• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 19. 3. 2014

    Většina středečního obchodního dne se vyvíjela nevýrazně v blízkosti nuly v očekávání rozhodnutí FEDu o výši sazeb a dalším vývoji QE. V 19 hodin FED oznámil ponechání úrokové sazby ve stávající výši, tedy v souladu s očekáváním.

    celý článek »

    Kurz páru USD/CHF je na 17 měsíčním minimu

    Naposledy před 17 měsíci byl kurz měnového páru USD/CHF takhle nízko. Z dlouhodobého pohledu je to výrazný propad kde se z historických maxim na hodnotách kolem 1,85 propadl kurz až k 0,69. Teď se cena páru nachází v korekci a to kolem hodnoty 0,87.

    celý článek »

    Ukrajina proti supům

    Vedle všech svých ostatních problémů není Ukrajina schopna splácet dluhy věřitelům. Země potřebuje více peněz, seriózní reformy a nový harmonogram splácení dluhu.

    celý článek »

    T-Mobile vstoupil na trh datových center

    Operátor T-Mobile vstoupil na trh datových center. Bude nabízet služby vybraných objektů ze svých 13 datových center včetně hlavního centra na Vyšehradě, které získal spolu se společností T-Systems.

    celý článek »

    ŠKODA v Německu nejlepší zahraniční značkou

    Domácí ŠKODA AUTO dělá mateřskému koncernu Volkswagen z hlediska výsledků anket jistě radost. Německý odborný časopis Auto Zeitung totiž zvolil na tamním trhu automobilku nejlepší zahraniční automobilovou značkou v kategorii „Image report“.

    celý článek »

    Akciové trhy před rozhodnutím Fedu stagnují

    Hlavní akciové indexy dnes oscilují kolem včerejších kurzů , když hlavním důvodem je zřejmě vyčkávání investorů na podvečerní výsledek dvoudenního zasedání americké centrální banky. V západní Evropě patří mezi nejúspěšnější akcie automobilky...

    celý článek »

    Regionální měny posilují, koruna je výjimkou

    Regionální měny se dále otřepávají z rány, kterou pro ně znamená krize na Ukrajině. I dnes posilovaly, ačkoliv již o něco pomaleji, než v přechozích dnech. Výjimku tvořila česká koruna, která odepsala 10 haléřů a dostala se tak nad hladinou 27,50...

    celý článek »

    Zásoby ropy v USA dále rychle rostou

    I přes růst amerických zásob ropy za minulý týden její cena zamířila vzhůru. Stav zásob roste již devátým týdnem v řadě a poměrně rychlým tempem. Změna činila 5,9 miliónu barelů a předčila tak předpoklad analytiků v úrovni růstu o 2,9 miliónu.

    celý článek »

    Británie představila nový rozpočet, analýza GBP/USD

    Britský ministr financí George Osborne dnes zveřejnil nový rozpočet. Dle jeho odhadu by měl rozpočtový deficit dosáhnout ve fiskálním roce 2013/2014 6,6 procent HDP. Došlo tak k pozitivní redukci z původně predikovaných 6,8 procent. V následujícím...

    celý článek »

    K zmene trendu na trhoch tento rok nepríde!

    Autor: Matej Kovačič Hlavný ukazateľ amerického akciového trhu - index S&P 500 - prepisuje v súčasnosti svoje historické maximá. Je to už vyše päť a pol roka od situácie, keď prišlo k pádu Lehman Brothers a následnej panike na trhoch.

    celý článek »

    BMW na vlně optimismu, přidává 7%

    Německý výrobce luxusních automobilů dnes dopoledne reportoval výsledky za loňský rok. EBIT dosáhl na 7,913mld. Eur, tržby se vyšplhaly na 76,058 mld. Eur a čistý zisk se zvýšil na úroveň 5,34 mld. Eur. Plánuje zvýšit své výrobní kapacity v USA.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 19.03.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.3.Změna19.3. Americký dolar USD 119.7150 +0.09%19.7340...

    celý článek »

    Jaké jsou nejčastější chyby investorů?

    Pravděpodobně každý investor udělá alespoň jednu životní chybu. Abyste se vyhnuli nepříjemné finanční ztrátě, řiďte se těmito jednoduchými pravidly. Nepřeceňujte své znalosti Vzdělání je sice pro úspěšné obchodování velmi důležité, ale není vším.

    celý článek »

    Mercuria kupuje komoditní divizi od JP Morgan

    Banka JP Morgan Chase se dohodla se švýcarskou společností Mercuria Energy Group na prodeji své divize zabývající se fyzickým obchodováním s komoditami. Mercuria založená v roce 2004 bývalými tradery z Goldman Sachs zaplatí v hotovosti 3,5 miliardy...

    celý článek »

    Který měsíc je nejlepší pro nákup zlata?

    Mnoho investorů, zejména ti, kteří začínají s investováním do drahých kovů, nevědí, že je zlato sezónní, a že v jednotlivých měsících se chová téměř stejně již několik let. Důvodem sezónnosti může být například i období svateb v Indii, kdy se cena zlata..

    celý článek »

    FedEx zvýšil v třetím kvartálu čistý zisk

    Americká logistická společnost FedEx Corp. dnes reportovala výsledky hospodaření za třetí kvartál finančního roku (k 28. únoru). Čistý zisk se oproti stejnému období minulého roku zvýšil o 5 % na 378 miliónů dolarů.

    celý článek »

    Manažeři fondů snižují zainteresovanost v riziku

    Březnový průzkum napříč globálními fondy provedený bankovním domem Bank of America Merrill Lynch odhalil současné pozitivní a negativní nálady manažerů fondů. Obecně platí, že stávající situace a vývoj kolem rozepří mezi Ruskem, Ukrajinou a zbytkem...

    celý článek »

    10letý T Note od Fedu překvapení nečeká

    10letý T Note jen s malými změnami vyčkává na konečné úterní úrovni 124,4. Obchodníci utlumují aktivitu vzhledem k rozhodnutí Fedu monetární politiky (19.00 SEČ). Čeká redukce monetární expanze tak jako v prosinci a lednu o 10mld. USD/měsíčně na 85..

    celý článek »

    Fascinující zjištění o trendech

    Autor: Lukáš Lamacz, 19.3.2014 Ve finančním světě existuje mnoho ekonomických jevů, pro které se stále nenašlo přesvědčivé vysvětlení. Jde například o bubliny, dlouhodobé návraty k průměru, nadměrná volatilita, příliš citlivé reakce, a podobně.

    celý článek »

    Velká část německých firem zřejmě přijde o výjimku ze slevy na energie

    Velká část německých průmyslových podniků zřejmě přijde o výjimku z placení příspěvku na podporu obnovitelných zdrojů. Podle připravované dohody mezi Berlínem a Evropskou komisí by se výjimka měla nově vztahovat pouze na 65 odvětví namísto dosavadních 179, uvedl s odvoláním na zdroje z komise německý list Handelsblatt.

    celý článek »

    UK - nezaměstnanost v lednu poklesla pod hranici 7%

    Míra nezaměstnanosti ve Velké Británii podle metodiky International Labour Organization v posledních 3 měsících končících lednem stagnovala na 7,2%, což odpovídá tržním odhadům.Počet lidí bez práce se snížil o 63 000 na 2,33 miliónu.

    celý článek »

    ČEZ pohledem technické analýzy (19.3.2014)

    533 20denní klouzavý průměr, 522 50denní klouzavý průměr, 507 200denní klouzavý průměr, 500 psychologická úroveň. Titul opět testoval 50denní klouzavý průměr a opět se udržel nad ním. 20denní klouzavý průměr začal klesat.

    celý článek »

    Zisk majitele obchodů Zara stagnoval, vliv měly směnné kurzy

    Výkyvy kurzů měn a náklady na modernizaci vlajkových obchodů ovlivnily zisk největšího světového prodejce oděvů Inditex. Majitel obchodů Zara dnes oznámil, že za celý rok do konce ledna vytvořil provozní zisk EBITDA 3,9 miliardy eur, což je zhruba stejně jako v předešlém roce.

    celý článek »

    Evropské indexy hledají směr, BMW (+5 %) očekává růst zisku

    Evropské akciové indexy se po dvou dnech v zelených číslech pohybují nerozhodně v těsné blízkosti včerejšího závěru. Investoři svoji pozornost směřují především na výsledek večerního jednání amerického Fedu, který by podle předpokladů měl přinést další snížení objemu měsíčně nakupovaných aktiv.

    celý článek »

    Telefónica ČR: Od dubna nový finanční ředitel

    Telefónica ČR oznámila, že od dubna bude novým finančním ředitelem Martin Vlček, který nahradí Davida Melcona. Martin Vlček pracoval pro PPF jako investiční manažer. David Melcon se vrátí na španělskou centrálu Telefónicy (Reuters).

    celý článek »

    Akcie Microsoftu jsou nejvýše od r. 2000

    Zpráva o možném představení kancelářského balíku Office pro iPady na události plánované na 27. března pomohla včera akciím Microsoftu o bezmála 4 % výše. Ty se tak pohybují nejvýše od roku 2000.

    celý článek »

    Výsledky Adobe ve 4Q překonaly odhady

    Tržby společnosti Adobe ve 4Q loňského roku na úrovni 1 mld. USD překonaly odhady nastavené na 0,97 mld. USD. EPS 30c byl také nad odhady 25c. Výhled tržeb i zisku pro 2Q nad očekáváním. Celoroční výhled byl v souladu s očekáváním.

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Výzva OFFROADSPORT a.s.

    OFFROADSPORT a.s., se sídlem K Horkám 45/52, Praha 10, IČO 27596192 VÝZVA AKCIONÁŘŮM K PŘEDLOŽENÍ AKCIÍ A KE SDĚLENÍ ÚDAJŮ POTŘEBNÝCH PRO ZÁPIS DO SEZNAMU AKCIONÁŘŮ DLE § 3 odst. 2 ZÁKONA Č. 134/2013 Sb. Společnost OFFROADSPORT a.s. Sídlo: Praha 10..

    celý článek »

    Putin včera uklidnil trhy a co dnes Fed?

    Ruský prezident Putin svým včerejším velmi emotivním proslovem vyvolal na trzích pozitivní reakci a poslal hlavní burzovní indexy do kladných hodnot. Investory uklidnil vyvrácením spekulací o tom, že by si Rusko po Krymu nárokovalo jiné oblasti a dále...

    celý článek »

    Kdo by nechtěl zbohatnout?

    Každý, kdo se jednou rozhodne uvolnit finanční kapitál na akciové trhy, chce zbohatnout. Je to logické vyústění kapitalismu, že chceme zbohatnout. Tak si shrňme možnosti. Můžeme pracovat, ale jelikož poslední statistický údaj za 4Q 2013 říká, že průměrná.

    celý článek »

    Hlavní událostí dnešního dne bude zasedání Fedu

    Euro vůči dolaru během včerejšího obchodování nepatrně umazalo své zisky, když německý ZEW index za měsíc březen přinesl zklamání (ve složce očekávání se propadl na nejnižší úroveň od srpna loňského roku a to na 46,6 bodů).

    celý článek »

    Do čeho se letos zatím vyplácí investovat?

    Na konci uplynulého týdne byly mezi nejlepšími investicemi letošního roku především některé komodity - zlato, stříbro i zemní plyn si připsaly dvouciferné zisky. Z akciových sektorů v USA se nejlépe dařilo síťovému odvětví.

    celý článek »

    Formace dvojitý vrchol na páru CHF/JPY

    Na týdenním grafu měnového páru CHF/JPY se vykresluje formace dvojitý vrchol. Konkrétně je právě ve fázi dotváření druhého ramene. Oba vrcholy už jsou hotové.Po mnoha týdenním růstu se pár CHF/JPY zastavil a zdá se, že mu docházejí síly.

    celý článek »

    O právu brát se o vlastní štěstí

    V roce 1963 napsal Heinrich Böll u příležitosti dne svátku práce pro Norddeutsche Rundfunks „Anekdotu k poklesu pracovní morálky“. V anekdotě jde o rozhovor mezi západním turistou a chudým rybářem a jejich odlišnou představu o vlastním štěstí. Na této anekdotě lze dobře ilustrovat podstatu práva brát se o vlastní štěstí, které je zakotveno v ustanovení § 3 odst. 1 nového občanského zákoníku.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »