• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 23. 4. 2014

    Indexy během středečního obchodování spíše hledaly směr. K nerozhodnosti přispěla jak mírně slabší data z Číny, tak i slabší výsledek výrobního indexu PMI a slabší prodeje nových domů.

    celý článek »

    Wall Street přerušila nejdešlí růstovou sérii od září; v čele propadu byly telekomy

    Investoři na Wall Street vybírali zisky poté, co index S&P 500 v předešlých šesti dnech rostl a uzamkl nejdelší růstovou sérii od září 2013. Jeden z důvodů pro výběr zisků byla i slabší čísla z realitního trhu, kde prodeje nových domů v březnu nečekaně meziměsíčně propadly o 14,5 %, zatímco analytici očekávali jejich mírný nárůst o 2,3 %.

    celý článek »

    Wall Street přerušila nejdelší růstovou sérii od září; v čele propadu byly telekomy

    Investoři na Wall Street vybírali zisky poté, co index S&P 500 v předešlých šesti dnech rostl a uzamkl nejdelší růstovou sérii od září 2013. Jeden z důvodů pro výběr zisků byla i slabší čísla z realitního trhu, kde prodeje nových domů v březnu nečekaně meziměsíčně propadly o 14,5 %, zatímco analytici očekávali jejich mírný nárůst o 2,3 %.

    celý článek »

    No hay problema!

    Minulý článek byl určen pro ty, kteří se snaží nějak vyřešit tenzi mezi relativně nízkými valuacemi rozvíjejících se trhů (EM) a jejich nejasným cyklicko – strukturálním výhledem.

    celý článek »

    Česká spořitelna vyplatí divi 60 Kč na akcii

    České spořitelna na dnešní VH rozhodla o výplatě dividend ze zisku roku 2013 ve výši 60 Kč na akcii hrubého. Celkem banka vyplatí akcionářům 9,12 mld. Kč. Rozhodným dnem pro nárok na výplatu je dnešek tedy 23. dubna. Dividenda bude splatná 2.

    celý článek »

    Česká výsledková sezóna za 1Q14 se připravuje ke startu!

    Americká výsledková sezóna je již v plném proudu a čísla o svém hospodaření odkrývají i evropské společnosti. Je čas obrátit pozornost také na tuzemský trh, kde zítra sérii zveřejňovaných údajů o hospodaření v prvních třech měsících roku 2014 odstartuje petrochemický holding Unipetrol.

    celý článek »

    Česká výsledková sezóna za 1Q14 zahájena!

    Americká výsledková sezóna je již v plném proudu a čísla o svém hospodaření odkrývají i evropské společnosti. Je čas obrátit pozornost také na tuzemský trh, kde zítra sérii zveřejňovaných údajů o hospodaření v prvních třech měsících roku 2014 odstartoval petrochemický holding Unipetrol.

    celý článek »

    Americké trhy ztrácejí, prozatím jen mírně; data o prodejích nových domů v březnu výrazně horší

    Americké akciové indexy vstoupily do dnešního obchodního dne mírným poklesem a nadále udržují ztrátového hodnoty. Předchozích 6 růstových dnů v řadě mohlo dočasně vyčerpat růstový „apetit“ a investoři tak mohou volit opatrnost před zveřejním výsledků důležitých společností – Facebook (62,44 USD, -0,94%) a Apple (529,51 USD, -0,41%) Inc.

    celý článek »

    Evropské akcie korigují včerejší zisky

    Západoevropské akciové indexy klesají zhruba o půl procenta a umazávají tak část včerejších zisků . Díky akviziční aktivitě pokračují v růstu farmaceutické akcie, většina ostatních sektorů ale již oslabuje, když jedním z negativních...

    celý článek »

    Zisk Boeingu v 1Q14 překonal odhady trhu

    Přední světový výrobce dopravních letadel soupeřící pravidelně o post světové jedničky ve velkých dopravních letounech s evropským rivalem v podobě konsorcia Airbus, americká společnost Boeing, vykázal za 1Q tohoto roku čistý zisk na úrovni 2,1 mld.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 23.04.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 22.4.Změna23.4. Americký dolar USD 1 19.8880 -0.19%19.8490...

    celý článek »

    Deriváty a eurokrize

    Práce analytika dluhopisových trhů je od počátku krize v eurozóně složitá. Musí klientům vysvětlovat každý pohyb rizikových spreadů, možnými příčinami mohou být například obavy z vývoje veřejných financí zemí na periferii, zhoršující se ekonomický fundament, riziko finančního systému, či špatná koordinace kroků jednotlivých evropských institucí.

    celý článek »

    Rodíl mezi ETF, ETN, ETV apod. co je co?

    EXCHANGE TRADED PRODUCTS Autor: Tomáš Kvapil Exchange traded products v posledních pár let zaznamenávají velký boom a těší se stále rostoucí popularitě investorů. ETP jsou aktiva, jejichž ceny jsou odvozeny od jiného investičního instrumentu jako...

    celý článek »

    10letý T Note: enormní riziko poklesu

    10letý T Note plove blízko konečné úterní úrovni 123,7. Trh poté, co opět nepřekonal hlavní rezistenční linii momentálně na 124,6, slábne. Ve srovnání s jinými trhy, např. ropy, ale i akciových indexů či zlata, technická analýza (svíčky, formace,...

    celý článek »

    UNIPETROL, a.s. - Oznámení o konání řádné valné hromady společnosti/ Notice on holding of annual general meeting

    Unipetrol, a.s. (IČ 61672190) Povinně uveřejňovaná informace Představenstvo obchodní společnosti UNIPETROL, a.s. se sídlem na adrese Praha 4, Na Pankráci 127, PSČ: 140 00, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze v oddíle B, číslo vložky 3020 Identifikační číslo: 61672190 (dále jen „společnost“), s v o l á v á ŘÁDNOU VALNOU HROMADU (dále jen „valná hromada“), která se bude konat dne 26.

    celý článek »

    CPI BYTY, a.s. - Výroční zpráva za rok 2013

    Výroční zpráva CPI BYTY, a.s. 2013 CPI BYTY, a.s. (IČ 26228700) - Povinně uveřejňovaná informace CPI BYTY, a.s., se sídlem Praha 1, Václavské náměstí 1601/47, PSČ 110 00, IČ 26228700, zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 7990, oznamuje, že dne 23.

    celý článek »

    Akciové trhy v týdnu od 22.4.

    Finanční trhy prožívají několik týdnů dost podobně. Nadále jsme blízko historických maxim akcií vyspělých trhů, i když některé emise zažívají zásadní propady (nyní to byly vybrané technologické firmy), měny třetího světa jsou nadále velmi volatilní,.

    celý článek »

    Co je dobré vědět nejen o ETF

    ETF jsou daňově efektivní UIT vs. ETF: Rozdíly ve struktuře Rovnoměrné vážené ETF se zaměřují na společnosti s nízkou tržní kapitalizací (Small Cap) Dividendové ETF vždy nepřináší velké výnosy z dividend MLP se stávají lehce bizarními, když dochází k...

    celý článek »

    Byli jste své bance nevěrní? Nejste sami

    Časy, kdy si klient otevřel účet v jedné bance a v průběhu let na tom nic nezměnil bez ohledu na to, zda se podmínky dané banky zlepšily, nebo zhoršily, jsou už minulostí. S příchodem nových bank se postupně zvýšila konkurence na bankovním trhu a tím...

    celý článek »

    Česká RWE loni vydělala 10,5 mld. Kč

    Česká divize plynárenského gigantu RWE po reorganizaci v loňském roce vykázala zisk na úrovni 10,5 mld. Kč. V roce 2012 firma zaznamenala ztrátu ve výši 1,3 mld. Kč. Výrazné zlepšení bylo způsobeno především prodejem divize Net4Gas a výraznou...

    celý článek »

    Ericsson v 1Q14: Pokles zisku, akcie odepsaly 4 %

    Firma Ericsson, švédský poskytovatel telekomunikačních služeb a sítí, reportovala hospodářské výsledky za první tři měsíce letošního roku. Upravený zisk na akcii (EPS) dosáhl úrovně 0,923 SEK a překonal tržní konsensus nastavený na 0,919 SEK.

    celý článek »

    Palladium: kov s vysokým investičním potenciálem

    Palladium je drahý kov šedivě bílé barvy, který má chemickou značku Pd, lat. Palladium . Informace pravděpodobně veřejně známé, avšak pro investory nejsou příliš zajímavé a potřebné. Mnohem přínosnější jsou pro potenciální investory informace...

    celý článek »

    Pražská burza zahajuje obchodování poklesem

    Pražská burza zahajuje středeční obchodní seanci poklesem, když index PX ztrácí 0,72 %. Další trhy ve středoevropském regionu obchodují smíšeně – německý DAX klesá o 0,08 %, rakouský ATX připisuje 0,14 %, polský WIG obchoduje výše o 0,11 % a maďarský BUX ztrácí 0,37 %.

    celý článek »

    Čína - PMI podle HSBC pro duben v souladu s odhady

    Nad ránem byl v Číně zveřejněn index nákupních manažerů PMI dle HSBC za duben na úrovni 48,3 b., což je v souladu s očekáváním. Vzhledem k neutrálnímu výsledku by reakce trhů na tento makroekonomický ukazatel měla být velmi slabá.

    celý článek »

    Padne ČEZ nebo ne ?

    Padne ČEZ účinkem včerejší zprávy o závěru jednání představenstva, že valné hromadě nabídne ke schválení 40 korun dividendy hrubého nebo ne? Uvedená zpráva vytvořila dva tábory názorů.

    celý článek »

    Padne ČEZ nebo ne?

    Padne ČEZ účinkem včerejší zprávy o závěru jednání představenstva, že valné hromadě nabídne ke schválení 40 korun dividendy hrubého nebo ne? Uvedená zpráva vytvořila dva tábory názorů.

    celý článek »

    Asie opět na smíšené notě, Nikkei 225 se dne neobyčejně daří...

    Asijské burzy jsou v polovině tohoto týdne, stejně jako včera, relativně nejisté a nerozhodné. Předběžný indikátor čínské průmyslové aktivity za letošní duben vykázal oproti březnu mírné zlepšení – index HSBC flash Purchasing manager index dosáhl na hodnotu 48,3 bodů a je tak výše, než březnových 48 bodů.

    celý článek »

    Bernard Madoff–padouch nebo hrdina?

    Bernard Madoff se narodil 29. 4. 1938 do židovské rodiny žijící v New Yorku. Je to americký podnikatel, zakladatel a bývalý předseda NASDAQ. Bohužel se nejvíce proslavil jako pachatel největší investiční zpronevěry v historii USA.

    celý článek »

    Kurz eura proti dolaru zůstal nakonec beze změny

    V průběhu dne mělo euro vůči dolaru tendenci posilovat. Z otvíracích hodnot okolo 1,3795 USD/EUR postupně vyšplhalo až na úroveň 1,382 USD/EUR. Lepší než očekávaná data z trhu nemovitostí však pomohla dolaru, takže kurz hlavního měnového páru...

    celý článek »

    Demokracie jako vláda lidu, či politických elit?

    Všichni si myslí, že vliv peněz na americkou politiku je známou věcí. Jak velký ale ten vliv vlastně je? Po celá desetiletí se politologové tomuto tématu vyhýbají, protože se zdá, že je těžké ho uchopit nejakou kvantitativní vědeckou analýzou.

    celý článek »

    Demokracie jako vláda lidu, či politických elit?

    Všichni si myslí, že vliv peněz na americkou politiku je známou věcí. Jak velký ale ten vliv vlastně je? Po celá desetiletí se politologové tomuto tématu vyhýbají, protože se zdá, že je těžké ho uchopit nějakou kvantitativní vědeckou analýzou.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 25.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.4.Změna25.4. Americký dolar USD 1 23.6160 -0.61%23.4700...

    celý článek »

    Jak se provádí odhad ceny nemovitosti?

    Plánujete žádat o hypotéku? Nebo prodáváte či kupujete nemovitost, případně vás čeká dědické řízení? V těchto případech se pravděpodobně neobejdete bez odhadu ceny nemovitosti. Jak odhad probíhá, jaké faktory mají vliv na odhadní cenu a jaká jsou...

    celý článek »

    Překvapí americká zpráva o HDP trhy?

    Dnes ve 13:30 BST budou zveřejněny předběžné údaje o HDP z USA za 1. čtvrtletí 2024. Konsenzus ukazuje na průměrný anualizovaný růst 2,6 % ve srovnání s konečnými 3,4 % v předchozím čtvrtletí. Přestože se očekává pokles dynamiky růstu

    celý článek »

    Staro – nový technologický cyklus a atraktivita růstových akcií

    Růstové společnosti jsou relativně k hodnotovým v kurzu. Ale mnohem více to platí u velkých společností. Jak vypadal cyklus na rovinách růst/hodnota a velké/malé v minulosti, jaká je situace nyní, co stojí za ní a případnou změnou? Liz Ann Sonders ze Schwabu ukazuje následující graf, ve kterém jsou relativní výkony růstových akcií k akciím hodnotovým.

    celý článek »

    US100 ztrácí téměř 1 %

    Po dnešním zveřejnění údajů o HDP za 1. čtvrtletí 2024 se propady na Wall Street zrychlují. Anualizovaná změna HDP činila pouhých 1,6 % oproti prognóze 2,5 %. Pro investory na akciovém trhu je však horším znamením zpráva o trvale vysoké inflaci. Deflát...

    celý článek »

    NATGAS tiká níže po datech EIA

    Americký úřad pro energetické informace (EIA) dnes v 16:30 vydal oficiální týdenní zprávu o zásobách zemního plynu v USA. Očekávalo se, že zpráva bude ukazovat 87 miliard kubických stop vestavěných zásob po 50 miliardách kubických stop. Aktuální zpráva...

    celý článek »

    US100 posiluje o 1,5 % 📈

    Futures na Nasdaq 100 (US100) posilují o téměř 1,5 %, protože velké technologické společnosti Microsoft (MSFT.US) a Alphabet (GOOGL.US) vykázaly za 1. čtvrtletí vyšší než očekávané zisky. Akciový trh pozitivně reagoval na komentáře kopilota Microsoftu ...

    celý článek »

    Nákaza černého kašle pokračuje. (video)

    Nákaza černého kašle pokračuje. V minulém týdnu onemocnělo v tuzemsku podle státního zdravotního ústavu přibližně 1500 lidí. Nejvíce nakažených bylo ve Středočeském a pak Moravskoslezském kraji. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel je ale region pod...

    celý článek »