• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,405 ↑
    CZK / CNY 3,284 ↑
    CZK / DKK 3,395 ↑
    CZK / EUR 25,325 ↑
    CZK / CAD 17,296 ↑
    CZK / PLN 5,898 ↑
    CZK / CHF 26,043 ↑
    CZK / USD 23,768 ↑
    CZK / GBP 29,660 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 6. 8. 2013

    V úterý pokračovaly indexy opět v poklesu zahájeném v pondělí a hlavní indexy končily přes půl procenta v červeném. Lepší výsledek schodku zahraničního obchodu, který výrazně překonal očekávání, nestačil na vylepšení nálady investorů a index ekonomického.

    celý článek »

    Rezistence 1.54 pro GBP / USD

    Díky vzestupu, který následoval výborné zprávy z údajů stavebních PMI (Construction PMI) zveřejněných v pátek 2. Srpna, měnový pár GBP/USD prorazil shoulder. Skok v PMI (Purchasing Managers´ Index) na 57 bodů (hodně nad očekávaných 51) dal jasně najevo,..

    celý článek »

    Zlato, kolaps systému a World of Warcraft

    Ekonom John Cochrane tvrdí, že pokud o zlatu (spolu s nákupem zbraní, munice a zásob potravin) uvažujeme jako o jednom způsobu zajištění se proti kolapsu společnosti, jde vlastně o put opci, která je „out of the money“.

    celý článek »

    Profesionální lháři

    Nathaniel Read Silver je americký statistik, sabermetrik a psefolog. To je panečku cizích slov. Psefologie je oblast politické vědy, která se zabývá vědeckou analýzou volebních výsledků.

    celý článek »

    Wall Street druhým dnem ztrácí, IBM -3 %; Washington Post +5 %

    V záporu se od úvodu pohybují americké akciové trhy, které tak oslabují již druhým dnem v řadě. Aktuální pozornost investorů směřuje na výstup prezidenta chicagského Fedu Charlese Evanse, který je na programu dnes večer a mohl by naznačit, jak se bude vyvíjet tamní měnová politika.

    celý článek »

    Reorganizace KIT digital schválena. S akciemi (-78 %) se přestane obchodovat

    Čtyřměsíční právní bitva o budoucnost zkrachovalé společnosti KIT digital před newyorským bankrotovým soudem skončila. Soudce Robert E. Gerber na konfirmačním slyšení schválil upravenou verzi reorganizačního plánu majoritních akcionářů v čele s dočasným výkonným ředitelem KITu Peterem Heilandem, a otevřel tím prostor pro to, aby se KIT během několika následujících týdnů znovu zaregistroval pod názvem Piksel.

    celý článek »

    Klidné obchodování panovalo i během dneška

    Úterní obchodování s českou korunou bylo ještě méně záživnější než to včerejší. Kurz CZK/EUR se na mezibankovním trhu pohyboval jen v rámci sedmi haléřů. Obchodní aktivita byla velmi nízká, kurz kolísal těsně nad hranicí 25,90.

    celý článek »

    B. Soták - O co se opírá současná rally na akciích a jaká americká banka stojí za pozornost? (video)

    Americký trh akcií tvoří v současnosti téměř každý den čerstvá maxima. Jaké faktory svědčí investicím do akcií? Do jaké míry probíhá diskutovaný odliv prostředků z trhu dluhopisů na trhy akciové? Jak si v rámci výsledkové sezóny v USA vedly finanční tituly a která banka stojí za doporučení? Nejen tyto otázky zodpovídá analytik Patria Direct Branislav Soták.

    celý článek »

    Evropské akcie dnes nepatrně rostou

    Západoevropské akciové indexy dnes mírně rostou , když nejvíce přidávají farmaceutický a technologický sektor. Na dobré výsledky velkých francouzských bank ráno navázala Credit Agricole ( 1,3 %), jejíž čtvrtletní zisk prudce stoupl, mimo jiné...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 06.08.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 5.8.Změna6.8. Americký dolar USD 119.5630 -0.22%19.5190...

    celý článek »

    10.h - až na pár výjimek se Evropa v úvodu začervenala !

    Po relativně klidném otevření se evropské trhy začínají postupně nořit do červené. Trhy v USA včera nepředvedly příliš přesvědčivou seanci a zakončily smíšeně (DJIA -0,30%, SPX -0,15% a Nasdaq +0,09%). Příliš klidu nepřidal investorům ani asijský trading.

    celý článek »

    ČR - stavební produkce v červnu klesla o 11% r/r

    Stavební produkce v červnu 2013 klesla meziročně o 11,1 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 16,4 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota vzrostla o 7,6 %. Bylo zahájeno meziročně o 13,2 % bytů méně. Dokončeno bylo o 37,7 % bytů méně.

    celý článek »

    Průmysl v červnu: Povodně a doznívání recese

    Očekávání a realita se zatím stále rozchází, ukazuje porovnání předstihových ukazatelů a průmyslové produkce. Ovšem nebýt povodní, mohl být rozdíl menší a detailní data nabízejí naději, že by se pozitivní očekávání mohla pozvolna začít naplňovat.

    celý článek »

    Bitcoin jako nové zlato

    Ať jej za investici považujete, nebo ne, v prvním pololetí bylo i díky centrálním bankám a jejich likviditnímu dopingu hodně slyšet také o virtuální měně Bitcoin. Bublina sice splaskla, růstový trend ale pokračo V tabulce řada investic chybí.

    celý článek »

    USD/EUR bez výraznějších změn

    Na úvod nového týdne bylo obchodování relativně poklidné. Americký dolar vůči euru jen velmi mírně zpevnil a během dnešní asijské seance se kurz USD/EUR pohyboval těsně nad hranicí 1,325. Zveřejněné ekonomické indikátory měly jen velmi omezený dopad.

    celý článek »

    Novozélanské gapy se vyplnily

    Na měnovém páru NZD/USD se pondělní gap vyplnil ještě v noci z pondělí na úterý našeho času. Pro obchodníky věřící na celkové vyplnění dal pár dokonce ještě druhou šanci, když odpoledne po zhruba dvoutřetinovém zaplnění opět poklesla cena páru na...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí