• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jaké je „zdravé“ množství úvěrů?

    Spotřebitelský úvěr je jako cukr, v malém množství chutná a nemusí nám způsobit vážné potíže, v tom velkém nás však již může ohrožovat na životě. Pojďte se s námi dnes podívat, jaké je „zdravé“ množství úvěrů.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 2. 5. 2014

    Ani páteční obchodování výraznější posun nepřineslo a hlavní indexy končily jen s drobnými ztrátami. Překvapení přišlo ze strany makrodat. Před otevřením trhu byla zveřejněna hodnota nezaměstnanosti, která dosáhla 6,3 %, přičemž očekávání bylo nastaveno..

    celý článek »

    Týdenní zpráva o koruně: Data dolaru nepomohla

    Stabilita české měny pokračuje. Ani tento týden nepřinesl takovou změnu jejího kurzu, která by stála za pozornost. Forint se zlotým i přes páteční korekci posílily, česká měna zůstává na svém při minimálních reakcích na zprávy z domova i dění ve světě.

    celý článek »

    Nerovnost nebudí jen závist, škodí celé ekonomice

    Nerovnosti příjmů a bohatství je v poslední době věnováno hodně pozornosti. Hlavní příčinou je vývoj ve Spojených státech, kde se nerovnost dostala na extrémní úrovně: V roce 2012 proudilo k 1 % lidí s nejvyššími příjmy 19 % celkových příjmů ve společnosti.

    celý článek »

    Co čekat od akcií mezi květnem a říjnem

    Květen, měsíc, k němuž se váže slavné investiční pořekadlo, je tady. Jak se mají letos investoři zachovat? Vyplatí se vůbec podle podobných pouček investovat? Na Investičním večeru se nejen o tom bavili Petr Hlinomaz, analytik z BH Securities, a Mikuláš..

    celý článek »

    Pražská burza zakončila úspěšný týden růstem

    Pražská burza zakončila úspěšný týden zanedbatelným růstem, když index PX posílil o 0,05 %, a za celý týden vzrostl o 1,8 %. Západoevropské burzy dnes po většinu dne hledají směr, když lepší makrodata z amerického trhu práce tlumí pokračující obavy z eskalace ukrajinské krize.

    celý článek »

    Nezaměstnanost v USA v dubnu znatelně klesla

    Hlavní dnešní makroekonomická zpráva z USA přinesla pohled na vývoj zaměstnanosti v USA v měsíci dubnu a byla více než překvapivá. S 288 tisíci nově vytvořených pracovních míst a s poklesem nezaměstnanosti na 6,3% vývoj překonal veškerá tržní očekávání.

    celý článek »

    Zajímavé výhledy pro ovládací prvky podobné Kinectu

    Podle nedávno zveřejněných informací může v nepříliš vzdálené budoucnosti čekat ovládací prvky podobné Kinectu od Microsoft a jeho samotného zajímavá budoucnost. V médiích se totiž začíná mluvit o startupové společnosti Ultrahaptics, která by uživatelům..

    celý článek »

    Nastal správný čas na investici do cukru?

    Autor: Monika Horáková Díky neutichajícímu geopolitickému napětí mezi Ruskem, Ukrajinou a Západem, kdy se každým dnem stupňují politické obavy z invaze ruských jednotek na ukrajinské území a kaskádovitému uvalování plošných sankcí ze strany EU a USA, kdy.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 02.05.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 30.4.Změna2.5. Americký dolar USD 1 19.8280 -0.15%19.7980...

    celý článek »

    Technická analýza PCI 2014-05-02

    Dobrý den, vážení tradeři a investoři. Dnes je den tradera, jelikož v 14:30 SEČ očekává se zveřejnění klíčového indikátoru na aktuální měsíc - Non-Farm Employment Change . Ukazatel se vydává Ministerstvo práce USA a vyjadřuje změnu nových pracovních míst.

    celý článek »

    AstraZeneca odmítla i vylepšenou nabídku Pfizeru

    Pfizer je připraven zvýšit sovu nabídku za AstraZenecu nad 63 mld. GBp (50 GBP/akcie), aby přiměl společnosti usednout k jednacímu stolu. Dle zdrojů by vylepšená nabídka mohla přijít již příští týden po té co AstraZeneca odmítla dřívější nabídku (46,6...

    celý článek »

    Zisky burz rostou

    Největší provozovatel burz s futures kontrakty na světě společnost CME Group oznámila, že její zisk za první čtvrtletí vzrostl o 13 procent. Celkový zisk firmy, která provozuje čtyři americké burzy (CME, CBOT, NYMEX a COMEX) činil 266,8 miliónu...

    celý článek »

    Zlato má nakročeno k mezitýdennímu poklesu ceny

    Cena zlata na burze Comex v tomto týdnu míří za mezitýdenním poklesem ceny poté, co americký Fed přikročil v rámci posledního dne měsíce dubna k opětovnému snížení stimulačních opatření o dalších 10 miliard USD a co držba v největším burzovně...

    celý článek »

    Česká pojišťovna, a. s. - Výroční zpráva za rok 2013

    Česká pojišťovna, a. s. (IČ 45272956) Povinně uveřejňovaná informace Výroční zpráva za rok 2013 Česká pojišťovna, a.s., se sídlem Spálená 75/16, 113 04 Praha 1, IČ 45272956, zapsaná v obchodním rejstříku, vedeném Městským soudem v Praze, Oddíl B, vložka 1464, oznamuje, že dne 30.

    celý článek »

    ČEZ atakuje po dlouhé době 600 korun, čas prodávat?

    Akcie energetického gigantu se naposledy obchodovaly na hodnotách začínající šestkou v dubnu loňského roku. V mezidobí se dokázaly podívat až k úrovním 430 korun. Prudký nárůst posledních týdnů lze přičítat zejména očekávání slušného dividendového...

    celý článek »

    Praha poslední den mírně klesá, ČEZ stagnuje

    Pražská burza zahajuje poslední obchodní seanci tohoto týdne mírným poklesem, když index PX ztrácí 0,07 %. Další trhy ve středoevropském regionu si vedou podobně – německý DAX klesá o 0,05 %, rakouský ATX obchoduje níže o 0,14 %, polský WIG ztrácí 0,13 % a maďarský BUX odepisuje 1,03 %.

    celý článek »

    Pfizer (zatím) AstraZenecu nekoupí

    Vrcholný management britské společnosti AstraZeneca odmítl nabídku na převzetí od největší farmaceutické firmy na světě – Pfizer. Farmaceutický gigant nabízel za britského konkurenta závratných 106,5 mld.

    celý článek »

    Mark Faber: Je pozdě kupovat americké akcie

    Technologické akcie v minulém týdnu zasáhla menší výprodejová vlna, Marc Faber se však domnívá, že výrazná korekce celý americký trh v letošním roce teprve čeká. Faber v rozhovoru pro televizní stanici CNBC ve středu prohlásil, že osobně dává přednost...

    celý článek »

    Mastercard v 1Q zvedl zisk o 14%

    Mastercard oznámil za první tři měsíce roku meziroční nárůst čistého zisku o 14 % na 870 mil. USD (73 centů na akcii) v souladu s očekáváním (72 centů na akcii). Tržby dosáhly 2,18 mld. USD (oček. 2,14 mld. USD).

    celý článek »

    Barrick Gold za 1Q překvapil vyšším ziskem

    Barrick zveřejnil ve středu hosp. výsledky za 1Q14, které překvapily nižšími náklady a vyšším ziskem. Tržby Barricku 2,63 mld. USD byly sice pod očekáváním 2,75 mld., důvodem však nebyla těžba zlata, která naopak pozitivně překvapila (1,59 mil. uncí vs.

    celý článek »

    Pfizer zvyšuje nabídku na AstraZenecu nad 63 mld. GBP

    Pfizer je připraven zvýšit sovu nabídku za AstraZenecu nad 63 mld. GBp (50 GBP/akcie), aby přiměl společnosti usednout k jednacímu stolu. Dle zdrojů by vylepšená nabídka mohla přijít již příští týden po té co AstraZeneca odmítla dřívější nabídku (46,6...

    celý článek »

    Rusko a Ukrajina jedná ve Varšavě kvůli plynu

    Evropská unie dnes jedná s Ruskem a Ukrajinou kvůli hrozící krizi kolem dodávek ruského plynu. Moskva si stěžuje, že jí Kyjev nesplácí dluhy za dodávky, což může podle ní mít dopady i na dopravování suroviny do unie.

    celý článek »

    Dnes ráno by měla Praha stagnovat

    Pražská burza ve středu posílila třetím dnem v řadě, když index PX přidal mírných 0,11 %. Burze pomohly v růstu především akcie Erste Bank a ČEZ. Bankovní skupina Erste hospodařila v 1Q14 se ziskem 103 milionů eur, čímž banka předstihla analytický konsensus o 4 mil.

    celý článek »

    BASF oznámil vyšší zisk za 1Q

    Největší chemický konglomerát na světě - BASF dnes ráno reportoval hospodářské výsledky za první tři měsíce letošního roku. Hlavní ukazatel, který sledují investoři – zisk na akcii (EPS) firma vykázala ve výši 1,64 EUR, což je částka, kterou trh očekával (konsensus byl 1,674 EUR - Bloomberg).

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Americký index S&P 500 zůstal první květnovou seanci prakticky beze změny. Investoři čekají na dnešní klíčové údaje z trhu práce. Zároveň zveřejněné makroekonomické indikátory vyzněly spíše smíšeně, když zklamáním byl nárůst nových žádostí o...

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích (2.5.2014)

    Americký index S&P 500 zůstal první květnovou seanci prakticky beze změny. Investoři čekají na dnešní klíčové údaje z trhu práce. Zároveň zveřejněné makroekonomické indikátory vyzněly spíše smíšeně, když zklamáním byl nárůst nových žádostí o...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí