• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,298 ↑
    CZK / CNY 3,281 ↑
    CZK / DKK 3,387 ↑
    CZK / EUR 25,275 ↑
    CZK / CAD 17,318 ↑
    CZK / PLN 5,855 ↑
    CZK / CHF 26,071 ↑
    CZK / USD 23,761 ↑
    CZK / GBP 29,274 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 16. 4. 2014

    Amerika se i dnes ubírala vzhůru. Podporou jí byl lepší výsledek průmyslové produkce i využití kapacit. Mírně slabší výsledek naopak vykázal vývoj počtu stavebních povolení a zahájených staveb domů.

    celý článek »

    Největší rizika pro investory do EM?

    Není pochyb o tom, že investoři se v poslední době dívají na rozvíjející se trhy (EM) s větším optimismem. Index MSCI EM se z únorového dna zvedl o 9,6 %, klesly výnosy dluhopisů vlád z těchto zemí a některé EM měny jsou letos mezi těmi, které nejvíce posílily.

    celý článek »

    Souhrn odpoledních dat, analýza USD/CAD

    Počet nově započatých staveb v USA se dočkal v březnu zlepšení o 2,8 procenta na meziročních 946 000 jednotek. Únorový výsledek byl dnes překvapivě revidován z původního 0,2 procentního propadu na 1,9 procentní růst. Pokles však zaznamenala stavební.

    celý článek »

    Čínský stádový klid

    Za poslední dva tři roky jsme si poměrně zvykli na určité minivlny optimismu a pesimismu týkajícího se vývoje v Číně. Hlavní charakteristikou těchto vln je to, že jsou taženy aktuálním vývojem ukazatelů ekonomické aktivity.

    celý článek »

    Analytik Saxo Bank komentuje aktuální propad ceny zlata

    Dramatický vývoj v tomto týdnu zažilo zlato, propadlo o 30 dolarů. Hlavním důvodem jsou pozitivní data o vývoji americké ekonomiky, která ukazují na to, že monetární uvolňování pomalu spěje ke svému konci. Také současný klid na Ukrajině naznačuje,...

    celý článek »

    Americké trhy pokračují v růstovém vývoji a zpevňují třetí den v řadě

    Americké akciové indexy vstoupily i do dnešního dne růstovým vývojem, který přinesl pro index S&P 500 posílení o 0,5 % na aktuálních 1852b. Investoři pozitivně reagovali především na příznivá ekonomická (výsledky Yahoo (36,19 USD, 5,80%) (+7 %) pro technologický sektor) i makroekonomická data (průmyslová produkce v březnu; ačkoli údaje ze stavebního sektoru přinesly horší hodnoty).

    celý článek »

    ČEZ pohledem technické analýzy (16.4.2014)

    559 20denní klouzavý průměr, 541 50denní klouzavý průměr, 510 200denní klouzavý průměr, 500 psychologická úroveň. Titul se nakonec dostal až k 50dennímu klouzavému průměru, kde ale našel podporu. MACD klesá a udržuje si odstup od spouštěcí linie.

    celý článek »

    ČEZ a Erste vytáhly pražskou burzu do plusu

    Středeční seance byla pro evropské akciové trhy úspěšná, když zaznamenaly nejvyšší růst za poslední tři týdny. K ziskům jim pomohly dobré výsledky britského obchodního řetězce Tesco a v odpoledních hodinách i příznivé údaje z americké.

    celý článek »

    Koruna proti euru na měsíčním minimu

    Česká koruna dnes proti euru nepatrně ztrácí a dostává se tak proti společné evropské měně na své měsíční minimum 27,47 CZK/EUR. Vrcholí tak více než týden trvající oslabování koruny navzdory pozitivním makroekonomickým údajům.

    celý článek »

    Zlato na rozcestí – nahoru anebo dolů?

    Zlato mírně rozšířilo své ztráty z posledních dnů a klesá dnes pod hranici 1300 USD/unce. Projevuje se tak technický prodej stejně jako obavy o ochlazení poptávky největšího světového spotřebitele – Číny.

    celý článek »

    Klaus: Současný proevropský kurz ČR je prohrou mojí i všech Čechů

    Za svoji prohru i prohru pro deset milionů občanů České republiky považuje bývalý prezident Václav Klaus současný proevropský kurz Česka. Za prohru má i skutečnost, že vláda Bohuslava Sobotky (ČSSD) nebude uplatňovat výjimku z Listiny základních práv Evropské unie v lisabonské smlouvě, kterou eurokritik Klaus jako hlava státu prosadil.

    celý článek »

    Rusko uvažuje o možnosti zažalovat USA u WTO

    Rusko uvažuje o možnosti podat žalobu na Spojené státy u Světové obchodní organizace (WTO) kvůli americkým sankcím, které zasáhly ruské banky. Prohlásil to dnes podle agentury Reuters ruský ministr hospodářství Alexej Uljukajev.

    celý článek »

    Vyhrocení krize na Ukrajině je možné!

    Nalézt východisko ze současné situace, které by bylo akceptovatelné pro obě strany konfliktu zcela jistě nebude jednoduché. Početná ruská menšina v nastalé situaci neuznává současnou vládu vzniklou z událostí na Majdanu.

    celý článek »

    10letý T Note před Yellenovou na střeše?

    10letý T Note ztrácí 0,1% d/d na 123,4. Obchodníci v dubnu po zprávě zaměstnanosti za první čtvrtletí agresivně nakupovali dluhopisy. Zpráva přitom byla silná a potvrdila dosavadní trend oživení trhu práce solidním tempem včetně tvorby pracovních...

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada FIMO a.s.

    FIMO a.s., se sídlem Lázeňská 62, Mšené-lázně, IČO 63078406 Oznámení Představenstvo akciové společnosti FIMO a.s., se sídlem Mšené-lázně, Lázeňská 62, PSČ 411 19, IČO 63078406, v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ústí nad Labem, zapsané..

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada Lázně Mšené, a.s.

    Lázně Mšené, a.s., se sídlem Lázeňská 62, Mšené-lázně, IČO 44569530 Oznámení Představenstvo akciové společnosti Lázně Mšené, a.s. se sídlem: Mšené-lázně, Lázeňská č.p. 62, PSČ 411 19, IČO 44569530, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským...

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada FIMO a.s. (16.4.2014)

    FIMO a.s., se sídlem Lázeňská 62, Mšené-lázně, IČO 63078406 Oznámení Představenstvo akciové společnosti FIMO a.s., se sídlem Mšené-lázně, Lázeňská 62, PSČ 411 19, IČO 63078406, v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ústí nad Labem, zapsané..

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 16.04.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 15.4.Změna16.4. Americký dolar USD 1 19.8940 -0.23%19.8470...

    celý článek »

    Burberry zvýšila tržby díky online prodejům

    Tržby módní společnosti Burberry narostly v období šesti měsíců (do konce března) o 19 % a dosáhly 1,3 miliardy liber. Do výsledku nejsou započteny dopady kurzových pohybů. Výrazně se dařilo byznysu ve Spojených státech, kde tržby v rámci maloobchodu i...

    celý článek »

    Káva Arabika na burze ICE Futures U.S. propadla o 6 %

    Nejaktivnější červencový futures kontrakt na kávu typu Arabika na burze ICE Futures U.S. v průběhu včerejšího dne propadl o 6 %, tedy nejvíce za poslední 3 týdny. Jednalo se o reakci na předpověď počasí hlásící příchod dešťů, které by mohly pomoci...

    celý článek »

    Evropská ropa Brent pokračuje třetím dnem v růstu

    Cena evropské ropy Brent dnes opětovně na burze ICE Futures Europe pokračuje v růstu. V průběhu ranního obchodování její cena dočasně oslabovala. Jednalo se o souvislost se slabými ekonomickými daty a náznaky pokračujícího zpomalování čínského růstu.

    celý článek »

    Velká stávka v čínském obuvnickém průmyslu

    V čínském obuvnickém průmyslu probíhá jedna z největších stávek za poslední dekádu. Více než 30 tisíc zaměstnanců v pondělí a úterý stávkovalo za vyšší mzdy a zlepšení sociálních podmínek v jejich továrnách.

    celý článek »

    Nezaměstnanost v UK klesla pod hranici 7 %

    Průměrná míra nezaměstnanosti ve Velké Británii v období od prosince do února byla 6,9 %, tedy o celé procento nižší oproti stejnému období předchozího roku, a taktéž o 0,3 % nižší v porovnání s obdobím listopad-leden.

    celý článek »

    Euro ráno roste, čínská data nenaplnila obavy

    Kurz eura k dolaru se posouvá pomalu vzhůru a nyní se nachází na 1,3840. Včerejší smíšená data z hlavních ekonomik na kurz prakticky nepůsobila. Fluktuace na akciích a dluhopisech měly pouze malý vliv a ukrajinská krize kurz pod tlak nedostala.

    celý článek »

    MF navrhuje tři sazby DPH: 10, 14 a 20 procent

    V návrhu konvergenčního programu, který připravilo ministerstvo financí, se od roku 2016 počítá se třemi sazbami daně z přidané hodnoty. V dokumentu, který má Mladá fronta Dnes k dispozici, jsou do nejnižší desetiprocentní sazby DPH zařazeny léky, zdravotnické potřeby, knihy a další tiskoviny.

    celý článek »

    Výsledky Yahoo! v 1Q mírně překonaly odhady

    EPS společnosti Yahoo! v 1Q tohoto roku ve výši 38c mírně překonal odhady 37c. Tržby 1,09 mld. USD byly také nad odhady 1,08 mld. USD. Pozitivně překvapily výsledky Alibaba za 4Q, kde Yahoo drží zhruba 25% podíl. Tržby meziročně rostly o 66 % na 3,06 mld.

    celý článek »

    EMU: příprava bank na AQR pokračuje

    Prověřování kvality aktiv tlačí banky do mimořádné aktivity. Podle analýza agentury Reuters zvýšilo 20 největších bank EMU opravné položky v roce 2013 o více jak 70 ml. EUR. Ve stejné době navíc zvýšily svou kapitálovou přiměřenost o 1 p.b.

    celý článek »

    CME jmenovalo 4 nové členy představenstva

    CME včera oznámilo jmenování čtyř nových členů představenstva. Novým členem a předsedou představenstva se stal John Billock, který dříve působil v kabelové televizi HBO a poté jako provozní ředitel Time Warner Cable.

    celý článek »

    PMČR - dnes poprvé BEZ nároku na dividendu 880 Kč !

    Dnes (16.4.) je první obchodní den bez nároku na hrubou dividendu 880 Kč/akcii (820 Kč řádná dividenda a 60 Kč část zrušeného rezervního fondu) při standardním T+3 vypořádání. Jen připomínáme, že společnosti do příštích let stále zůstane část prostředků..

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Americký index S&P 500 včera nakonec uzavřel se ziskem 0,7 %. Společnosti Coca-Cola a Johnson & Johnson zveřejnily uspokojivé výsledky, za což je trhy odměnily růstem cen akcií. Zprávy tak eliminovaly nepříznivé údaje z předstihového...

    celý článek »

    Euro v průběhu dne ztrácelo

    Euro během včerejšího dne pokračovalo v umazávání svých zisků z minulého týdne, v závěru dne však opět posílilo a den uzavřelo beze změny. V dopoledních hodnotách bylo hlavním důvodem oslabování eura očekávání německého ZEW indexu za měsíc duben.

    celý článek »

    Nejlepší výroky Gordona Gekka

    Gordon Gekko z kultovního filmu Wall Street režiséra Olivera Stonea se stal symbolem geniálního burzovního obchodníka, který se nenechá jen tak rozhodit. Není divu, že za tuto bravurně zvládnutou roli získal Michael Douglas Oscara.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    WEBINÁŘ už dnes: Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? 23. dubna od 16:00

    Dlouhodobý investiční produkt přinesl Čechům a Češkám s úvodem roku 2024 atraktivní příležitost, jak se zajistit na důchod investováním ve státem garantovaném produktu podle vlastního přesvědčení i zkušenosti, s daňovou úlevou až 48 tisíc korun ročně a k tomu až 50 tisíc korun v případě příspěvků na straně zaměstnavatele.

    celý článek »