• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Evropa uzavřela týden se ziskem, v čele banky a telekomunikace

    V zelených číslech zakončily poslední obchodní den týdne evropské akciové trhy, když oporou byla důležitá data ze Spojených států. Nezaměstnanost i přes i přes odhadovaný růst na 6,4 % zůstala na 6,3 %, tedy na nejnižší úrovni za posledních šest let a zároveň bylo vytvořeno 217 tis.

    celý článek »

    Koruna v uplynulém týdnu marginálně posílila

    Česká koruna si během minulého týdne připsala marginální zisky, když vůči euru posílila o 0,1 % na 27,46. Ani volatilita nebyla vysoká, když se kurz CZK/EUR držel v pásmu 27,43-27,51. Výrazněji si polepšil polský zlotý, který přidal 0,9 %.

    celý článek »

    Akciové trhy končí týden v ziscích

    Závěr týdne se akciovým burzám v Evropě i Spojených státech povedl. Růst indexů má společného jmenovatele, čímž je kombinace měnového stimulu ECB a příznivých dat z amerického trhu práce. Evropský Stoxx 600 přidává zhruba šest desetin...

    celý článek »

    Amazon chce zatopit Applu a Samsungu vlastním smartphonem

    Americký Amazon, který je světovou jedničkou mezi internetovými zasilateli, oznámil, že později v průběhu června představí vlastní smartphone, kterým by chtěl vstoupit na lukrativní trh s chytrými telefony s ambicí konkurovat prodejům Applu či Samsungu.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 06.06.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 5.6.Změna6.6. Americký dolar USD 1 20.2360 -0.51%20.1320...

    celý článek »

    Bundesbank snížila odhady inflace

    Bundesbanka snížila své projekce pro vývoj inflace v největší unijní ekonomice. Německá centrální banka nově odhaduje letošní inflaci na 1,1% oproti prosincovým odhadům na úrovni 1,3%. V roce 2015 ceny porostou o 1,5% a o 1,9% v roce 2016.

    celý článek »

    Papírové peníze jsou už jen pozůstatkem minulosti

    Pokud bychom se zbavili peněz v jejich fyzické podobě a plně je nahradili penězi elektronickými, zabili bychom dvě mouchy jednou ranou. V první řadě bychom eliminovali problém snižování sazeb pod nulu, kterému po poslední krizi čelí řada centrálních bank.

    celý článek »

    Britská libra přidala na volatilitě

    Dnešní obchodování na měnovém páru GBP/CHF se neslo v duchu včerejšího závěru, kdy se kurz páru ustálil pod S/R úrovní 1,50. Cena páru GBP/CHF se v poslední době nevyznačuje přílišnou volatilitou a počátek obchodního týdne se nesl v duchu čekání na...

    celý článek »

    Zlato před zaměstnaností na týdenním maximu

    Zlato stagnuje d/d na 1254. Strnutí trhu souvisí s čekáním na zaměstnanost USA (březen květen). Čeká se sice zpomalení expanze, ta by ale měla být stále solidní. Trh uplynulý týden zkonsolidoval poklesy z konce května, silná úroveň podpor s...

    celý článek »

    Zlato před zaměstnaností na týdenním maximu

    Zlato stagnuje d/d na 1254. Strnutí trhu souvisí s čekáním na zaměstnanost USA (březen květen). Čeká se sice zpomalení expanze, ta by ale měla být stále solidní. Trh uplynulý týden zkonsolidoval poklesy z konce května, silná úroveň podpor s...

    celý článek »

    Německý index DAX překonal hranici 10.000 bodů!

    5.6.2014 je datum, které se zapíše do dějin akciových indexů jako den, kdy německý index DAX poprvé ve své historii překonal hranici 10.000 bodů. Stalo se tomu v návaznosti na oznámený balík opatření ECB. Index se nakonec zastavil na maximální hodnotě 10.

    celý článek »

    D. Marek: Platební bilance ČR v 1. čtvrtletí - Historický obrat vnější (ne)rovnováhy

    Posledních 20 let byla jednou ze základních charakteristik české ekonomiky vnější nerovnováha ve smyslu deficitu běžného účtu platební bilance. V roce 1996 dosáhl schodek 6,4 procenta HDP a tento rozsah vnější nerovnováhy byl jednou z příčin měnové krize v roce 2007, při níž byl tlak na oslabení kurzu koruny tak velký, že ČNB musela opustit režim pevného kurzu koruny.

    celý článek »

    Vyhlášení ECB a dopad na měnový trh

    Včerejší obchodní seance byla primárně zaměřená na vyhlašování evropské centrální banky. ECB snížila depozitní sazbu do záporných hodnot, která přišla s balíkem pro uvolnění měnové politiky.

    celý článek »

    U poctivé české firmy víte, zač platíte…

    Když si kupujete náplně do svých tiskáren, ať už tonery do laserových tiskáren či inkoustové náplně do inkoustových tiskáren, víte, zač platíte? Mnozí spotřebitelé (nejen firemní, ale i domácí uživatelé) se snadno nechají zlákat nezvykle nízkou cenou.

    celý článek »

    Po zasedání ECB, před NFP, přehled událostí

    Hlavními událostmi dnešního dne mají být zprávy z trhu práce z USA. Očekává se, že Spojené státy vytvořily v květnu mimo zemědělský sektor více než 200 000 nových pracovních míst. Potvrdí-li se takovéto číslo, bude to podle všeho dalším pozitivním...

    celý článek »

    Bundesbank zvýšila projekci hospodářského růstu

    Německá centrální banka ve svém jarním reportu nově odhaduje, že německé hospodářství poroste v tomto roce o 1,9 %. To je více než prosincový odhad, který činil 1,7 %. Pro rok 2015 pak Bundesbank odhaduje růst HDP o 2 % a v roce 2016 o 1,8 %.

    celý článek »

    Pražská burza dnes zahájila obchodní seanci mírným růstem 0,16 %

    Pražská burza zahajuje poslední obchodní seanci tohoto týdne mírným růstem, index PX připisuje 0,16 %. Ostatní trhy ve středoevropském regionu obchodují podobně – německý DAX získává 0,05 %, rakouský ATX obchoduje výše o 0,14 %, polský WIG roste o 0,20 % a maďarský BUX obchoduje níže o 0,26 %.

    celý článek »

    NWR: Konferenční hovor k restrukturalizaci

    Management NWR na včerejším konferenčním hovoru k plánované finanční restrukturalizaci řekl, že nemá flexibilitu plán případně upravit a v případě jeho neschválení by musel přejít na alternativní plán (tím je zjevně insolvence).

    celý článek »

    ČR - stavebnictví v dubnu rostlo o 8%

    Stavební produkce v dubnu 2014 vzrostla meziročně reálně o 8,0 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 5,7 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota klesla o 10,2 %. Bylo zahájeno meziročně o 18,5 % bytů méně. Dokončeno bylo o 23,7 % bytů méně.

    celý článek »

    Deutsche B. zveřejila podrobnosti k navýšení jmění

    Deutsche Bank zveřejnila informace k navýšení kapitálu. Současní akcionáři mají právo upsat 5 akcií za každých 18, které drží. Cena nových akcií byla stanovena na 22,5 EUR. Termín pro uplatnění práva úpisu je od 6. do 24. června, přičemž od 6. do 20.

    celý článek »

    Unipetrol oznámil modelové marže za květen

    Unipetrol oznámil modelové marže za květen tohoto roku. Modelová rafinační marže klesla z dubnových 2,4 USD/b do záporného teritoria -0,1 USD/b (0,8 USD/b před rokem). Rozdíl Brent- Ural se naopak zlepšil na 2,0 USD/b (1,1 USD/b v dubnu a 0,5 USD/b před..

    celý článek »

    Průmyslová výroba i export v Německu rostou

    Výroba v německém průmyslu v dubnu po březnovém propadu oživila, růst však zaostal za očekáváním. Německé ministerstvo hospodářství dnes oznámilo, že průmyslová výroba se v dubnu ve srovnání s předchozím měsícem zvýšila o 0,2 procenta, když v březnu naopak o 0,6 procenta klesla.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Americký indexy přes velmi pozvolný rozjezd do čtvrteční seance si nakonec připsaly slušné zisky v reakci na zasedání Evropské centrální banky. S&P 500 vzrostl o 0,7 %, Dow Jones o 0,6 % a technologický Nasdaq dokonce o více jak jedno procento.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    Praha Pražská burza včera zakončila poměrně volatilní obchodní seanci růstem, když index PX připsal 0,36 %. Finanční sektor se včera obchodoval smíšeně – Erste bank vylétla o 1,69 % na 708,80 Kč, když během obchodní seance obchodovala i u 720 Kč.

    celý článek »

    Pražská burza by měla otevřít růstem

    Pražská burza včera zakončila poměrně volatilní obchodní seanci růstem, když index PX připsal 0,36 %. Finanční sektor se včera obchodoval smíšeně – Erste bank vylétla o 1,69 % na 708,80 Kč, když během obchodní seance obchodovala i u 720 Kč.

    celý článek »

    Euro v reakci na snížení sazeb posílilo

    Společná evropská měna v celkovém pohledu posílila, a to i přes snížení úrokových sazeb vyhlášených Evropskou centrální bankou. Samotná proinflační opatření nebyla takového rázu jaký trhy očekávaly.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    WEBINÁŘ už dnes: Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? 23. dubna od 16:00

    Dlouhodobý investiční produkt přinesl Čechům a Češkám s úvodem roku 2024 atraktivní příležitost, jak se zajistit na důchod investováním ve státem garantovaném produktu podle vlastního přesvědčení i zkušenosti, s daňovou úlevou až 48 tisíc korun ročně a k tomu až 50 tisíc korun v případě příspěvků na straně zaměstnavatele.

    celý článek »

    Graf dne - US100 (23.04.2024)

    Nasdaq-100 (US100) i další indexy na Wall Street se v poslední době potýkají s problémy. Stále napjatá geopolitická situace na Blízkém východě a klesající šance trhu na zahájení cyklu snižování sazeb Fedu v první polovině letošního roku vyvíjejí tlak

    celý článek »

    SAP: Výsledky celkově v souladu s projekcemi

    SAP včera po zavření trhu reportoval čísla za 1Q24, která celkově vnímáme jako neutrální. Tržby činily 8,04 (+8,0 % r/r) vs. oček. 8,03 mld. EUR. Za růstem byly jako tradičně tržby z cloudových služeb, které dosáhly 3,93 mld. EUR (+24 % r/r) vs. oček.

    celý článek »

    CSG: Vista posunula valnou hromadu, stále preferuje CSG

    Společnost Vista Outdoor , jejíž divizi munice pro ruční zbraně má koupit CSG , uvedla, že i nadále preferuje nabídku CSG ve srovnání s konkurenční nabídkou fondu MNC. Ten vyzvala, aby zvýšil svoji poslední nabídku, aby byla dostatečně konkurenční vůči&he

    celý článek »

    CTP: Akvizice pozemků v Polsku

    Developer logistických ploch CTP uvedl, že akvíroval pozemky o rozloze cca půl milionu m2 ve třech regionech Polska. Konkrétně jde o oblasti Lodže, Toruně a v blízkosti Varšavy. Celkově tak má CTP nyní připraveno k developmentu v Polsku cca 3 mil. m2.

    celý článek »

    Moneta: Dnes se koná valná hromada

    Moneta dnes pořádá valnou hromadu akcionářů, která bude mimo jiné schvalovat dividendu ze zisku roku 2023 ve výši 9 Kč na akcii (8,8% hrubý div. výnos). Poslední obchodní den s nárokem na tuto dividendu bude čtvrtek 25. dubna.

    celý článek »

    Trh EUR/USD se silně propadnul po zprávě o inflaci

    EUR/USD se po zprávě o inflaci, která byla 10. dubna horší, než se očekávalo, dostal pod silný prodejní tlak a prolomil své minimum z roku 2024 na úrovni 1,0693. Přestože se páru podařilo najít oporu na pětiměsíčním dně 1,0600, zatím se mu nepodařilo&hell

    celý článek »

    Podle čeho vybírat plechový zahradní domek?

    Plechový zahradní domek je praktickým pomocníkem pro úschovu venkovního vybavení, nábytku, sportovního náčiní a dalších věcí. Podle čeho takový zahradní domek vybrat, aby dobře a především dlouho sloužil? Na to se podíváme v následujícím článku.

    celý článek »

    Index PMI v průmyslu v eurozóně klesl (23.4.2024)

    Index nákupních manažerů v průmyslu PMI v dubnu podle předběžných odhadů klesl na 45,6 b. oproti 46,1 b. v březnu. Trhy naopak očekávaly růst na 46,5 b. Naopak index PMI ve službách vzrostl na 52,9 b. oproti 51,5 b. v březnu. Trhy očekávaly růst na 51,...

    celý článek »

    EUR roste po smíšených PMI

    Dnes ráno byly v 9:15 zveřejněny rychlé odhady indexů PMI za duben z Francie a v 9:30 z Německa. Očekává se, že zprávy vykáží zlepšení v obou sektorech – výrobě i službách – ve srovnání s obdobím před měsícem. Francouzská zpráva se ukázala jako smíšená...

    celý článek »

    Indexy v pondělí poskočily výše

    Akciové indexy se v pondělí po poklesu v minulém týdnu odrazily výše. Důvodem mohl být určitý pokles obav přes víkend ohledně další eskalace mezi Izraelem a Íránem, po vyjádření íránských představitelů o tom, že odpověď na páteční útok Izraele země&hellip

    celý článek »

    Ranní okénko - Dnešní den ve znamení PMI

    Dnešní den bude patřit indexu nákupních manažerů (PMI) ve zpracovatelském sektoru . Ten nejdříve dorazí z Německa , kde v posledních dvou měsících poměrně razantně poklesl, nicméně v dubnu by podle trhu mělo dojít k opětovnému nárůstu.

    celý článek »

    WEBINÁŘ za okamžik: Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? 23. dubna od 16:00

    Dlouhodobý investiční produkt přinesl Čechům a Češkám s úvodem roku 2024 atraktivní příležitost, jak se zajistit na důchod investováním ve státem garantovaném produktu podle vlastního přesvědčení i zkušenosti, s daňovou úlevou až 48 tisíc korun ročně a k tomu až 50 tisíc korun v případě příspěvků na straně zaměstnavatele.

    celý článek »

    Co má společného bitcoin a S&P 500?

    Úspěšné spuštění bitcoinových burzovně obchodovaných fondů (ETF) ve Spojených státech, které denně generují stovky milionů dolarů obchodního objemu od tradičních finančních investorů a obchodníků, dobře vystihuje posun, kterého ve světové ekonomice...

    celý článek »

    Prognóza může projít změnami

    Včerejší den byl na makro data klidný, tak bych se dnes zaměřil na souhrn některých faktorů z poslední doby a jejich případných dopadů (pokud se naplní očekávání) do makro vývoje. Začnu vývojem ve Státech.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 23.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 22.4.Změna23.4. Americký dolar USD 1 23.7610 -0.37%23.6720...

    celý článek »

    Rozšiřujeme nabídku ETF: AI, Indie, obrana a další

    V naší neustále se rozšiřující nabídce instrumentů nyní najdete nové ETF, které nabízejí možnost investice do dalších perspektivních trhů a dynamických sektorů. V tomto článku představíme každé z nich a podíváme se na to, proč by mohly být zajímavou&helli

    celý článek »

    Co očekávat od výsledků Tesly

    Tesla dnes po uzavření trhu oznámí výsledky za 1. čtvrtletí Akcie se obchodují o více než 40 % meziročně níže Dodávky a údaje o výrobě za 1. čtvrtletí zklamaly Snížení cen naznačuje slábnoucí výhled poptávky Společnost potřebuje přesvědčit investory

    celý článek »

    Akciové trhy rostou i druhý den v týdnu (Komentář)

    Pražská burzaPo pondělím růstu zakončil index pražské burzy PX výše i úterní obchodní seanci. Dnes PX přidal +0,49 % (1 564,82 b.), což je jeho pátý růstový den v řadě. V čele růstu dnes stály všechny společnosti z finančního sektoru. Hvězdou se stala ...

    celý článek »

    Nahradí digitální fotomodelky ty skutečné? (video)

    Nahradí digitální fotomodelky ty skutečné? Některé agentury se snaží čím dál častěji využívat manekýny, které vytvořila umělá inteligence. Jsou pro ně levnější. Spolu s tím ale vyvstávají i některé problémy. Digitální modelky namísto těch...

    celý článek »