• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 5. 8. 2013

    Nový týden zahájily indexy mírným poklesem a mírně tak opustily maxima nově dosažená v minulém týdnu. Makrodata, na která bylo pondělí chudé, trhy k dalšímu posunu nepřinutila, přestože index ISM nevýrobního sektoru překonal očekávání.

    celý článek »

    Čas na návrat do komodit?

    Investice do komodit v posledních 12 měsících nebyly žádné velké terno. Index Dow Jones-UBS Commodity, obsahující 20 surovin typu zemního plynu, zlata či mědi, se od svého lokálního maxima ze září 2012 svezl o 14 % níž.

    celý článek »

    Dolar a konec soutěže měnových ošklivek

    Pokud se skutečně naplní scénář, v němž se zejména v USA začíná rozvíjet pozitivní nabídkový šok, mělo by to mít jasný pozitivní dopad na dolar. Dokonce bychom mohli mluvit i o tom, že končí dlouho trvající soutěž měnových ošklivek, kdy posiloval kurz té, která byla méně škaredá.

    celý článek »

    Akciové trhy v úvodu týdne lehce oslabují

    Západoevropské akciové indexy po většinu dnešního obchodování rostly. Během odpoledne ale ztratily své ranní zisky a aktuálně mírně klesají. Po otevření lehce oslabují také jako americké indexy navzdory tomu, že v 16h byla zveřejněna nečekaně...

    celý článek »

    Přelom měsíce přinesl ropě růst cen, následuje ale korekce

    Konec července byl pro ropu ve znamení poklesu. Přelom měsíce ale poslal ceny rychle vzhůru. Trhu svědčila série dobrých amerických dat vypovídající o sílící poptávce v kombinaci s holubičím prohlášením Fedu, které naznačovalo pokračující podporu ze strany měnové politiky.

    celý článek »

    Buffettova Berkshire Hathaway zvýšila za 2Q zisk o 46 %

    Investiční skupina Berkshire Hathaway reportovala hospodářské výsledky za 2Q. Zisk meziročně vzrostl o 46 % na 4,54 mld. USD. U akcie třídy A tedy na 2 763 USD/akcii. Provozní zisk očištěný o některé investiční výsledky vzrostl z 2 252 USD na 2 384...

    celý článek »

    ČEZ: U.S. Imp-Exp Bank chce financovat Temelín

    Prezident americké Import-Export Bank řekl, že banka předběžně předpokládá, že by v případě vítězství Westinghouse v tendru financovala 40-50% ceny stavby rozšíření JE Temelín. Úrok by byl 3,5% a půjčka by mohla být až na maximálně 25 let.

    celý článek »

    Fortuna prodává 8 % své loterijní divize

    Fortuna podepsala smlouvu, podle které odsouhlasila prodej 8% podílu ve své loterijní divizi E-INVESTu. Společnosti podepsaly smlouvu o smlouvě budoucí v květnu 2012 a dohodly se na spolupráci na loterijním trhu v ČR (Fortuna).

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 05.08.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 2.8.Změna5.8. Americký dolar USD 119.6520 -0.45%19.5630...

    celý článek »

    Rathův soudný den se blíží

    Klíčovým důkazem proti němu i dalším obviněným jsou odposlechy. Po podání obžaloby k soudu se ovšem ukázalo, že policie má i další usvědčující materiály. Při domovních prohlídkách je našla například v počítačích nebo diářích.

    celý článek »

    Jak dlouho

    „Pokud by průměrná česká domácnost přišla o své veškeré příjmy, přežila by nyní z úspor o dva týdny déle, než tomu bylo před třemi měsíci. Konkrétně tedy tři měsíce a 19 dní,“ říká ředitel detailové části ING Bank Libor Vaníček.

    celý článek »

    Investory láká potenciál evropských akcií

    Uklidnění evropské dluhové krize a chabé známky oživení hospodářské aktivity na kontinentu lákají investory, kterým se zamlouvají vybrané evropské firmy, ale dosud je odrazovala politická rizika a nepředvídatelnost dalšího vývoje.

    celý článek »

    Výsledky Allianz ve 2Q nad odhady trhu

    Tržby pojišťovny Allianz ve 2Q tohoto roku činily 26,8 mld. EUR oproti předpokladu 26,5 mld. EUR. EBIT ve výši 2,4 mld. EUR oproti očekávání 2,2 mld. EUR. Čistý zisk ve výši 1,59 mld. EUR, oproti odhadu 1,33 mld.

    celý článek »

    Výsledky Lufthansy za 2Q zaostaly za odhady

    Tržby v hodnotě 7,84 mld. EUR, oproti očekávání 8,1 mld. EUR EBITDA 861 mil. EUR oproti odhadu 872 mil. EUR EBIT 418 mil. EUR oproti předpokladu 487 mil. EUR. Zisk na akcii byl dle předpokladu 0,55 USD Reakce trhu krátce po jeho otevření: -4 %

    celý článek »

    Úřad vlády zveřejňuje platy vedoucích pracovníků

    Úřad vlády ČR se rozhodl v rámci otevřenosti a na základě četných dotazů od veřejnosti zveřejnit údaje o platech a odměnách vedoucích pracovníků za období let 2010 – 2012. Údaje jsou obdobně jako u některých ministerstev uváděny podle jednotlivých funkcí.

    celý článek »

    Švýcarský frank po minulém týdnu stále na 0,928

    Švýcarský frank k dolaru sílí 0,1 % d/d na 0,928. Trh přestál týden vysoké koncentrace důležitých a jak trhy zjistily také smíšených ek. zpráv taktéž s minimální týdenní změnou. Trh pokračuje v třítýdenním poklesu, momentálně se nachází na úpatí...

    celý článek »

    ČR - tržby v maloobchodě v červnu poklesly o 1,5%

    Tržby v maloobchodě včetně motoristického segmentu se po očištění o sezónní vlivy snížily v červnu reálně meziměsíčně o 1,5 % a meziročně očištěné o vliv počtu pracovních dní klesly o 1,1 %. Bez očištění se tržby meziročně snížily o 2,7 %.

    celý článek »

    Výsledky Veolie ve 2Q v souladu s odhady

    Veolia reportovala výsledky za první pololetí. Tržby 11,1 mld. EUR jsou ve shodě s konsensem, provozní zisk dosáhl 539 mil. EUR (oček. 511 mil. EUR) a č.zisk 3,6 mil. EUR. Společnost potvrdila cíle pro 2013.

    celý článek »

    Úvod nového týdne přináší mírné zisky !

    Dnešní otevření trhů přináší mírné posílení. Německý DAX roste o 0,20%, francouzský CAC 40 přidává +0,1%. Index PX Pražské burzy roste o 0,24% na 950 bodů. Zřejmě v důsledku poklesu japonského indexu Nikkei o (-1,44%) se US futures drží mírně v červených.

    celý článek »

    Maloobchod v červnu: Negativní vliv povodní

    Cesta domácí poptávky z recese je hrbolatá. Nadějné výsledky střídají negativní data. Maloobchodní tržby v červnu klesly o 1,5 procenta ve srovnání s předchozím měsícem (po sezónním očištění), meziročně obrat o obchodech klesl o 2,7 procenta.

    celý článek »

    Maloobchod v červnu: Negativní vliv povodní

    Cesta domácí poptávky z recese je hrbolatá. Nadějné výsledky střídají negativní data. Maloobchodní tržby v červnu klesly o 1,5 procenta ve srovnání s předchozím měsícem (po sezónním očištění), meziročně obrat v obchodech klesl o 2,7 procenta.

    celý článek »

    Týdenní přehled zpráv z regionu (31.týden)

    Vývoj měn ve středoevropském regionu (CZK, PLN, HUF) byl tento týden ovlivněn nejen domácím děním ale i globálním sentimentem, jež určovalo zasedání americké centrální banky (Fed). Ve středu dorazily ze Spojených států pozitivní data v podobě HDP za.

    celý článek »

    Tento týden bude na data z USA a Evropy chudý

    Minulý týden byl pro dolar vůči euru neutrální. Až do pátečního reportu z trhu práce dolar posiloval, když kurz USD/EUR se posunul z úrovní těsně pod hladinou 1,3300 USD/EUR až na 1,3200. Po údajích z trhu práce však své zisky dolar ztratil..

    celý článek »

    Milton Friedman a japonský monetární experiment

    Milton Friedman by ve středu oslavil své 101. narozeniny. Je lepší způsob, jak je oslavit, než si uvědomit, že Abenomie je v podstatě naplněním toho, co tento ekonom Japonsku doporučoval před 13 lety? Friedman tehdy napsal: „Bank of Japan tvrdí, že sazby leží u nuly a ona už nemůže nic jiného dělat.

    celý článek »

    Euro si podrželo své páteční zisky

    Po pondělním otevření obchodního týdne si euro zatím své zisky podrželo. Páteční zisk téměř 100 pipsů si dokázalo euro na měnovém páru EUR/USD udržet a stále je těsně pod hranicí hodnoty 1,3300.

    celý článek »

    Nájem bytu bez kolaudačního rozhodnutí bude od příštího roku možný

    Podle současných občanskoprávních předpisů stále platí, že soudy musí přihlédnout k vadě právního úkonu takzvaně z úřední povinnosti. Smlouvy tak jsou dnes často prohlašovány za neplatné i jen s poukazem na formální vady. Změnu v nahlížení na neplatnost právního jednání přináší nový občanský zákoník. Na právní jednání se podle něho bude spíše hledět jako na platné než jako na neplatné.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Graf dne - USDJPY (29.03.2024)

    Menové páry spojené s japonským jenom môžu v najbližšom období zaznamenať nárast volatility. Japonský minister financií Suzuki zdôraznil, že pohyby na menovom trhu sú prehnané a majú čisto špekulatívny charakter. Okrem toho nevylúčil potrebu ďalších in...

    celý článek »

    Ranní shrnutí (29.03.2024)

    Trhy pomalu zahajují sváteční víkend, což znamená, že některé trhy budou dnes zavřené. Nikkei uzavřel seanci v plusu 0,5 %, zatímco USDJPY se obchoduje na úrovni 151,4 a na mezidenní bázi je beze změny. Japonský ministr financí Suzuki zdůraznil, že poh...

    celý článek »

    Finanční polštář zajistí ten nejkvalitnější spánek

    Mimořádný výdaj je tím, co může klidný rodinný život rozhodit i na několik měsíců. To v případě, že nemáte vytvořenou finanční rezervu na nečekané výdaje. Poradíme vám, jak ji tvořit, jaká by měla být její výše a v jaké podobě byste ji měli mít uloženou.

    celý článek »