• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 18. 6. 2014

    Středa byla očekávaným dnem, kdy ve večerních hodinách končilo dvoudenní zasedání FEDu. Indexy se během dne, před vystoupením Yellen, vyvíjely nevýrazně a v mírné ztrátě. Po zveřejnění závěrů FEDu se však indexy vydaly na sever a den končily s více než...

    celý článek »

    Najděte, co je na obrázku špatně ...

    Většina z nás se asi setkala s hrami typu „najdi tři rozdíly mezi obrázky“, nebo „najdi, co na obrázek nepatří“. Vybavily se mi při pohledu na jeden z grafů uvedených v čtvrtletníku od JPMorgan (57,28 USD, -0,25%).

    celý článek »

    Přešlapování na místě

    Nízká volatilita, mírný optimismus a vyčkávání - to vše jsou charakteristiky dnešního obchodního dne v Evropě. Německý index DAX dnes krátce po začátku obchodování projevoval touhu dotknout se magické hranice 10.000 bodů, ovšem na úrovni 9.

    celý článek »

    Summers: Při krizi nelze sázet jen na záchranu bank

    Zdá se, že kniha House of Debt, kterou napsali Atif Mian a Amir Sufi, bude nejvýznamnější ekonomickou knihou letošního roku. Možná, že to dokonce bude nejdůležitější kniha z titulů, které pojednávají o poslední finanční krizi a recesi.

    celý článek »

    BMW chce ušetřit ročně 3-4 mld. EUR

    Podle agenturních zpráv chce německá automobilka BMW v rámci nového úsporného plánu snížit své roční výdaje o 3-4 mld. EUR. Vedení je údajně nespokojené se strukturou nákladů v rámci britské značky Mini a také u menších modelů domácího BMW.

    celý článek »

    Rozhodnutie FOMC a vplyv na pár EURUSD

    Zasadnutia FOMC patria medzi najdôležitejšie udalosti na finančnom trhu. Po tom, čo začal mať Fed okrem zverejnenia vyhlásenia o menovej politike aj tlačovú konferenciu, sú štyri zasadnutia do roka ešte dôležitejšie. Túto novú stratégiu začal ešte...

    celý článek »

    Koruna se vrátila k hodnotám ze začátku měsíce

    Všechny středoevropské měny se dnes obchodovaly ve velmi úzkých pásmech. Netradičně byl největší pohyb kurzu koruny, která se z ranní úrovně 27,43 CZK/EUR po poledni přiblížila kurzu 27,50. Své oslabení však česká měna stihla ještě mírně...

    celý článek »

    Singer (ČNB): Spotřebitelé i firmy začínají utrácet

    V debatě o měnové politice, naší i třeba kolegů ve Fedu, BoE či ECB, se stále opakuje pochybnost o tom, zda spotřebitelé i firmy skutečně v podmínkách cenového poklesu a velmi nízkých či nulových úrokových měr odkládají či zdržují spotřebu a investice.

    celý článek »

    M. Singer: Spotřebitelé i firmy začínají utrácet

    V debatě o měnové politice, naší i třeba kolegů ve Fedu, BoE či ECB, se stále opakuje pochybnost o tom, zda spotřebitelé i firmy skutečně v podmínkách cenového poklesu a velmi nízkých či nulových úrokových měr odkládají či zdržují spotřebu a investice.

    celý článek »

    Zápisnica BoE: sadzby môžu rásť už v roku 2014

    Bank of England (BoE) dnes zverejnila zápisnicu zo zasadania, ktoré sa konalo 4. a 5. júna 2014. Prinášame sumarizáciu názorov Monetary Policy Committee (MPC) na finančný trh, ekonomiku a menovú politiku. Finančný trh BoE vníma, že trh započítal...

    celý článek »

    ČEZ chce letos snížit náklady o 2,2 mld. Kč

    Skupina ČEZ chce letos snížit své náklady celkově o 2,2 mld. Kč. V minulém týdnu firma oznámila, že hodlá v příštích dvou letech snížit své náklady cca o 16%, který se bude týkat také propouštění části zaměstnanců.

    celý článek »

    Kurz libry se tlačí na dvouletá maxima

    Po proražení silné S/R úrovně na hodnotě 1,50, se kurz měnového páru GBP/CHF dostal k hodnotám těsně pod 1,53. Tady to v současné chvíli vypadá přinejmenším na stagnaci a možná i nějakou větší korekci.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 18.06.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 17.6.Změna18.6. Americký dolar USD 1 20.2270 +0.18%20.2650...

    celý článek »

    ČEZ chce letos snížit provozní náklady o 2,2 mld. korun

    Energetická společnost ČEZ ještě letos zahájí sérii dalších úsporných opatření, které sníží stálé provozní náklady firmy o 2,2 miliardy korun. V červnovém vydání firemního časopisu zaměstnanců Skupiny ČEZ to napsal generální ředitel firmy Daniel Beneš.

    celý článek »

    10letý T Note před Fedem mírně roste

    10letý T Note roste 0,1% d/d na 124,0. Obchodování poslední týden bylo charakterizováno konsolidací kolem klíčové podpůrné úrovně 124,2. Trh tradičně strnul vzhledem k tomu, že Fed vydá rozhodnutí monetární politiky včetně ek. projekcí (20.00 SEČ) a.

    celý článek »

    Akcie německých energetik útočí na roční maxima.

    Oba dva energetičtí giganti obchodovaní na německé burze, tj. společnosti E.ON (14,55 Euro, +0,87 %) a RWE (30,13 Euro, +2,31 %), momentálně atakují svoje více než roční maxima. Děje se tomu i přes fakt, že cena silové elektřiny na světových trzích se...

    celý článek »

    Indie vedená Módím představuje investiční lákadlo

    Kisan Ratilal Choksey byl od doby, kdy v roce 1979 založil stejnojmennou investiční společnost, svědkem přetočení více než 20 býčích trhů v Indii do medvědích. V rámci interview v sídle společnosti Kisan Ratilal Choksey Shares & Securities v indické...

    celý článek »

    Boje v Iráku dále zdražují cenu ropy

    Pokračování násilností v Iráku vede ke zvyšování ceny ropy a obavám o stabilitu dodávek této strategické suroviny. Dnes byly zveřejněny (další) informace o útoku sunnitských radikálů na největší rafinerii v Iráku.

    celý článek »

    J.Korb: Čekání na FED, tlak na bankovní tituly v ČR (video)

    Akcie bankovních společností se dostávají pod tlak. Trhy jinak přešlapují na místě a čekají na večerní zasedání amerického FEDu. VideoPlayer('d486021a-80e9-4cc0-baf3-95242e9b8c09','-1' ,'28241'); Uvedený videokomentář vyjadřuje názor makléře Patria Direct a nelze jej považovat za jednotné stanovisko společnosti Patria.

    celý článek »

    Hovězí vzrostlo na historický rekord

    Cena hovězího masa během včerejšího obchodování (17.6.2014) na burze Chicago Mercantile Exchange (CME) vzrostla na nové historické maximum v úrovni 147,75 centů za libru. Překonalo tak cenu z dubna roku 2011, která činila 147,625.

    celý článek »

    Indexy důvěry ZEW již pod vlivem ECB

    Včerejší přehled červnových indexů důvěry německého institutu ZEW ukázal velmi uspokojivé hodnocení současného stavu v Německu a relativně dobré vnímání v rámci eurozóny. Ekonomická očekávání na období příštích šesti měsíců mají zrcadlový charakter a...

    celý článek »

    Kurzové pohyby měn a jejich vliv na akciové ETF

    Měnové riziko může výrazně ovlivnit výkonnost akciových ETF. Mnoho investorů investujících na zahraničních trzích nebere v potaz kurzové změny měn, skutečnost je ale taková, že tyto pohyby jsou jedním z faktorů, které ovlivňují realizované výnosy na...

    celý článek »

    Oči investorů se dnes upírají směrem k Fedu

    Oči investorů se dnes budou soustředit na Fed, který rozhodne o nastavení tempa programu kvantitativního uvolňování (QE; očekává se snížení z 45 na 35 mld. $ měsíčně) i o úrokových sazbách (zde se ale změna ještě nějakou dobu nečeká).

    celý článek »

    Výsledky Adobe za 2Q překonaly odhady

    Adobe za 2Q tohoto roku vykázala EPS 37c vs očekávání 30c. Tržby byly v souladu s odhady. Firmě se daří lákat zákazníky na jejich cloudové služby. Společnost na výsledky po trhu reagovala růstem 10 %.

    celý článek »

    GE chce odlišit svou nabídku na Alstom od Siemensu

    GE jedná s francouzskou vládou o zachování míst, investicích a dalších podrobnostech obchodu. Chtějí si tak zlepšit vyjednávací podmínky ve snaze koupit Alstom, o který se přetahují se Siemensem. Jejich záměrem je odlišit svoji nabídku od té od Siemensu.

    celý článek »

    Dolar své včerejší zisky ráno lehce koriguje

    Dolar včera posílil, s blížícím se výsledkem jednání Fedu ale dnes dopoledne lehce ztrácí a aktuálně se jeho kurz k euru nachází na 1,3555. Spolu s tím vidíme také lehkou korekci na amerických výnosech, které včera stouply.

    celý článek »

    US trhy v úterý lehce rostly

    Americké akciové trhy si během úterní obchodní seance připsaly mírné zisky, když investoři očekávají záznam ze zasedání FOMC a následně tiskovou konferenci Yellenové. Trhy po zklamání z inflace, která se mírně zvýšila, otočily do zelených čísel hlavně...

    celý článek »

    Euro před zasedáním americké centrální banky ztrácí

    V průběhu včerejšího dne si euro odepsalo 0,2 %, když oslabilo na úroveň 1,3542 USD/EUR. Směrem dolů se Euro vydalo především před zveřejněním dat ve Spojených státech. Přestože data z trhu nemovitostí přinesla zklamání, inflace v květnu rostla...

    celý článek »

    Pražská burza by měla otevřít na nízkých objemech

    Pražská burza ukončila pondělní obchodní seanci na červené nule, když index PX ztratil 0,04 %.Elektrárenská společnost ČEZ (600 CZK, 0,00%) ztratila 0,7 % na 600 Kč a v červeném zakončil i těžař NWR (9,65 CZK, 0,00%), který klesnul o 0,5 % na 9,65 Kč.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naopak zavřené.

    celý článek »

    Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí

    Za "naprostý nesmysl" označil ruský prezident Vladimir Putin varování, že Rusko by mohlo zaútočit na Polsko, Pobaltí nebo Česko. Při středečním setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml, Putin prohlásil, že NATO se snaží zastrašovat obyvatele s cílem udržet jejich podporu pro další pomoc Ukrajině, proti které Rusko už více než dva roky vede válku.

    celý článek »

    Snížení amerických úroků? Stále není kam spěchat

    Projev s názvem "There’s Still No Rush". Christopher Waller jím navázal na jeden ze svých předchozích komentářů, který pomohl formovat tržní výhled sazeb v letošním roce. Hlavní poselství včerejšího projevu v Ekonomickém klubu je, že se snižováním saze...

    celý článek »

    Graf dne - USDCAD (28.03.2024)

    USDCAD je jedním z měnových párů, které mohou dnes odpoledne zaznamenat zvýšenou volatilitu. Důvodem jsou údaje, které budou zveřejněny ze Spojených států a Kanady. Dnes ve 13:30 bude zveřejněna konečná zpráva o americkém HDP za 4. čtvrtletí 2023

    celý článek »

    JTPEG: Emise dluhopisů JTPEG F.CZ 7,25/30

    Společnost JTPEG Financing CZ I, a.s. dneškem vydává dluhopisy JTPEG F.CZ 7,25/30. Dluhopisy mají nominál 10 tis. Kč, budou vydány v předpokládaném objemu 1 mld. Kč a ponesou kupón ve výši 7,25 %, který bude vyplácen pololetně.

    celý článek »

    Německý index DAX40 tvoří nová maxima

    Německému indexu DAX 40 se v roce 2024 zatím mimořádně daří, když si připsal více než 10 % a ve středu dosáhl historického maxima 18 510 bodů. Pokračující pozitivní trend zatím nevykazuje žádné trhliny, ale vzhledem k tomu, že cena zaznamenala 10.

    celý článek »

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naop...

    celý článek »

    S&P500 uzavřelo na nových rekordech

    Akciové indexy včera posilovaly, S&P500 uzavřelo na nových maximech, hlavně díky silnému závěru obchodování, výraznější zprávy se pro to ale neobjevily. Ve večerních hodinách vyšly informace z projevu člena FOMC Wallera, jež je považován za jestřába, že&h

    celý článek »

    Obce Královéhradecka - 2024

    Vybrané údaje o obcích kraje řazené abecedně včetně územních číselníků. Územní srovnání za okresy, správní obvody obcí s rozšířenou působností a velikostní skupiny obcí. Vybrané údaje jsou publikovány v delší časové řadě.

    celý článek »

    Nezaměstnanost v Ústeckém kraji v období 2005–2023

    V Ústeckém kraji byla ve sledovaném období nejvyšší nezaměstnanost žen v ČR, k nejvyšším mezi kraji patřily i hodnoty nezaměstnanosti mužů. Mezi uchazeči stále převládají osoby bez vzdělání nebo se základním vzděláním. V posledních letech je na...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 28.03.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 27.3.Změna28.3. Americký dolar USD 1 23.4080 +0.02%23.4130...

    celý článek »

    Kovanda (TRINITY BANK): Zmrazení ruských devizových rezerv a jejich případné využití v prospěch Ukrajiny je etické, otevírá ale Pandořinu skříňku. USA by si neměly zahrávat s výlučnou pozicí dolaru

    Spojené státy skrze mezinárodní platební systém, který je založen na americkém dolaru, byly v roce 2022 schopné zmrazit velkou část devizových rezerv Ruska v objemu několika set miliard dolarů. Více než dva roky poté válka na Ukrajině, jejíž zahájení...

    celý článek »

    HDP Kanady nad očekáváním (BREAKING)

    13:30 GMT, Kanada – údaje o HDP za leden: HDP: skutečný 0,6 % meziměsíčně; prognóza 0,4 % MoM; předchozí -0,1 % MoM; Průměrný týdenní výdělek: předchozí 3,77 % meziročně; Kanadský HDP zaznamenal výrazný nárůst, z velké části díky 6,0% nárůstu

    celý článek »

    SPA35 v březnu roste

    Index IBEX 35 (SPA35) je v březnu největším ziskem mezi hlavními srovnávacími indexy západoevropských akciových trhů, když překonal italský FTSE MIB (ITA40). Výnosnost pro jednotlivé indexy akciového trhu. Zdroj: Bloomberg Financial LP Banky,

    celý článek »

    EURUSD klesá na pětitýdenní minimum

    Výprodej na EURUSD pokračuje. Hlavnímu měnovému páru se zhruba před třemi týdny nepodařilo prorazit nad zónu odporu pohybující se pod oblastí 1,10 a od té doby se stahuje zpět. Pár dnes prorazil pod hranici 1,08 a klesl na nejnižší úroveň za

    celý článek »

    Padělky na českém trhu. Jen loni celníci zadrželi přes 328 tisíc kusů zboží, u kterého měli podezření na porušení práv duševního vlastnictví. Hodnota by v ceně originálů dosáhla téměř půl miliardy korun. (video)

    Padělky na českém trhu. Jen loni celníci zadrželi přes 328 tisíc kusů zboží, u kterého měli podezření na porušení práv duševního vlastnictví. Hodnota by v ceně originálů dosáhla téměř půl miliardy korun. I letos už kontroly odhalily velké množství...

    celý článek »

    Co se právě děje na stavbě D35 Hořice-Sadová?

    Stavba D35 Hořice – Sadová Na stavbě dálničního úseku D35 Hořice-Sadová, který byl slavnostně zahájen 7.listopadu loňského roku, probíhala během zimního období hlavně příprava stavby, tzn. odvoz ornice, příprava staveniště, kácení, instalace

    celý článek »

    Příští týden bude obchodování kromě USA ještě ovlivněno pondělními velikonočně zavřenými trhy, začátek nového měsíce a kvartálu bude zajímavý především makrodaty

    Poslední březnový týden se obešel bez výraznějších událostí. Současně byl pro většinu západních trhů zkrácený o svátek Velký pátek. Investoři sledovali průběžná makroekonomická data, která však neměla výraznější dopad na změnu dosavadního trendu.

    celý článek »

    🟡 Zlato blízko historických maxim

    Zlato je dnes zpět nad 2200 USD za unci a je asi 17 USD od historických maxim stanovených 20. března. Pokud by však cena uzavřela na současné ceně 2205 USD, šlo by o nejvyšší uzavření v historii. Zároveň je třeba připomenout, že obchodování tento týden...

    celý článek »

    🟡 Zlato blízko historických maxim

    Zlato je dnes zpět nad 2200 USD za unci a je asi 17 USD od historických maxim stanovených 20. března. Pokud by však cena uzavřela na současné ceně 2205 USD, šlo by o nejvyšší uzavření v historii. Zároveň je třeba připomenout, že obchodování tento týden...

    celý článek »

    Počasí na Velikonoce | 28. 3. 2024 (video)

    Meteorolog ČHMÚ shrne to nejdůležitější z počasí na Velikonoce 2024. Do Česka bude proudit teplý vzduch, objeví se taky písek ze Sahary, čeká nás několik velmi teplých dní a v pondělí se objeví přeháňky. Toto a mnohem více se dozvíte ve videu.

    celý článek »