• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 12. 8. 2013

    Nový týden zahajovaly indexy ve ztrátě a během dne se snažily tento úvodní pokles korigovat a končily v blízkosti nuly. Technologický Nasdaq se držel v průběhu dne v zeleném díky téměř tříprocentnímu růstu akcí Apple (AAPL).

    celý článek »

    Wall Street vstupuje do týdne na smíšené notě...

    Americké akcie vstupují do nového týdne na smíšené notě poté, co makroekonomická data z Japonska zklamala ve věci růstu HDP a mnoho investorů si bere „oddechový čas“ před zítřejšími daty, týkajícími se úrovně maloobchodního prodeje v USA.

    celý článek »

    WASDE k 12.8.2013

    ...........................................................................................................................

    celý článek »

    Týdenní přehled událostí - 33. týden (EUR/USD)

    Hlavní událostí nadcházejícího 33. týdne budou pro měnový pár EUR/USD středeční data HDP za druhé čtvrtletí 2013 ze dvou největších ekonomik společné měnové unie (Německa a Francie) a eurozóny jako celku. Eurozóna by měla po 6 kvartálech dosáhnout...

    celý článek »

    Šéf financí KB Löfler na Patria.cz: Prostor růst vidíme vlastním byznysem i akvizicemi

    Pevné tempo růstu úvěrů ve druhé polovině roku oproti té první při celoroční růstu o 4 až 5 procent, očištěný celoroční pokles výnosů o 4 procenta, stabilní výplatu dividendy mezi 60 až 70 procenty čistého zisku i příležitosti k akvizici menších a středních portfolií firemního i retailového financování a prostor pro růst vlastního portfolia.

    celý článek »

    Wall Street hledá směr. Daří se těžařům zlata; Blackberry +5 %

    Americké akciové trhy po počátečním poklesu aktuálně korigují své ztráty a pohybují se v blízkosti pátečního závěru. Index S&P 500 tak díky mírnému poklesu rozšiřuje své ztráty, které jsou za minulý týden nejvyšší od června, když trhy oslabují v reakci na data z Japonska, kde HDP za 2Q vzrostl o 0,6 procenta při očekávání 0,9% růstu.

    celý článek »

    NWR: JSW by mohla mít zájem o koksárny OKK

    Polská těžební společnost JSW dnes uvedla, že po důkladné analýze účetních dat by mohla mít zájem o koksárnu OKK patřící společnosti NWR. Nyní polská firma očekává bližší informace ohledně budoucích rizik spojených s těmito aktivy.

    celý článek »

    NWR na úvod týdne roste dvojciferným tempem

    Evropské akcie neudržely počáteční zisky a ještě během dopoledne se propadly do ztrát, které však během odpoledne opět umazaly. V růstu dnes pokračovaly akcie těžebních společností, naopak se nedařilo například energetickému sektoru.

    celý článek »

    Pohřběte dluhy, nebo eurozónu

    Rizikové spready dluhopisů zemí eurozóny se snížily a podle některých názorů je to známka konce krize. Nejde ovšem o odraz zlepšujícího se fundamentu, ale o výsledek programu OMT, který rozjela ECB.

    celý článek »

    ERÚ chce o 10% zlevnit distribuci elektřiny

    Podle agenturních zpráv hodlá domácí ERÚ pro příští rok zlevnit pro příští rok distribuci elektřiny a to o cca 10%. Přesnou hodnotu údajně ERÚ dopočítává. Snížení ceny distribuce by mohlo respektive mělo snížit také koncové ceny pro spotřebitele.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 12.08.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 9.8.Změna12.8. Americký dolar USD 119.3870 +0.52%19.4890...

    celý článek »

    Evropské burzy opouštějí 10týdenní maxima...

    Evropské akciové trhy oslabily z nedávného 10týdenního maxima po informacích, že japonské HDP vzrostlo méně, než se původně čekalo. Futures kontrakty na indexy ve Spojených státech ukazují na negativní počátek obchodování, hlavní benchmarky by měly klesnout o 0,3-0,5 procenta.

    celý článek »

    Maďarsko předčasně splatilo úvěr od MMF

    Maďarsko dnes předčasně splatilo úvěr od Mezinárodního měnového fondu (MMF). Ministerstvo hospodářství uvedlo, že vládní agentura pro správu dluhu (AKK) převedla na účet fondu zbývajících 2,15 miliardy eur (55,6 miliardy Kč).

    celý článek »

    Švýcarský frank otáčí na ústup

    Švýcarský frank k dolaru klesá 0,5 % d/d na 0,926. Trh minulý týden ještě natahoval měsíční trend a tedy zisky švýcarského franku až ke spodním hranicím dlouhodobých trojúhelníkových formací 0,917, kde se ale setkal s nákupním zájmem. Dalšími...

    celý článek »

    Evropa sestupuje z 10týdenních maxim, Deutsche Boerse -4 %; Prudential po výsledcích +3 %

    Evropské akciové trhy po počátečním růstu zamířily do červených čísel, když aktuálně oslabují přibližně půl procenta. Pokles z nejvyšších hodnot za posledních deset týdnů zapříčinily negativní zprávy z Japonska, kde tamní HDP vzrostl ve 2Q mezikvartálně o 0,6 % při očekávání analytiků na úrovni 0,9 % a revidována směrem dolů byla zároveň i průmyslová výroba za měsíc červen.

    celý článek »

    Na pražské burze se vybírají zisky na bankách

    Pražská burza přerušuje čtyřdenní růst a prochází mírným výběrem zisků poté, co minulý týden zaznamenala třetí týdenní růst v řadě. Index PX ztrácí 0,4 %, zatímco západoevropské burzy stagnují okolo nuly poté, co japonská ekonomika rostla ve 2Q pomaleji, než očekávali analytici.

    celý článek »

    ThyssenKrupp chystá úpis nových akcií

    Podle Sueddeutsche Zeitung by měl ThyssenKrupp vydat nové akcie dříve, než se aktuálně očekává. Emise nových akcií by měla dosáhnout hodnoty 0,8 až 1 mld. EUR, což představuje 9 % až 11 % současné tržní kapitalizace firmy.

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada OK STS Toužim, a.s.

    OK STS Toužim, a.s., se sídlem Žlutická 430, Toužim, IČO 49790331 OZNÁMENÍ o svolání mimořádné valné hromady společnosti OK STS Toužim, a.s. se sídlem Toužim, Žlutická 430 IČ: 497 90 331 zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Plzni,.

    celý článek »

    Expert: Kvůli útlumu Číny skončil "supercyklus" růstu cen komodit

    Ochlazení čínské ekonomiky ukončilo deset let trvající komoditní "supercyklus" prudkého růstu poptávky po surovinách a jejích cen. Vývozci surovin v čele s Ruskem se budou muset na změněnou situaci adaptovat ekonomickými reformami, jimž se mohli v minulých letech díky vzestupu cen komodit vyhýbat.

    celý článek »

    Dlouhověkost čínského boomu

    Po třech desetiletích ročního růstu HDP v průměrné výši 9,8% zaznamenává hospodářská expanze Číny ve třinácti po sobě jdoucích čtvrtletích zpomalení – jde o první takto dlouhé období zvolňování tempa od roku 1979, kdy byla zahájena politika „reforem a otevření se světu“.

    celý článek »

    Co nám od příštího roku přinese zrušení daně dědické a darovací

    Další změnou, která nás od roku 2014 čeká v daňové oblasti a která je nepřímo vyvolána rekodifikací soukromého práva, je zrušení daně dědické a daně darovací. Nově tedy budou příjmy z bezúplatného nabytí majetku, například z dědictví nebo odkazu, z darování a jiné příjmy nabyté bez poskytnutého protiplnění, předmětem daně z příjmů.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 25.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.4.Změna25.4. Americký dolar USD 1 23.6160 -0.61%23.4700...

    celý článek »

    Jak se provádí odhad ceny nemovitosti?

    Plánujete žádat o hypotéku? Nebo prodáváte či kupujete nemovitost, případně vás čeká dědické řízení? V těchto případech se pravděpodobně neobejdete bez odhadu ceny nemovitosti. Jak odhad probíhá, jaké faktory mají vliv na odhadní cenu a jaká jsou...

    celý článek »

    Překvapí americká zpráva o HDP trhy?

    Dnes ve 13:30 BST budou zveřejněny předběžné údaje o HDP z USA za 1. čtvrtletí 2024. Konsenzus ukazuje na průměrný anualizovaný růst 2,6 % ve srovnání s konečnými 3,4 % v předchozím čtvrtletí. Přestože se očekává pokles dynamiky růstu

    celý článek »

    Staro – nový technologický cyklus a atraktivita růstových akcií

    Růstové společnosti jsou relativně k hodnotovým v kurzu. Ale mnohem více to platí u velkých společností. Jak vypadal cyklus na rovinách růst/hodnota a velké/malé v minulosti, jaká je situace nyní, co stojí za ní a případnou změnou? Liz Ann Sonders ze Schwabu ukazuje následující graf, ve kterém jsou relativní výkony růstových akcií k akciím hodnotovým.

    celý článek »

    US100 ztrácí téměř 1 %

    Po dnešním zveřejnění údajů o HDP za 1. čtvrtletí 2024 se propady na Wall Street zrychlují. Anualizovaná změna HDP činila pouhých 1,6 % oproti prognóze 2,5 %. Pro investory na akciovém trhu je však horším znamením zpráva o trvale vysoké inflaci. Deflát...

    celý článek »

    NATGAS tiká níže po datech EIA

    Americký úřad pro energetické informace (EIA) dnes v 16:30 vydal oficiální týdenní zprávu o zásobách zemního plynu v USA. Očekávalo se, že zpráva bude ukazovat 87 miliard kubických stop vestavěných zásob po 50 miliardách kubických stop. Aktuální zpráva...

    celý článek »