• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Končí E.OFF, začíná E.ON (?)

    Akcie německé energetiky E.ON za posledních pět let svým investorům moc radosti neudělaly. To samé ale platí o řadě dalších evropských energetik, na které doléhaly jak cyklické, tak strukturální problémy.

    celý článek »

    Evropa "Draghiho" zisky neudržela, dobře si vedly banky

    Evropské trhy ukončily čtvrteční volatilní obchodní seanci v zeleném teritoriu. Evropa nedokázala udržet zisky, které získala během tiskové konference Maria Draghiho po zasedání ECB, přesto ale západoevropské trhy končí čtvrtek lehce v plusu.

    celý článek »

    T.O.P. přehled - ECB ponechala sazby na 0,25 p.b., makrodata z USA

    Pražská burza zakončila seanci v mírné ztrátě, a to přes to, že se těsně před koncem pohybovala několik desetin v plusu. Index PX tak zaznamenal obdobný vývoj jako trhy v západní Evropě, když rakouský ATX udržel zisk 0,4 %, maďarský BUX zpevnil o 0,8 % a polský WIG 20 naopak oslabil o 1 %.

    celý článek »

    Pražská burza nakonec zisk neudržela. Orco -14 %, ČEZ -2 %

    Pražská burza zakončila seanci v mírné ztrátě, a to přes to, že se těsně před koncem pohybovala několik desetin v plusu. Index PX tak zaznamenal obdobný vývoj jako trhy v západní Evropě, když rakouský ATX udržel zisk 0,4 %, maďarský BUX zpevnil o 0,8 % a polský WIG 20 naopak oslabil o 1 %.

    celý článek »

    Zasedání ECB trhy nerozhýbalo

    Evropské burzy dnes výrazných změn nedoznaly. Euro Stoxx 600 vzrostl o zhruba jednu desetinu procenta, když k růstu mu pomohly především finanční tituly, naopak jej srážely telekomunikace a síťová odvětví.

    celý článek »

    Lepší podmínky pro malé a střední podniky

    Lepší podmínky pro malé a střední podniky chce také DHL Express. Reaguje tím na stále vzrůstající počet malých a středních podniků v české ekonomice. Přináší pro ně speciální cenovou nabídku, díky které se jejich konkurenceschopnost ještě zlepší.

    celý článek »

    CETV rozjíždí úpis

    Přestože mediální CETV pořádá mimořádnou valnou hromadu, na které má dojít ke schválení navýšení autorizovaného kapitálu a vydání warrantů až 14. dubna, dnes již zahájila úpis v objemu 341,8 mil. USD týkající se změny kapitálové struktury.

    celý článek »

    Měsíční zápůjční sazba zlata po deváté v záporu

    Měsíční zápůjční sazba zlata GOFO (Gold Forward Rates) se dnes již po deváté za posledních 12 měsíců dostala do záporných čísel (- 0,004 %). Je pravděpodobné, že v následujících dnech poklesne podobně jako v minulosti i dvou a tříměsíční GOFO.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 03.04.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 2.4.Změna3.4. Americký dolar USD 119.9220 0.00%19.9220...

    celý článek »

    Triky s inflací

    Od roku 2007 všechny světové centrální banky kolektivně napumpovaly do finančních trhů částku přes dvacet bilionů dolarů. Pro představu se to rovná asi 30% globálního HDP. Obrovská suma takto vytištěných peněz je v kontextu novodobé historii zcela...

    celý článek »

    Správný obchodní systém investuje za vás

    Správný obchodní systém investuje za vás a hlídá investiční příležitosti 24 hodin denně.Podle vámi stanovených parametrů provádí systém burzovní, měnové i komoditní obchody bez časového omezení.

    celý článek »

    S&P 500: příznivé prostředí pro akcie trvá

    Hlavní akciový index S&P 500 v mimoburzovním obchodování kolísá kolem konečných středečních úrovní 1883 nedaleko rekordních úrovní. I když křehká stabilita na Ukrajině udržuje trh v napětí, zvláště v posledních dnech je znát, že trh si udržuje...

    celý článek »

    Intervence ČNB čtvrt roku poté…

    Překvapivá, nečekaná, skandální. To všechno jsou přívlastky, které si vysloužila listopadová měnová intervence České národní banky. Kdyby před jejím spuštěním jednotliví členové bankovní rady alespoň tušili, jak velkou míru pozornosti občanů a médií na sebe následně připoutají, možná by si celou intervenci nakonec rozmysleli.

    celý článek »

    Manipulace trhu pokračují, tentokrát jde o swapy

    Zapomeňte na Ilumináty. Další finanční skandál začíná odhalovat, kdo je ve světě velkých peněz padouchem číslo jedna. Loňská kauza manipulace s úrokovou sazbou LIBOR má zřejmě sourozence, a to doslova, jak upozorňuje v časopise Rolling Stone reportér a...

    celý článek »

    Rosněft a Gazprom možná sníží dividendy

    Vzhledem k horšící se ekonomické situaci a odlivu kapitálu, a to i vlivem krize okolo Krymu, zvažuje ruská vláda, že změkčí pravidla pro státem ovládané podniky a banky v oblasti výše vyplácených dividend.

    celý článek »

    Vítězné akcie roku 2014

    Investiční konference nabídla názory ekonoma, makléře, odborníka na certifikáty i portfoliomanažera. Martin Urban (hlavní makléř, brokerjet ČS) Vítězné akcie roku 2014 Akciový trh jako jeden z posledních dokáže investorům zajistit zajímavé výnosy.

    celý článek »

    Dnes ve stínu ECB - možnost stimulace se o něco zvýšila

    Událostí týdne bude dnešní zasedání ECB. Pravděpodobnost, že ECB přikročí k dalšímu uvolnění měnové politiky se oproti minulému zasedání opět o něco zvýšila. Je proto možné, že ECB vyhodnotí výsledky dosavadního pouze “verbálního“ uvolňování jako...

    celý článek »

    US - průmyslové objednávky rostly o 1,6%

    Spokojenost zavládla i po zveřejnění dat za nové objednávky v průmyslu. Ty v únoru meziměsíčně vzrostly o 1,6% (konsensus 1,2%), nejrychleji za poslední půlrok. K tomu jim však vypomohla i lednová revize, na základě které průmyslové objednávky za první...

    celý článek »

    Alan Svoboda bude externím poradcem ČEZu

    Bývalý obchodní ředitel Alan Svoboda bude od 1. 4. 2014 působit jako externí konzultant ČEZu, aby předal rozpracované projekty. Informoval denní tisk. Minulý týden ČEZ oznámil změny v organizační struktuře platné od 1. 4. 2014.

    celý článek »

    Vsaďte si na Blue Chips

    Autor: Zuzana Koňaříková „Modrý žeton“ doslovný překlad spojení „blue chip“, který pochází z pokeru. V této hře jsou právě modré žetony považovány za nejcennější. V následujícím článku však pod pojmem „blue chips“ budeme analogicky chápat akcie...

    celý článek »

    Cukr pokračoval v pádu

    Včera cukr č.11 oslabil o dalších 1,2% a v souhrnu posledních třech dní tak propad dohromady čítá 5,6%. To je největší t...

    celý článek »

    Trh práce v USA se snad po kruté zimě vzpamatoval

    Euro si včera proti dolaru odepsalo dvě desetiny procenta, když oslabilo na 1,377 USD/EUR. Kurz společné evropské měny se tak vrátil k hodnotám, na kterých tento týden otevíral. Dolaru prospělo zveřejnění březnového počtu nově vytvořených pracovních.

    celý článek »

    Co musíte ráno vědět (3. dubna)

    Americké akcie ve středu dále zdražovaly, index S&P 500 opět pokořil historické intradenní i zavírací maximum Americké akcie se v úvodu středečního obchodování vyvíjely smíšeně a podobný vývoj byl na trzích k vidění i odpoledne.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »