• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,405 ↑
    CZK / CNY 3,284 ↑
    CZK / DKK 3,395 ↑
    CZK / EUR 25,325 ↑
    CZK / CAD 17,296 ↑
    CZK / PLN 5,898 ↑
    CZK / CHF 26,043 ↑
    CZK / USD 23,768 ↑
    CZK / GBP 29,660 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Euro se odpoutalo od kurzu 1,3300 a stoupá

    Po špatných makroekonomických datech ze Spojených států se euru, na páru s americkým dolarem, podařilo odpoutat od S/R úrovně 1,3300, u které již dva týdny cena páru stagnovala. V současné době kurz vystoupal až k hodnotě 1,3350, kterou atakoval již na...

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 7. 8. 2013

    Středa pokračovala v duchu předchozích dní tohoto týdne a indexy za slabých objemů, bez kurzotvorných informací ztrácely přibližně tři desetiny procenta. Index S&P 500 zatím drží minoritní supportní oblast kolem 1675 bodů.

    celý článek »

    Libra si během hodiny připsala 150 pipsů

    Britská libra si na měnovém páru se švýcarským frankem, během dne, výrazně polepšila a v současné chvíli je výrazně výše než při pondělním zahájení obchodního týdne. Poslední britské makroekonomické zprávy byly nad očekávání dobré a dokonce se vyskytly i.

    celý článek »

    Česká koruna stále atakuje hranici 26 korun za euro

    Měnový pár EUR/CZK je z dlouhodobého hlediska stále ve stoupajícím trendu a kurz se drží nad spodní hranou stoupajícího kanálu. To je nejlépe vidět na denním grafu. Z krátkodobého pohledu je kurz páru relativně stabilní, i když s větší volatilitou než...

    celý článek »

    Evropa zakončila seanci v červeném, ING díky výsledkům +5 %

    V záporném teritoriu, případně v blízkosti včerejšího závěru zakončily dnešní seanci evropské akciové trhy. Pozornosti investorů neunikly obnovené spekulace o možném omezení nákupů aktiv ze strany amerického Fedu, které se objevily po posledních komentářích některých členů.

    celý článek »

    Hlavní akciové trhy dnes mírně oslabují

    Západoevropské akciové indexy po většinu dnešního obchodování mírně klesají. Nedaří se komoditním a průmyslovým firmám, posiluje naopak většina bank. Mezi nejúspěšnější patří ING ( 5,5 %), která oznámila čtvrtletní výsledky nad odhady.

    celý článek »

    Koruna beze změn navzdory politické nejistotě

    Hodnota koruny proti euru se během dnešního obchodování proti včerejšímu závěru prakticky nezměnila, když se odpoledne kurz pohyboval kolem úrovně 25,97 CZK/EUR. Jednání o důvěře vládě nemělo na trhy žádný vliv.

    celý článek »

    Dvě sekundy pro naivní investory

    Wall Street Journal přinesl zajímavý článek o vysokorychlostním obchodování. Pojednává o tom, že někteří obchodníci dostávají přes Thompson-Reuters výsledky průzkumu spotřebitelské důvěry od University of Michigan dvě sekundy před tím, než jsou tyto výsledky zveřejněny.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 07.08.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 6.8.Změna7.8. Americký dolar USD 119.5190 +0.02%19.5240...

    celý článek »

    Výsledky Time Warner za 2Q překonaly odhady trhu

    Zisk přední světové mediální společnosti Time Warner bez započtení některých jednorázových položek dosáhl ve 2Q tohoto roku úrovně 83 centů, což překonalo průměr očekávání trhu v tomto ohledu nastavený na 76 centů na akcii.

    celý článek »

    Evropské burzy čeří vodu...

    Velká většina evropských burz se dnes pohybuje v pásmu poklesu poté, co britská Bank of England oznámila, že nezvýší úrokové sazby dříve, než míra nezaměstnanosti poklesne pod 7 %.

    celý článek »

    Index strachu „VIX“ klesl na minima, přijde pokles ?

    Včerejší obchodní seance přinesla po delší době na trhy určitou míru nervozity. Index strachu VIX klesl nejníže od letošního března. Hodnoty naznačují, že na trzích panuje absolutní pohoda a „klídek“. To samo o sobě stojí za zvýšenou pozornost.

    celý článek »

    Itálie - HDP ve 2Q klesl méně. než se čekalo

    Italské ekonomice se ve druhém čtvrtletí podle předběžných údajů dařilo lépe, než se čekalo. Recese však přesto pokračovala už osmým čtvrtletím poklesu (-0,2%, čekalo se -0,4% mezičtvrtletně). Meziročně italské HDP kleslo o 2%.

    celý článek »

    Asie prudce klesá, Nikkei o 4 % slabší...

    Asijské burzy v polovině tohoto týdne obchodují níže, tlačené zejména prudkým poklesem indexu Nikkei na pozadí posilujícího jenu. Druhým důvodem je pak pokles Wall Street, který trvá již dvě seance v řadě.

    celý článek »

    Výsledky UniCredit za 2Q naplnily očekávání trhu

    UniCredit reportovala včera čistý zisk za 2Q ve výši 361 mil. EUR čímž naplnil očekávání trhu. Meziročně banka zisk více jak zdvojnásobila díky mimořádnému zisku (254 mil. EUR) ze zpětného odkupu vlastního dluhu a úsporám nákladů.

    celý článek »

    Trhy budou čekat na britskou centrální banku

    Včera zveřejněné makroekonomické údaje z obou břehů Atlantiku potěšily, nicméně na obchodování se příliš neprojevily. Kurz USD/EUR se pohyboval v pásmu 1,325 - 1,330 s tendencí dolarového oslabování. Výraznější pohyby jsou patrné na páru JPY/USD,...

    celý článek »

    Není cesty zpět

    Po každém oznámení příchodu méně expanzivní monetární politiky nastává v USA i v eurozóně zhoršení situace na finančních trzích a možnost zhoršení vývoje v celé ekonomice.

    celý článek »

    O knížce s choulostivým tématem

    Existuje zvláštní literární druh, který bývá označován jako „knížky na dovolenou“. Jedná se o humorné románky s přídechem erotiky, dílka nezávažná a nevázaná (ve dvojím významu toho slova). Leckdo ovšem uplatňuje vlastní představu o letní lektuře. Patřím k takovým tvorům.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí