• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 21. 3. 2014

    Během pátečního obchodování vytvořil na index S & P 500 nová maxima, která však neudržel a index končil s mírnou ztrátou. Hlavní indexy i přesto uzavíraly, z týdenního pohledu, růstem.

    celý článek »

    Vyplatí se investovat do české půdy, zlata nebo bitcoinů?

    Řada investorů rozšiřuje své portfolio o alternativní investice a k akciím či dluhopisům přidává komodity, nemovitosti nebo umělecké předměty. Na lednovém Investičním fóru vystoupili tři odborníci na momentálně možná nejžhavější alternativní investice.

    celý článek »

    Kanadský dolar se stále ne a ne vzpamatovat

    Kurz měnového páru CAD/SGD prolomil své historické minimum z října roku 2008, kdy se cena páru dotkla hodnoty 1,1490.Současný odraz od S/R úrovně 1,1300 znamená, že prozatím se další pokles nekoná, ale při pohledu na dlouhodobý měsíční graf je vidět, že..

    celý článek »

    Machiavelli radí Putinovi

    Významný italský politik, filosof, diplomat a učenec Niccolo Machiavelli napsal za svůj život mnoho spisů, avšak proslavil se především svým dílem Vladař.

    celý článek »

    Závěr týdne byl nevýrazný pro korunu i eurodolar

    Kurz české měny k euru se za dnešek příliš nezměnil. Po slabším úvodu přišlo lehké posílení a ve výsledku se koruna k euru nachází na 27,45. Podobně na tom byl zlotý, který rovněž zakončil týden bez většího posunu kurzu.

    celý článek »

    Letos ještě 10 %?

    Pokud někde najdeme nějaké hodnocení velmi dlouhodobého vývoje valuace akciového trhu, většinou se jedná o Shillerovo PE. To dává do souvislosti hodnotu akciového indexu v daném časovém bodě (P) a průměr zisků několika minulých období E (většinou deseti let).

    celý článek »

    Platina – ta nejvzácnější ze vzácných kovů

    Ve stínu dvou hegemonů – zlata a stříbra – zůstává skryta komodita ze všech „vzácných kovů“ vůbec nejcennější. Platina, která od začátku roku přidává zhruba 5,5 % a nyní se pohybuje na hodnotě 1440 USD/unce, je podle předpovědí analytiků zajímavější volbou než dva výše zmínění oblíbenci.

    celý článek »

    Platina – nejvzácnější ze vzácných kovů

    Ve stínu dvou hegemonů – zlata a stříbra – zůstává skryta komodita ze všech „vzácných kovů“ vůbec nejcennější. Platina, která od začátku roku přidává zhruba 5,5 % a nyní se pohybuje na hodnotě 1440 USD/unce, je podle předpovědí analytiků zajímavější volbou než dva výše zmínění oblíbenci.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 21.03.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 20.3.Změna21.3. Americký dolar USD 119.9750 -0.26%19.9220...

    celý článek »

    Evropa roste na závěr týdne; těžaři +1 %

    Panevropský index Stoxx 600 pravděpodobně i dnes uhájí zisky a zakončí tak první rostoucí týden po dvou poklesech. Náladu může ještě změnit index spotřebitelské důvěry v eurozóně, který dnes pravděpodobně vylepší svou únorovou bilanci.

    celý článek »

    Radní Prahy neschválili peníze na dokončení Blanky

    Pražští zastupitelé dnes po dlouhém jednání zakončeném tajným hlasováním neschválili vyčíslení nutných prací na dostavbě komplexu Blanka ve výši 1,34 miliardy korun. Seznam prací nutných k dokončení stavby má na začátku dubna řešit rozhodčí soud.

    celý článek »

    Bublina dlhu rastie

    Finančná kríza, ktorá začala v roku 2008, sa najčastejšie spája s bublinou dlhu, ktorej spľasnutie spustil prepad realitného trhu v US. Po kríze by sme čakali, že objem dlhu klesne, nakoľko si ekonomické subjekty uvedomia, že život na dlh nie je...

    celý článek »

    Zlato hojí údery týdne

    Zlato zpevňuje 0,5% d/d na 1337. Trh v týdnu ztratil až 5% z půlročního maxima. Sečetlo se několik důvodů: výběr zisků růstu od začátku roku, těžká dlouhodobá rezistence a signály Fedu, že redukce monetární expanze může být výraznější a může již...

    celý článek »

    Netflix ukončil rekordní šňůru poklesů

    Po jedenácti dnech poklesů došlo včera u akcií společnosti Netflix, která se zabývá streamingem seriálů a filmů, k obratu lepšímu, když zakončily den na Nasdaqu o 4,18 dolarů (1 %) výš v porovnání se závěrem středečního obchodování (čtvrteční zavírací...

    celý článek »

    Klaus mladší bude radit ODS se školstvím

    Syn exprezidenta, Václav Klaus mladší bude radit ODS se školstvím a stane se i odborným mluvčím pro tuto oblast. Někdejší ředitel pražského soukromého gymnázia PORG chce podle Hospodářských novin představit v oblasti školství oponentní program oproti...

    celý článek »

    Dolar proti euru posílil na dvoutýdenní maximum

    Dolar proti euru včera pokračoval v posilování po středečním zasedání Fedu. Během obchodování na evropských trzích si včera americká měna připisovala zhruba půl procenta, a její celkové zisky od středečního večera tak dosáhly jednoho procenta.

    celý článek »

    Vzorečky, podle kterých investuje půlka světa

    O oceňování aktiv už bylo vydáno hodně pořádných bichlí. Investorům ale často postačí k utvoření si obrázku o vyhlédnuté akcii ani ne desítka ukazatelů. Které z nich rozhodně patří do abecedy každého investora? Zisk na akcii (EPS -...

    celý článek »

    Ceny akcií rostou a vy nemáte nakoupeno?

    Pro řadu investorů už je bolest spojená s tím, že propásli ztrojnásobení cen akcií, ke kterému došlo po roce 2009, příliš velká. Ti, kteří před pěli lety své akcie prodali, přemítají o tom, o kolik bohatší by dnes byli, kdyby tak tehdy neučinili.

    celý článek »

    Bezúročné a nízko úročené půjčky a daň z příjmů: Co je nového od začátku letošního roku?

    Letošní rok přinesl zásadní změny nejen v soukromém právu v podobě nového občanského zákoníku či zákona o obchodních korporacích, ale také v některých oblastech práva veřejného. Mezi jednu z větších změn patří bezpochyby zrušení daně darovací. Pokud se někdo domnívá, že to bude mít za následek konec diskusí o tom, zda mají bezúročné či nízko úročené zápůjčky daňové souvislosti, měl by se mít na pozoru.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí