• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,298 ↑
    CZK / CNY 3,281 ↑
    CZK / DKK 3,387 ↑
    CZK / EUR 25,275 ↑
    CZK / CAD 17,318 ↑
    CZK / PLN 5,855 ↑
    CZK / CHF 26,071 ↑
    CZK / USD 23,761 ↑
    CZK / GBP 29,274 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Kolik si vydělávají šéfové Titaniku jménem NWR?

    Výroční zprávy neobsahují jen zajímavé údaje o hospodaření firem, ale i o odměnách pro manažery, kteří je řídí. Jak to loni vypadalo s odměnami těch, kdo rozhodují o všem zásadním, co se ve firmách z pražské burzy děje? Rozdělovaly se opět slušné peníze.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 6. 5. 2014

    V úterý se i přes nedostatek makrodat trhy ubíraly k jihu a v závěru dne pak ztrácely necelé procento. Technologický Nasdaq klesl o 1,4 %, když na něj dolehl silný pokles akcií Twitter, které ztrácely téměř 18 %.

    celý článek »

    Unikátní číslovaná ražba připomíná konec války

    Aktuální výročí konce druhé světové války a období euforických květnových dnů roku 1945 připomíná nová pamětní ražba. Emitentem je Pražská mincovna, která motiv výtvarníka Petra Horáka razí v několika provedeních ze zlata, stříbra a mědi.

    celý článek »

    Praha dnes přešlapovala na místě

    Na pražské burze jsme dnes byli svědky velmi nízké obchodní aktivity, index PX získal 0,20 %. Ostatní trhy ve středoevropském regionu si vedou hůře – německý DAX klesá o 0,68 %, rakouský ATX obchoduje níže o 1,04 %, polský WIG ztrácí 0,63 % a maďarský BUX roste o 1,65 %.

    celý článek »

    Spekulativní obchody mají své výhody I.

    Již za měsíc očekáváme zajímavou obchodní příležitost, která by mohla přinést přes 50% zhodnocení vloženého kapitálu. Jestli jste ochotni riskovat kapitál, investujete maximálně 10% vašeho likvidního majetku, jste smíření s možnou ztrátou, pak by náš...

    celý článek »

    Maďarský forint vylepšuje svoji pozici

    Česká koruna i polský zlotý zůstaly během dnešního obchodování prakticky beze změny. Kurz koruny uzavřel den na úrovni 27,431 CZK/EUR, polský zlotý na hladině 4,2 PLN/EUR. Jedinou měnou, která z úterní seance dokázala vytěžit, byl maďarský forint,...

    celý článek »

    Obchodní bilance Kanady zklamala

    Obchodní bilance Kanady dosáhla za březen 0,1 miliardy dolarů a proti únorovým hodnotám klesla o 0,7 miliardy. Průměrný odhad analytiků, kteří byli dotázáni agenturou Bloomberg, činil 0,4 miliardy.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 06.05.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 5.5.Změna6.5. Americký dolar USD 1 19.7760 -0.50%19.6770...

    celý článek »

    Bayer koupí od Mercku spotřební divizi za 14,2 mld. USD

    Společnost Bayer koupí od společnosti Merck její divizi spotřebních zdravotních produktů za 14,2 mld. USD, což posune prvně jmenovanou firmu na čelní pozici v oboru. Prodej zmíněné divize z pohledu Mercku znamená naplňování cíle soustředit se pouze na...

    celý článek »

    Blížící se příležitosti na trhu těžařských firem

    Cena zlata a stříbra je již nějaký čas v sestupném trendu, ne a ne se otočit. Takovýto vývoj nabízí zajímavé investiční příležitosti a bude jich docela dost. Řada (zejména malých a středních společností), míří k bankrotu, množství dalších zmenšuje těžbu,.

    celý článek »

    Defenzivní příležitost?

    Dnešní začátek obchodního dne na německém trhu obohatily výsledky několika kvalitních společností. Pro zajímavost stojí za výběr defenzivní společnost Fresenius Medical Care AG (48,5 EUR, -1,3%), která reprezentuje sektor zdravotnictví.

    celý článek »

    Výsledky Lufthansy za 1Q smíšené, potvrzení výhledu

    Ztráta Lufthansy na úrovni EBIT ve výši 245 mil. EUR pozitivně překvapila a překonala odhady 283 mil. EUR. Tržby 6,46 mld. EUR byly pod odhady 6,53 mld. EUR. Potvrdili výhledy tržeb. Byl snížen odhad nákladů na letecké palivo. Akcie v úvodu rostou o 1 %.

    celý článek »

    Výsledky BMW za 1Q mírně nad odhady, silný start roku

    Zisk německé automobilky BMW v 1Q na úrovni EBIT 2,09 mld. EUR mírně překonal odhady 2,04 mld. EUR. Tržby byly v souladu s očekáváním. Podle managementu zažila firma silný začátek roku 2014. Celoroční výhled byl potvrzen. Nejvíce pomáhá poptávka po SUV.

    celý článek »

    Výsledky švýcarské UBS za 1Q překonaly odhady trhu

    UBS, největší švýcarská banka, reportovala za 1Q 2014 meziroční nárůst čistého zisku o 7 % na 1,05 mld. CHF a překonala tak tržní odhady na úrovni 885 mil. CHF. Management zároveň zopakoval svůj cíl dosáhnout 15% návratnosti vlastního kapitálu do roku...

    celý článek »

    Výsledky Barclays za 1Q zaostaly za odhady trhu

    Barclays, druhá největší britská banka, oznámila za 1Q pokles zisku před zdaněním o 5 % kvůli poklesu příjmů z obchodování s dluhopisy, měnami a komoditami. Zisk před zdaněním, po očištění o přecenění vlastního dluhu, dosáhl 1,69 mld.

    celý článek »

    Credit Suisse hrozí v USA miliardová pokuta

    Americké úřady a druhá největší švýcarská banka Credit Suisse jsou prý blízko dohody, podle které by firma zaplatila miliardu dolarů (téměř 20 miliard Kč) za to, že pomáhala k daňovým únikům ve Spojených státech.

    celý článek »

    Čína bude rozvíjet železniční síť, China Railway Construction roste o 2 %

    Asijské burzy dnes opět obchodují smíšeně s tím, jak některé trhy (Jižní Korea, Hong Kong a Japonsko) jsou dnes díky dnu volna zavřené. Pozitivní závěr na Wall Street však nabídnul těm několika zbývajícím trhům jistou dávku optimismu – důvodem byla zejména data z Institute for Supply Management, která ukázala, že aktivita v sektoru služeb vzrostla v dubnu nejrychleji za posledních osm měsíců.

    celý článek »

    Výsledky KB za 1Q budou podobné jako před rokem

    Komerční banka oznámí zítra čísla za 1Q 2014. Na straně výnosů očekáváme meziroční stagnaci úrokových výnosů na úrovni 5 263 mil. Kč. Celkový objem úvěrového portfolia by měl meziročně růst o 4 %, nicméně čistá úroková marže by měla meziročně mírně...

    celý článek »

    Praha by dnes měla v úvodu růst, dařit se bude bankám

    Pražská burza vstoupila včera do nového týdne poklesem o 0,22 %, a přerušila tak čtyřdenní růst. V červeném se obchodovala i většina západoevropských burz, když obavy z další eskalace násilí na Ukrajině převážily nad lepšími makrodaty z USA.

    celý článek »

    Euro počátkem nového týdne v klidu

    Včerejší obchodování eura vůči dolaru bylo kvůli svátku a zavřeným londýnským trhům extrémně klidné. Kurz USD/EUR po celý včerejší den neopustil pásmo 1,3870 až 1,3890. Ignorován byl na straně jedné horší index investorů v eurozóně Sentix, tak na...

    celý článek »

    Volatilita na měnovém páru USD/CAD

    Poslední dny můžeme na měnovém páru USD/CAD pozorovat zvýšenou volatilitu, kdy není zvláštní ani pohyb přes třicet pipsů během čtyř hodin a to oběma směry.Po propadu amerického dolaru na začátku minulého obchodního týdne se kurz páru drží v bočním trendu.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    WEBINÁŘ už dnes: Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? 23. dubna od 16:00

    Dlouhodobý investiční produkt přinesl Čechům a Češkám s úvodem roku 2024 atraktivní příležitost, jak se zajistit na důchod investováním ve státem garantovaném produktu podle vlastního přesvědčení i zkušenosti, s daňovou úlevou až 48 tisíc korun ročně a k tomu až 50 tisíc korun v případě příspěvků na straně zaměstnavatele.

    celý článek »

    Graf dne - US100 (23.04.2024)

    Nasdaq-100 (US100) i další indexy na Wall Street se v poslední době potýkají s problémy. Stále napjatá geopolitická situace na Blízkém východě a klesající šance trhu na zahájení cyklu snižování sazeb Fedu v první polovině letošního roku vyvíjejí tlak

    celý článek »

    SAP: Výsledky celkově v souladu s projekcemi

    SAP včera po zavření trhu reportoval čísla za 1Q24, která celkově vnímáme jako neutrální. Tržby činily 8,04 (+8,0 % r/r) vs. oček. 8,03 mld. EUR. Za růstem byly jako tradičně tržby z cloudových služeb, které dosáhly 3,93 mld. EUR (+24 % r/r) vs. oček.

    celý článek »

    CSG: Vista posunula valnou hromadu, stále preferuje CSG

    Společnost Vista Outdoor , jejíž divizi munice pro ruční zbraně má koupit CSG , uvedla, že i nadále preferuje nabídku CSG ve srovnání s konkurenční nabídkou fondu MNC. Ten vyzvala, aby zvýšil svoji poslední nabídku, aby byla dostatečně konkurenční vůči&he

    celý článek »

    CTP: Akvizice pozemků v Polsku

    Developer logistických ploch CTP uvedl, že akvíroval pozemky o rozloze cca půl milionu m2 ve třech regionech Polska. Konkrétně jde o oblasti Lodže, Toruně a v blízkosti Varšavy. Celkově tak má CTP nyní připraveno k developmentu v Polsku cca 3 mil. m2.

    celý článek »

    Moneta: Dnes se koná valná hromada

    Moneta dnes pořádá valnou hromadu akcionářů, která bude mimo jiné schvalovat dividendu ze zisku roku 2023 ve výši 9 Kč na akcii (8,8% hrubý div. výnos). Poslední obchodní den s nárokem na tuto dividendu bude čtvrtek 25. dubna.

    celý článek »

    Trh EUR/USD se silně propadnul po zprávě o inflaci

    EUR/USD se po zprávě o inflaci, která byla 10. dubna horší, než se očekávalo, dostal pod silný prodejní tlak a prolomil své minimum z roku 2024 na úrovni 1,0693. Přestože se páru podařilo najít oporu na pětiměsíčním dně 1,0600, zatím se mu nepodařilo&hell

    celý článek »

    Podle čeho vybírat plechový zahradní domek?

    Plechový zahradní domek je praktickým pomocníkem pro úschovu venkovního vybavení, nábytku, sportovního náčiní a dalších věcí. Podle čeho takový zahradní domek vybrat, aby dobře a především dlouho sloužil? Na to se podíváme v následujícím článku.

    celý článek »

    Index PMI v průmyslu v eurozóně klesl (23.4.2024)

    Index nákupních manažerů v průmyslu PMI v dubnu podle předběžných odhadů klesl na 45,6 b. oproti 46,1 b. v březnu. Trhy naopak očekávaly růst na 46,5 b. Naopak index PMI ve službách vzrostl na 52,9 b. oproti 51,5 b. v březnu. Trhy očekávaly růst na 51,...

    celý článek »

    EUR roste po smíšených PMI

    Dnes ráno byly v 9:15 zveřejněny rychlé odhady indexů PMI za duben z Francie a v 9:30 z Německa. Očekává se, že zprávy vykáží zlepšení v obou sektorech – výrobě i službách – ve srovnání s obdobím před měsícem. Francouzská zpráva se ukázala jako smíšená...

    celý článek »

    Indexy v pondělí poskočily výše

    Akciové indexy se v pondělí po poklesu v minulém týdnu odrazily výše. Důvodem mohl být určitý pokles obav přes víkend ohledně další eskalace mezi Izraelem a Íránem, po vyjádření íránských představitelů o tom, že odpověď na páteční útok Izraele země&hellip

    celý článek »

    Ranní okénko - Dnešní den ve znamení PMI

    Dnešní den bude patřit indexu nákupních manažerů (PMI) ve zpracovatelském sektoru . Ten nejdříve dorazí z Německa , kde v posledních dvou měsících poměrně razantně poklesl, nicméně v dubnu by podle trhu mělo dojít k opětovnému nárůstu.

    celý článek »

    WEBINÁŘ za okamžik: Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? 23. dubna od 16:00

    Dlouhodobý investiční produkt přinesl Čechům a Češkám s úvodem roku 2024 atraktivní příležitost, jak se zajistit na důchod investováním ve státem garantovaném produktu podle vlastního přesvědčení i zkušenosti, s daňovou úlevou až 48 tisíc korun ročně a k tomu až 50 tisíc korun v případě příspěvků na straně zaměstnavatele.

    celý článek »

    Co má společného bitcoin a S&P 500?

    Úspěšné spuštění bitcoinových burzovně obchodovaných fondů (ETF) ve Spojených státech, které denně generují stovky milionů dolarů obchodního objemu od tradičních finančních investorů a obchodníků, dobře vystihuje posun, kterého ve světové ekonomice...

    celý článek »

    Prognóza může projít změnami

    Včerejší den byl na makro data klidný, tak bych se dnes zaměřil na souhrn některých faktorů z poslední doby a jejich případných dopadů (pokud se naplní očekávání) do makro vývoje. Začnu vývojem ve Státech.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 23.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 22.4.Změna23.4. Americký dolar USD 1 23.7610 -0.37%23.6720...

    celý článek »

    Rozšiřujeme nabídku ETF: AI, Indie, obrana a další

    V naší neustále se rozšiřující nabídce instrumentů nyní najdete nové ETF, které nabízejí možnost investice do dalších perspektivních trhů a dynamických sektorů. V tomto článku představíme každé z nich a podíváme se na to, proč by mohly být zajímavou&helli

    celý článek »

    Co očekávat od výsledků Tesly

    Tesla dnes po uzavření trhu oznámí výsledky za 1. čtvrtletí Akcie se obchodují o více než 40 % meziročně níže Dodávky a údaje o výrobě za 1. čtvrtletí zklamaly Snížení cen naznačuje slábnoucí výhled poptávky Společnost potřebuje přesvědčit investory

    celý článek »