6550 -0.44%19.5680...

    celý článek »

    Maďarsko zvažuje zavedení luxusní daně

    Maďarská vláda uvažuje o zavedení daně na luxusní zboží. V rozhovoru v maďarském veřejnoprávním rozhlasu to dnes řekl premiér Viktor Orbán. Sazba daně by se pohybovala mezi 30 a 35 procenty a Budapešť by ji mohla začít vybírat už příští rok.

    celý článek »

    Zlato: Už je to tady?

    V týdnu od 15. července jsme byli svědky nevídaného boje na ceně zlata, kdy si to mezi sebou rozdávali býci s medvědy nejprve o hladiny odporu na úrovních 1268, 1280 a 1292 $/unci.

    celý článek »

    US futures oslabují !

    Dnešní zprávy z Číny ohledně příkazu zhruba 1400 firmám o omezení nadprodukce se na trzích s jistou mírou rezervovanosti projevuje. Asijské trhy zkorigovaly výrazněji. Nejvíce japonský Nikkei (-2,97%). Nervozita se projevuje v menší míře i v Evropě.

    celý článek »

    Nebuďte za blbce…

    Ti z Vás, kteří měli možnost navštívit některý z mých seminářů, si možná vzpomenou, že v jeho druhé polovině probírám nejčastější chyby, kterých se individuální investoři dopouštějí.

    celý článek »

    R. Koděra - Evropa těží z výsledků luxusních značek, Renault se blíží svému 5letému maximu; na domácí burze aktivní seance na Telefónice a Erste (video)

    Obchodování v Evropě dnes zahájilo poklidně, hlavní indexy vykazují mírný růst. Nejvíce se daří francouzskému trhu, jelikož dnes reportovaly své nad očekávání dobré výsledky společnosti z oboru luxusního zboží, trh také překvapila automobilka Renault, jejíž akcie od začátku roku přidaly již 40 %.

    celý článek »

    Lesk luxusních značek oslnil Evropu

    Páteční dopoledne se vydařilo výrobcům ze sektoru luxusního zboží, když výsledky LVMH (136,4 EUR, 4,60%) Möet Hennessy odstartovaly jejich růst. Pod hlavičku LVMH patří také značka Christian Dior a její akcie po zveřejnění výsledků, podobně jako v případě LVMH, rostou o více jak 3 %.

    celý článek »

    Dobrá data z eurozóny oslabila bondy... zprávy z dluhopisových trhů

    Výnosy v eurozóně pokračovaly v růstu podpořeny dobrými makroekonomickými čísly v eurozóně (dobré Ifo či nižší španělská nezaměstnanost). Naopak růst výnosů ve Spojených státech zbrzdil poté, co Wall Street Journal napsal, že Fed nezahájí příští týden odklon od kvantitativního uvolňování (podle nás by k tomu mělo dojít až v září).

    celý článek »

    Vláda omezuje podporu pro obnovitelné zdroje energie

    Zastavení podpory pro nově vystavěné obnovitelné zdroje elektřiny a její decentrální výrobu s účinností od 1. ledna 2014 dnes schválila vláda. Zastavení podpory se týká nových instalací obnovitelných zdrojů vyrábějících elektřinu uvedených do provozu po..

    celý článek »

    Výsledky Air France ve 2Q lehce nad odhady

    Přední evropské aerolinky Air France reportovaly tržby ve výši 6,58 mld. EUR, oproti očekávání 6,57 mld. EUR. Provozní zisk činil 79 mil. EUR oproti odhadu 89 mil. EUR. Reakce trhu po otevření obchodování: +2,5 %.

    celý článek »

    Majitele ruského největšího operátora zajímá i Telefónica, akcie +5 % (+komentář)

    Ruský miliardář Vladimir Evtushenkov hledá další prostor pro růst v telekomunikačním sektoru. Majitel největšího ruského mobilního operátora OAO Mobile TeleSystems zvažuje akviziční možnosti, včetně české divize španělské telekomunikační skupiny Telefónica, uvedl v rozhovoru, který poskytl v tomto týdnu v moskevské kanceláři své holdingové společnosti AFK Sistema, jak uvedla agentura Bloomberg.

    celý článek »

    Výsledky Starbuks ve 2Q lepší, než se čekalo

    Vykázali lepší výsledky, po uzavření trhu akcie rostly o 6%. Zisk na akcii 55c oproti očekávání 53c. Tržby rostly o 8 %, oproti odhadu 5,8 %. Navyšují odhad zisku na akcii na příští kvartál (59-60c, předpoklad 57c).

    celý článek »

    Výsledky Amazonu byly ve 2Q horší, než se čekalo

    Amazon vykázal horší výsledky, reakce trhu byl pokles o 1 %. Ztráta na akcii -2c oproti odhadu zisku 6c. Odhad tržeb na 3Q: 16,3 mld. USD oproti očekávání 16,99 mld. USD. Ztráta je způsobena výstavbou nových skladů, kterými se snaží zrychlit své dodávky.

    celý článek »

    Výsledky Samsungu za 2Q jsou zklamáním

    Samsung Electronics reportoval výsledky za 2Q13, které zaostaly za očekáváním a to i přes již vydaná předběžná data (5.7.), která rovněž byla slabší než se očekávalo. Čistý zisk byl 7,6 bln. WON (+50 % r/r) vs. oček. 8,0 bln. WON.

    celý článek »

    Výsledky Yandexu ve 2Q lepší na všech úrovních

    Ruský internetový vyhledávač Yandex včera oznámil výsledky za 2Q lepší na všech úrovních. Tržby činily 9,2 mld. rublů, nad odhadem 9,02 mld., a management zvýšil odhad růstu letošních tržeb ze 30 – 35 % r/r na 34 – 38 %.

    celý článek »

    Ozvěny Wall Street - přehled

    Společnost Amazon.com reportovala čtvrtletní ztrátu 2 centy na akcii při tržbách 15,7 mld. USD, čímž zklamala trh, který čekal zisk 5 centů na akcii při tržbách 15,73 mld.

    celý článek »

    Euro včera posílilo vůči dolaru navzdory datům

    Euro nejdříve ráno oslabilo vůči americkému dolaru. V průběhu včerejší dne společná evropská měna zvládla své ztráty vymazat a v závěru dne se obchodovala za 1,3220 USD/EUR. V průběhu nočního obchodování v Asii euro ještě posílilo k 1,3280.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí