• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 25. 3. 2014

    Úterní obchodování korigovalo pondělní pokles a indexy končily přibližně půl procenta v zisku. Technologický Nasdaq mírně zaostával a držel se jen slabě v zeleném. K růstu indexů přispěl výsledek indexu spotřebitelské důvěry, který překonal očekávání.

    celý článek »

    Našel kanadský dolar své dno?

    Dosáhl kanadský dolar na své dno? Po překonání všech historických minim na měnovém páru CAD/SGD se kurz páru zatím drží nad úrovní 1,130 a nevypadá, že by v brzké době nějak prudce spadl pod toto historické minimum, které si ale vytvořil sám v posledních.

    celý článek »

    Nebýt dividend je BCPP indexově o 40 % výše

    Před dvěma týdny pražská burza zveřejnila, že ve svých statistikách hodlá zohlednit výplatu dividend. Představila v té souvislosti tzv. Total Return Index (PX-TR), který svou bází bude odpovídat stávajícímu hlavnímu indexu PX.

    celý článek »

    Novozélandský dolar se tlačí vzhůru

    Již několik dní se novozélandský dolar drží těsně u S/R úrovně 87,50. Od 6. března tohoto roku se kurz páru drží na této S/R úrovni a není schopen ji prorazit. Na grafu je vidět pouze několik falešných průrazů, ale žádný nebyl dosud definitivní.

    celý článek »

    Fond zaměřený na stabilní dividendové firmy

    Jedním z burzovně obchodovaných fondů ze skupiny smart beta je Global X SuperDividend ETF. Jak už název napovídá, jedná se o fond zaměřený na investice do dividendových akcií. Podle stránek americké investiční společnosti investuje Global X SuperDividend.

    celý článek »

    T.O.P. přehled - Posilování evropských trhů

    Pražská burza posílila o 0,39 %, když těžila z dobré nálady na světových burzách. Západoevropské burzy od rána rostou při spekulacích o možném chystaném fiskálním stimulu v Číně a po slušných makrodatech ze zámoří.

    celý článek »

    Regionální trhy v dobré náladě

    Všechny regionální měny si během dnešní seance připisovaly zisky. Hlavním důvodem pravděpodobně bylo celkové zklidnění nervozity spojené se situací na Ukrajině. Česká koruna si během dne připsala 0,1 % (na 27,392 CZK/EUR), polský forint 0,2 % (na...

    celý článek »

    Import zlata do Číny roste

    Poptávka po fyzickém zlatě v Číně sílí. Do země se v únoru importovalo 109,2 tuny zlata z Hongkongu. Čína v minulém roce předstihla Indii a zaujala místo největšího konzumenta zlata na světě, když celkově spotřebovala 1066 tun kovu.

    celý článek »

    Akciovým burzám se dnes dařilo

    Evropské burzy dnes rostou, když index Euro Stoxx 600 přidává více jak jedno procento. Daří se všem sektorům v čele se zpracovateli a těžaři základních komodit, když v rámci sektoru přidávají akcie všech společností a jejich celkový index..

    celý článek »

    Jastrabi v ECB skončili

    Od začiatku tohto roka, presnejšie od konca februára majú nemecké akcie veľký problém. Na začiatku sme mohli povedať, že ide o geopolitický konflikt Ruska s Ukrajinou. Prípadné ekonomické sankcie voči Rusku a odpoveď Ruska na ne by mohli znamenať...

    celý článek »

    Sója jako na houpačce

    Nárůst i pokles ceny provází v rámci dnešního dne vývoj ceny nejaktivnějšího futures kontraktu na sóju s tím, jak invest...

    celý článek »

    Dobré správy pre Tesla Motors Inc

    Autor: Matěj Kovačič Minulý týždeň cena akcií spoločnosti Tesla Motors Inc klesla o 0,9% na 228,89. Viacerí brokeri však zvýšili jej cieľovú cenu pod vplyvom pozitívnych skutočností.

    celý článek »

    Zlato je stále v růstovém trendu

    Zlato je stále v růstovém trendu, říká Patrik Hudec, portfolio manažer Zlatého fondu ČP INVEST. Jsem toho názoru, že se stále nacházíme uprostřed dlouhého býčího trhu, který byl protnut jednou z velkých cyklických korekcí.

    celý článek »

    ČEZ, dividenda a trochu kalkulací

    Úvaha českého ministra financí navýšit letošní dividendu společnosti ČEZ a vyplatit akcionářům třeba celý čistý zisk loňského roku by měla pomoci kurzu akcií ČEZ bez velkých potíží „přemoci“ úroveň 600 Kč na akcii.

    celý článek »

    Víte, jak letos ušetřit na daních?

    Daně lze srazit hypotékou, stavebním spořením nebo penzijním spořením. Jaké jsou maximální odečitatelné položky, vypočítává Dušan Šídlo z Broker Trustu. Čtěte také: Letos si s akciemi můžete popálit prsty.

    celý článek »

    Video: Trading Idea - akcie Ralph Lauren

    Aktuální investiční doporučení Brokerjetu - Nákup akcií společnosti Ralph Lauren. Akcie silné a stabilní prémiové značky se aktuálně pohybují blízko linie podpory s potenciálem zajímavého růstu.

    celý článek »

    Situace na Krymu se zdá být stabilní

    Evropské trhy prošly závěrem minulého týdne zvýšenou volatilitou, když se události na Krymu dostaly do rychlého spádu. Po jednoznačném výsledku referenda, kdy obyvatelé Krymu souhlasili s připojením k Rusku se následně Krym již formálně stal součástí...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 25.03.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.3.Změna25.3. Americký dolar USD 119.9050 -0.12%19.8800...

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Výzva ČESKÝ STROM a.s.

    ČESKÝ STROM a.s., se sídlem Václavské náměstí 780/18, Praha 1, IČO 27207145 Představenstvo akciové společnosti ČESKÝ STROM a.s., se sídlem Praha 1, Václavské nám. 780/18, IČ 27207145, zapsané v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze...

    celý článek »

    Bridlice majú na svedomí ďalšiu revolúciu

    Rastúci dopyt „bridlicového“ priemyslu po materiáloch a vybavení priniesol opäť do USA renesanciu v spracovateľskom priemysle. Ťažba bridlíc je v podstate sama o sebe hnacím motorom ekonomiky Spojených štátov prostredníctvom neustáleho dopytu po oceľových potrubiach, zariadeniach na ťaženie a ďalších materiáloch potrebných pri ťažbe.

    celý článek »

    ČEZ: Technická analýza kurzu akcie

    530 20denní klouzavý průměr, 526 50denní klouzavý průměr, 506 200denní klouzavý průměr, 500 psychologická úroveň. Akcie společnosti ČEZ vyskočily na dvojnásobné lokální maximum, kde se naposledy obchodovaly v půlce února.

    celý článek »

    Britská inflace na 4letém minimu, analýza EUR/GBP

    Německá podnikatelská morálka (Ifo index )klesla v tomto měsíci poprvé za posledních pět měření. Propad z 111,3 bodu na 110,7 bodu je způsoben obavami z řešení ukrajinské krize. Není se čemu divit, protože Německo více než třetinu plynu a ropy...

    celý článek »

    Babiš navrhuje výplatu 100 % zisků ČEZ – je to reálné?

    Energetická společnost ČEZ by za loňský rok mohla akcionářům vyplatit 100 procent zisku. Dramatickou změnu dividendové politiky požaduje ministr financí Andrej Babiš vzhledem k tomu, že doposud ČEZ vyplácel zhruba 50 až 60 procent zisku, napsaly v pondělí Hospodářské noviny.

    celý článek »

    Philip Morris ČR - Slušná dividenda, výhled nejistý (komentář k FY13 výsledkům)

    Tabákový koncern Philip Morris ČR dnes ráno zveřejnil výsledky za loňský rok. Čistý zisk firmě vloni klesl o 8,8 % na 2,23 mld. Kč. Výsledky společnosti však na všech úrovních překonaly naše očekávání (tržní konsensus nebyl vydán), přičemž kladný vliv přichází zejména ze strany lepších cen ve druhé polovině roku 2013 proti polovině první a lepšímu výsledku z vývozu.

    celý článek »

    Aktívne investovanie zvíťazilo v minulom roku nad indexmi

    Autor: Matej Kovačič Stále známejšie pravidlo investovania hovorí, že až dve tretiny aktívne manažovaných fondov ročne je prekonaných svojím porovnávacím indexom. Podľa výsledkov za minulý rok sa šťastie priklonilo k aktívnym manažérom, ako to však...

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Oznámení HYBLER GROUP, a.s.

    HYBLER GROUP, a.s., se sídlem Riegrovo nám. 15, Semily, IČO 25273850 Výzva k předložení akcií společnosti HYBLER GROUP, a.s. Společnost HYBLER GROUP, a.s. se sídlem Semily, Riegrovo nám. 15, PSČ 513 01, IČ 25273850, rozhodla o změně kmenových akcií..

    celý článek »

    Williams (Fed): První hike nepřijde dříve než ve 2H15

    J. Williams z Fedu, který je považován za blízkého spojence J. Yellenové, zopakoval, že nečeká první hike dříve než v druhé polovině roku. Tím se snažil uklidnit trhy, které od trochu nešťastných slov šéfky Fedu po posledním zasedání FOMC spekulují na...

    celý článek »

    Omezí lepší Ifo další zisky německých dluhopisů...?

    Výnos desetiletého německého vládního dluhopisu včera klesal o 5 bazických bodů, čímž prakticky korigoval ztráty z předchozích dnů. Váhu kromě přetrvávajícího napětí na Ukrajině mohly sehrát i komentáře guvernéra finské centrální banky (a tedy představitele ECB) Liikanena, který uvedl, že ECB sleduje vývoj kurzu eura a je připravena v případě potřeby (deflačních tlaků) zasáhnout.

    celý článek »

    Philip Morris ČR

    Loni touto dobou nabídl svým akcionářům dividendu ve výši 900Kč za akcii, loni byl poslední obchodní den s nárokem na dividendu 17.4.2013. Philip Morris ČR vykázal v roce 2013 pokles tuzemského tržního podílu o 2,1 %, růst na Slovensku o 0,8 %.

    celý článek »

    Brazilské akcie pokračují ve vítězném tažení

    Již šestý den po sobě včera posilovaly brazilské akcie a vzdalují se tak pásmu značícmu medvědí trh. Ještě předminulý týden byly tamější akcie (měřeno indexem IBOVESPA) téměř o 10 % níž v porovnání se začátkem roku a více než 20 % pod svými 52týdenními...

    celý článek »

    Zlato propadlo na úroveň čtyřtýdenního minima

    Na úroveň čtyřtýdenního minima propadla v rámci včerejší obchodní seance na burze Comex cena nejaktivnějšího futures kontraktu na zlato. Jednalo se o pokračování poklesu ceny zlata z minulého týdne poté, co výhled růstu úrokových sazeb ve Spojených...

    celý článek »

    Obchodování na zámořských trzích

    Pesimismus vůči akciovým trhům v Evropě se přelil i do zámoří. Index S&P 500 včera ztratil půl procenta, nepomohly mu ani zveřejněné indikátory, které ukázaly na slabší než očekávanou hospodářskou aktivitu v zemi.

    celý článek »

    Euru prospěly březnové PMI navzdory poklesu v Německu

    Společná evropská měna si během včerejšího obchodování připsala vůči dolaru šest desetin procenta, když na mezibankovním trhu uzavřela na hodnotě 1,388 USD/EUR. Euru prospělo zveřejnění předběžných březnových PMI indexů - kompozitní PMI index za...

    celý článek »

    Goldman Sachs: Zlato čeká pád

    Hvězdnou investicí letošního roku je zlato. Jeho cena se odrazila ode dna a z 1 200 USD za unci vzrostla ke 1 400 USD za unci. Investiční banka Goldman Sachs však uvádí tři důvody, proč cena zlata opět klesne.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Komentář: Spotřebitelská nálada na vzestupu

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů, tak podnikatelů.

    celý článek »

    Půlení bitcoinu bylo úspěšné, ale co bude dál?

    Ilustrační obrázek | zdroj: CoinBank https://coinbank.cz/portal-o-kryptomenach Chvíli po sobotní půlnoci proběhlo v pořadí již čtvrté půlení odměny pro těžaře za jejich práci. Ti tak nově dostávají za ověření každého bloku již jen 3,125 bitcoinu.

    celý článek »

    Konec půstu – vstříc růstu (Ekonomické výhledy)

    Ekonomika začíná ožívat Po loňském poklesu o 0,2 % očekáváme letos růst HDP o 1,4 % a příští rok jeho zrychlení na 2,2 %. Motorem ekonomického oživení by měl být obnovený růst domácní poptávky, ať už spotřeby či investic. K vyšším útratám domácností by...

    celý článek »

    Spotřebitelská nálada na vzestupu (Komentář)

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů

    celý článek »

    Česko by mohlo zvládnout kýžené „měkké přistání“, říkají nejnovější čísla k důvěře v ekonomiku. Zkrocení inflace bez vyvolání růstu míry nezaměstnanosti je přitom vzácný jev

    Spotřebitelům v Česku se rychle vrací důvěra v ekonomiku. V dubnu je jejich nálada v tomto směru lepší, než odpovídá dlouhodobému průměru let 2003 až 2023; přitom lepší než dlouhodobě průměrnou náladu mají čeští spotřebitelé poprvé za celé období od&helli

    celý článek »

    PM ČR: PMI potvrdilo slabost domácího trhu i pro 1Q24

    Včera reportoval výsledky za 1. kvartál Philip Morris International (PMI), tedy mateřská společnost Philip Morris ČR (PM ČR). Tržby dosáhly 8,8 mld. USD (+9,7 % r/r) oproti očekávání 8,5 mld, na což měl vliv růst objemů prodaných bezdýmných produktů&helli

    celý článek »

    Ranní okénko - PMI data optimismus nedodala

    Za pár minut zveřejní Český statistický úřad výsledky dubnového konjunkturálního průzkumu . Od začátku roku pozorujeme vyšší důvěru spotřebitelů v českou ekonomiku, což je dáno především vývojem inflace.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (24.04.2024)

    Středeční seance na akciových trzích slibuje pozitivní vývoj. Po včerejších ziscích indexů na Wall Street dnes býčí trend rozšířily indexy z asijských trhů. Býčí trend na Wall Street včera dále podpořily slabé údaje o indexech PMI, které vyvolaly holub...

    celý článek »