• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 10. 3. 2014

    Zahájení obchodování v novém týdnu byl ve znamení poklesu, který byl podpořen obavami o další vývoj čínské ekonomiky. Pokles dolehl na cenu ropy, která ztrácela k ceně 101 USD za barel.

    celý článek »

    Čím hůře tím lépe - verze 2014

    Pokud v pokrizové době srovnáme vývoj na trhu vládních dluhopisů a vývoj na trhu akciovém, všimneme si zajímavé jevu: Výnosy vládních dluhopisů slouží jako dobrý vedoucí indikátor pro obrat na akciovém trhu.

    celý článek »

    Ekonomika a Fed řídí finanční trhy

    Ekonomické tendence a monetární politika centrálních bank (které se vzájemně ovlivňují) mají klíčový dopad na vývoj finančních trhů. Fed dlouhodobě pomáhá oslabenému hospodářství velmi expanzivní monetární politikou.

    celý článek »

    Česká inflace stabilní, trh práce v bodě obratu

    Začátek týdne byl na regionálních trzích ve znamení dopadů pokračující ukrajinské krize a zveřejnění makroekonomických údajů z české ekonomiky. Polský zlotý proti euru oslabil zhruba o tři desetiny procenta a maďarský forint o necelé dvě desetiny,...

    celý článek »

    F.JP225 rollover

    Dnes, na konci obchodního dne, nastane změna doby dodání podkladového futures kontraktu u instrumentu F.JP225. Výsledek vypořádání na základě konečného rozdílu futures činí: - F.JP225 cca +75 swapových bodů pro dlouhou pozici; -75 swapových bodů pro.

    celý článek »

    Kreatívny Fed, ECB ako mŕtvy chrobák

    Po dátach trhu práce v USA väčšinou zvykne prísť útlm v podobe prázdnejšieho kalendára. Víkendové a dnešné ranné dáta však značne negatívne prekvapili. Kým pri Číne sa dá argumentovať sezónnosťou (posledné štyri roky vždy vo februári alebo marci...

    celý článek »

    Nový lídr v distribuci banánů

    Americká společnost Chiquita Brands International, která je významným distributorem a pěstitelem ovoce, oznámila že za zhruba 526 milionů USD koupí irskou ovocnářskou firmu Fyffes. Akvizice se uskuteční formou výměny akcií.

    celý článek »

    Akciové trhy v úvodu týdne klesají

    Hlavní akciové indexy dnes oslabují o 0,5-1 % a navazují tak na noční pokles asijských trhů, které srazily horší než očekávané údaje o čínských vývozech i japonském HDP. Nejméně se dnes v reakci na pokles cen mnoha komodit daří těžebním...

    celý článek »

    McDonald´s se v únoru moc nedařilo

    Celosvětové tržby fast food řetězce McDonald´s klesly v únoru více, než se očekávalo. V porovnání se stejným měsícem minulého roku došlo u restaurací otevřených minimálně třináct měsíců k poklesu tržeb o 0,3 %. Analytici očekávali mínus 0,1 %.

    celý článek »

    Měď v pátek prudce propadla

    Cena mědi v pátek zaznamenala největší pokles za poslední dva roky. Za propadem stojí obavy o zpomalení růstu ekonomiky Číny, která je největším spotřebitelem kovu. Čína představuje 40 procent celosvětové spotřeby mědi a tak i malý pokles poptávky...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 10.03.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 7.3.Změna10.3. Americký dolar USD 119.6710 +0.12%19.6960...

    celý článek »

    Nejlevnější akciové trhy na světě

    Stratégové ze švýcarské finančně-poradenské společnosti Wellershoff & Partners si vzali k srdci investiční postřehy slavného profesora z Yalu Roberta Shillera a aplikovali je nejen na americký akciový trh, ale i zbytek světa.

    celý článek »

    Unilever postaví továrnu v Etiopii

    Společnost Unilever, druhý nejvýznamnější světový výrobce potravin a produktů pro domácnosti a pro osobní péči, má v plánu expandovat do Etiopie. Společnost, která má centrály v Rotterdamu a v Londýně, si již pronajala pozemky pro stavbu továrny nedaleko.

    celý článek »

    Euro i po americké zaměstnanosti odolává

    Euro stagnuje na úrovních z konce minulého týdne 1,388. S tím, že to euro míní s dalším růstem vážně přinesl potvrzení pátek. Solidní zpráva trhu práce USA přinesla různorodou reakci trhů: přišpendlila například indikativní dluhopisy na dvouměsíční..

    celý článek »

    Ukrajina opět udávala směr evropským trhům.

    Závěr týdne byl na evropských trzích zasažen vlnou výprodejů. Ty způsobila nervozita, spojená s dramatickým vývojem situace na Ukrajině. Lepší reportovaná data ze SRN ani odpolední pozitivní data z USA nedokázala udržet evropské trhy v kladných úrovních.

    celý článek »

    Berlínská zeď naruby? Rusko, Ukrajina a trhy

    Víkendové vyhrocení situace na Ukrajině, respektive Krymu a prudké navýšení sazeb ruské centrální banky vypovídá zatím jen část příběhu o současném Rusku. Ani tamní index nákupních manažerů (PMI) se už čtyři měsíce v řadě nedokázal dostat nad...

    celý článek »

    Zahraniční obchod v lednu: Slibný začátek roku

    Po dlouhých měsících letargie přichází nečekaně silné oživení české ekonomiky, říkají statistiky zahraničního obchodu. Vývoz se podle přeshraniční statistiky v lednu meziročně zvýšil o 17,1 procenta, dovoz stoupl o 13,5 procenta.

    celý článek »

    A zase ten Bitcoin

    Autor: Lukáš Gánoczy, 10.3.2014 Po krátkom odmlčaní virtuálna mena Bitcoin opäť v Marci zapĺňa stránky najčítanejších webov. Na začiatok je treba uviesť niekoľko základných faktov.

    celý článek »

    Rekonstrukce malého bytu = realizace velkého snu

    Realizace velkého snu může být rekonstrukce malého bytu. Když se Lenka rozhodla odstěhovat od rodičů, měla velké sny o krásném bytečku, ze kterého si udělá nový domov. Využít své nově nabyté práce k osamostatnění byl zcela zásadní krok v jejím životě.

    celý článek »

    Euro proti dolaru nejsilnější od listopadu 2011

    Euro proti dolaru již pět týdnů v řadě roste. Své dosavadní zisky rozšířilo v minulém týdnu o necelé procento. Zatímco první polovina týdne byla v očekávání čtvrtečního zasedání ECB relativně klidná, euro lehce ztrácelo z kotací u 1,3770 až k 1,3720.

    celý článek »

    Kdy je možné odstoupit od smlouvy, aneb co mají společného svatební šaty a rohlíky

    Odstoupení od smlouvy, které je jedním ze způsobů zániku nesplněných závazků, je vyhrazeno pouze pro případy uvedené v zákoně nebo ve smlouvě. Tradičně bývá odstoupení spojováno s porušením určité povinnosti. Pokud vaše smlouva neobsahuje něco jiného, použijí se pro výkon práva odstoupit od smlouvy zákonné důvody. Jak ale uvidíte, zákon nemůže přesně vymezit všechny případy a pro ochranu práv je namístě důvody odstoupení ošetřit smluvně.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Graf dne - USDJPY (29.03.2024)

    Menové páry spojené s japonským jenom môžu v najbližšom období zaznamenať nárast volatility. Japonský minister financií Suzuki zdôraznil, že pohyby na menovom trhu sú prehnané a majú čisto špekulatívny charakter. Okrem toho nevylúčil potrebu ďalších in...

    celý článek »

    Ranní shrnutí (29.03.2024)

    Trhy pomalu zahajují sváteční víkend, což znamená, že některé trhy budou dnes zavřené. Nikkei uzavřel seanci v plusu 0,5 %, zatímco USDJPY se obchoduje na úrovni 151,4 a na mezidenní bázi je beze změny. Japonský ministr financí Suzuki zdůraznil, že poh...

    celý článek »

    Finanční polštář zajistí ten nejkvalitnější spánek

    Mimořádný výdaj je tím, co může klidný rodinný život rozhodit i na několik měsíců. To v případě, že nemáte vytvořenou finanční rezervu na nečekané výdaje. Poradíme vám, jak ji tvořit, jaká by měla být její výše a v jaké podobě byste ji měli mít uloženou.

    celý článek »