• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Americké akciové trhy ve čtvrtek klesaly; Cisco +6 %

    Zámořské akciové trhy v závěru obchodní seance mocně finišovaly, přesto ale ukončují ve čtvrtek obchodování v červeném teritoriu. Index S&P 500 ztratil 0,94 %, Dow Jones Industrial Average odepsal 1,01 % a technologický NASDAQ klesnul o 0,76 %.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 15. 5. 2014

    I dnes trhy pokračovaly v poklesu, a ztrácely přibližně jedno procento. Před otevřením trhu byly zveřejněny počty žádostí v nezaměstnanosti, která překonala očekávání, a indexy spotřebitelských cen vykázaly nárůst.

    celý článek »

    Proč z nás mozek dělá horší investory

    Pokud si myslíte, že se investoři řídí rozumem a trhy nějakými pravidly, tak se mýlíte. Investoři jsou totiž jen lidé, ne stroje. Dříve se předpokládalo, že je návratnost investic pouhou funkcí rizika.

    celý článek »

    T.O.P. přehled: Dobrá makrodata z ČR

    Vývoj na akciových a dluhopisových trzích dnes ukazuje na značný odklon investorů od rizika. Akciové indexy v Evropě i USA strmě klesají, přičemž v Americe se prodeje soustředí do oblasti internetových a malých firem, ale také na maloobchodního giganta Wal-Mart (76,77 USD, -2,50%).

    celý článek »

    Ne vše, co se zdá být předražené, předražené je. A naopak.

    V této sérii se nyní budeme věnovat tomu, v jakém „stavu“ jsou vybrané sektory z indexu S&P 500. Jde tak o rozšíření obecného pohledu na sektorový cyklický vývoj prezentovaného v „Investování během útlumu a recese (a paradox defenzivních sektorů) a Chování sektorů během cyklu – počátek a střední fáze).

    celý článek »

    Smíšená odpolední data z USA zamíchala karty na trhu

    Dopoledne byla zveřejněna data HDP z eurozóny:Očekávaný výsledek HDP eurozónypřinesl zcela jednoznačně zklamání. Ekonomika států platících eurem posílila v prvním čtvrtletí jen o 0,2 procenta, přičemž se očekávalo až dvojnásobné tempo. Negativní...

    celý článek »

    Americké trhy ztrácejí okolo 1% díky výprodeji u společností s menší kapitalizací a horším údaji o průmyslové produkci

    US akciové indexy od úvodu dnešního obchodního dne ztrácejí, když vývoj navázal na včerejší pokles (okolo 0,5%). K dnešnímu vývoji přispívá především výprodej na úrovni společností s nízkou kapitalizací, což dobře odráží index Russell 2000, který zároveň dospěl téměř do stádia technické korekce.

    celý článek »

    Pražská burza klesla o 0,66 % navzdory dobrým makrodatům

    Pražská burza zakončila čtvrteční obchodní seanci v červeném teritoriu, když index PX ztratil 0,66 %. Ostatní středoevropské trhy také klesají – německý DAX ztrácí 0,70 %, rakouský ATX obchoduje níže o 1,72 %, polský WIG odepisuje 0,58 % a maďarský BUX klesá o 0,02 %.

    celý článek »

    Solidní data HDP podpořila středoevropské měny

    Středoevropské měny si během dnešního obchodního dne vesměs polepšily , když profitovaly z příznivých čísel, které přinesly první odhady HDP za Q1 14. Tradičně nejméně zhodnotila česká měna, která si oproti otevíracím 27,46 CZK/EUR polepšila zhruba..

    celý článek »

    IEA: OPEC by měl zvýšit produkci ropy

    Poptávka po ropě z kartelu OPEC bude podle Mezinárodní energetické agentury (IEA) vyšší v druhé polovině roku kvůli nízkým zásobám ropy v rozvinutých zemích. Podle IEA by se měla produkce zvýšit na 30,7 miliónu barelů denně, tedy o 0,8 miliónu...

    celý článek »

    Světové fondové indexy ve středu klesly

    Světové fodnové indexy ve středu klesly. Dle našeho názoru, hlavním negativem vznikl z USA. Růst PPI v dubnu přesáhl odhady a byl maximálním za rok a půl (+0,6%). V březnu jeho povýšení bylo také velmi významným (+0,5%). Nyní rok za rokem PPI činí 2,1%.

    celý článek »

    FX Futures: Co to je a jak s nimi obchodovat

    Láká vás obchodování s měnami na burze? Pak by pro vás mohly být měnové futures kontrakty velice zajímavé. Měnové futures kontrakty (také známé jako FX futures) jsou vlastně termínované smlouvy .

    celý článek »

    Ruské HDP brzdí sankce Západu

    Ruské tempo ekonomického růstu se snižuje, což dokládají dnes zveřejněná čísla o HDP za první kvartál. HDP v 1Q14 vzrostlo meziročně o 0,9 %, přičemž v předchozím čtvrtletí činil růst hospodářství 2,0 procenta.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 15.05.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 14.5.Změna15.5. Americký dolar USD 1 19.9990 +0.44%20.0880...

    celý článek »

    Kreditkou platí nejčastěji vysokoškoláci do 35 let

    Průměrným držitelem kreditní karty je vysokoškolsky vzdělaný muž ve věku 26-35 let pracující v soukromé firmě. Měsíčně zaplatí Češi kreditní kartou prostřednictvím POS terminálů v průměru 8 100 Kč. Ukazují to statistiky online banky Zuno.

    celý článek »

    Změna dodavatele energií

    Změna dodavatele energií Díky liberalizaci energetického trhu se mohou čeští spotřebitelé sami rozhodnout od koho a za jakou cenu budou odebírat energii. Tuto svobodnou volbu mají možnost domácnosti využít od 1. července 2007, a to zcela bezplatně.

    celý článek »

    London Stock Exchange se letos daří...

    Provozovatel největší britské burzy s cennými papíry – společnost LSE Group – dnes oznámil své hospodářské výsledky za první tři měsíce letošního roku a přinesl investorům příjemné překvapení.

    celý článek »

    S&P 500 se před makrodaty stahuje níž

    Hlavní akciový index S&P 500 v mimoburzovním obchodování slábne 0,1% d/d na 1884. Trh se stáhl z historických maxim 1896 ze středy hlavně kvůli oslabení cen akcií maloobchodu a také menších firem. Burzovní indexy jmenovitě stahovaly nejvíc IBM...

    celý článek »

    Technická analýza EUR/USD 2014-05-15

    Dobrý den vážení obchodníci a investoři. Dnes v 14:30 (SEČ) očekává se zveřejnění dvou klíčových ukazatelů americké ekonomiky – Index spotřebitelských cen ( Consumer price index ) a Počáteční žádosti o podporu uplynulého týdne ( Unemployment Claims ).

    celý článek »

    Fondy, které nakupují jako Warren Buffet, část 2.

    . . . Tento seznam zahrnuje tři pozoruhodné manažerské týmy, které spravují celkem pět z uvedených 10 fondů. Není tedy divu, že tito manažeři všichni následují Buffettovu oblibu ve velkých ziskových společnostech se silnými konkurenčními výhodami, ale...

    celý článek »

    Hedge fund ETF: Nízké riziko investice?

    Autor: Michal Hájek ETF zaměřující se na hedgeové fondy nejsou zase tak riskantní, jak si myslíte. Jednou z nejvíce působivých inovací v posledních letech v oblasti ETF byl vývoj produktů založených na indexech, které napodobují strategie hedgeových...

    celý článek »

    Ruský Gazprom chce vstoupit na burzu v Singapuru

    Podle agenturních zpráv ruský plynárenský gigant Gazprom plánuje na letošní červenec vstup na burzu v Singapuru.Zpráva je velice zajímavá především s ohledem na vývoj na Ukrajině, protože naznačuje, že firma zřejmě nepočítá s možností výraznějších sankcí.

    celý článek »

    PEGAS chce vydat warranty, oznámil návrh dividendy

    Již dříve představenstvo společnosti PEGAS oznámilo, že letošní valná hromada se uskuteční v pondělí 16. června, resp. že návrh dividendy oznámí v průběhu května. Vzhledem k zákonnému dodržení termínů, tak dnes byla zveřejněna pozvánka na zmiňované...

    celý článek »

    Defenzivní příležitost? (15.5.2014)

    V tomto měsíci spousta kvalitních německých firem vyplácí dividendy. Dnešní den se naposledy obchoduje s nárokem na dividendu společnost BMW (90 euro/+0,9%), Deutsche Telecom (12,95 euro/+1%) a Fresenius Medical Care (48,65 euro/-0,45%).

    celý článek »

    ECB zřejmě v červnu opět uvolní MP

    Výnosy benchmarkových dluhopisů (10letý německý bund na ročních minimech) včera poslala níže informace z kuloárů ECB, že červnové další uvolnění měnové politiky je v zásadě jasnou věcí.

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada REAL.BPH, a.s.

    REAL.BPH, a.s., se sídlem Čs. brigády 147, Bystřice pod Hostýnem, IČO 26220075 P { margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); text-align: left; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: "Times New Roman",serif;...

    celý článek »

    ČR - HDP v 1Q mezikvartálně stagnoval a rostl o 2% r/r

    Hrubý domácí produkt očištěný o cenové, sezónní a kalendářní vlivy vzrostl v 1. čtvrtletí podle předběžného odhadu meziročně o 2,0 %. O jeho zvýšení se zasloužil zejména zpracovatelský průmysl, který těžil z nízkého loňského srovnávacího základu a...

    celý článek »

    Euro včera zastavilo svůj pokles

    Společná Evropská měna ve středu zastavila svůj pokles i přes spekulace, které zveřejnila agentura Reuters, že v ECB chystají balíček opatření, které by mělo být připraveno na červnové zasedání.

    celý článek »

    Raketový nástup Japonska

    Japonská ekonomika vlétla do letošního roku vskutku raketovým tempem. Anualizovaný růst její hrubého domácího produktu dosáhl v prvním čtvrtletí 5,9 %, tedy výrazně vyšší hodnoty, než kterou očekávaly konsensy na úrovních okolo 4 %.

    celý článek »

    15. května: Užitečné informace pro investory

    Americké akcie ve středu sklouzly z předchozích rekordů Americké akcie ve středu ztrácely a spadly z předchozích rekordních hodnot. Investoři sbírali zisky po rally z úvodu týdne. Dow odepsal 0,61 %, S&P 500 0,47 % a technologický Nasdaq 0,72 %.

    celý článek »

    Časté chyby při obchodování (15.5.2014)

    Když obchodníkům se několik týdnů nedaří, mohou si třeba nalhávat že je momentálně nemožné vydělat na trhu. Nejčastější příčinou ale bývá že i zkušené obchodnici opakovaně dopustí chyb, kterých by se dalo vyvarovat.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Pilulka: Prodej aktivit v Rakousku společnosti Vamida

    Společnost Pilulka Lékárny oznámila, že se dohodla na odprodeji svých aktivit na rakouském trhu s tamní společností Vamida. Přestože rakouský trh podle Pilulky ukazoval příznivé trendy, investice do tamního provozu by pro společnost byly střednědobě&helli

    celý článek »

    Jeřáby a bagry v akci na rozšíření D1 na 6 pruhů v Brně. Největší betonáží levé části stavby mostu přes železniční koridor nové mostní estakády Horní Heršpice na D1 je bezesporu mostní opěra číslo 1

    Jeřáby a bagry v akci na rozšíření D1 na 6 pruhů v Brně. Největší betonáží levé části stavby mostu přes železniční koridor nové mostní estakády Horní Heršpice na D1 je bezesporu mostní opěra číslo 1. Na její základnu bylo potřeba...

    celý článek »

    Makro ČR: Smíšený vývoj u cen výrobců

    Vývoj cen výrobců byl v březnu opět smíšený. V meziročním srovnání jsou ceny výrobců v poklesu, ale tento pokles se zmírňuje a již se objevují opakované nárůsty. Předchozí šoky odeznívají a cenový vývoj se dál vrací k normálu.

    celý článek »

    Stavebnictví se dočkalo růstu - aktuální komentář

    Nedávný vývoj ve stavebnictví sleduji s velkým zájmem. Je zřejmé, že tahounem celého růstu jsou inženýrské stavby, které zaznamenaly meziroční růst o 19,4 %. Situaci napomohla jak nízká základna, tak i příznivé počasí, které doprovázelo většinu zimy.

    celý článek »

    Vývoj kolem Heřmanické haldy. Česká inspekce životního prostředí zná první výsledky šetření na Heřmanické haldě v Ostravě. Zveřejňovat je ale zatím nechce. Stavem odvalu se začala zabývat loni v létě. (video)

    Vývoj kolem Heřmanické haldy. ? Česká inspekce životního prostředí zná první výsledky šetření na Heřmanické haldě v Ostravě. Zveřejňovat je ale zatím nechce. Stavem odvalu se začala zabývat loni v létě. Obyvatelé ostravské části Heřmanice na...

    celý článek »

    Trh EUR/GBP narazil na klesající trendovou čáru

    EUR/GBP klesá poté, co selhal jeho poslední pokus o proražení nad střednědobou klesající trendovou linii, která dosáhla vrcholu na úrovni 0,8585. Cena se dnes krátce dotkla krátkodobé vzestupné trendové linie těsně pod úrovní 0,8520 a poté se odrazila&hel

    celý článek »

    (Ne)udržitelnost amerického dluhu

    Rozpočtový úřad Kongresu vydal ve druhé polovině března svůj aktualizovaný výhled. Jeho součástí je predikce amerického rozpočtového deficitu, který by se v dlouhodobém měřítku měl dostat až nad úroveň 8 % HDP v roce 2054. Významnou položkou by měly bý...

    celý článek »

    AVAST dostal pokutu oprávněně, a mohla být i vyšší

    Vyjadření k pokutě pro AVAST a komentář - autor - Michal Nulíček, partner advokátní kanceláře ROWAN LEGAL: Ačkoliv společnost Avast ve svém prohlášení o zpracování osobních údajů tvrdila, že k předávání dat uživatelů nedochází, případně jsou data před&hel

    celý článek »

    Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00

    Dlouhodobý investiční produkt přinesl Čechům a Češkám s úvodem roku 2024 atraktivní příležitost, jak se zajistit na důchod investováním ve státem garantovaném produktu podle vlastního přesvědčení i zkušenosti, s daňovou úlevou až 48 tisíc korun ročně a k tomu až 50 tisíc korun v případě příspěvků na straně zaměstnavatele.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 18.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 17.4.Změna18.4. Americký dolar USD 1 23.7140 -0.21%23.6630...

    celý článek »

    Výstraha ČHMÚ: Na naše území proudí studený vzduch od severu, ve kterém budou nejnižší teploty v noci na pátek 19. 4. klesat na +2 až -2 °C, ve východní polovině území až k -4 °C

    ?? Výstraha ČHMÚ: Na naše území proudí studený vzduch od severu, ve kterém budou nejnižší teploty v noci na pátek 19. 4. klesat na +2 až -2 °C, ve východní polovině území až k -4 °C. Na většině území se očekává mráz, který může poškodit...

    celý článek »

    Graf dne – Bitcoin (18.04.2024)

    Bitcoin roste o 0,50 % a dostává se na úroveň 61 500 USD. Dnes pozorujeme stabilizaci ceny kolem úrovně supportu nad 60 000 USD. Tyto úrovně byly v posledních týdnech několikrát obhájeny a i tentokrát jsou klíčové. V noci z 19. na 20. dubna z

    celý článek »

    Španělsko rozšiřuje své aktivity ve vesmíru

    ŠPANĚLSKO ROZŠIŘUJE SVÉ AKTIVITY VE VESMÍRU Španělský vesmírný průmysl prošel od vypuštění první družice v roce 1974 výraznou proměnou. Nyní zaměstnává 5 000 lidí a hraje důležitou roli ve španělské ekonomice. Španělsko má...

    celý článek »

    Růst cen akcií a cena za riziko

    Na akciovém trhu investoři podle zaběhnutého pohledu vyžadují vyšší návratnost, než nabízí „bezrizikové“ vládní dluhopisy. Tato riziková prémie akcií má odrážet jejich vyšší riziko a její pohyb by měl ovlivňovat hodnotu akcií.

    celý článek »

    Růst cen akcií a cena za riziko

    Na akciovém trhu investoři podle zaběhnutého pohledu vyžadují vyšší návratnost, než nabízí „bezrizikové“ vládní dluhopisy. Tato riziková prémie akcií má odrážet jejich vyšší riziko a její pohyb by měl ovlivňovat hodnotu akcií.

    celý článek »

    Bitcoin roste o 4 % před čtvrtým půlením💥

    Tuto sobotu, pravděpodobně kolem 01:00, proběhne již čtvrté půlení bitcoinu. Jde o důležitou událost pro trh s kryptoměnami, na kterou čekají investoři, obchodníci a krátkodobí spekulanti z celého světa. Historicky, po každé z předchozích tří událostí ...

    celý článek »

    NATGAS po zprávě EIA mírně roste

    Údaje EIA o zásobách zemního plynu v USA přišly za 50 bcf oproti očekávaným 51 bcf. NATGAS na tuto zprávu reagoval mírně ziskem. Zásoby zemního plynu v USA jsou stále nad 5letou střední trendovou linií. Źródło: EIATento materiál je marketingovou

    celý článek »

    Cocoa na rekordních maximech

    Kakao dnes vzrostlo o 7 % a plně se zotavilo z korekce, ke které došlo na začátku tohoto týdne. Navíc se cena posunula nad 10 800 USD za tunu a dosáhla nového historického maxima. Dnešní posun výše je podpořen zveřejněním pevných údajů o mletí

    celý článek »

    Dopravní nehody ve Zlínském kraji v roce 2023

    Podle statistik Policejního prezidia České republiky došlo v roce 2023 na území Zlínského kraje k 4 482 dopravním nehodám se způsobenou odhadovanou hmotnou škodou 313,5 mil. Kč. Proti výrazně nepříznivým údajům předchozího roku 2022 to znamenalo...

    celý článek »

    Město Blansko zavádí nový systém parkování

    (Blansko.cz) Blansko mění systém placeného parkování. Ve městě přibudou místa, kde bude stání vozidel zpoplatněno, nový bude také ceník parkovného. Současně ale bude zvýhodněno krátkodobé parkování v centru města, první půlhodina bude zdarma.

    celý článek »

    Předpověď počasí na víkend | 18. 4. 2024 (video)

    Každý čtvrtek přinášíme stručnou předpověď počasí na nadcházející víkend. Meteorologové ČHMÚ pro vás shrnou to nejdůležitější z počasí, které nás čeká o nejbližším víkendu. Podrobnou předpověď najdete na webu Českého hydrometeorologického ústavu

    celý článek »

    Vyšší riziko požárů než je touto dobou běžné, zaznamenali začátkem jara vědci z Ústavu výzkumu globální změny, kteří situaci monitorují. Střední nebezpečí platí na jižní Moravě i teď – po ochlazení. (video)

    🔥 Vyšší riziko požárů než je touto dobou běžné, zaznamenali začátkem jara vědci z Ústavu výzkumu globální změny, kteří situaci monitorují. Střední nebezpečí platí na jižní Moravě i teď – po ochlazení. Podle vědců je za tím klimatická

    celý článek »