• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,235 ↑
    CZK / CNY 3,276 ↑
    CZK / DKK 3,382 ↑
    CZK / EUR 25,230 ↑
    CZK / CAD 17,170 ↑
    CZK / PLN 5,801 ↑
    CZK / CHF 26,023 ↑
    CZK / USD 23,714 ↑
    CZK / GBP 29,540 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 30. 4. 2014

    Čtvrteční den byl nabitý makrodaty, a přes nervózní zahájení dnešního obchodování se trhy v průběhu dne zvolna ubíraly vzhůru a končily s mírným ziskem. Před zahájením obchodování byl zveřejněn výsledek HDP, který výrazně zaostal za očekáváním, naproti...

    celý článek »

    Skončilo už velké oddlužení?

    Významným rysem americké ekonomiky za posledních let je oddlužování domácností. Jejich dluh se v roce 2007 pohyboval na 129 % příjmů, na konci roku 2013 už dosahoval 104 % příjmů.

    celý článek »

    „Malá“ investiční revoluce

    Mohli bychom uvažovat o tom, že investiční příležitosti jsou svou atraktivitou přímo úměrné tomu, jaký má daný titul pokrytí. Pokud jde o velkou firmu, kterou pokrývá řada analytiků, mělo by být ocenění jejích akcií efektivnější než u firmy malé, kterou sleduje maximálně pár lidí.

    celý článek »

    Evropa končí obchodování nerozhodně, Air France-KLM po výsledcích -7 %; Alstom +10 %

    Mírně v červeném, případně v těsné blízkosti včerejšího závěru zakončily dnešní obchodování evropské akciové indexy. Investoři dnes směřovali svoji pozornost kromě korporátních výsledků především na makrodata ze Spojených států, když zklamáním je zejména HDP za 1Q, který vzrostl pouze 0,1 %, přičemž odhady byly nastavené až na 1,2% růst.

    celý článek »

    Dnešní série dat pomohla euru znovu nahoru

    Společná evropská měna za dnešek proti dolaru postupně nabírala zisky a její kurz se nyní nachází na 1,3865. Při nervozitě před inflací z eurozóny kurz krátce klesal, obavy se ale nenaplnily a čísla nakonec tak nízká nebyla.

    celý článek »

    Koruna atakovala své šestitýdenní minimum

    České koruna během středy vůči koruně mírně oslabovala, když si odepsala zhruba desetinu procenta. I tento pohyb však stačil na to, aby se koruna dostala na mezibankovním trhu na své šestitýdenní minimum 27,47 CZK/EUR.

    celý článek »

    Luxus – Postoj k životu, ale i možnost výdělku

    Firmy vyrábějící luxusní zboží, které se prodává v tom nejvyšším cenovém segmentu patří mezi ty, které z krize vyšly “nejméně” postižené a navíc se z recese zmátořily velice rychle. Málokterý obor je tak málo elastický jako právě luxusní odvětví.

    celý článek »

    ČEZ - Výroční zpráva 2013

    ČEZ, a.s. (IČ 45274649) Povinně uveřejňovaná informace Společnost ČEZ, a.s. zveřejňuje Výroční zprávu za rok 2013.Zpráva je dostupná ZDE (Komerční sdělení)

    celý článek »

    PEGAS - Wood & Company vlastní 18,38 %

    Společnost PEGAS dnes zveřejnila Výroční zprávu za rok 2013. Zveřejněné údaje ukazují, že skupina Wood & Company, resp. maltská společnost Wood & Company Funds SICAV ke konci roku vlastnila 1,696 mil. akcií PEGAS. Jednalo se tak o podíl 18,38 %.

    celý článek »

    Americký HDP posílá akciové burzy k zemi

    Evropským burzám se během poslední dubnové seance příliš nedařilo. V závěru obchodního dne ztrácejí zhruba čtvrtinu procenta. Optimističtější náladě nepomohly ani zveřejněné údaje o růstu amerického HDP za Q1 14, které byly velkým zklamáním.

    celý článek »

    Koho chce koupit ČEZ?

    Rozhodnutí energetické společnosti ČEZ o ukončení tendru na rozšíření Jaderné elektrárny Temelín otevírá cestu akvizicím. Agentuře Bloomberg to řekl generální ředitel ČEZ Daniel Beneš.

    celý článek »

    Dnes mnoho ekonomických ukazatelů

    Včera index dolaru ( USDIDX ) díky ekonomickým datům poprvé v šesti dnech vzrostl. Index spotřebitelské důvěry za duben byl nižší, než prognózy a činil 82,3 pipů. Účastníci trhu toto přijali pozitivně, jelikož to je druhá největší hodnota indexu od ledna.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 30.04.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 29.4.Změna30.4. Americký dolar USD 1 19.8480 -0.10%19.8280...

    celý článek »

    Komerční banka, a.s. - Výroční zpráva 2013

    Komerční banka, a.s.IČO: 453 17 054 Povinně uveřejňovaná informace Komerční banka, a.s. zveřejnila Výroční zprávu za rok 2013 a to v souladu s pravidly Burzy cenných papírů Praha část VI článek 7 odstavec 3 písmeno c), část VII článek 6 odstavec 4 písmeno a), § 23 odst.

    celý článek »

    Time Warner 1Q výsledky překonaly odhady (i) díky Hře o trůny

    Time Warner, mediální a zábavní gigant, dnes před otevřením Wall Street zveřejnil výsledky za první tři měsíce letošního roku. Společnost Time Warner je od května 2009 klíčovým podílníkem v CETV, jejíž součástí je CET 21, která vlastní licence na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smíchov a Telka.

    celý článek »

    Technická analýza USD/JPY 2014-04-30

    Dobrý den, vážení tradeři. Dnes v 14:30 (SEČ) očekává se zveřejnění upraveného HDP USA ( Advance GDP q/q ). Tento ukazatel vyjadřuje změnu HDP na roční bázi a se vydává Agenturou Ekonomické Analýzy.

    celý článek »

    Data inflace pravděpodobně ECB k akci nedonutí

    Počet nezaměstnaných v Německu v dubnu klesnul o 25 000, čímž dosáhnul aktuální úrovně nezaměstnaných Němců ve výši 2,872 miliónu. Výsledek tak více než dvojnásobně překonal očekávání. Ta byla jen ve výši úbytku 10 000 nezaměstnaných. V Německu se...

    celý článek »

    Sedm faktorů pro výběr bankovního účtu

    1) Bankovní poplatky Existuji v zásadě dva přístupy ke zpoplatňování účtů, je to tzv. pay-as-you-go, tedy základ za 0 Kč a klient platí za to, co využívá, nebo balík služeb, kde má klient služby zahrnuty v ceně balíčku.

    celý článek »

    MMF výrazně snížil odhad růstu ruské ekonomiky

    Mezinárodní měnový fond (MMF) snížil odhad letošního růstu ruské ekonomiky na 0,2 procenta z dříve očekávaných 1,3 procenta. Mezinárodní sankce uvalené kvůli ukrajinské krizi na vybrané ruské činitele a některé podniky podle fondu poškozují ruské hospodářství a ohrožují investice.

    celý článek »

    Praha zatím na červené nule, Erste po výsledcích + 0,9 %

    Pražská burza během středečního dopoledne obchoduje na červené nule, když index PX klesá o 0,02 %. Další trhy ve středoevropském regionu si vedou podobně – německý DAX ztrácí 0,11 %, rakouský ATX obchoduje níže o 0,11 %, polský WIG připisuje 0,32 % a maďarský BUX klesá o 0,76 %.

    celý článek »

    České dráhy loni prohloubily ztrátu na 1,95 mld. Kč

    České dráhy v roce 2013 hospodařily se ztrátou 1,95 mld. Kč, což bylo meziročně o cca 359 miliónů horší výsledek než v roce 2012. Zhruba o stejnou sumu si dráhy pohoršily kvůli loňskému zásahu ČNB, který oslabil domácí měnu čímž zdražil některé úvěry na..

    celý článek »

    ALSTOM – jarní trhák

    Není to tak dávno (únor 2014), kdy akcie strojírenské společnosti Alstom (29,3 EUR) bojovaly na francouzském trhu o svá 8 letá minima, která se nakonec vytýčila těsně pod hranicí 19 EUR.

    celý článek »

    Co lze očekávat v květnu na akciových trzích?

    Sell the May and go away Od roku 1963, byl v 59 % případech na akciových trzích květen rostoucí s průměrným ziskem 0,5 %. Během druhého roku prezidentského cyklu USA byl duben v 33 % případů výš, ale průměrná ztráta všech květnů v prezidentském cyklu je..

    celý článek »

    Nízká německá inflace na dluhopisy příliš nedolehla...

    Včerejší nízká německá inflace se zatím příliš nepodepsala na výkonech německého bundu. Je to do velké míry dáno tím, že výnos desetiletého německého bundu je v tuto chvíli již hodně nízko - pohybuje se těsně nad klíčovou hranicí 1,50 % (zhruba devítiměsíční minima).

    celý článek »

    EBA: Bankovní stres testy budou přísné

    Vedle prověrky kvality aktiv (AQR), kterou řídí ECB, čeká letos na evropské banky další kolo stres testů. A podle parametrů, které zveřejnila Evropská bankovní autorita (EBA), budou tentokrát výrazně ostřejší.

    celý článek »

    Kde hledat akciové bezpečí

    Investoři se nedávno probudili do kruté reality, když začaly klesat ceny technologických a především biotechnologických akcií. Následoval přesun do defenzivních sektorů. V současnosti to ale není správná cesta.

    celý článek »

    Bude ECB aplikovat radikální přístup?

    Autor: Zuzana Koňaříková Evropská centrální banka (ECB) by mohla v případě zhoršení střednědobého inflačního výhledu eurozóny začít s širším programem nákupu aktiv, řekl tak prezident ECB Mario Draghi ve svém projevu v Amsterdamu.

    celý článek »

    Dnes nás čeká spousta dat v čele HDP a ADP z USA

    Dnes nás čeká smršť dat. Hned ráno to budou německé maloobchodní tržby, které by měly lehce uibrat z tempa růstu, které nabrali v prvních dvou měsících letošního roku. Po nich bude následovat německá dubnová nezaměstnanost.

    celý článek »

    Německá inflace sesadila Euro z dvoutýdenního maxima

    V dopoledních hodinách zůstávalo euro pozitivně naladěno. Kurz se držel nad hladinou 1,386 USD/EUR, ze které ho sesadila až německá inflace. Po zveřejnění harmonizovaných spotřebitelských cen za měsíc duben, které byly meziročně o dvě desetiny...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Pilulka: Prodej aktivit v Rakousku společnosti Vamida

    Společnost Pilulka Lékárny oznámila, že se dohodla na odprodeji svých aktivit na rakouském trhu s tamní společností Vamida. Přestože rakouský trh podle Pilulky ukazoval příznivé trendy, investice do tamního provozu by pro společnost byly střednědobě&helli

    celý článek »

    Jeřáby a bagry v akci na rozšíření D1 na 6 pruhů v Brně. Největší betonáží levé části stavby mostu přes železniční koridor nové mostní estakády Horní Heršpice na D1 je bezesporu mostní opěra číslo 1

    Jeřáby a bagry v akci na rozšíření D1 na 6 pruhů v Brně. Největší betonáží levé části stavby mostu přes železniční koridor nové mostní estakády Horní Heršpice na D1 je bezesporu mostní opěra číslo 1. Na její základnu bylo potřeba...

    celý článek »

    Makro ČR: Smíšený vývoj u cen výrobců

    Vývoj cen výrobců byl v březnu opět smíšený. V meziročním srovnání jsou ceny výrobců v poklesu, ale tento pokles se zmírňuje a již se objevují opakované nárůsty. Předchozí šoky odeznívají a cenový vývoj se dál vrací k normálu.

    celý článek »

    Stavebnictví se dočkalo růstu - aktuální komentář

    Nedávný vývoj ve stavebnictví sleduji s velkým zájmem. Je zřejmé, že tahounem celého růstu jsou inženýrské stavby, které zaznamenaly meziroční růst o 19,4 %. Situaci napomohla jak nízká základna, tak i příznivé počasí, které doprovázelo většinu zimy.

    celý článek »

    Vývoj kolem Heřmanické haldy. Česká inspekce životního prostředí zná první výsledky šetření na Heřmanické haldě v Ostravě. Zveřejňovat je ale zatím nechce. Stavem odvalu se začala zabývat loni v létě. (video)

    Vývoj kolem Heřmanické haldy. ? Česká inspekce životního prostředí zná první výsledky šetření na Heřmanické haldě v Ostravě. Zveřejňovat je ale zatím nechce. Stavem odvalu se začala zabývat loni v létě. Obyvatelé ostravské části Heřmanice na...

    celý článek »

    Trh EUR/GBP narazil na klesající trendovou čáru

    EUR/GBP klesá poté, co selhal jeho poslední pokus o proražení nad střednědobou klesající trendovou linii, která dosáhla vrcholu na úrovni 0,8585. Cena se dnes krátce dotkla krátkodobé vzestupné trendové linie těsně pod úrovní 0,8520 a poté se odrazila&hel

    celý článek »

    (Ne)udržitelnost amerického dluhu

    Rozpočtový úřad Kongresu vydal ve druhé polovině března svůj aktualizovaný výhled. Jeho součástí je predikce amerického rozpočtového deficitu, který by se v dlouhodobém měřítku měl dostat až nad úroveň 8 % HDP v roce 2054. Významnou položkou by měly bý...

    celý článek »

    AVAST dostal pokutu oprávněně, a mohla být i vyšší

    Vyjadření k pokutě pro AVAST a komentář - autor - Michal Nulíček, partner advokátní kanceláře ROWAN LEGAL: Ačkoliv společnost Avast ve svém prohlášení o zpracování osobních údajů tvrdila, že k předávání dat uživatelů nedochází, případně jsou data před&hel

    celý článek »

    Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00

    Dlouhodobý investiční produkt přinesl Čechům a Češkám s úvodem roku 2024 atraktivní příležitost, jak se zajistit na důchod investováním ve státem garantovaném produktu podle vlastního přesvědčení i zkušenosti, s daňovou úlevou až 48 tisíc korun ročně a k tomu až 50 tisíc korun v případě příspěvků na straně zaměstnavatele.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 18.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 17.4.Změna18.4. Americký dolar USD 1 23.7140 -0.21%23.6630...

    celý článek »

    Výstraha ČHMÚ: Na naše území proudí studený vzduch od severu, ve kterém budou nejnižší teploty v noci na pátek 19. 4. klesat na +2 až -2 °C, ve východní polovině území až k -4 °C

    ?? Výstraha ČHMÚ: Na naše území proudí studený vzduch od severu, ve kterém budou nejnižší teploty v noci na pátek 19. 4. klesat na +2 až -2 °C, ve východní polovině území až k -4 °C. Na většině území se očekává mráz, který může poškodit...

    celý článek »

    Graf dne – Bitcoin (18.04.2024)

    Bitcoin roste o 0,50 % a dostává se na úroveň 61 500 USD. Dnes pozorujeme stabilizaci ceny kolem úrovně supportu nad 60 000 USD. Tyto úrovně byly v posledních týdnech několikrát obhájeny a i tentokrát jsou klíčové. V noci z 19. na 20. dubna z

    celý článek »

    Španělsko rozšiřuje své aktivity ve vesmíru

    ŠPANĚLSKO ROZŠIŘUJE SVÉ AKTIVITY VE VESMÍRU Španělský vesmírný průmysl prošel od vypuštění první družice v roce 1974 výraznou proměnou. Nyní zaměstnává 5 000 lidí a hraje důležitou roli ve španělské ekonomice. Španělsko má...

    celý článek »

    Růst cen akcií a cena za riziko

    Na akciovém trhu investoři podle zaběhnutého pohledu vyžadují vyšší návratnost, než nabízí „bezrizikové“ vládní dluhopisy. Tato riziková prémie akcií má odrážet jejich vyšší riziko a její pohyb by měl ovlivňovat hodnotu akcií.

    celý článek »

    Růst cen akcií a cena za riziko

    Na akciovém trhu investoři podle zaběhnutého pohledu vyžadují vyšší návratnost, než nabízí „bezrizikové“ vládní dluhopisy. Tato riziková prémie akcií má odrážet jejich vyšší riziko a její pohyb by měl ovlivňovat hodnotu akcií.

    celý článek »

    Bitcoin roste o 4 % před čtvrtým půlením💥

    Tuto sobotu, pravděpodobně kolem 01:00, proběhne již čtvrté půlení bitcoinu. Jde o důležitou událost pro trh s kryptoměnami, na kterou čekají investoři, obchodníci a krátkodobí spekulanti z celého světa. Historicky, po každé z předchozích tří událostí ...

    celý článek »

    NATGAS po zprávě EIA mírně roste

    Údaje EIA o zásobách zemního plynu v USA přišly za 50 bcf oproti očekávaným 51 bcf. NATGAS na tuto zprávu reagoval mírně ziskem. Zásoby zemního plynu v USA jsou stále nad 5letou střední trendovou linií. Źródło: EIATento materiál je marketingovou

    celý článek »

    Cocoa na rekordních maximech

    Kakao dnes vzrostlo o 7 % a plně se zotavilo z korekce, ke které došlo na začátku tohoto týdne. Navíc se cena posunula nad 10 800 USD za tunu a dosáhla nového historického maxima. Dnešní posun výše je podpořen zveřejněním pevných údajů o mletí

    celý článek »