• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 12. 5. 2014 (13.5.2014)

    Po včerejším růstu, kdy se indexy posunuly na nová maxima, si dnes vzaly spíše oddechový čas a s nevýraznými pohyby se držely u nuly. Z pohledu dnes zveřejněných makrodat lze dnešní vývoj označit za úspěch, jelikož maloobchodní tržby podstatně zaostaly...

    celý článek »

    Nová a netušená nebezpečí dluhopisů

    Většina investorů si je už vědoma toho, že dluhopisy se staly mnohem rizikovějším aktivem. Chápou, že rostoucí sazby mohou prudce snížit jejich hodnotu i hodnotu fondů, které do nich investovaly.

    celý článek »

    Poklidné obchodování s regionálními měnami

    Regionální měny dnes zažily poklidnou seanci. Česká koruna zakončila den prakticky beze změny na úrovni 27,41 CZK/EUR, stejně tak polský zlotý, který uzavřel na 4,182 PLN/EUR. Maďarský forint dnes testoval hladinu 303 HUF/EUR, nejsilnější...

    celý článek »

    Pražská burza klesá po výsledcích ČEZ

    Západoevropské akcie dnes stagnují a index Stoxx 600 se tak drží na nejvyšší úrovni od ledna roku 2008. Z jednotlivých titulů zaujaly akcie největší německé ocelárny ThyssenKrupp, které rostou o 5 % v reakci na lepší než očekávané...

    celý článek »

    Sell in may a kalhoty prodělej

    Při pohledu na dosavadní květnový vývoj akciových trhů by se zatím takto dalo parafrázovat známé investorské přísloví. I přes především přetrvávající nejistotu na Ukrajině se akciím v květnu daří. Co ale očekávat od následujícího vývoje?

    celý článek »

    AT&T má zájem o DirectTV - ve hře je cca 50 mld. USD

    Přední americký bezdrátoví operátor, společnost AT&T, má podle agenturních zpráv údajně zájem o společnost DirectTV, která je americkou jedničkou na poli satelitní TV. Odhaduje se, že v možné transakci půjde zhruba o 50 miliard dolarů respektive 95-100...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 13.05.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 12.5.Změna13.5. Americký dolar USD 1 19.9000 +0.50%20.0000...

    celý článek »

    Rast maloobchodných predajov v USA sklamal

    Ministerstvo obchodu USA dnes uviedlo, že v apríli sa maloobchodné predaje v Spojených štátoch zvýšili na sezónne očistenej báze o 0,1 % oproti predchádzajúcemu mesiacu. Analytici očakávali zvýšenie o 0,4 %.

    celý článek »

    Hospodářské výsledky Inovio Pharmaceuticals

    Firma reportovala hospodářské výsledky se ztrátou o 1 cent vyšší oproti odhadům (-0,05 USD na akcii). Firmě narostly příjmy meziročně o 62% procenta na 2,4 mil. dolarů. Firma oznámila, že má zajištěné financování do roku 2017.

    celý článek »

    Technická analýza USD/JPY 2014-05-13

    Dobrý den vážení tradeři a investoři. Dnes v 14:30 (SEČ) očekává se publikace základních malooobchodních tržeb ve Spojených státech amerických ( Core Retail Sales ). Hodnota tohoto indikátoru měsíčně vydává statistický úřad a ukazuje relativní změnu...

    celý článek »

    Německo vs. Francie – klid před bouří

    Na pozadí blížících se voleb do Evropského parlamentu se schyluje k mnohem zásadnější bitvě. Bitvě severu proti jihu o roli Evropské centrální banky, potažmo k bitvě o euro. Blížíme se k době, kdy nastane další kolo velká debaty o budoucí pozici Evropské.

    celý článek »

    Hriešne tituly

    Autor: Michal Filičko Možno nevlastníte žiadnu zbraň. Ale čo sa týka akcií, je dosť možné, že nejakú vlastníte. V USA práve prebieha kampaň zameraná na „odzbrojenie“ svojich investícií.

    celý článek »

    Malá dividenda se v ceně akcie často ztratí

    U společností vyplácejících velkou dividendu platí pravidlo, že akcie druhý den po dividendě spadne o hodnotu dividendy a než se znovu obchoduje na cenách, co byla před dividendou zabere to nějaký týden nebo měsíc..

    celý článek »

    Evropa druhým dnem v zeleném, ThyssenKrupp po výsledcích +5 %

    V plusových hodnotách se pohybují evropské akciové trhy, které tak zpevňují druhým dnem v řadě. Pozornost investorů směřuje aktuálně na data z Německa, kde bude již v 11:00 hod zveřejněn index ekonomického sentimentu ZEW a odpoledne pak na čísla ze Spojených států v podobě maloobchodních tržeb.

    celý článek »

    Výsledky Stock Spirit v 1Q v souladu s odhady

    Firma Stock Spirits Group zveřejnila své prodejní výsledky za 1. kvartál letošního roku. Prodeje v Polsku jsou i po zvýšení spotřební daně od začátku roku celkově v souladu s očekáváním managementu, ale zároveň je ještě příliš brzy na to říci, jaký bude..

    celý článek »

    Výsledky ČEZu asi 4% pod odhady trhu, akcie klesají

    ČEZ dnes reportoval 1Q 14 čistý zisk na úrovni 9,9 mld. Kč (-44% r/r), což bylo o 9,5% horší než čekal trh (Reuters konsensus). EBITDA byla s 21,2 mld. Kč (-25% r/r) asi 4,1% pod konsensem, tržby byly s 53,2 mld. Kč (-11,2% r/r) také lehce pod konsensem.

    celý článek »

    Pražská burza ztrácí procento, dolů ji stahuje ČEZ

    Pražská burza v úvodu úterní obchodní seance klesá, když index PX ztrácí 1 %. Ostatní středoevropské trhy rostou – německý DAX získává 0,74 %, rakouský ATX obchoduje výše o 0,58 %, polský WIG roste o 0,62 % a maďarský BUX získává o 0,43 %.

    celý článek »

    Výsledky Airbusu v 1Q mírně nad odhady

    Zisk EBIT společnosti Airbus v 1Q ve výši 700 mil. EUR překonal odhady 659 mil. EUR. Management stále vidí v letošním roce hodně výzev. Tržby 12,6 mld. EUR jsou mírně nad odhady 12,3 mld. EUR. Byl potvrzen výhled na rok 2014.

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada COMAGRIN, a.s.

    COMAGRIN, a.s., se sídlem Na Radosti 184/59, Praha 5, IČO 24217646 Oznámení o svolání řádné valné hromady COMAGRIN, a.s. se sídlem Praha 5, Zličín, Na Radosti 184/59 Představenstvo společnosti COMAGRIN, a.s. se sídlem Praha 5, Zličín, Na Radosti...

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada Diana Seven a.s.

    Diana Seven a.s., se sídlem Voletinská 252, Trutnov 3, IČO 26462699 POZVÁNKA Na řádnou valnou hromadu akcionářů společnosti Diana Seven a.s. Místo, datum a čas konání: v sídle společnosti Voletinská 252, Trutnov 3, 12.června 2014 v 10.30 hodin...

    celý článek »

    Volkswagen má dostatek akcií na sqeeze-out ve Scanii

    Švédský penzijní fond Alecta se rozhodl akceptovat nabídku Volkswagenu a prodá mu svůj podíl ve výrobci nákladních automobilů. Výše podílu je 2,04 % (16,3 mil. kusů akcií). Volkswagen, který nedávno učinil zbývajícím akcionářům nabídku na převzetí...

    celý článek »

    SoGe chce do r. 2016 zvýšit ROE nad 10%

    Societe Generale plánuje zvýšit výnosnost vlastního kapitálu (ROE) na více jak 10 % do roku 2016, k čemuž by měl pomoci růst úvěrů v Rusku a Africe. Tržby by ve stejném období měly růst o 3 % ročně.

    celý článek »

    „Hriešne“ tituly

    Autor: Michal Filičko Možno nevlastníte žiadnu zbraň. Ale čo sa týka akcií, je dosť možné, že nejakú vlastníte. V USA práve prebieha kampaň zameraná na „odzbrojenie“ svojich investícií.

    celý článek »

    Výsledky E.ON a OMV za 1Q překonaly odhady trhu

    E.ON oznámil výsledky za 1Q14, které jsou podle očekávání. EBITDA 3,16 mld. EUR (oček. 3,21 mld. EUR), EBIT 2,29 mld. EUR (oček. 2,28 mld. EUR), č.zisk 1,22 mld. EUR (oček. 1,21 mld. EUR). E.ON by měl dosáhnout celoroční EBITDA 8-8,6 mld. EUR (oček.

    celý článek »

    Gazprom potvrdil, že chce po Ukrajině platby za plyn předem

    Ruský plynárenský monopol Gazprom potvrdil, že zastaví dodávky plynu na Ukrajinu, pokud nedostane za červnové dodávky zaplaceno předem. Šéf Gazpromu Alexej Miller dnes agentuře Itar-Tass řekl, že v úterý předá ukrajinské státní energetické společnosti Naftogaz fakturu na červen a bude ji chtít zaplatit do 2.

    celý článek »

    ČEZ - výsledky Q1/14 skutečně nemohou učinit dojem

    Čtvrtletní výsledky společnosti ČEZ skutečně nemohou učinit dojem, když čistý zisk jinak sezónně obvykle nejsilnějšího čtvrtletí, zůstal pod 10 miliardami korun. Vedle dříve deklarovaných investičních plánů společnosti v zahraničí, záměru na snižování...

    celý článek »

    Výsledky ČEZ za 1Q14 pravděpodobně stáhnou burzu dolů

    Pražská burza včera vstoupila do nového týdne poklesem o 0,06 %, když nedokázala vytěžit růst z rally na západoevropských burzách. Středoevropské burzy včera v závěru mírně rostly, když polský WIG 20 připsal 0,7 %, maďarský BUX posílil o 0,1 % a rakouský ATX zpevnil o 0,45 %.

    celý článek »

    Euro vůči dolaru na začátku týdne téměř beze změn

    Po eurových ztrátách na konci minulého týdne, které spustila ECB, byl začátek týdne relativně klidný. Evropská měna se vůči dolaru obchodovala okolo úrovně 1,3760 USD/EUR. Ačkoliv mělo euro tendence mazat své ztráty z pátku, nakonec se vždy vrátilo..

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »