• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

    Investice do českých akcií je hlavně o dividendě

    Atraktivita českého akciového trhu v posledních letech klesá. Malý počet emisí a velice staromódní skladba indexu s velkou vahou energetiky a bank investory nelákají. Argumentem pro investici v Praze ale zůstává v některých případech velice zajímavá...

    celý článek »

    A nás smích nepřejde

    Během dlouhých desetiletí byly vyvinuty různé více či méně úspěšné nástroje sloužící k odhadu chování trhu. Některé používáme běžně, jiné jsou spíše na okraji zájmu a některé jsou mírně řečeno exotické.

    celý článek »

    Býci na EUR/USD dnes ovládli trh

    Překvapivě dnes dopadla první revize amerického HDP za čtvrtý kvartál loňského roku. Z prvotně reportovaných 3,2 procent nakonec zbyla pouhá 2,4 procenta mezikvartálního růstu. Nejde až o tolik zásadní šok, protože ekonomové očekávali pokles na 2,6..

    celý článek »

    Pražská burza končí únor s 2,5% ziskem

    Evropské burzy v závěru týdne příliš změn nedoznaly, Euro Stoxx 600 si polepšil jen o necelé dvě desetiny. Akciím v posilování bránila situace na Ukrajině, zklamáním byl i revidovaný údaj o růstu amerického HDP za čtvrtý kvartál loňského...

    celý článek »

    Výsledky vystřelily CETV (+60 %) a strhly Erste (-10 %) na vysokém objemu (+týdenní bilance)

    Závěrečnou seanci tohoto týdne ustála pražská burza bez výraznější ztráty přesto, že Erste mající v indexu významnou váhu ztratila téměř 10 %. Celkový objem obchodů byl především díky Erste nadprůměrný, když dosáhl 1,5 miliardy korun! Akcie Erste dnes svým silným pádem reagovaly na reportované výsledky hospodaření a především pak výhled pro rok 2014.

    celý článek »

    Chicagský PMI v únoru mírně roste a překonává očekávání

    Index nákupních manažerů chicagského ISM se v únoru mírně zvýšil na 59,8 z lednových 59,6 bodu. Výsledek překonal konsensus nastavený na 56,4 bodu. Za růstem indexu stojí hlavně značné zvýšení dílčího indexu zaměstnanosti, který začal znovu ukazovat její nárůst, neboli se dostal zpět nad 50 bodů.

    celý článek »

    Řecké výnosy poklesly poprvé za 3 roky pod 7%

    Výnosy řeckých 10letých vládních dluhopisů poklesly poprvé od záchrany v roce 2010 pod hranici 7%.Výnos dnes poklesl o 14 bazických bodů na výsledných 6,88%. Jen za tento týden se výnos snížil o 74 bazických bodů respektive 0,74 procentního bodu.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 28.02.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 27.2.Změna28.2. Americký dolar USD 120.0190 -1.13%19.7910...

    celý článek »

    Novinky u měnových párů USDUAH a EURUAH

    Ukrajinská hřivna, zkratka UAH, se ocitla pod tlakem politických turbulencí na Ukrajině. Během několika posledních dnů se její hodnota proti americkému dolaru a euru propadla o více než deset procent. Zejména pak poté, co Ukrajinu opustil dnes už...

    celý článek »

    Novinky u měnových párů USDUAH a EURUAH (28.2.2014)

    Ukrajinská hřivna, zkratka UAH, se ocitla pod tlakem politických turbulencí na Ukrajině. Během několika posledních dnů se její hodnota proti americkému dolaru a euru propadla o více než deset procent. Zejména pak poté, co Ukrajinu opustil dnes už...

    celý článek »

    Novinky u měnových párů USDUAH a EURUAH

    Ukrajinská hřivna, zkratka UAH, se ocitla pod tlakem politických turbulencí na Ukrajině. Během několika posledních dnů se její hodnota proti americkému dolaru a euru propadla o více než deset procent.

    celý článek »

    Modulové bydlení

    Co je to modulové bydlení a k čemu je dobré? Na to zná odpověď Marcel Soural, ředitel společnosti Trigema, která je jedním z prvních propagátorů tohoto trendu bydlení. Modulové bydlení představuje možnost koupit si více bytů, které lze podle potřeb...

    celý článek »

    AMD dostane Android na PC

    Společnost AMD plánuje uvést na trh osobní počítače, na kterých bude možné spustit operační systém Android. Základním operačním systémem zůstává Windows. Tyto PC by měly být založeny na čipech AMD typu APU.

    celý článek »

    Indie ztrácí dech, pomoci jí mají exporty

    Růstové tempo třetí největší asijské ekonomiky se zaseklo. Dnes zveřejněné výsledky ukazují, že HDP ve 4Q13 rostlo o 4,7 % v souladu s konsensem Bloomberg, Dosáhlo tak přibližně stejných hodnot jako ve 3Q13 (4,8 %).

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada PUDIS a.s.

    PUDIS a.s., se sídlem Nad Vodovodem 2/3258, Praha 10, IČO 45272891 Představenstvo společnosti PUDIS a.s. se sídlem Nad Vodovodem 2/3258, 100 31 Praha 10, IČ: 45272891, zapsané v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl B, vložka 1458 svolává...

    celý článek »

    Způsobuje technologický pokrok deflaci?

    Občas můžeme zaznamenat, že někdo dává do vztahu například pokles cen počítačů a obecnou deflaci, tedy pokles cenové úrovně. Technologický pokrok ale není přímou příčinou deflace.

    celý článek »

    ČR usiluje o obří jihokorejskou investici za 20 mld.Kč

    Podle agenturních zpráv ČR s podporou nového ministra financí Jana Mládka usiluje o získání nové obří jihokorejské investice v objemu cca 20 mld.Kč na umístění pneumatikárny společnosti Nexen. Projekt počítá s vytvořením až 2000 nových pracovních míst.

    celý článek »

    Loeb chce křeslo ve správní radě Sotheby´s

    Aktivistický investor Dan Loeb, resp. jeho hedge fund Third Point, se snaží dostat do správní rady aukční společnosti Sotheby´s a bude se ucházet o zvolení na nejbližší valné hromadě, která se koná 8. května.

    celý článek »

    Výnosy dluhopisů v Německu klesaly po nižší inflaci...

    Nižší inflace v Německu a politická nejistota ve východní Evropě včera prospívaly německým vládním dluhopisům, ale i dluhopisům ve zbytku Evropy. Výnos desetiletého německého bundu poklesl o 5 bps a výnosy obdobných italských a francouzských dluhopisů klesaly dokonce ještě výrazněji (o 8 bps či 7 bps).

    celý článek »

    RWE oznámí několikamiliardovou ztrátu

    Německá energetická společnost RWE v minulém roce dosáhla čisté ztráty ve výši okolo 3 miliard euro. Ztrátu za celý rok tato společnost zaznamenala poprvé ve své historii. Ztráta bude vyšší, než se původně spekulovalo, předchozí očekávání bylo 1 miliarda.

    celý článek »

    Mají se investoři znepokojovat ukrajinskou krizí?

    I když Ukrajina nepatří mezi hlavní destinace investorů, kteří spekulují na akciových trzích, tak i tato politická krize může mít dopad na trhy. Stačí vzpomenout na loňský problém v Sýrii, kde se na několik týdnů rozhořely debaty o zásahu z venku.

    celý článek »

    ERSTE sráží domácí trh

    Pražská burza vstupuje do posledního dne v měsíci poklesem okolo -0,5%, za kterým stojí negativní výsledky bankovní skupiny ERSTE (-6%, 725 Kč). Hospodářské výsledky negativně ovlivnil další odpis goodwillu rumunské a chorvatské divize ERSTE.

    celý článek »

    Dobré zprávy z Japonska... inflace si drží tempo na 5letém maximu

    Japonská ekonomika je na dobré cestě k překonání dvacet let trvající ekonomické stagnace, naznačuje souhrn dnešních makroekonomických statistik. Průmyslová výroba v zemi v lednu rostla nejrychleji za dva roky, inflace je nejvyšší za pět let a výdaje domácností rostou, vyplývá z vládních údajů.

    celý článek »

    ČEZ je po korekci zase atraktivní

    Pražská burza prošla čtvrtečním obchodováním v poměrně svižném tempu. Index PX však navázal na negativní vývoj a skončil opět v červených číslech, když v záporných hodnotách zavřely všechny seance v tomto týdnu. Tentokrát index PX odepsal 0,5 %.

    celý článek »

    Yellen: US ekonomice pomůže zlepšení státních financí

    Podle prezidentky Fedu J. Yellen by letos ekonomice mohl pomoci lepší stav státních financí. Počítá s ukončením kvantitativního uvolňování někdy na podzim. Také další činitel Fedu Fisher potvrdil, že by ukončování kvantitativního uvolňování mělo...

    celý článek »

    Německo - maloobchod v lednu překvapil a rostl o 1%

    Pozitivní zprávou byly dnes ráno zveřejněné německé maloobchodní tržby za leden. Místo očekávaného poklesu o 1,7% rostly meziročně skoro o procento. Navíc byl o 0,9 procentního bodu revidován směrem nahoru výsledek za prosinec.

    celý článek »

    Posilování dolaru se ve čtvrtek zastavilo

    Dolar ve čtvrtek vůči euru nejdříve navázal na zisky z předchozího dne, když dopoledne posílil z 1,3685 USD/EUR na své denní maximum na úrovni 1,3643. Během pozdějšího obchodování však své zisky neudržel.

    celý článek »

    Odpovědnost státu za škodu: Roste počet žádostí i výše přiznaného odškodnění

    Zákon o odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu veřejné moci rozhodnutím nebo nesprávným úředním postupem je účinný bezmála již šestnáct let. Aktuální statistiky ministerstva spravedlnosti přitom ukazují, že počet oprávněných žádostí o náhradu škody dle tohoto zákona stoupá a rostou i částky vyplacené na odškodnění.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 25.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.4.Změna25.4. Americký dolar USD 1 23.6160 -0.61%23.4700...

    celý článek »

    Jak se provádí odhad ceny nemovitosti?

    Plánujete žádat o hypotéku? Nebo prodáváte či kupujete nemovitost, případně vás čeká dědické řízení? V těchto případech se pravděpodobně neobejdete bez odhadu ceny nemovitosti. Jak odhad probíhá, jaké faktory mají vliv na odhadní cenu a jaká jsou...

    celý článek »

    Překvapí americká zpráva o HDP trhy?

    Dnes ve 13:30 BST budou zveřejněny předběžné údaje o HDP z USA za 1. čtvrtletí 2024. Konsenzus ukazuje na průměrný anualizovaný růst 2,6 % ve srovnání s konečnými 3,4 % v předchozím čtvrtletí. Přestože se očekává pokles dynamiky růstu

    celý článek »