• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 10. 6. 2014

    Ani v úterý nedošlo na trzích k výraznějšímu posunu a hlavní indexy končily téměř na nule, a objemy byly stále velmi slabé. I dnes trhy postrádaly výraznější impulzy ke svému vývoji.

    celý článek »

    Vale kontrariánům

    Nadpisem nemám na mysli, že „dáme vale“ kontrariánům. Jde o Vale, tedy brazilského těžebního giganta. Navazuji tím na předchozí „metalové“ akcie a v neposlední řadě také otevřeme téma brazilského akciového trhu, který je v určitém smyslu dost výjimečný.

    celý článek »

    Evropa zakončila obchodování nerozhodně, SABMiller +5 %

    Nerozhodně zakončily dnešní obchodování evropské akciové trhy, kdy tak indexy zůstávají poblíž svých šestiletých maxim. Z makrodat dnes pozornost mířila do Velké Británie, kde byla zveřejněna čísla týkající se průmyslové výroby za měsíc duben, která v souladu s očekáváním vzrostla o 0,4 %.

    celý článek »

    Co periferii pomohlo, jí zároveň znemožňuje další pokrok

    Země na periferii eurozóny ztratily vnější solvenci, což v roce 2008 vyvolalo krizi platební bilance. Španělsko, Itálie, Portugalsko, Řecko a Irsko se tak musely vypořádat se svými vnějšími deficity, protože už nebylo dále možné zvyšovat jejich vnější zadlužení.

    celý článek »

    Pražská burza předčila vývoj v Evropě

    Evropský index Stoxx 600 při nedostatku nových kurzotvorných zpráv dnes příliš velkých změn nedoznal. V dopoledních hodinách mírně ztrácel, nicméně odpoledne opět roste ( 0,1 %) a pohybuje se tak v blízkosti svého šestiletého maxima.

    celý článek »

    Proč trhy nemohou už dále růst?

    Akciové trhy se v posledních týdnech až měsících pohybují blízko svých historických či dlouhodobých maxim. Investoři ve zvýšené míře spekulují na možnost dalšího vývoje. Bude pokračovat růst započatý v roce 2009 zahájením amerického QE nebo je čas na...

    celý článek »

    Výrazné posílení britské libry za poslední rok

    Během posledního roku došlo k výraznému navýšení hodnoty měnové kurzu GBP/USD. Libra se začátkem minulých letních prázdnin obchodovala okolo hodnoty 1.5. Průraz této hodnoty směrem dolů nebyl realizovaný a současně odstartoval stabilní roční růst téměř...

    celý článek »

    Komoditný výhľad na 24. týždeň

    Drahé kovy sa po prepade na nové niekoľko mesačné (striebro dokonca na ročné) minimá stabilizovali a vzhľadom na očakávania spustenia QE od ECB by mohli byť aspoň krátkodobo podporené. Protivetry rastu drahých kovov by mal robiť silnejší USD (USD...

    celý článek »

    Německé dálnice zpoplatněné od r. 2016

    Německý ministr dopravy Alexander Dobrindta navrhuje, aby zamýšlené zpoplatnění německých dálnic začalo platit od roku 2016. Tisk spekuluje o tom, že německá celoroční dálniční známka by mohla vyjít na cca 100 EUR.

    celý článek »

    Offsetový program Gripen přinesl ČR 29,2 mld. Kč

    Společnost Saab, výrobce technologií pro obranu a bezpečnost, zveřejnila výsledky výroční zprávy o realizaci českého Offsetového programu Gripen za rok 2013. Zpráva, kterou schválilo Ministerstvo obrany České republiky, zachycuje roční plnění programu...

    celý článek »

    Platina a Palladium - stávka v dolech, vývoj ceny

    Těžební doly Jihoafrické republiky (JAR) jsou již od ledna mimo provoz kvůli probíhající stávce odborů, jež požadují zvýšení mezd horníků. Téměř půlroční výpadek těžby platiny a palladia, jichž je JAR primárním a sekundárním světovým producentem, se už...

    celý článek »

    Německý akciový index prolomil psychologickou hranici

    V porovnání s minulým týdnem bude tento týden chudší na makrodata, což trhům umožní absorbovat změny ohlášené ECB, která minulý čtvrtek přistoupila k dalšímu uvolňování měnové politiky, a to snížením úrokové sazby o 0.1% na úroveň 0.15% a nastavením.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 10.06.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 9.6.Změna10.6. Americký dolar USD 1 20.1710 +0.46%20.2640...

    celý článek »

    UK - průmyslová produkce v dubnu rostla o 3%

    Průmyslová produkce ve Velké Británii v dubnu rostla meziměsíčně o 0,4% oproti březnovému růstu o 0,1% a v souladu s odhady trhu. V meziročním srovnání pak produkce rostla o 3%, což je nejvíce od roku 2011.

    celý článek »

    Tiskovým mluvčím banky Zuno je Vladimír Michna

    Novou posilou oddělení komunikace online banky Zuno, jediné banky bez kamenných poboček v České republice a na Slovensku, je Vladimír Michna (33). Bude zajišťovat externí komunikaci banky a mediálně zaměřené projekty na českém trhu.

    celý článek »

    Investiční tip Patria Direct - BT Group

    Evropský telekomunikační sektor má za sebou těžké roky. Evropská komise (EK) a národní regulátoři se v posledních letech namísto investic do infrastruktury zaměřili spíše na zvýšení konkurence na trhu a nižší ceny volání pro spotřebitele.

    celý článek »

    Fortuna – dividendová jistota

    Na páteční valné hromadě v Amsterdamu schválili akcionáři společnosti Fortuna Entertainment Group výplatu hrubé dividendy ve výši 0,22 Euro na akcii. Hrubá výše dividendy aktuálně indikuje výnos okolo 4,6%. Ex dividend date byl stanoven na 17.6.

    celý článek »

    Evropa v úvodu hledá směr; Bank Ireland -3 %

    Nerozhodně se na počátku dnešního obchodování pohybují evropské akciové trhy poté, co včera vystoupaly na nejvyšší hodnoty za posledních šest let. Čeká se na čísla z Velké Británie, a to v podobě průmyslové výroby, když se odhaduje růst o 0,4 %.

    celý článek »

    Euro navyšuje ztráty i přes příznivá data z průmyslu

    Euro se vůči dolaru včera sesunulo pod 1,36 a sílu na návrat nenašlo. Z Fedu včera ještě přišly dva zajímavé komentáře, které ukazují rozdílné pohledy v měnovém výboru: James Bullard na jednu stranu řekl, že by silný růst ekonomiky a pokles nezaměstnanosti mohly vést k dřívějšímu zvýšení úrokových sazeb.

    celý článek »

    Nesmějte se ekonomům, nemohou za to

    Využívání jaderné fúze je vzdálené přibližně 30 let. A bude tomu tak vždy. Makroekonomie je na tom podobně. Když udeřila Velká deprese, ekonomové začali konečně brát vážně boomy a recese.

    celý článek »

    Euronext oznamuje parametry IPO

    Společnost IntercontinentalExchange (ICE), jako současný vlastník provozovatele burz Euronext, oznámila již dříve avizovanou primární emisi (IPO) této divize. Indikativní cenové pásmo bylo stanoveno v poměrně širokém pásmu 19-25 EUR.

    celý článek »

    Pražská burza přidává 0,07 %; CETV a VIG rostou, nedaří se NWR

    Pražská burza obchoduje v úvodu úterní obchodní seance mírně výše, index PX připisuje 0,07 %. Ostatní trhy ve středoevropském regionu obchodují smíšeně – německý DAX ztrácí 0,13 %, rakouský ATX obchoduje níže o 0,04 %, polský WIG roste o 0,46 % a maďarský BUX obchoduje výše o 0,81 %.

    celý článek »

    Výsledek Draghiho politiky zahaluje deflační mlha

    Po čtvrtečním obchodování na trzích je zřejmé, že Draghiho současná úvěrová politika bude nadále zvyšovat cenu drahých kovů, a to vždy při setkání ECB. Žlutý kov zaznamenal ve čtvrtek po zasedání Evropské centrální...

    celý článek »

    Čínská centrální banka snížila PMR některým bankám

    PBoC se rozhodla uvolnit ruce bankám úvěrující zemědělský sektor. Těm, které poskytly v loňském roce více jak 50% úvěrů tomuto sektoru, a u nichž zároveň podíl těchto úvěrů na celkovém portfoliu tvoří více než 30 %, sníží povinné minimální rezervy o 50...

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    PrahaPražská burza včera přerušila dvoudenní růst, když index PX oslabil o 0,11 % a sestoupil z více než tříměsíčních maxim. Západoevropské burzy při absenci nových zpráv po většinu přešlapovaly na místě poté, co evropský index Stoxx 600 v minulém týdnu zaznamenal již osmý týdenní nárůst v řadě.

    celý článek »

    Pražská burza včera přerušila svůj růst a oslabila o 0,11 %

    Pražská burza včera přerušila dvoudenní růst, když index PX oslabil o 0,11 % a sestoupil z více než tříměsíčních maxim. Západoevropské burzy při absenci nových zpráv po většinu dne přešlapovaly na místě poté, co evropský index Stoxx 600 v minulém týdnu zaznamenal již osmý týdenní nárůst v řadě.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Za nedostatku nových zpráv akciové burzy ve Spojených státech pokračovaly ve svém růstu a opětovně vylepšily svoje historické rekordy. Index S&P 500 včera nakonec zakončil se ziskem 0,1 %, obdobně se dařilo i indexu Dow Jones.

    celý článek »

    Euro na úvod týdne ztrácelo

    Společné evropské měně se včera vůči dolaru nedařilo. Na počátku evropského obchodování kurz sice ještě dočasně vzrostl k 1,3670, ještě během dopoledne se ovšem trend otočil a kurz zamířil celkem výrazně dolů.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Komentář: Spotřebitelská nálada na vzestupu

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů, tak podnikatelů.

    celý článek »

    Půlení bitcoinu bylo úspěšné, ale co bude dál?

    Ilustrační obrázek | zdroj: CoinBank https://coinbank.cz/portal-o-kryptomenach Chvíli po sobotní půlnoci proběhlo v pořadí již čtvrté půlení odměny pro těžaře za jejich práci. Ti tak nově dostávají za ověření každého bloku již jen 3,125 bitcoinu.

    celý článek »

    Konec půstu – vstříc růstu (Ekonomické výhledy)

    Ekonomika začíná ožívat Po loňském poklesu o 0,2 % očekáváme letos růst HDP o 1,4 % a příští rok jeho zrychlení na 2,2 %. Motorem ekonomického oživení by měl být obnovený růst domácní poptávky, ať už spotřeby či investic. K vyšším útratám domácností by...

    celý článek »

    Spotřebitelská nálada na vzestupu (Komentář)

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů

    celý článek »

    Česko by mohlo zvládnout kýžené „měkké přistání“, říkají nejnovější čísla k důvěře v ekonomiku. Zkrocení inflace bez vyvolání růstu míry nezaměstnanosti je přitom vzácný jev

    Spotřebitelům v Česku se rychle vrací důvěra v ekonomiku. V dubnu je jejich nálada v tomto směru lepší, než odpovídá dlouhodobému průměru let 2003 až 2023; přitom lepší než dlouhodobě průměrnou náladu mají čeští spotřebitelé poprvé za celé období od&helli

    celý článek »

    PM ČR: PMI potvrdilo slabost domácího trhu i pro 1Q24

    Včera reportoval výsledky za 1. kvartál Philip Morris International (PMI), tedy mateřská společnost Philip Morris ČR (PM ČR). Tržby dosáhly 8,8 mld. USD (+9,7 % r/r) oproti očekávání 8,5 mld, na což měl vliv růst objemů prodaných bezdýmných produktů&helli

    celý článek »

    Ranní okénko - PMI data optimismus nedodala

    Za pár minut zveřejní Český statistický úřad výsledky dubnového konjunkturálního průzkumu . Od začátku roku pozorujeme vyšší důvěru spotřebitelů v českou ekonomiku, což je dáno především vývojem inflace.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (24.04.2024)

    Středeční seance na akciových trzích slibuje pozitivní vývoj. Po včerejších ziscích indexů na Wall Street dnes býčí trend rozšířily indexy z asijských trhů. Býčí trend na Wall Street včera dále podpořily slabé údaje o indexech PMI, které vyvolaly holub...

    celý článek »