• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 4. 4. 2014

    Úvod dnešního obchodování byl mírně pozitivní. Trhy byly patrně povzbuzeny makrodaty, která mírně zaostala za očekáváním, což vede k úvahám o možném oddálení zvýšení úrokových sazeb.

    celý článek »

    Nasdaq zaznamenal nejhorší den v tomto roce

    Makrodata z amerického trhu práce byla víceméně v souladu s očekáváním, ale nedokázala přesvědčit investory k nákupu rizikových aktiv v podobě akcií. Technologický NASDAQ zaznamenal největší pokles v tomto roce, když odepsal 2,60 %.

    celý článek »

    Návrat ztracené síly a pár výhod k dobru

    V minulých dnech byly zveřejněny revidované statistiky z amerického průmyslu, které zpřesňují pohled na vývoj tohoto sektoru v posledních letech. Vyplývá z nich, že se průmyslová výroba loni prakticky vrátila na úroveň, kde se nacházela před poslední recesí.

    celý článek »

    Odkud bezpečně útočit?

    Není to tak dávno, co se finanční trhy zajímaly hlavně o to, co ještě je a co už není bezpečné aktivum. Úspěšní kandidáti pak byli nemilosrdně skupováni při každém sebemenším přepnutí na averzi k riziku.

    celý článek »

    Maďarský forint pokračuje ve spanilé jízdě

    Středoevropským měnám se v uplynulém týdnu vesměs dařilo. Zejména maďarský forint pokračoval v posilujícím trendu započatém v předcházejícím týdnu a proti euru posílil o devět desetin procenta. O 0,15 % posílil i polský zlotý.

    celý článek »

    Airbus letos v zakázkách letadel silně zaostává za Boeingem

    Evropský výrobce letadel Airbus v letošním prvním čtvrtletí v nových zakázkách silně zaostal za svým americkým konkurentem Boeing. Airbus dnes oznámil, že do března získal 158 nových zakázek a v čistém vyjádření po odečtení zrušených objednávek mu zůstaly kontrakty na dodávky 103 letadel.

    celý článek »

    Akcie uzavírají týden růstem

    Devátý den v řadě evropské burzy přidávají. Dnes Euro Stoxx 600 v závěru obchodování roste o 0,4 %, když mu k zisku pomáhá především sektor základních materiálů. Naopak již několikátou seanci v řadě ztrácejí síťová odvětví.

    celý článek »

    Nemastný neslaný NFP report a analýza USD/CAD

    Americká ekonomika vytvořila minulý měsíc 192 000 nových pracovních míst mimo zemědělský sektor (NFP). Tento výsledek tak nepatrně zaostal za 200 000 odhadem ekonomů. Nicméně, i když výsledek téměř naplnil očekávání, zůstal za magickým kulatým...

    celý článek »

    Deset způsobů jak by ukrajinská krize mohla změnit svět

    S tím, jak si Rusko a západní státy zarytě staví hlavu kolem postupu řešení stávající ukrajinské krize, způsobené převážnou částí mezinárodního společenství neuznaného připojení poloostrova Krym k Rusku, čímž roste riziko přelití problémů do dalších...

    celý článek »

    ETF nebo Akcie?

    Autor: Ondřej Pilný Do čeho je dnes výhodné investovat? Poslední dobou stále více stoupá popularita ETF (burzovně obchodované fondy). Shrňme si proto jejich hlavní výhody a nevýhody oproti investování do akcií.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 04.04.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 3.4.Změna4.4. Americký dolar USD 119.9220 +0.52%20.0260...

    celý článek »

    Mercedes zaznamenal nejlepší nárůst prodejů v historii

    Akciím německých automobilek se poslední dobou velmi daří, BMW se obchoduje na svých historických maximech, Volkswagen a Daimler ( výrobce vozů Mercedes ) je poblíž. Důvodem jsou vzrůstající prodeje aut těchto automobilek, které ženou zisky společností...

    celý článek »

    Rusové za 2 mld.Kč prodali Evraz Vítkovice

    Podle agenturních zpráv ruská skupina Evraz rozhodla o prodeji Evraz Vítkovice skupině investorů za zhruba 1,8 mld.Kč. Noví majitelé převezmou také závazky oceláren za cca 3,8 mld.Kč. Podle serveru Patria .

    celý článek »

    Očekávání dat z USA drží parkety ve stagnaci.

    Po sérii čtyř růstových dnů, v nichž trhy podpořilo pondělní vystoupení J. Yellen s vyvrácením spekulací o bližším termínu pro zvýšení úrokových sazeb, si americké parkety za absence výraznějších změn reportovaných makrodat včera vybraly „oddechový čas“.

    celý článek »

    Komentáře k maloobchodu - tečka za krizí a recesí

    Série příznivých zpráv z české ekonomiky nepřestává. Maloobchodní tržby se v únoru meziročně reálně zvýšily o 8,1 procenta. Jde o nejrychlejší růst od září 2008, měsíce, kdy pád Lehman Brothers rozpoutal globální finanční krizi.

    celý článek »

    Pražský PX přešlapuje na místě po vzoru bank, níže ČEZ a CETV

    Pražská burza zahajuje dnešní obchodní seanci v blízkosti včerejších závěrečných hodnot, když index PX obchoduje jen s nepatrnou ztrátou. Další středoevropské trhy si vedou smíšeně – německý DAX získává 0,2 %, rakouský ATX roste o 0,1 %, polský WIG klesá o 0,1 % a maďarský BUX ztrácí 0,9 %.

    celý článek »

    VIG dokončila akvizici moldavské Donaris

    VIG včera oznámilo, že dokončilo akvizici moldavské pojišťovny Donaris bez bližších informací. Vzhledem k velikosti tamní pojišťovny (hrubé předepsané pojistné 5,4 mil. EUR) považujeme danou informaci za neutrální.

    celý článek »

    Pražská burza by měla otevřít růstem

    Pražská burza včera zakončila seanci v mírné ztrátě, a to přes to, že se těsně před koncem pohybovala několik desetin v plusu. Index PX tak zaznamenal obdobný vývoj jako trhy v západní Evropě, když rakouský ATX udržel zisk 0,4 %, maďarský BUX zpevnil o 0,8 % a polský WIG 20 naopak oslabil o 1 %.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských trzích

    Americké burzy neudržely svoje zisky z počátku obchodování a nakonec zavřely se ztrátou. K tomu mohly do určité míry přispět i zveřejněné makroekonomické indikátory, které nenaplnily očekávání trhu. Index S&P 500 klesl o 0,1 %, když k zemi ho...

    celý článek »

    Obchodování na zámořských trzích (4.4.2014)

    Americké burzy neudržely svoje zisky z počátku obchodování a nakonec zavřely se ztrátou. K tomu mohly do určité míry přispět i zveřejněné makroekonomické indikátory, které nenaplnily očekávání trhu. Index S&P 500 klesl o 0,1 %, když k zemi ho...

    celý článek »

    ČEZ zvažuje investice v Německu, Polsku a Slovensku

    Energetická společnost ČEZ zvažuje budoucí investice v Německu, Polsku a na Slovensku. Na setkání s novináři to při příležitosti desetiletého výročí vstupu ČEZ na zahraniční trhy řekl člen představenstva a ředitel divize zahraničí ČEZ Tomáš Pleskač.

    celý článek »

    ECB ponechala sazby beze změn, diskutovala však i QE

    Euro včera proti dolaru oslabilo o třetinu procenta až téměř k úrovni 1,370 USD/EUR po zasedání ECB a zveřejnění makroekonomických údajů v USA. Evropští centrální bankéři v souladu s očekáváním nezměnili nastavení měnové politiky, ani nepřišli s...

    celý článek »

    Neúčinná lítost Uliho Hoeneße

    Legenda německého fotbalu Uli Hoeneß „odklonil“ před zraky německého daňového úřadu přes 28 milionů EUR (tři čtvrtě miliardy Kč) a stal se tak ve své zemi rekordmanem. Prezident německého velkoklubu Bayern Mnichov a majitel továrny na uzeniny ukázal, že trpělivost německého práva s daňovými hříšníky není bezmezná, když jeho pokus o „účinnou lítost“ nebyl soudcem uznán. Jak by Uli dopadl v Česku?

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí