• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    DAX je stále trhem holubů na střeše

    V minulém článku jsme se dívali na to, co nová maxima na amerických trzích přináší z hlediska bublinovosti. Z tématu bychom ale neměli vynechat trhy evropské, konkrétně vyberu ten pro většinu z nás asi nejzajímavější, tedy německý DAX.

    celý článek »

    Pražská burza na začátku týdne oslabila o 0,18 %

    Pražská burza zahájila nový týden mírným poklesem, když index PX klesnul o 0,18 %. Ostatní trhy ve středoevropském regionu obchodují smíšeně – německý DAX klesá o 0,27 %, rakouský ATX obchoduje níže o 0,86 %, polský WIG připisuje 0,30 % a maďarský BUX připisuje 0,63 %.

    celý článek »

    Akciové trhy v úvodu týdne mírně oslabují

    Západoevropské akciové indexy na začátku týdne klesají o několik desetin procenta poté, co posílily v devíti z posledních deseti týdnů. Investoři dnes zaujali opatrnější postoj z důvodu pokračujících konfliktů v Iráku o horších...

    celý článek »

    Německo zaplavují protesty proti americkému FEDu

    Ve sto německých městech propukají protesty proti americkému Federálnímu rezervnímu systému (FED). FED je nazýván rakovinou, jež zaplavuje celou planetu. Účastníci protestu jsou napadáni ze strany německé vlády i médií.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 23.06.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 20.6.Změna23.6. Americký dolar USD 1 20.1880 +0.04%20.1970...

    celý článek »

    Utlačují velké země v eurozóně ty malé?

    Athanasios Orphanides je jedním z předních akademických makroekonomů, v letech 2007–2012 působil jako guvernér Kyperské centrální banky. Nedávno se poměrně nevybíravě vyjádřil o tom, jak probíhalo politické rozhodování během krize v eurozóně: „Během krize se klíčoví političtí hráči nechovali jako vůdci a nejevili známky odvahy.

    celý článek »

    Je čas realizovat zisky na akciích ČEZ?

    Každý, kdo si za poslední rok koupil akcie ČEZ, má nyní na těchto pozicích menší či větší zisky. Vývoj jejich akcií připomíná poslední dny rozjetý vlak. Není však aktuálně čas na jeho zastavení? V pátek bude valná hromada energetického gigantu rozhodovat.

    celý článek »

    Euro po slabých datech ek. aktivity ztrácí zisky

    Euro slábne 0,1% d/d na 1,358 zejména poté, co červnové indexy nákupních manažerů Eurozóny zpracovatelského průmyslu a služeb nečekaně výrazně zklamaly. Zejména se to týká Francie, kde se recese zpracovatelského průmyslu zvětšila značně víc než se...

    celý článek »

    Kerry v Iráku, ropa na 6M maximech

    Irák: Sunnitší radikálové ze skupiny ISIL pokračují v dobývání dalších oblastí, především na severu země u hranic s Jordánskem a Sýrií. O víkendu ovládli dalších několik měst v západoirácké provincii Anbár a také tři důležité hraniční přechody.

    celý článek »

    Bitvu o en. divizi Alstomu vyhrál americký koncern GE

    Energetická aktiva Alstomu nakonec získá americký GE. Hodnota transakce činí 17 mld. USD, závazek GE udržet stávající počet pracovních míst a centrálu v Paříži. S akvizicí souhlasí správní rada Alstomu, klíčový akcionář Bouygues i fr. vláda.

    celý článek »

    Výhled SP500, DAX, FTSE, EUR, GBP, AUD, NZD, CAD týden 26

    V tomto týdnu nejsou žádná zásadní oznámení centrálních bank, ani se nečeká žádné zásadní vystoupení šéfů centrálních bank. Vývoj by tedy mohl sledovat ekonomická data. V pondělí se očekávají dobrá data z Číny a to by mohlo posílit AUD, NZD a japonský...

    celý článek »

    Vysoké příjmy = nízká nemocenská

    Životní úroveň zaměstnanců s nižšími příjmy během čerpání nemocenské poklesne méně než zaměstnancům s vysokými příjmy. Důvodem je redukce při výpočtu nemocenské a její zastropování.

    celý článek »

    Do VH ČEZu zbývá jen 5 dnů

    V pátek, 27. června, se uskuteční valná hromada (VH) polostátní společnosti ČEZ. Pět dnů předem mohli akcionáři podávat protinávrhy k programu. Očekáváme, že během dneška nebo zítřka by měl být znám konečný program VH (včetně případných změn).

    celý článek »

    Souhrn pátečního vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza při absenci nových zpráv v pátek mírně posílila, když index PX přidal 0,24 %. Největší šok investorům zřejmě přinesly akcie Erste Bank, které při absenci nových zpráv v úvodu propadaly o více než 5 %, když se dokonce dotkly 662,7 Kč.

    celý článek »

    Dnes budou zveřejněny červnové PMI indexy

    Euro proti dolaru minulý týden až do čtvrtka posilovalo, když se kurz USD/EUR posunul z pondělních ranních úrovní 1,3540 až na týdenní maximum 1,3644. Během čtvrtečního odpoledne a pátečního obchodování však euro část svých zisků ztratilo a dnes...

    celý článek »

    Čínský průmysl v červnu roste poprvé za půl roku

    Aktivita v čínském zpracovatelském průmyslu v červnu poprvé od začátku roku stoupla a dostala se na nejvyšší úroveň za sedm měsíců. Plyne to z dnešních předběžných údajů z průzkumu britské banky HSBC mezi nákupními manažery čínských továren.

    celý článek »

    O ztrátě úsměvu

    Opětovně jsem přemítal o náhradě majetkové a nemajetkové újmy v ustanoveních nového občanského zákoníku. Tentokráte jsem si zvlášť povšimnul § 2958 ObčZ ve znění: Při ublížení na zdraví odčiní škůdce újmu poškozeného peněžitou náhradou, vyvažující plně vytrpěné bolesti a další nemajetkové újmy; vznikla-li poškozením zdraví překážka lepší budoucnosti poškozeného, nahradí mu škůdce ztížené společenské uplatnění. Nelze-li výši náhrady takto určit, stanoví se podle zásad slušnosti.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »