• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street v závěru přišla o většinu zisků...

    Americké akcie sice v závěru poztrácely některé denní zisky, přesto posílají index Standard & Poor’s 500 k největšímu měsíčnímu růstu od roku 2011. Hlavním důvodem je připravenost americké centrální banky Fed pokračovat i nadále v programu odkupů státních a hypotéčních dluhopisů a tvrzení, že nízká inflace může představovat problém.

    celý článek »

    Popularita kanadského a australského dolaru roste. Stanou se plnohodnotnými rezervními měnami?

    Podle nově zveřejněných dat Mezinárodního měnového fondu hrají australský a kanadský dolar stále významnější roli v oblasti rezervních měn. Ve srovnání s měnami jako americký dolar, euro, jen a libra je jejich celkový význam stále omezený – australský a kanadský dolar představují asi 3 % měnových rezerv, u kterých je známo jejich složení.

    celý článek »

    Marxistická rally

    Od oficiálního vyhlášení korekce předchozí korekce (viz „Končí korekce předchozí korekce“) si americký trh hledá směr. O očekávaných ziscích to ovšem říci nemůžeme, jejich představa o tom, kam se vydat, je poměrně jasná.

    celý článek »

    Postsovětský potašový kartel zanikl. Akcie těžařů propadly. Zemědělci se těší na levnější hnojivo

    Akcie těžařů potaše se včera po celém světě vydaly prudce jižním směrem a pár lidí na tom pravděpodobně velmi slušně vydělalo. Dodavatelům látky známé taktéž pod chemickým názvem uhličitan draselný, která se využívá k výrobě hnojiva, uškodila zpráva o rozpadu bělorusko-ruského kartelu Belaruskali-Uralkali, jenž měl na trhu exportu potaše v hodnotě 22 mld.

    celý článek »

    Evropské burzy na konci měsíce rostou

    Evropské burzy otevřely do poslední červencové seance v červených číslech, ale nálada na trhu se už dopoledne změnila a optimismus převládá i odpoledne. Pozitivně vyzněla data z trhu práce v eurozóně a příjemně překvapil i růst amerického HDP.

    celý článek »

    Nízka likvidita zvyšuje výnos akcií

    Podľa autorov nedávnej štúdie z University of Yale existuje okrem všeobecne uznávaných investičných stratégií (investovanie do hodnotových, prípadne rastových akcií, investovanie podľa trhovej kapitalizácie a s prihliadnutím na momentum) aj ďalšia stratégia, založená na investovaní podľa likvidity.

    celý článek »

    CETV snižuje svůj předchozí optimistický výhled

    Společnost CETV před očekávaným konferenčním hovorem (od 15 hod.) zveřejnila prezentaci k výsledkům, resp. k situaci a výhledu společnosti. Teprve v těchto materiálech se objevil aktualizovaný výhled, na který investoři netrpělivě čekali.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 31.07.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 30.7.Změna31.7. Americký dolar USD 119.4580 +0.24%19.5050...

    celý článek »

    Goldman Sachs vydělává na skladech plných hliníku

    V historii najdeme mnoho příkladů, kdy se spekulanti snažili vydělat na tom, že hromadili zásoby komodit, jako např. zlato, stříbro či měď. Nyní si firmy intenzivně používající hliník stěžují na to, že finanční instituce jako Goldman Sachs šroubují jeho ceny nahoru.

    celý článek »

    Trhy beze směru, investoři vyčkávají!

    Píše se o tom všude, dnešek je plný makrodat. Ty „nejdůležitější“ se budou zveřejňovat během odpoledne a pak zejména ve 20:00, kdy bude FED rozhodovat o úrokových sazbách. Žádné zásadní změny se nečekají, ale i tak je na první pohled patrná nervozita a...

    celý článek »

    J. Korb - Cena 3800 Kč u KB se jeví jako silná rezistenční úroveň, po zítřejších výsledcích může přijít zisková realizace (video)

    Akciové trhy aktuálně spíše vyčkávají před výsledky jednání Fedu, očekávají se informace především o úpravách programu odkupu aktiv. Tento sentiment ovlivňuje i domácí trh, ten oproti vývoji na ostatních západoevropských nebo amerických trzích v posledních dnech spíše posílil, zejména díky akciím bankovních titulů.

    celý článek »

    CME za pololetí podle předpokladů ve ztrátě

    Central European Media Enterprises (CME), majitel TV Nova, oznámila výsledky za druhé letošní čtvrtletí a první pololetí 2013. Výnosy společnosti CME v Česku se v pololetí meziročně snížily přibližně o miliardu Kč.

    celý článek »

    Dopolední přehled série dat z Evropy

    Německé maloobchodní tržby nečekaně v červnu klesly o 1,5 procenta a nedokázaly navázat na květnový 0,7 procentní růst. Ekonomové ve většinovém konsensu očekávali mírný růst v rozpětí 0,1 až 0,2 procent. V meziročním srovnání si tržby pohoršily o...

    celý článek »

    Zahraniční platby lze provádět s výraznou úsporou

    Firmy a podnikatelé obchodující se zahraničními partnery musí často řešit, jak efektivně realizovat zahraniční platby a jak co nejlépe nakoupit nebo naopak prodat cizí měnu. Ti, kteří nechtějí platit zbytečně vysoké bankovní poplatky, mohou využít služeb.

    celý článek »

    Ozvěny Wall Street - přehled

    Přečtěte si, o čem se mluví poté, co na Wall Street v úterý odzvonilo:Biofarmaceutická společnost Amgen zveřejnila čtvrtletní zisk 1,89 USD na akcii při tržbách 4,68 mld.

    celý článek »

    Dolar si v úterý připisoval další mírné zisky

    Minulý týden dolar vůči euru oslaboval, tento týden ztráty pomalu maže. Na začátku pondělního obchodování se kurz USD/EUR pohyboval mírně pod hladinou 1,3300, dnes ráno se obchoduje okolo 1,3260. V eurozóně se toho včera moc neodehrálo.

    celý článek »

    Komise chystá nové povinnosti pro velké společnosti. Prosadí je?

    S heslem, že nejlepším lékem je světlo, se Evropská komise rozhodla jak zviditelnit sociálně odpovědné podniky, tak posílit výkonnost velkých evropských korporací. Tento článek nemá za cíl nebezpečně zvýšit krevní tlak čtenářů při pohledu na inovativní nápady bruselské administrativy. Chceme se jen krátce podívat na to, jak úředníci pokročili s přípravou předpisu o sociální odpovědnosti podniků.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Graf dne - USDJPY (29.03.2024)

    Menové páry spojené s japonským jenom môžu v najbližšom období zaznamenať nárast volatility. Japonský minister financií Suzuki zdôraznil, že pohyby na menovom trhu sú prehnané a majú čisto špekulatívny charakter. Okrem toho nevylúčil potrebu ďalších in...

    celý článek »

    Ranní shrnutí (29.03.2024)

    Trhy pomalu zahajují sváteční víkend, což znamená, že některé trhy budou dnes zavřené. Nikkei uzavřel seanci v plusu 0,5 %, zatímco USDJPY se obchoduje na úrovni 151,4 a na mezidenní bázi je beze změny. Japonský ministr financí Suzuki zdůraznil, že poh...

    celý článek »

    Finanční polštář zajistí ten nejkvalitnější spánek

    Mimořádný výdaj je tím, co může klidný rodinný život rozhodit i na několik měsíců. To v případě, že nemáte vytvořenou finanční rezervu na nečekané výdaje. Poradíme vám, jak ji tvořit, jaká by měla být její výše a v jaké podobě byste ji měli mít uloženou.

    celý článek »