• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 8. 8. 2013

    Ve čtvrtek se trhům dařilo lépe než v předchozích dnech, indexy korigovaly předešlý mírný pokles a končili dnes s mírnými zisky. Tradiční počty žádostí v nezaměstnanosti, zveřejňované ve čtvrtek, dopadly smíšeně.

    celý článek »

    Nejdůležitější burzovní indikátory

    Každý investor se snaží před vložením peněz do akcií určité firmy zjistit co nejvíce informací, které mu pomohou rozhodnout se, zda do investice jít a jak riziková by mohla být. K takovému rozhodnutí potřebuje mít ty správné informace.

    celý článek »

    Video: Nejdůležitější burzovní indikátory

    Každý investor se snaží před vložením peněz do akcií určité firmy zjistit co nejvíce informací, které mu pomohou rozhodnout se, zda do investice jít a jak riziková by mohla být. K takovému rozhodnutí potřebuje mít ty správné informace.

    celý článek »

    Mnoho povyku pro Dell

    I povrchní zájem o aktuální dění na trzích stačí na to, abychom zaznamenali rozčeřené vody kolem společnosti Dell. Jak jsme se mohli dočíst na těchto stránkách, zakladatel společnosti Michael Dell spolu s investiční firmou Silver Lake Partners před čtrnácti dny zvýšil svou nabídku v rámci snah o převzetí firmy na 13,75 dolaru za akcii.

    celý článek »

    Hilton míří na burzu

    Americká společnost Hilton Worldwide, která je provozovatelem sítě hotelů Hilton, chystá návrat na burzu. Její majitel, společnost Blackstone Group, už vybral čtyři banky, které prodej akcií v rámci primární emise (IPO) zorganizují.

    celý článek »

    Jižní Korea zdaní mnichy a plastické operace. Rychle stárnoucí země navyšuje sociální výdaje

    V časech prázdných státních pokladen není nikdy nouze o nové typy daní. Zatímco středoevropským přeborníkem je Maďarsko, které se už roky krom široce rozšířené bankovní daně vybírá i solidární „daň Robina Hooda“, vztahující se na energetické firmy, komunální služby, supermarkety a další odvětví, v Jižní Koreji hodlají rozpočtovou situaci vylepšit na úkor mnichů a lidí nespokojených se svým vzhledem.

    celý článek »

    Sněmovna schválila konec pojektu sKarta

    Projekt kontroverzních sKaret, které měly původně sloužit pro výplatu všech sociálních dávek, zřejmě ještě letos skončí. Sněmovna to dnes schválila na návrh Senátu v duchu úprav, na nichž se podílelo ministerstvo práce a sociálních věcí.

    celý článek »

    Pražskou burzu táhly vzhůru banky

    Západoevropské akciové indexy rostou přibližně o 0,5 % , když se daří většině sektorů kromě defenzivních potravinářských a tabákových firem. Obchodování i dnes silně ovlivňuje probíhající výsledková sezóna; po překonání odhadů rostou o 6 %.

    celý článek »

    Nezaměstnanost v České republice v červenci vzrostla

    Středoevropským měnám se dnes výrazně dařilo, když světové trhy kladně přijaly statistiky pro čínský a německý zahraniční obchod - v obou zemích totiž růst exportů výrazně překonal očekávání. Koruna si dnes proti euru připisovala zhruba čtvrt...

    celý článek »

    Hedgeové fondy vsázejí na další pokles ceny kukuřice

    Předpoklad, že zásoby kukuřice v USA vzrostou na nejvyšší úroveň za posledních 13 let, povzbudil investory k rekordnímu navýšení sázek na další propad ceny. Objem sklizně v USA by měl podle odhadu analytiků meziročně vzrůst o 30 procent na 356,5...

    celý článek »

    Dolar a jeho kupní síla z historického hlediska

    Během sto let se podařilo dolaru snížit svoji kupní sílu na 5% své původní hodnoty. První snížení hodnoty nastalo během hospodářské krize 1929-1935, poté následoval postupný pokles v období Druhé světové války a následně po ustanovení dolaru jako světové.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 08.08.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 7.8.Změna8.8. Americký dolar USD 119.5240 -1.04%19.3200...

    celý článek »

    Evropské trhy se nenechaly znervóznit a rostou !

    I přes včerejší negativní vývoj v USA a určitou míru nervozity jdoucí z Asie se evropské trhy nenechaly „rozhodit“ a již od ranních hodin rostou. Německý DAX roste o +0,88%, francouzský CAC 40 přidává +0,71%. Jihoevropské burzy rostou v průměru o 1%.

    celý článek »

    P. Mokoš - Evropským trhům pomáhají k růstu banky. Možná korekce na Erste a KB příležitostí k nákupu (video)

    Americké akciové trhy prošly v úvodu týdne určitou korekcí po výrazném růstu v předešlých týdnech, evropské burzy přesto pokračují v růstu. Děje se tak především za podpory sektoru bank, z čehož těží také pražské bankovní tituly – akcie Komerční banky vystoupaly na nejvyšší úroveň od minulého roku.

    celý článek »

    Temporary break for the Swiss franc?

    The Swiss franc has gained more than 5% against the U.S. dollar in the last 4 weeks. The greenback has recently shown his weakness against many currencies in the last period, volatility has increased since the Fed board has started to create confusion...

    celý článek »

    12.30 h - Evropa roste díky čínskému a německému vývozu, BCPP roste díky zájmu o všechny hlavní tituly, banky hrají opět prim, euro nabírá na síle

    Evropské akciové trhy v průběhu dnešního dopoledne lehce posilují díky pozitivnímu vlivu zpráv o lepším než očekávaném vývoji vývozu Číny a Německa. Oživení vývozní aktivity v těchto zemích indikuje obecný růst poptávky v globálním měřítku, což naznačuje.

    celý článek »

    Výsledky Adidasu za 2Q mírně pod odhady

    Zisky ve výši 172 mil. EUR, oproti očekávání 175,8 mil. EUR. Tržby 3,38 mld. EUR oproti odhadu 3,43 mld. EUR. Marže 50,1 % oproti předpokládané 49,3%. Snižují vhled růstu tržeb kvůli špatným výsledkům evropského trhu a měnovým vlivům.

    celý článek »

    Tesla Motors výsledky opět překvapila

    Producent revolučních elektromobilů společnost Tesla Motors (TSLA) včera po uzavření US trhů zveřejnila své hospodářské výsledky za 2Q. Stejně jako již u předchozího reportu došlo opět k pozitivnímu překvapení, když automobilka po očištění o mimořádné...

    celý článek »

    ČR - nezaměstnanost se v červenci zvedla na 7,5%

    K 31. červenci 2013 evidoval Úřad práce ČR celkem 551 096 nezaměstnaných lidí. To je o 10 623 více než ke konci června, meziročně přibylo 65 499 lidí bez práce. Podíl nezaměstnaných lidí byl o 0,2 p. b. vyšší než letos v červnu a dosáhl tak 7,5 procent.

    celý článek »

    Asie pod vlivem makroekonomických dat...

    Asijské burzy jsou v předposlední obchodní den nového týdne povětšinou mírně silnější a ignorují tak včerejší negativní závěr na Wall Street. Index Nikkei 225 v tomto okamžiku klesá o 1,59 %, naopak Hang Seng roste o 0,33% a australský ASX 200 přidává dokonce 1,07 %.

    celý článek »

    Německý průmysl si výrazně polepšil

    Společná evropská měna si včera proti dolaru připsala dvě desetiny procenta a na mezibankovním trhu uzavřela na hodnotě 1,333 USD/EUR. Euru pomohla německá červnová průmyslová výroba, která výrazně překonala očekávání.

    celý článek »

    Australský dolar koriguje své dlouhodobé ztráty

    Na měnovém páru AUD/CAD se cena páru odrazila od S/R úrovně 0.9200 a od začátku tohoto obchodního týdne si australský dolar připisuje zisky. Po velkém propadu, který začal již v letošním březnu, je to první významná korekce a náznak možného obratu...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí