• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,298 ↑
    CZK / CNY 3,281 ↑
    CZK / DKK 3,387 ↑
    CZK / EUR 25,275 ↑
    CZK / CAD 17,318 ↑
    CZK / PLN 5,855 ↑
    CZK / CHF 26,071 ↑
    CZK / USD 23,761 ↑
    CZK / GBP 29,274 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 6. 3. 2014

    Dnešní obchodní den trhy zahájily opět mírně v zeleném a kromě Nasdaqu si část svých zisků uchovaly až do závěru obchodování. Pozitivně dnes vyzněl výsledek počtu žádostí v nezaměstnanosti, zklamání však přinesl slabší výsledek podnikových objednávek i...

    celý článek »

    Akcie, které letos mohou posílit o 100 %

    Akciové výnosy minulého roku bude těžké zopakovat. Wall Street v konsenzu očekává v roce 2014 mnohem střízlivější zisky někde kolem 10 % vzhledem k vysokým valuacím akcií a očekávanému dalšímu omezování kvantitativního uvolňování Fedu.

    celý článek »

    Americký dolar od pondělí jen roste

    Americkému dolaru se od začátku tohoto obchodního týdne daří posilovat. Na měnovém páru s japonským jenem si kurz od pondělí polepšil z počátečních 101,20 na čtvrteční maximum 103,00. A to vše v podstatě bez korekcí a zaváhání.

    celý článek »

    Rozvíjející se ekonomiky v tom zůstaly samy

    Existuje pozoruhodná podobnost mezi prohlášením prezidenta Evropské centrální banky Maria Draghiho po nedávném zasedání Rady guvernérů ECB a první výpovědí šéfky amerického Federálního rezervního systému Janet Yellenové před Kongresem: oba prohlásili, že jejich politická rozhodnutí budou zohledňovat pouze domácí podmínky.

    celý článek »

    Hewlett-Packard – bude dojné telátko?

    O Hewlett-Packard jsem zde naposledy psal zhruba před rokem s tím, že akcie HP je na dně. Neměl jsem tím na mysli negativní konotaci, ale to, že pravděpodobnější už je pohyb nahoru, než dolů.

    celý článek »

    Evropa i přes korekci zůstala v zeleném, Orange +11 %

    Evropské akciové trhy sice zakončily obchodování v plusových hodnotách, zisky z počátku seance ale neudržely. Ke korekci došlo spolu s vystoupením prezidenta ECB Maria Draghiho, který po jednání centrální banky uvedl, že inflace má zůstat na současných nízkých úrovních delší dobu a k jejímu růstu na 1,5 % by mohlo dojít v roce 2016.

    celý článek »

    Vezmou nám stroje práci?

    Řada lidí hovoří o rostoucím významu robotizované výroby a o tom, jaký to má dopad na počet pracovních míst v ekonomice. Nemám sice ještě nějakou ucelenou teorii, která by tento jev popisovala.

    celý článek »

    Draghi promluvil a EUR/USD přeskočilo k 1,38

    Německé průmyslové objednávky vzrostly v lednu o 1,2 procenta v meziměsíčním srovnání, téměř dvojnásobně tak překonaly ekonomické predikce. Objednávky na tuzemském trhu expandovaly o 0,9 procenta v období od prosince do ledna v porovnání s...

    celý článek »

    Evropské akciové indexy po ECB vymazaly zisky

    Evropské burzy nakonec končí čtvrteční seanci bez výraznějších změn. Do zasedání Evropské centrální banky se index Euro Stoxx 600 nacházel ještě ve zhruba půlprocentních ziscích, nicméně během tiskové konference je všechny ztratil a pohybuje se...

    celý článek »

    Český HDP přidal ještě více, než se čekalo

    České koruně dnes nepomohl ani nečekaně dobrý výsledek HDP za poslední čtvrtletí roku 2013, ani následné komentáře ze strany centrální banky. V průběhu dne dokonce proti euru o pět haléřů oslabila z ranních 27,34 CZK/EUR.

    celý článek »

    Komoditní výhled se nelepší

    „Poslední týden se nesl ve znamení slabších vedoucích indikátorů z Číny, které vzbudily obavy na komoditních trzích. I když se nezdá, že by růst klesal dramaticky, tento trend bude pokračovat během prvního pololetí letošního roku.

    celý článek »

    ENERGOCHEMICA SE - Informace o závazku obdobném úvěru

    Emitent ENERGOCHEMICA SE, Praha 9 – Prosek, Prosecká 851/64, PSČ 190 00 (dříve se sídlem na adrese Praha 4 - Nusle, Hvězdova 1716/2b, PSČ 140 00), IČ: 214 98 099, vedená u Městského soudu Praha, H 502 (dále jen „Společnost“) ve smyslu zákona č.

    celý článek »

    Krize na Ukrajině - klíčová role Německa

    Ukrajinská krize a přítomnost ruských vojáků na Krymu zaměstnává diplomaty a politiky na celém světě. Mnozí z nich hovoří o nejvážnějším konfliktu od konce druhé světové války a připomínají v této souvislosti bipolární rozdělení světa, které fungovalo během Studené války.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 06.03.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 5.3.Změna6.3. Americký dolar USD 119.9170 -0.05%19.9060...

    celý článek »

    Historie bydlení, Čechy 14. století: způsob bydlení

    Způsob bydlení se v historických Čechách ve 14. století pomalu a postupně začínal měnit. Do té doby se na bydlení pohlíželo spíše jako na přístřeší, které přinese bezpečnost a ochrání před zimou i povětrnostními vlivy zejména při spánku a odpočinku.

    celý článek »

    Dívčí válka

    Zcela bez obalu přiznávám, že se následujícími řádky pouštím na poměrně tenký led a sám jsem zvědavý, jakou reakci nakonec mezi čtenáři (a čtenářkami) vyvolají.

    celý článek »

    FAO: Světové ceny potravin v únoru výrazně stouply

    Světové ceny potravin v únoru zaznamenaly nejprudší nárůst od poloviny roku 2012. Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) dnes oznámila, že její index cen potravin oproti lednu stoupl o 5,1 na 208,1 bodu, což je nárůst o 2,6 procenta.

    celý článek »

    S&P 500 malým růstem atakuje rekordy

    Hlavní akciový index S&P 500 v mimoburzovním obchodování roste 0,1% d/d na 1876. Malé změny indexu nastaly i během včerejšího obchodování, kdy se trhu podařilo dosáhnout na nové historické maximum, zejména s pomocí akcií finančního sektoru. Trh..

    celý článek »

    Marihuana: investice se vyplácí.

    Tento článek se měl zabývat investičními příležitostmi do marihuany. Ale zdá se, že z toho nic nebude, protože podle svědectví policejního šéfa Michaela Pristoopa před legislativní radou Marylandu v Annapolis zemřelo v první den legalizace marihuany na...

    celý článek »

    Strýček Sam by kupoval stíhačky

    Autor: Libor Stoklásek 6.3.2014 Už vás nebaví investovat do aut, jogurtů a komodit? Chcete se podílet na vývoji nových technologií a bezpečnostních systémů? V tom případě je americká firma Lockheed Martin Corporation (LMT) to pravé ořechové.

    celý článek »

    Lepší data koruně nepomohla, euro čeká na ECB

    Ráno zveřejněná revize českého HDP překvapila dalším vylepšením čísel, která už tak výrazně překonala odhady. Ačkoli se v nich projevily některé mimořádné faktory, oživení české ekonomiky se potvrzuje a je silnější, než se čekalo.

    celý článek »

    NWR: Kompletní přehled doporučení a cílových cen

    Přehled doporučení na akcie NWR, jak je sesbírala agentura Bloomberg: Čtěte také: Konkurenti NWR? Také žádná sláva, na východě Evropy jsou ale těžaři, kteří vám mohou přinést jmění Že je uhelná společnost NWR miliardáře Zdeňka...

    celý článek »

    Dorazí Fortuna svá maxima?

    Pražská burza vstupuje do nového dne okolo +0,8% nárůstu. Za pozornost stojí dnešní zveřejnění hospodářských výsledků sázkové společnosti Fortuna Entertainment Group (134,5 CZK, +3,5%).

    celý článek »

    Nervozita ohledně vývoje ukrajinské krize je pryč

    Dle posledních aktuálního vývoje na trhu se zdá, že nervozita ohledně situace na Ukrajině je pryč. Důkazem toho je včerejší obchodování na US trzích. Index S&P 500 se při včerejší obchodní seanci pohyboval v rozmezí pouhých 5 bodů a uzavřel na nule.

    celý článek »

    Index CECE EUR: začlenění akcií Pegas Nonwovens

    První část změn koeficientů pro výpočet vah v rámci báze indexu CECE EUR byla zveřejněna. Změny v koeficientech se (prozatím, druhá část změn bude zveřejněna 19. března) netýkají akcií obchodovaných na pražské burze.

    celý článek »

    Euro před zasedáním ECB mírně oslabilo

    Ani horší data z amerického trhu práce nezabránila dolaru v mírném posílení oproti jeho evropskému protějšku. Euro tak znovu ztratilo ze svého letošního maxima na úrovni 1,382 USD/EUR, kterého dosáhlo v pátek, a posunulo se o cent níže na 1,372.

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada TABOO a.s.

    TABOO a.s., se sídlem Kaprova 52/6, Praha, IČO 46708464 Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Výzva: Akcionáři společnosti se tímto v souladu s ustanovením § 3 odst. 2 zákona č. 134/2013Sb., o některých opatřeních ke zvýšení...

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Po pondělním a úterním výrazném pohybu akciových burz byla středeční seance velmi klidná. Americký index S&P 500 zůstal prakticky beze změny, k zemi ho neposlalo ani zklamání v podobě slabšího indexu ISM ze sféry služeb a nižší tvorby pracovních.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    WEBINÁŘ už dnes: Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? 23. dubna od 16:00

    Dlouhodobý investiční produkt přinesl Čechům a Češkám s úvodem roku 2024 atraktivní příležitost, jak se zajistit na důchod investováním ve státem garantovaném produktu podle vlastního přesvědčení i zkušenosti, s daňovou úlevou až 48 tisíc korun ročně a k tomu až 50 tisíc korun v případě příspěvků na straně zaměstnavatele.

    celý článek »

    Graf dne - US100 (23.04.2024)

    Nasdaq-100 (US100) i další indexy na Wall Street se v poslední době potýkají s problémy. Stále napjatá geopolitická situace na Blízkém východě a klesající šance trhu na zahájení cyklu snižování sazeb Fedu v první polovině letošního roku vyvíjejí tlak

    celý článek »

    SAP: Výsledky celkově v souladu s projekcemi

    SAP včera po zavření trhu reportoval čísla za 1Q24, která celkově vnímáme jako neutrální. Tržby činily 8,04 (+8,0 % r/r) vs. oček. 8,03 mld. EUR. Za růstem byly jako tradičně tržby z cloudových služeb, které dosáhly 3,93 mld. EUR (+24 % r/r) vs. oček.

    celý článek »

    CSG: Vista posunula valnou hromadu, stále preferuje CSG

    Společnost Vista Outdoor , jejíž divizi munice pro ruční zbraně má koupit CSG , uvedla, že i nadále preferuje nabídku CSG ve srovnání s konkurenční nabídkou fondu MNC. Ten vyzvala, aby zvýšil svoji poslední nabídku, aby byla dostatečně konkurenční vůči&he

    celý článek »

    CTP: Akvizice pozemků v Polsku

    Developer logistických ploch CTP uvedl, že akvíroval pozemky o rozloze cca půl milionu m2 ve třech regionech Polska. Konkrétně jde o oblasti Lodže, Toruně a v blízkosti Varšavy. Celkově tak má CTP nyní připraveno k developmentu v Polsku cca 3 mil. m2.

    celý článek »

    Moneta: Dnes se koná valná hromada

    Moneta dnes pořádá valnou hromadu akcionářů, která bude mimo jiné schvalovat dividendu ze zisku roku 2023 ve výši 9 Kč na akcii (8,8% hrubý div. výnos). Poslední obchodní den s nárokem na tuto dividendu bude čtvrtek 25. dubna.

    celý článek »

    Trh EUR/USD se silně propadnul po zprávě o inflaci

    EUR/USD se po zprávě o inflaci, která byla 10. dubna horší, než se očekávalo, dostal pod silný prodejní tlak a prolomil své minimum z roku 2024 na úrovni 1,0693. Přestože se páru podařilo najít oporu na pětiměsíčním dně 1,0600, zatím se mu nepodařilo&hell

    celý článek »

    Podle čeho vybírat plechový zahradní domek?

    Plechový zahradní domek je praktickým pomocníkem pro úschovu venkovního vybavení, nábytku, sportovního náčiní a dalších věcí. Podle čeho takový zahradní domek vybrat, aby dobře a především dlouho sloužil? Na to se podíváme v následujícím článku.

    celý článek »

    Index PMI v průmyslu v eurozóně klesl (23.4.2024)

    Index nákupních manažerů v průmyslu PMI v dubnu podle předběžných odhadů klesl na 45,6 b. oproti 46,1 b. v březnu. Trhy naopak očekávaly růst na 46,5 b. Naopak index PMI ve službách vzrostl na 52,9 b. oproti 51,5 b. v březnu. Trhy očekávaly růst na 51,...

    celý článek »

    EUR roste po smíšených PMI

    Dnes ráno byly v 9:15 zveřejněny rychlé odhady indexů PMI za duben z Francie a v 9:30 z Německa. Očekává se, že zprávy vykáží zlepšení v obou sektorech – výrobě i službách – ve srovnání s obdobím před měsícem. Francouzská zpráva se ukázala jako smíšená...

    celý článek »

    Indexy v pondělí poskočily výše

    Akciové indexy se v pondělí po poklesu v minulém týdnu odrazily výše. Důvodem mohl být určitý pokles obav přes víkend ohledně další eskalace mezi Izraelem a Íránem, po vyjádření íránských představitelů o tom, že odpověď na páteční útok Izraele země&hellip

    celý článek »

    Ranní okénko - Dnešní den ve znamení PMI

    Dnešní den bude patřit indexu nákupních manažerů (PMI) ve zpracovatelském sektoru . Ten nejdříve dorazí z Německa , kde v posledních dvou měsících poměrně razantně poklesl, nicméně v dubnu by podle trhu mělo dojít k opětovnému nárůstu.

    celý článek »