• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 13. 8. 2013

    Úterní obchodování zahajovaly indexy kolem nuly a záhy klesly do ztrát po smíšeném výsledku maloobchodních tržeb, kde celkové tržby zaostaly za očekáváním a naopak ty očištěné o prodeje vozidel byly mírně nad odhady.

    celý článek »

    Wall Street obrátila vývoj a rostla; Apple +5 %

    Již devátým dnem dosáhly americké akcie intradenního minima ještě před polednem tamního času. Výjimka nenastala ani při úterním obchodování. Americký index S&P 500 otevřel přibližně s 0,4 % ztrátou, v průběhu obchodování ji ale dokázal umazat a uzavřít tak v zeleném teritoriu.

    celý článek »

    Západ slunce nad rozvojovými trhy

    Éra prudkého růstu zemí BRIC nastoupila na konci dvacátého století a trvala pěkných dvacet let. To století přitom přineslo největší divergenci v životní úrovni za celou historii lidstva.

    celý článek »

    Koruna i v úterý stagnovala

    Kurz koruny proti euru se dnes nezměnil, když se česká měna pohybovala kolem své včerejší hodnoty 25,85 CZK/EUR. Koruna se tak stala nejúspěšnější měnou v regionu. Zlotý proti euru oslabil o zhruba desetinu procenta, forint si odepsal čtyři desetiny.

    celý článek »

    ČEZ po výsledcích a Erste přinesly do Prahy rally. NWR za dva dny +25 %!

    Úterní seance se na lokálním trhu nesla převážně v režii nákupních účtů, když index PX zpevnil o více než 1,3 procenta na 983bodovou úroveň. O rozruch se hned ráno postarala svými výsledky největší kapitalizace pražské burzy – ČEZ, ale stranou zájmu ani dnes nezůstalo ani NWR (22 CZK, 12,24%) ani obě v Praze obchodované banky nebo menší tituly jako CETV (74,9 CZK, 7,00%) a Orco (63,35 CZK, 8,85%).

    celý článek »

    PX premiantem díky ziskům velkých emisí

    Evropské akcie dnes převážně rostou a hlavní indexy zaznamenávají mírné zisky. Nejvíce se daří titulům z chemického sektoru a v růstu pokračují také těžební společnosti, naopak ztrácejí akcie pojišťoven.

    celý článek »

    Čína možná otevře trh s ropou pro nové dovozce

    Čína zvažuje, že otevře svůj dovozní trh s ropou více rafineriím mimo nyní převažující velké státní firmy. S odvoláním na obchodníky a vládní dokument o tom dnes informovala agentura Reuters, podle níž zatím téměř 90 procent celkového dovozu ropy do Číny zajišťují státní ropní giganti Sinopec a PetroChina (0,9 EUR, 1,12%).

    celý článek »

    Citi: Velká rotace? Spíš začátek Velkých prázdnin

    Zatímco se analytici mnoha vlivných investičních domů handrkují o to, zda nyní budou v kurzu více akcie, nebo dluhopisy, Citi radí zapomenout na teorii Velké rotace mezi třídami aktiv a věří v pro oba tábory slibnější teorii Velkých prázdnin.

    celý článek »

    Americké maloobchodní tržby rostou, EUR/USD pod 1,33

    Americké maloobchodní tržby vzrostly v červenci po čtvrté za sebou a meziměsíčně si připsaly zisk 0,2 procenta. Červencový výsledek naznačil, že Američané se již naučili žít s vyššími daněmi a úsporným vládním programem. Odhady ekonomů přesto...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 13.08.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 12.8.Změna13.8. Americký dolar USD 119.4890 -0.11%19.4670...

    celý článek »

    Libra po inflaci mírně klesla

    Krátkodobý pohled: Libra k dolaru osciluje kolem konečných pondělních úrovní 1,546 po smíšených inflačních ukazatelích Spojeného království. Trh v minulém týdnu překonal bariéru 1,536 1,543 a přes 1,548 vystoupal na multitýdenní maximum. Odraz ale...

    celý článek »

    Nad Wall Street se opět vznáší Hindenburg

    Ani během prázdninových seancí, vyznačujících se nízkými objemy a malou aktivitou, nejsou tradeři ušetřeni atakům nervozity. Nejinak tomu bylo během včerejšího obchodování, kdy majitele změnilo méně než 5 mld.

    celý článek »

    Nálada v Německu roste, index ZEW se dostává nejvýš od března

    Index ekonomické nálady německého institutu ZEW se v srpnu zvýšil na 42 bodů, zatímco v červenci se nacházel na 36,3 bodu. Nálada mezi finančními experty je dál značně nad dlouhodobým průměrem, hodnota indexu je nejvýš od letošního března a výsledek navíc překonává konsensus, který byl nastaven na 39,9 bodu.

    celý článek »

    Investoři prodali svůj podíl v NAY a.s.

    Polish Enterprise Fund, spravovaný private equity společnosti Enterprise Investors, prodal minoritní podíl ve společnosti NAY a.s., která provozuje slovenský řetězec se spotřební elektronikou.

    celý článek »

    Výsledky E.ON za 1H překonaly odhady, akcie roste o 4%

    E.ON reportovala za 1H tohoto roku vyšší tržby, než bylo očekávání (35,88 mld. EUR oproti předpokladu 34,9 mld. EUR). EBITDA ve výší 5,7 mld. EUR oproti očekávání 5,58 mld. EUR. Čistý zisk vyšší než odhad (1,91 mld. EUR vs. 1,79 mld. EUR.

    celý článek »

    Apple 10. září představí novou verzi iPhonu

    Společnost Apple by údajně měla 10. září tohoto roku představit nový iPhone. Později v průběhu podzimu by pak měl Apple uvézt na trh nové verze iPadu a aktualizace softwaru. Telefony a tablety představovaly v minulém kvartále přibližně 70 % celkových...

    celý článek »

    Výsledky OMV za 2Q mírně nad odhady trhu

    OMV reportovalo výsledky za 2Q13, které jsou mírně nad tržním očekáváním. Tržby 10,6 mld. EUR (+5,8 % r/r), očištěný EBIT 733 mil. EUR (-15,3 % r/r) je nad konsensem o 2,5 % (715 mil. EUR) a i č.zisk 321 mil.

    celý článek »

    Akcie: Jak nám všichni lhali do očí

    S prodlužující se délkou nadvlády býků získávají ekonomové i analytici dojem, že neexistuje důvod, proč by mělo dojít k obratu trendu. V roce 1929 byli investoři jen pár dní před kolapsem Newyorské burzy ujišťováni, že je nákup akcií sázkou na jistotu.

    celý článek »

    Maďarsko včera předčasně doplatilo půjčku MMF

    Maďarská vláda včera oznámila, že předčasně doplatila půjčku od MMF. Původně se tak mělo stát až na podzim 2014. Maďaři si půjčily v roce 2008 celkem 20 mld. EUR, dále pak jednali o otevření úvěrové linky u stejné instituce jako zálohy pro případ...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí