• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 13. 6. 2014

    Trhy v pátek stagnovaly a z týdenního pohledu se jednalo, po třech týdnech růstu, o první týden ztrátový. Denní objemy však zatím byly v průběhu týdne slabé a zdá se, že investoři spíše vybírají zisky při nedostatku pozitivních zpráv, které by měly sílu..

    celý článek »

    Evropa v závěru umazala většinu ztrát, v plusu zakončily ropné společnosti (+1,2 %)

    V blízkosti včerejšího závěru dnes opět zakončily evropské akciové trhy, které tak dokázaly zkorigovat většinu ztrát z průběhu obchodování. Nervozita panovala především z možné eskalace konfliktu v Iráku, když nepříznivě vyzněla i data ze Spojených států, kde index spotřebitelské důvěry Univerzity Michigan v červnu dosáhl 81,2 b.

    celý článek »

    Pražská burza v závěru týdne oslabila pod tíhou akcií VIG

    Pražská burza v závěru týdne oslabila o 0,45 %, když za celý týden odepsala 0,4 %, a tak si přerušila sérii tří týdenních růstů v řadě. Index PX následoval v poklesu západoevropské burzy, které v závěru oslabují v návaznosti na obavy z eskalujícího konfliktu v Íráku.

    celý článek »

    Koruna v týdnu nejsilnější od konce května

    Česká měna v průběhu týdne otestovala hladinu 27,40 CZK/EUR a dosáhla tak nejsilnější úrovně za poslední tři týdny. Během páteční seance však své zisky mírně zkorigovala oslabením k úrovni 27,45 CZK/EUR.

    celý článek »

    BOE vyhnala GBP/USD k pětiletému maximu

    Autor: Jan Budík Včerejší pohyb na měnovém páru GBP/USD vyplnil očekávání z průběhu tohoto obchodního týdne, kdy se předpovídalo další zaútočení na pětileté maximum na hodnotě 1,7000.

    celý článek »

    US - index výrobních cen v květnu nečekaně poklesl

    Index výrobních cen (PPI) v USA v květnu poklesl o 0,2% oproti dubnovému růstu o 0,6% a oproti trhem očekávanému růstu o 0,1% při celkovém rozpětí odhadů od -0,3 do +0,5%.V meziročním srovnání PPI zpomalil růst na 2% oproti dubnovým 2,1%.Tzv.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 13.06.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 12.6.Změna13.6. Americký dolar USD 1 20.2690 +0.04%20.2780...

    celý článek »

    Plyn prudce vzrostl

    Cena plynu ve čtvrtek (12.6.2014) zaznamenala nejvyšší jednodenní procentuální růst od letošního února. Futures kontrakt na zemní plyn s expirací v červenci vzrostl o 5,6 procenta. Růst přišel po aktualizaci zásob zemního plynu ve Spojených státech.

    celý článek »

    Akciové trhy korigují třetí den v řadě.

    Sílící nepokoje v Iráku spojené s indexy na historických maximech jsou spouštěčem korekce na akciových trzích. Evropské indexy dnes ztrácejí asi 0,75 % a korigují tak již třetím dnem v řadě. O nějaké výrazné panice však nemůže být řeč.

    celý článek »

    Technika pro dnešní den: GBP/JPY, FCOPPER, USD/CAD

    Měnový pár GBP/JPY se díky Carneyho slovům o možnosti dřívějšího zvýšení úrokových sazeb vymanil z dlouhodobé konsolidující trojúhelníkové formace. Proražení útvaru směrem nahoru indikuje další posilování libry vůči jenu a testování předchozích...

    celý článek »

    Bohatí jsou jiní než my ...

    Příjmová nerovnost se stává hlavním bodem debat o ekonomické politice. Dochází k prudkému růstu podílu, který má na celkovém bohatství a příjmech nejbohatší 1 % populace, 0,1 i 0,01 % populace.

    celý článek »

    Zlato před PPI zpět u hlavních rezistencí

    Zlato stagnuje d/d na 1273 blízko dlouhodobých rezistencí. Trh uplynulý týden zkonsolidoval poklesy z konce května, silná úroveň podpor s uvolněním trhu po čtvrtečním zasedání ECB monetární politiky pak vedla trh růstu na multitýdenní maximum. Trh...

    celý článek »

    Zlato před PPI zpět u hlavních rezistencí

    Zlato stagnuje d/d na 1273 blízko dlouhodobých rezistencí. Trh uplynulý týden zkonsolidoval poklesy z konce května, silná úroveň podpor s uvolněním trhu po čtvrtečním zasedání ECB monetární politiky pak vedla trh růstu na multitýdenní maximum. Trh...

    celý článek »

    Nové nástroje k predikci ceny akcií!

    Který indikátor dokáže nejlépe vysvětlit cenové pohyby akciových titulů? Nedávno realizovaný výzkum Jeffa Higginse identifikoval ukazatele lidského kapitálu jakožto nejspolehlivější a nejpřesnější indikátory pro odhad budoucího vývoje burzovních titulů.

    celý článek »

    Pár minut poté ... videokomentář na ropu

    Další ze série videokomentářů, zaměřujících se na technické signály, nabízí bližší pohled na ropu. Informace uvedené ve videokomentáři nejsou investičním doporučením, jde o názor daného makléře na možný budoucí vývoj jím popisovaného aktiva.

    celý článek »

    Pozor na pojištění zdarma v autobazarech

    Na začátku roku se rozhodl Zdeněk pro koupi vozu. Na nový neměl, a tak si vybral ojetinu. Po kratším hledání si v jednom z pražských autobazarů vybral Ford Focus starý pět let za cenu 155 000...

    celý článek »

    NWR: (Ne)čistá sázka na ceny uhlí

    Společnost NWR oznámila detaily restrukturalizace, kterou ale ještě musejí schválit akcionáři. Spekuluje se, že ji nepodpoří a de facto nechají firmu zkrachovat. Sázka na NWR je tak na jedné straně spekulací na její přežití, a na druhé straně vírou v...

    celý článek »

    Evropské trhy v závěru týdne ztrácí, Deutsche Lufthansa díky sníženému doporučení -3 %

    S přibližně půlprocentní ztrátou se na konci týdne pohybují evropské akciové trhy, když investoři kromě vývoje v Iráku sledují reportovaná makrodata. Před začátkem seance byla zveřejněna čísla z Číny, kde průmyslová výroba v květnu vzrostla v souladu s očekáváním o 8,8 % a maloobchodní tržby se zvýšily o 12,5 %, při tržním konsensu na úrovni 12,1 %.

    celý článek »

    Pražská burza v úvodu poslední seance týdne klesá

    Pražská burza v úvodu poslední obchodní seance tohoto týdne klesá, index PX ztrácí 0,25 %. Ostatní trhy v regionu také obchodují v červeném – německý DAX ztrácí 0,45 %, rakouský ATX obchoduje níže o 0,38 %, polský WIG klesá o 0,05 % a maďarský BUX odepisuje 0,38 %.

    celý článek »

    Inflace v Německu klesla na 0,9 %, minimum za čtyři roky

    Meziroční míra inflace v Německu klesla v květnu na 0,9 procenta z dubnové úrovně 1,3 procenta a sestoupila na nejnižší úroveň za téměř čtyři roky. Spotřebitelské ceny klesly proti předešlému měsíci o 0,1 procenta po dubnovém poklesu o 0,2 procenta.

    celý článek »

    Čínský průmysl a maloobchod akcelerují

    Průmyslová produkce v druhé největší ekonomice světa v květnu meziročně vzrostla o 8,8 % a mírně tak akcelerovala oproti dubnovému 8,7% růstu. Dnes zveřejněná data jsou v souladu s konsensem analytiků a nepředstavují pro trhy žádné překvapení.

    celý článek »

    Euro ve čtvrtek zastavilo svůj pokles

    Euro včera na trhu s dolarem zastavilo svůj pokles, když mu prospěly lepší makroekonomické údaje v EMU a horší v USA. Společná evropská měna si tak nakonec připsala mírné zisky 0,1 %, když na mezibankovním trhu uzavřela na úrovni 1,355 USD/EUR.

    celý článek »

    Investiční hvězdy z Goldman Sachs dopadly tvrdě na zem

    Tradeři z Goldman Sachs se těšili až mýtickému postavení. Byli schopni vydělávat svému zaměstnavateli i sami sobě obrovské částky. Celou párty ukončila poslední krize a nová regulace, která bankám v podstatě znemožňuje, aby se na trzích pouštěly do spekulací financovaných vlastním kapitálem.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí