• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    M. Mobius: Hledání nigerijských hodnot

    Nigérie má své problémy a to včetně občanských nepokojů, korupce a náboženské netolerance. Sociální nerovnost je příčinou nestability na celém světě, ale my si myslíme, že největším problémem Nigérie je nedostatek veřejných služeb a také byrokracie,...

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 27. 6. 2014

    Dnešní obchodování proběhlo opět za podprůměrných objemů a minimem makrodat. Zveřejněn byl pouze index spotřebitelského sentimentu, který mírně překonal očekávání. Indexy se v průběhu dne pohybovaly v červeném a končily s drobným ziskem.

    celý článek »

    Dividenda ČEZ: opakování loňského roku

    S výplatou dividendy ČEZ zopakuje loňský rok. Letos, stejně jako minulý rok bude ČEZ vyplácet 40 Kč na akcii a to před zdaněním. Majoritním akcionářem je stát, do jeho pokladny tak přiteče celkem 15 miliard korun.

    celý článek »

    Akciové trhy v závěru týdne opět bez větších změn

    Západoevropské akciové indexy dnes oscilují kolem včerejších kurzů . Relativně úspěšné jsou dnes akcie v sektorech spotřebního zboží, mírně naopak klesají elektrárenské nebo těžební firmy. Lehké zklamání přinesl indikátor důvěry v ekonomiku...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 27.06.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 26.6.Změna27.6. Americký dolar USD 1 20.1790 -0.08%20.1620...

    celý článek »

    ADIDAS vs. NIKE

    Dnes ráno reportovala společnost NIKE solidní hospodářské výsledky za 4Q FY13. Zisk na akcii 0,78 USD předčil očekávání o 0,03 USD. Samotné akcie společnosti NIKE se aktuálně pohybují okolo 77 USD, kdy jen za poslední rok dokázaly posílit o +25%.

    celý článek »

    Technika pro dnešní den: AUD/USD, GBP/JPY, NIKKEI

    Měnový pár AUD/USD v noci opět testoval předchozí maxima, která napotřetí odmítnul a nyní míří níže. Podle všeho by se AUD mohl podívat alespoň k nahoru mířící trendové linii (fialová). Aktuální oslabování AUD je rovněž podpořeno medvědí divergencí..

    celý článek »

    Web manažerem banky Zuno je Martin Hanula

    Novým členem týmu online banky Zuno, jediné banky bez kamenných poboček v Česku, se stal Martin Hanula (29) na pozici Web and UX Team Manager. Martin Hanula má za sebou bohaté zkušenosti z oblasti web developmentu, které získal v online a...

    celý článek »

    Spojené státy se stanou Čínou budoucnosti

    Hlavní ekonom banky Natixis v jedné ze svých posledních analýz přemítá nad tím, jak se bude vyvíjet výrobní sektor ve Spojených státech. Uvažuje dokonce o tom, že USA se stanou „Čínou budoucnosti“.

    celý článek »

    Je GoPro IPO další Facebook - nebo Twitter?

    Kdo by neznal GoPro kameru. Snad všichni adrenalinový sportovci, sponzorovaní společností Redbull při svých odvážných kouscích natáčí na kamerku, upevněnou většinou na své helmě. Díky tomu si mohou natáčet všechny své vzpomínky z vlastního pohledu a všem.

    celý článek »

    NYSE porazila Nasdaq v souboji o emisi akcií Alibaby

    Akcie čínského internetového giganta Alibaba budou kótovány na New York Stock Exchange. Ta v souboji o hodně očekávanou primární emisi porazila konkurenční Nasdaq. IPO Alibaby by se mělo uskutečnit v srpnu nebo v září a očekává, že společnosti vynese...

    celý článek »

    Západoevropské trhy korigují týdenní ztrátu…

    Evropské akciové indexy zahájily poslední obchodní den týdne v zelených číslech, kdy tak korigují největší týdenní ztrátu od počátku dubna. Trhy se soustředí na reportovaná makrodata, a to spotřebitelskou důvěru z eurozóny, která bude zveřejněna v 11:00 nebo odpoledne pak na index spotřebitelské důvěry Michiganské university ze Spojených států.

    celý článek »

    Londýnská burza koupila společnost Russell

    London Stock Exchange se včera dohodla na koupi společnosti Russell investments, která se zabývá kompilací indexů a správou aktiv. Hodnota transakce je 2,7 miliardy dolarů a londýnské burze poslouží mimo jiné k posílení pozice na americkém kapitálovém...

    celý článek »

    Ahold může koupit prodejny Interspar, Albert se stane jedničkou trhu

    Antimonopolní úřad povolil nizozemské společnosti Ahold, který provozuje obchody Albert, ovládnout prodejny Interspar. Podmínkou však je, že musí prodat prodejny ve čtyřech regionech kvůli zachování účinné hospodářské soutěže, uvedl dnes v tiskové zprávě předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petr Rafaj.

    celý článek »

    Vyšší sazby v USA již v 1Q 15?

    Vyšší sazby v USA již v 1Q 15? Americké trhy včera klesly (S&P 500 -0,12 %, Nasdaq -0,02 %), když prezident Fedu v St. Luis naznačil, že by sazby mohly začít růst již v prvním čtvrtletí 2015.

    celý článek »

    ETF zaměřující se na peněžní trh

    ETF zaměřující se na peněžní trh: bezpečné útočiště při bouři na akciových trzích ETF zaměřující se na peněžní trh nabízí způsob, jak bezpečně investovat své peníze v době nejistoty na finančních trzích.

    celý článek »

    Francouzská ekonomika stagnuje, klesají investice

    Dnes ráno zveřejněné údaje o hrubém domácím produktu Francie nepřinesly (pro trhy) žádné překvapení. Francouzská ekonomika za první čtvrtletí v mezikvartálním srovnání stagnovala, meziročně pak přidala 0,7 %, což je mírné zpomalení oproti 0,8% růstu před rokem.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČR Pražská burza ani ve čtvrtek nenalezla recept na růst, když index PX ztratil 0,3 %. Navzdory dalšímu prudkému propadu akcií západoevropských bank, akcie Erste Bank (654,8 CZK, 0,11%) a Komerční banky (4599 CZK, -0,13%) stagnovaly kolem středeční zavíracích hodnot.

    celý článek »

    Dolar znovu srazila data z ekonomiky

    Americký dolar včera doháněl své středeční ztráty, které byly způsobeny revizí údajů o HDP v prvním čtvrtletí roku. Ty se mu skutečně podařilo vykompenzovat a dokonce znovu posílil pod 1,36 USD/EUR, ale tyto zisky neudržel a v průběhu asijské...

    celý článek »

    Co investory zajímá na růstu HDP?

    Hrubý domácí produkt (HDP) je jedním z klíčových indikátorů, které finanční trhy pozorně sledují. Jednoduše řečeno, HDP měří hodnotu, kterou země či region vytvoří ve formě vyrobeného zboží a poskytnutých služeb za dané období.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí