• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 5. 6. 2014

    Čtvrtek na trzích byl opět pozitivní a indexy přidávaly více než půl procenta a vytvořily opět nová maxima. Příčina tentokrát pochází z Evropy. ECB přistoupila ke snížení úrokové sazby, které by dle komentáře mohly zůstat snížené po delší období.

    celý článek »

    Metalové akcie

    Svět komodit už nějaký čas není extra velkým lákadlem (viz např. „A nyní komoditní ráj …“). Svým chováním dosti reprezentativní pro širší skupinu těchto aktiv je železná ruda: Prudký růst ceny (ceny dovozu do Číny) před krizí, ten pokračuje až do roku 2010/2011.

    celý článek »

    Evropa končí seanci v plusu, v čele banky

    Hlavním bodem dnešního dne bylo bedlivě sledované zasedání ECB, jehož výsledek ve svém růstu podpořil i akciové indexy. Evropská centrální banka snížila hlavní i depozitní sazbu, která se dokonce poprvé v historii dostala do záporných hodnot a Mario Draghi pak v následném komentáři uvedl, že banka bude pokračovat v neomezených dodávkách likvidity bankám.

    celý článek »

    Komentár Bank of Canada k menovej politike

    Kanadská centrálna banka včera rozhodla o udržaní cieľa pre overnightovú sadzbu na medzibankovom trhu na úrovni 1,0%. Komentár Bank of Canada: Celková inflácia vzrástla približne k cieľu BoC na úrovni 2% skôr, než sa očakávalo v aprílovom Reporte o..

    celý článek »

    Index PX se zúží jen na 13 společností

    V souladu s pravidly přistoupila pražská burza jako každé čtvrtletí k úpravě svých indexů. Rozhodným dnem pro posouzení se stal 30. květen, nové složení indexů bude platné od pondělí 23. června.

    celý článek »

    Ani rozhodná akce ECB nezpůsobila výrazné pozdvižení

    Středoevropské měny dnes jen mírně posílily, poté co ECB představila svůj balíček opatření k dalšímu uvolnění měnové politiky. Vývoj na devizových trzích v regionu měl na všech trzích shodné trendy. Mírné posilováním před zasedáním, výraznější výkyv.

    celý článek »

    Co přineslo zasedání ECB?

    Evropská centrální banka (ECB) dnes podle očekávání snížila základní úrokovou sazbu z 0,25 procenta na 0,15 procenta, depozitní úrokovou sazbu snížila podle očekávání z nuly do mínusu na mínus 0,1 procenta a lombardní sazbu z 0,75 na 0,4 procenta....

    celý článek »

    Skrytá nebezpečí dluhopisů

    V dnešní době, se k nelibosti všech konzervativních investorů, nedá žádný dluhopis označit jako „bezpečný přístav“. Toto je pro dotyčné špatná zpráva, jelikož jejich portfolia jsou tvořená výhradně dluhopisy nebo účasti ve fondech investujících do...

    celý článek »

    Sprint je blízko dohodě o koupi T-Mobile US

    Podle agenturních zpráv je americká telekomunikační společnost Sprint, která je 3. tamního trhu bezdrátových komunikací, blízko dosažení dohody o převzetí americké divize operátora T-Mobile, která je tamní 4. v sektoru.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 05.06.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 4.6.Změna5.6. Americký dolar USD 1 20.1440 +0.45%20.2360...

    celý článek »

    ECB „povolila“ a sundala sazby.

    Evropská centrální banky „vyslyšela“ očekávání trhu a snížila hlavní úrokovou sazbu o desetinu procenta na 0,15% a sazbu na depozitech posunula do záporné poloroviny na -0,1%. Pro nás z toho plyne, že česká koruna může o něco posílit, neboť úrokový...

    celý článek »

    Bank of England nechala sazby a QE v klidu

    Bankovní rada Bank of England dnes rozhodla o ponechání hlavních sazeb na stávajících úrovních. Klíčová repo sazba zůstává i nadále na 0,5%. Beze změn zůstává také lán nákupu aktiv nastavený celkově až na 375 mld. GBP.

    celý článek »

    Henkel – lepidla a šampóny na maximech

    S blížící se hranicí 10.000 bodů na německém indexu DAX 30 lze nalézt pár společností, které atakují svá historická maxima. Mezi vyvolené patří společnost Henkel, která se ve svých třech oblastech zaobírá pracími a čistícími se prostředky, péčí o krásu a.

    celý článek »

    Dnešní odpoledne na finančních trzích

    Dnes zasedá britská centrální banka (BoE), jejíž rozhodnutí ohledně monetární politiky bude zveřejněno v 13:00. Neočekává se, že bankovní rada pod vedením Marka Carneyho by dnes přistoupila k nějakým změnám. Investory jako vždy bude zajímat, kdy by..

    celý článek »

    S&P 500: růst může pokračovat

    Hlavní akciový index S&P 500 v mimoburzovním obchodování drží hodnoty z konce středy 1925, těsně u rekordního maxima podobně jako například index Dow Jones Industrial Average. Zobchodované objemy akcií zaostaly za průměrem. Středně a dlouhodobé..

    celý článek »

    Rozhodnutie ECB a možné vplyvy na EURUSD

    Najdôležitejšou udalosťou tohto mesiaca je určite zasadnutie ECB. Keď na tlačovej konferencii po májovom zasadnutí ECB Draghi povedal: Rada guvernérov je pripravená konať na ďalšom zasadnutí, ale predtým chceme vidieť nové projekcie, ktoré budú...

    celý článek »

    ING uvede na burzu akcie pojišťovací divize

    Nizozemská banka ING zveřejnila detaily ohledně uvedení akcií NN Group (zkratka pro Nationale Nederlanden) na burzu Euronext Amsterdam. NN Group se v rámci nadnárodní finanční skupiny zabývá pojišťovnictvím a správou investic v Evropě a v Japonsku.

    celý článek »

    Co můžeme čekat od zasedání ECB?

    Hlavní událostí dnešního dne bude beze sporu zasedání Evropské centrální banky (ECB) v 13:45 a následně tisková konference v 14:30. Od banky se očekává snížení depozitní úrokové sazby, za níž si u ní ukládají komerční banky přes noc přebytečnou...

    celý článek »

    Evropa před ECB téměř beze změny, nedaří se těžařům

    Evropské akciové indexy zahájily dnešní seanci nerozhodně v okolí včerejšího závěru, když veškerá pozornost trhů míří na zasedání ECB (dnes v 13:45). Rozhodovat se bude o dalším nastavení úrokových sazeb, přičemž investoři očekávají uvolnění měnové politiky, když depozitní sazba by se poprvé mohla dostat do záporu.

    celý článek »

    Obavy týkající se alokací dluhopisových ETF

    Někteří investoři mají oprávněné obavy týkající se dluhopisových ETF. Ačkoli se dluhopisové ETF stávají v posledních letech stále více populární, určitý počet investorů stále váhá o myšlence kombinovat indexové strategie s fixním výnosem.

    celý článek »

    Směr trhům dnes určí až ECB.

    Středa nepřinesla na evropské parkety výraznější změnu a většina trhů uzavřela mírnou ztrátou. Z rozhodujících indexů FTSE 100 „umazal“-0,26%, CAC 40 -0,06%, naproti tomu DAX své úrovně uhájil závěrem +0,07%.

    celý článek »

    Pražská burza pokračuje v sestupu z tříměsíčních maxim

    Pražská burza otevírá poklesem o 0,14 % a při druhém poklesu v řadě pokračuje v sestupu z více než tříměsíčních maxim. Západoevropské burzy přešlapují na místě, když investoři vyčkávají na odpolední zasedání Evropské centrální banky, od které se očekává další snížení sazeb.

    celý článek »

    USA: Zvýšení dubnového schodku obchodní bilance

    Americký deficit obchodní bilance v dubnu nečekaně vzrostl na 47,2 mld. USD, což je nejvyšší hodnota od dubna 2012. Za zvýšením deficitu stojí především rekordní nárůst importů, což však svědčí především o síle domácí poptávky.

    celý článek »

    ČR - mzdy v 1Q rostly meziročně o 3,3% na 20 764 Kč

    V 1. čtvrtletí 2014 vzrostla průměrná hrubá měsíční nominální mzda na přepočtené počty zaměstnanců v národním hospodářství proti stejnému období předchozího roku o 3,3 %, reálně se zvýšila o 3,1 %. Medián mezd činil 20 764 Kč. V 1.

    celý článek »

    ČR - mzdy v 1Q rostly meziročně o 3,3% na 24 806 Kč

    V 1. čtvrtletí 2014 vzrostla průměrná hrubá měsíční nominální mzda na přepočtené počty zaměstnanců v národním hospodářství proti stejnému období předchozího roku o 3,3 %, reálně se zvýšila o 3,1 %. Medián mezd činil 20 764 Kč. V 1.

    celý článek »

    ČR - tržby maloobchodu v dubnu mírně klesly

    Tržby v maloobchodě včetně motoristického segmentu po očištění o sezónní vlivy klesly v dubnu reálně meziměsíčně o 0,1 % a meziročně očištěné o kalendářní vlivy vzrostly o 4,9 %. Na meziročním růstu tržeb bez očištění o 6,0 % se podílel zvýšený prodej...

    celý článek »

    S&P zvýšila rating 4 španělských bank

    Agentura S&P zvýšila rating 4 španělských bank, konkrétně Banco Santander, BBVA, Cecabank a Caixabank. Tento krok navazuje na zvýšení ratingu Španělska, ke kterému agentura přistoupila v květnu.

    celý článek »

    US trhy ve středu mírně rostly

    Akcie na Wall Street si připsaly mírné zisky díky vyšší aktivitě v sektoru služeb. Index ISM v květnu rostl nejrychleji za 9 měsíců včetně dílčího indexu zaměstnanosti, který je investory vnímán jako nejlepší indikátor pro páteční měsíční report z trhu...

    celý článek »

    Obchodování na zámořských trzích a očekávání ECB

    Americké indexy nakonec včerejší seanci zavřely v plusu, přestože vstup do obchodování se jim příliš nevydařil, když zklamáním pro trhy byly některé zveřejněné makroekonomické ukazatele (nižší tvorba pracovních míst v soukromém sektoru dle ADP...

    celý článek »

    Euro před zasedáním ECB těsně nad 1,36 USD/EUR

    Po sérii spíše horších dat z obou stran Atlantiku nakonec včera euro v očekávání dnešního důležitého zasedání rady guvernérů ECB mírně oslabilo. Hranici 1,36 USD/EUR však výrazněji neprolomilo, a tak dnes otevírá svou evropskou seanci těsně..

    celý článek »

    Jak funguje sezónnost ve vývoji ceny zlata?

    Proč zlaté býky neznepokojuje slabý výkon zlata? Jedním důvodem může být sezónní slabost trhu se zlatem v květnu a červnu. Například Richard Russell, editor Dow Theory Letters, svým klientům vysvětluje, že cena zlata má tendenci v těchto měsících klesat..

    celý článek »

    Australská obchodní bilance neočekávaně propadla

    Dnešní zvěřejnění australské obchodní bilance bylo mírně šokující.Trhy razantní snížení předpokládaly, ale záporné číslo bylo nad rámec jejich očekávání.Ve víru nadcházejících událostí kolem evropských úrokových sazeb se australská obchodní bilance...

    celý článek »

    Euro stojí před rozhodnutím ECB o úrokových sazbách

    Společná evropská měna se obchoduje na páru s americkým dolarem na úrovních, kde se kurz páru nacházel na začátku letošního února. Od té doby se ale mnohé změnilo a zvláště nálada na trhu začala pomalu vstřebávat možný zásah Evropské centrální banky.

    celý článek »

    Je hotovostní účetnictví v DPH lékem na problémy se splatností faktur?

    Čas od času se v českých médiích objeví stesky nad špatnou platební morálkou českých podnikatelů a firem. Objevují se různé žebříčky podle průměrné splatnosti faktur v jednotlivých odvětvích našeho hospodářství a jejich srovnání se zahraničím. V těchto srovnáních nedopadá ČR příliš lichotivě. Jsou však řešením tohoto nešvaru legislativní změny typu maximálních lhůt splatnosti? Nemyslím, že omezování smluvní volnosti je krokem správným směrem. Nemohlo by však pomoci zavedení takzvaného hotovostního účetnictví v DPH?

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí