• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 11. 3. 2014

    Přes nevýrazný úvod dnešního obchodního dne indexy v závěru ztrácely přibližně půl procenta. Výraznější podněty pro dnešní vývoj chyběly, z makrodat lze zmínit snad jen mírný nárůst velkoobchodních zásob.

    celý článek »

    ČEZ pohledem technické analýzy

    535 20denní klouzavý průměr, 521 50denní klouzavý průměr, 507 200denní klouzavý průměr, 500 psychologická úroveň. Titul se sice přehoupl přes 50denní klouzavý průměr, ale aktuální slabost odráží vývoj vůči 20dennímu klouzavému průměru (červená linie).

    celý článek »

    Růst prodejů aut v Číně příjemně překvapil

    Po informacích o značném - 19 procentním propadu čínských exportů v únoru přichází pozitivní zprava z největšího světového automobilového trhu. Podle čínského svazu výrobců automobilů (CAAM) se prodej osobních automobilů v Číně se v únoru zvýšil...

    celý článek »

    Japonský jen znovu oslabil

    Po ujištění, že japonská verze měnového uvolňování bude pokračovat i nadále, se japonský jen ocitl opět pod tlakem, který přinutil jeho kurz na měnových párech k oslabení.Na páru se švýcarským frankem to bylo z hodnot okolo 115,0 na 117,8.

    celý článek »

    Evropa zakončila obchodování beze změny, Unicredit +6 %

    Evropské akciové trhy v průběhu dnešní seance několikrát změnily svůj směr, když zakončily obchodování v těsné blízkosti včerejšího závěru. Stále panuje nejistota z dalšího vývoje na Ukrajině, ale pozornost dnes zamířila rovněž na reportovaná makrodata.

    celý článek »

    Ropné a další zbraně

    Kolotoč sankcí, protisankcí, odvet za protisankce atd. je spolehlivý způsob, jak se navzájem ekonomicky poškodit až zničit. V současném sváru o Krym a Ukrajinu už padla celá řada hrozeb a možností sankcí.

    celý článek »

    Regionální měny dnes ztrácely

    Regionální měny se dnes vůči euru držely spíše na slabších úrovních. Maďarský forint v závěru dne testoval hranici 313 HUF/EUR, přičemž během celého dne ztratil necelé 0,3 %. Polský zlotý oslabil vůči euru o 0,2 % a den uzavřel na 4,22 PLN/EUR.

    celý článek »

    Pražská burza uzavřela v rudém vlivem bank i NWR

    Pražská burza zakončila úterní obchodní seanci v červeném teritoriu, když index PX ztratil 0,7 %. Další trhy v regionu se vyvíjejí smíšeně – německý DAX získává 0,8 %, rakouský ATX je níže o 0,4 %, polský WIG roste zhruba o 0,5 % a maďarský BUX ztrácí 0,6 %.

    celý článek »

    Nové IPO - vysokofrekvenční obchodník Virtu Financial

    High frequency trading neboli vysokofrekvenční obchodování na burzách je hlavní doménou americké společnosti Virtu Financial. Ta by se v nejbližší době mohla stát vůbec první takovou firmou na Wall Street, jejíž akcie by byly veřejně obchodovány.

    celý článek »

    Západoevropské akcie rostou, pražská burza oslabila

    Západoevropské burzy dnes přidávají přibližně půl procenta , když se daří většině sektorů. Zajímavou událostí byly výsledky italské banky Unicredit. Ta sice za loňský rok oproti očekávání prodělala gigantických 15 miliard euro, za čímž ale stály...

    celý článek »

    TELEFÓNICA své jméno ve čtvrtek na VH nezmění

    Představenstvo společnosti Telefónica Czech Republic, a.s. (TELEFÓNICA C.R.) uvedlo, že obdrželo od majoritního akcionáře (PPF Arena 2 B.V.) nové znění návrhu stanov společnosti, které má schválit plánovaná čtvrteční valná hromada.

    celý článek »

    TELEFÓNICA své jméno ve středu na VH nezmění

    Představenstvo společnosti Telefónica Czech Republic, a.s. (TELEFÓNICA C.R.) uvedlo, že obdrželo od majoritního akcionáře (PPF Arena 2 B.V.) nové znění návrhu stanov společnosti, které má schválit plánovaná čtvrteční valná hromada.

    celý článek »

    Unicredit v rekordní ztrátě

    Italská banka UniCredit dnes reportovala rekordní ztrátu za čtvrtý kvartál, která dosáhla 15 miliard euro. Důvodem jsou především vysoké odpisy goodwillu. Ztráta z posledního čtvrtletí docela vymazala menší zisk z předchozích tří kvartálů.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 11.03.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 10.3.Změna11.3. Americký dolar USD 119.6960 +0.25%19.7460...

    celý článek »

    Novinky z Velké Británie a analýza EUR/GBP

    Britská výrobní produkce příjemně překvapila trhy, když v lednu posílila namísto očekávaných 0,3 procenta o 0,4 procenta a vzrostla tak ve stejném tempu jako v prosinci. V meziročním srovnání získala výroba dokonce 3,3 procenta. Naopak zklamáním by..

    celý článek »

    Akcie čínského Tencent Holdings stále posilují

    Už o čtvrtinu posílily od začátku roku akcie čínské technologické společnosti Tencent Holdings, jednoho z nejvýznamnějších hráčů na čínském internetu. S akciemi se obchoduje na burze v Hong Kongu a tržní kapitalizace již letos překročila 150 miliard...

    celý článek »

    Čistý zisk Home Credit poklesl o třetinu na 8,9 mld.Kč

    Skupina Home Credit, která je součástí skupiny PPF, za loňský rok vykázala pokles čistého zisku o 36% na 324 mil.EUR = cca 8,9 mld.Kč. Pokles ziskovosti byl způsoben především útlumem na ruském trhu, dařilo se naopak divizím v Číně, Kazachstánu a v...

    celý článek »

    Cenné lekcie minulosti

    Finančnej a ekonomickej kríze, ktorá začala ešte v roku 2008, stále chýba všeobecne akceptované vysvetlenie. Ekonómovia, analytici, autori a ani politici sa nevedia zhodnúť na tom, čo ju spôsobilo. Či to boli arogantní a zdrogovaní bankári, priveľmi.

    celý článek »

    Hrozba deflace v EU nepolevuje

    Počátkem týdne vydal Eurostat aktualizované měření inflace v eurozóně. Roční změna cen na úrovni 0,8 % je extrémně nízká hodnota a pod psychologickou hranicí 1 % se pohybuje již od října minulého roku.

    celý článek »

    Rusko si musí vybrat

    Když Sovětský svaz v roce 1968 provedl invazi do Československa, ruský akciový trh nezkolaboval. Žádný takový trh totiž v Moskvě nebyl. Když ruské jednotky minulé pondělí obsadily Krym, ruský akciový trh se propadl o 10 %.

    celý článek »

    Zlato se opětovně blíží hranici 1.350 USD za unci

    Nejaktivnější futures kontrakt na zlato dnes na burze Comex opětovně posiluje a blíží se úrovni 1.350 dolarů za unci. Cena zlata roste s tím, jak investoři zvažují možné následky eskalace nepokojů a vojenských akcí na ukrajinském poloostrově Krym vs.

    celý článek »

    Ropa drží letošní růstový kanál

    Ropa WTI posiluje 0,5% d/d na 101,4 zčásti v odpovědi na momentální vývoj situace na Ukrajině a v Rusku. Rusko zvyšuje svou vojenskou účast na Krymu. Psychologické nátlakové akce zatím mají navrch před diplomatickým řešením a napětí tak roste. Trh...

    celý článek »

    Západoevropské trhy hledají směr, daří se automobilkám

    Evropské akciové trhy se po dvou dnech poklesů pohybují v těsné blízkosti včerejších závěrečných úrovní a hledají směr pro svůj další vývoj. Pozornosti neunikla makrodata z Německa, kde exporty za leden vzrostly o 2,2 % při odhadech nastavených na 1,5 % a importy se zvýšily o 4,1 %, když analytici očekávali 1,4% růst.

    celý článek »

    Portugalské výnosy dluhopisů si sáhly na čtyřletá minima...

    Start do nového roku nevypadá v případě české ekonomiky špatně - alespoň to naznačují první tvrdá data za leden. Připomeňme, že první letošní měsíční čísla ze zahraničního obchodu dopadla velmi pozitivně, když dvouciferný růst exportu a výrazné zvýšení přebytku obchodní bilance jde na vrub především největšímu a nejúspěšnějšímu vývoznímu artiklu ČR, a sice strojům a především dopravním prostředkům.

    celý článek »

    Býci mají z čeho vybírat, hlavně v Německu.

    Už je tomu téměř deset dní, co vypukla “ukrajinská krize“. Jak na tuto novou skutečnost zareagovaly akciové indexy? Prvotní prudký pokles byl rychle vykoupen a např. americké indexy se nyní nacházejí výše než před vypuknutím rusko-ukrajinských sporů.

    celý článek »

    Čokoládovny Lindt loni zvýšily zisk

    Švýcarský výrobce čokolády Lindt & Sprüngli dnes zveřejnil výsledky hospodaření za rok 2013. A investoři mohou mít radost. Podle vedení společnosti to byl úspěšný rok, v kterém čokoládovna zvýšovala podíl na trhu a ukazatele byly v souladu s dlouhodobými.

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada Lukrativ,a.s.

    Lukrativ,a.s., se sídlem Novomoravanská 217/40, Brno, IČO 49451511 Oznámení o konání valné hromady dne 15.4.2014 s výzvou a oznámením uvedenými v přílohách tohoto inzerátu. Přílohy sdělení:Změny stanov v r.2014.pdf oznamVH 2014.pdf STANOVY 2014.pdf

    celý článek »

    Zlatá jarní houpačka

    Obchodníci s drahými kovy vyhlížejí očekávané páteční měsíční údaje pracovních míst v USA, především tedy na průměrnou výši neagrárních mezd a ukazatel míry nezaměstnanosti. Nejnovější údaje o zaměstnanosti poskytnou jisté vodítka.

    celý článek »

    VW: Bankhaus Lampe snižují cíl o cca 10% na 178 EUR

    Německá automobilka Volkswagen včera výrazně klesala kvůli sníženému doporučení od Bankhaus Lampe (z hold na cut). Akcie klesla až na cenu 178 EUR a odepisuje tak cca 3 %. Snížení se dotklo také cílové ceny, která byla nově upravena na 183 EUR z...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Výrobci papíru se snaží o udržitelnost

    Na cestě k dosažení co největší trvalé udržitelnosti je velká část pozornosti v oblasti výroby papíru zaměřena na praktikování takových metod managementu, které zabraňují odlesňování a snižují plýtvání veškerými zdroji. I největší výrobci papíru

    celý článek »

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku.(video)

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku. Škodu za dva miliony korun způsobil v pátek odpoledne požár autobusu poháněného stlačeným zemním plynem (CNG) v Dolních Tošanovicích na Frýdecko-Místecku. Čtyři lidé, kteří v autobuse jeli, jej včas...

    celý článek »