• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Změna klimatu a zruinovaní investoři

    Kolik fosilních paliv nakonec spálíme? To není jen otázka pro ty, kteří se zajímají o změnu klimatu. Zajímat by to mělo rovněž investory, a to i v případě, že se domnívají (podle mého názoru absurdně), že celé zkoumání klimatických změn je jen jeden velký podvod.

    celý článek »

    Sázky na pokles na Wall Street dále vzrostly

    V noci zveřejněná pravidelná statistická data burz ukazují na nárůst objemu krátkých pozic v první polovině tohoto měsíce. Na Nasdaq nárůst shortů trvá již třetí reportované období v řadě, navíc byl nyní vůbec nejsilnější za více než 2,5 roku.

    celý článek »

    Pražská burza oslabila pod tíhou bank a ČEZu

    Pražská burza oslabila v tomto týdnu již potřetí v řadě, když index PX ztratil 0,98 %. Západoevropské burzy rovněž v závěru oslabují, když dohánějí včerejší propad na Wall Street a optimismus nepřidala ani horší makrodata z USA.

    celý článek »

    Evropské burzy dnes ztrácí přibližně 1 %

    Západoevropské akciové indexy dnes padají zhruba o 1 % , když se na evropské burzy přelila špatná nálada ze zámořských trhů způsobená mimo jiné rostoucím násilím v Iráku. K tomu se odpoledne přidaly revidované údaje o americkém HDP za...

    celý článek »

    Koruna před zasedáním ČNB mírně posílila

    Koruna během středečního obchodování pokračovala v pomalém umazávání svých pondělních ztrát. Oproti svému úternímu závěru si česká měna připsala zhruba desetinu procenta, když se na mezibankovním trhu posunula směrem k úrovni 27,42 CZK/EUR.

    celý článek »

    Velké zklamání z propadu HDP v USA

    Objednávky zboží dlouhodobé spotřeby v květnu v USA klesly o procento. Analytici oslovení společností Bloomberg očekávali pokles pouze o 0,2 %. Bez zahrnutí dopravních prostředků klesly objednávky o 0,1 %, čekal se 0,3 % růst.

    celý článek »

    Pražské služby, a.s. - Pozvánka na řádnou valnou hromadu společnosti Pražské služby, a.s. konanou dne 17.7.2014

    Pražské služby , a.s.(IČ: 60194120) Povinně zveřejňovaná informace Společnost Pražské služby, a.s., se sídlem Praha 9, Pod Šancemi 444/1, IČ: 60194120, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 2432 (dále jen „Společnost“), zveřejňuje: Pozvánka na řádnou valnou hromadu společnosti Pražské služby, a.

    celý článek »

    Evropu straší trio ekonomických problémů

    Autor: Petr Pozník Evropu v současné době straší trio ekonomických problémů, které ohrožují sociální stabilitu a prosperitu celého kontinentu. Všechny tři problémy se točí kolem pojmu jedno procento.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 25.06.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.6.Změna25.6. Americký dolar USD 1 20.1570 -0.04%20.1470...

    celý článek »

    České bankovnictví přestojí i krizi

    Na konci minulého týdne vydala americká agentura Moody’s zprávu, ve které drží negativní výhled na český bankovní sektor. Hlavním důvodem je prostředí nízkých úrokových sazeb, které pro banky znamená nízké příjmy z depozitních produktů.

    celý článek »

    JP Morgan zvyšuje doporučení na METRO

    Akcie Metra dnes posilují téměř o 2% a dostaly se těsně pod hranici 32 euro, což jsou nejvyšší hodnoty za poslední tři měsíce. Metro je tak dnes jedna z mála akcií, které se obchodují v Německu v plusových hodnotách.

    celý článek »

    Technika pro dnešní den: GBP/NZD, AUD/CAD, BOSSA USD

    Měnový pár GBP/NZD po výprodeji, který doprovázel libru v první polovině června, konsoliduje v trojúhelníkové formaci. Z technického hlediska je důležité sledovat a čekat na opuštění formace, přičemž směr prolomení trojúhelníku by měl indikovat...

    celý článek »

    EU prudce sníží cenové limity pro mobilní datový roaming

    Evropská unie od začátku července sníží cenové limity pro mobilní datový roaming o více než polovinu oproti loňskému létu. Používání map, sledování videa či procházení e-mailů v chytrých mobilních telefonech při cestování po EU tak ještě více zlevní.

    celý článek »

    Buffettovo tajemství úspěchu

    Hodně se toho napsalo o tom, že Warren Buffett v uplynulých pěti letech býčího trhu hned čtyřikrát prohrál se svým portfoliem souboj s širokým akciovým indexem S&P 500. Jak ve výroční zprávě svého fondu Berkshire Hathaway sám Buffett vypočítává, v...

    celý článek »

    Studentské půjčky - mohou odstartovat další kolo krize?

    O studentských půjčkách ve Spojených státech ne u nás nedávnou psalo, zejména v souvislosti s tím, že absolventi vstupují do života v průměru s dluhem 30 tisíc dolarů. Z individuálního hlediska vytváří každému základní problém při startu do života.

    celý článek »

    Britská síť nemocnic Spire se připravuje na IPO

    Druhý největší britský řetězec nemocnic dnes potvrdil, že se připravuje na červencové uvedení svých akcií na londýnskou burzu. Společnost Spire Healthcare chce v rámci IPO získat okolo 315 miliónů liber nového kapitálu, který hodlá použít na další...

    celý článek »

    Evropa čtvrtý den v řadě oslabuje; GDF Suez -3 %, Alstom +3 %

    Evropské akciové trhy oslabují již čtvrtým dnem v řadě a navazují tak na obdobný vývoj na burzách ve Spojených státech a v Asii. Napětí přetrvává ohledně situace v Iráku a na Ukrajině, ale pozornost míří rovněž na reportovaná makrodata, když odpoledne budou zveřejněny objednávky zboží dlouhodobé spotřeby nebo údaj o HDP ze Spojených států.

    celý článek »

    Fr. vláda prodá své akcie v GDF Suez

    Francouzská vláda hodlá odprodat svůj 3,1% podíl ve společnosti GDF Suez (75 mil. kusů). Získané peníze chce použít na koupi podílu ve strojírenské firmě Alstom. V případě zájmu je pak stát připraven odprodat až 3,6 % podílu.

    celý článek »

    Jak se zajistit před černou labutí?

    Autor: Lukáš Holan Investoři se hrnou do nových strategií, které by jim měly zajistit profit při dalším selhání trhů – tzv. Black swan událostí. Jedním z těchto produktů, který by měl zajišťovat ochranu před zmíněným rizikem, je Horizons Universa US...

    celý článek »

    Rozbřesk - Makroekonomická berlička

    Španělsko, Itálie, Anglie a velmi pravděpodobně i Portugalsko - vše velmi silné evropské týmy na mistrovství světa v Brazílii končí. Naopak postupující místa obsadila převážně mužstva z Latinské Ameriky.

    celý článek »

    Plosser (Fed): Růst sazeb se blíží

    Ekonomika podle něj pokračuje v zotavování, postupně a vytrvale. To vede k trvajícímu poklesu nezaměstnanosti. Fed by to podle něj měl zohlednit ve svém prohlášení po zasedání FOMC a měl by naznačit, že se ekonomika blíží k naplnění jeho cílů (a tedy k...

    celý článek »

    US trhy na konci kvartálu vybíraly zisky

    Zámořské trhy nedokázaly i přes solidní makrodata udržet růst z úvodu seance, sentiment negativně ovlivnilo opětovné vyhrocení situace v Iráku. Dle deníku Wall Street Journal zabilo syrské válečné letadlo na západě Iráku nejméně 50 lidí.

    celý článek »

    Euro bez výraznějšího trendu

    Během včerejšího obchodování kurz eura vůči dolaru nejprve posílil směrem k úrovni 1,363 EUR/USD, aby v odpoledních hodinách zamířil zpět k hladině 1.36 EUR/USD. V celodenní statistice tak evropská měna skončila beze změny.

    celý článek »

    Pražská burza odepsala 1,27 %, nejvíce od 8. dubna

    Pražská burza včera odepsala 1,27 %, což představuje největší propad od 8. dubna. Západoevropské burzy se po většinu dne pohybovaly v červených číslech, avšak po lepších makrodatech ze zámoří postupně obracely do zelených čísel.

    celý článek »

    Válka, která změnila vše

    Chladná čísla ukazují velkou část hrůz, které přinesla první světová válka. Zemřelo v ní více než 9 milionů lidí, zraněno jich bylo více než dvakrát tolik.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 25.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.4.Změna25.4. Americký dolar USD 1 23.6160 -0.61%23.4700...

    celý článek »

    Jak se provádí odhad ceny nemovitosti?

    Plánujete žádat o hypotéku? Nebo prodáváte či kupujete nemovitost, případně vás čeká dědické řízení? V těchto případech se pravděpodobně neobejdete bez odhadu ceny nemovitosti. Jak odhad probíhá, jaké faktory mají vliv na odhadní cenu a jaká jsou...

    celý článek »

    Překvapí americká zpráva o HDP trhy?

    Dnes ve 13:30 BST budou zveřejněny předběžné údaje o HDP z USA za 1. čtvrtletí 2024. Konsenzus ukazuje na průměrný anualizovaný růst 2,6 % ve srovnání s konečnými 3,4 % v předchozím čtvrtletí. Přestože se očekává pokles dynamiky růstu

    celý článek »