• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 2. 7. 2014

    Po včerejším růstu, kdy index Dow Jones téměř dosáhl hodnoty 17000 bodů, si dnes vzaly trhy spíše oddech. Před otevřením trhu byla zveřejněna změna zaměstnanosti, a výsledek výrazně překonal očekávání.

    celý článek »

    Vítek pošle CPI na burzu

    Radovan Vítek se blíží závěrečnému kroku své dva roky trvající mise v rámci developerské společnosti Orco. Podle zpráv aktuálního vydání magazínu Forbes totiž hodlá jím vlastněnou skupinu GSG, skládající se z berlínských nemovitostí dřívějšího Orco Germany a z jeho mateřské CPI, poslat na burzu!Pod novým názvem GSG Group chce celou skupinu uvést na frankfurtský parket, a to už na podzim, byť dodává, že bude ještě záležet na podmínkách na trhu.

    celý článek »

    Yellen: Investoři podceňují budoucí rizika

    Snižující se rozpětí (spread) na korporátních dluhopisech a klesající indikátory volatility – právě to jsou podle předsedkyně amerického Fedu Janet Yellen signály, že investoři dostatečně nevnímají rizika budoucích ztrát.

    celý článek »

    Majú US akcie dôvod na pokles?

    Počas posledných mesiacov sme videli dva silné prúdy správ z americkej ekonomiky. Na jednej strane najväčšiu revíziu HDP za posledných takmer 40 rokov. Pôvodné odhady čakali rast HDP za 1Q2014 na úrovni okolo 1%, nakoniec sme počas prvého...

    celý článek »

    Akcie nebo zlato?

    Už delší dobu jsme se spolu nepodívali na to, jak se vyvíjí zlatá cena akcií. Tedy množství uncí zlata, za které si je v daný čas (teoreticky) možno koupit americký index Dow.

    celý článek »

    Nekompromisně rostoucí libra

    Autor: Jan Budík Měna Velké Británie za poslední rok neustále posiluje. Začátkem července 2013 se hodnota kurzu měnového páru GBP/USD pohybovala v okolí hodnoty 1,5, kde vytvořila technickou formaci dvojitého dno a vydala se směrem na sever.

    celý článek »

    NWR propadákem na pražské burze

    Evropské indexy navázaly na včerejší seanci a rovněž dnes si připisují zisky. Euro Stoxx 600 roste o necelé dvě desetiny procenta, když hlavním tahounem je sektor síťových odvětví a základních materiálů.

    celý článek »

    V regionu se dařilo jen zlotému

    Koruna si ve středu během většiny obchodního dne připisovala proti euru mírné zisky, které však během odpoledne ztratila. Před koncem středečního obchodování se tak její kurz nacházel na mezibankovním trhu mírně nad úrovní 27,43 CZK/EUR.

    celý článek »

    Čtveřice signálů přehřívajícího se akciového trhu

    Americké akciové trhy prochází dlouhotrvající býčí rally a stupňuje se tak obezřetnost investorů vyhlížejících možnou korekci. Olej do ohně přilila také americká CNNMoney, která sestavila čtveřici signálů přehřívajícího se akciového trhu, která by měla strašit obezřetného investora.

    celý článek »

    Barclays snižuje doporučení pro farmaceutický sektor

    Britská banka Barclays dnes aktualizovala svá doporučení pro farmaceutické tituly v USA. Globálně zde pro celý sektor snížila doporučení z „positive“ na „neutral“, když zmínila „plné“ ocenění firem v odvětví a možnou horší výkonnost ve srovnání s...

    celý článek »

    Pražské služby, a.s. - Výsledky hlasování o návrzích usnesení řádné valné hromady společnosti Pražské služby, a.s. konané dne 18.6.2014

    Pražské služby, a.s.(IČ: 60194120) Povinně zveřejňovaná informace Společnost Pražské služby, a.s., se sídlem Praha 9, Pod Šancemi 444/1, IČ: 60194120, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 2432 (dále jen „Společnost“), zveřejňuje: Výsledky hlasování o návrzích usnesení řádné valné hromady společnosti Pražské služby, a.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 02.07.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 1.7.Změna2.7. Americký dolar USD 1 20.0390 +0.31%20.1020...

    celý článek »

    Kdy investovat do konvertibilních dluhopisů (1)

    Konvertibilní dluhopisy mají dlouhou historii, po kterou byly z velké části přehlíženy. O konvertibilních dluhopisech se dozvídáme poprvé asi v polovině 19. století, kdy americké železniční společnosti poprvé přišly s nápadem konvertibilního zajištění,...

    celý článek »

    U hypotečního úvěru vezměte v potaz i daňovou úsporu

    V případě, že je pořízením nemovitosti na hypotéční úvěr řešena vlastní bytová potřeba, potom snižují zaplacené úroky během splácení hypotéčního úvěru daňovou povinnost. Za celou dobu splácení hypotéky je možné ušetřit desetitisíce korun.

    celý článek »

    Bubble alert zrušen!

    Autor: Ing. Libor Stoklásek Re exploze na americkém trhu s bydlením je pravděpodobně u konce. Odvolejte bublinový poplach. Během roku 2012 a 2013 ceny domů v USA rostly stejným tempem, jak během katastrofální nemovitostní bubliny v letech 2004-2007.

    celý článek »

    Sója propadla na nejnižší úroveň od roku 2011

    Nejaktivnější futures kontrakt na sóju na burze CBOT provázel v rámci včerejšího dne pokles na nejnižší úroveň od prosince 2011. Jednalo se o reakci na výhled poukazující na rekordní výsev, který by měl zaručit dostatek zásob ve Spojených státech, jež...

    celý článek »

    NWR – boj o čas pokračuje

    Nově upravené, podmínky restrukturalizace dluhu lze zatím vnímat více jako boj o čas s nadějí, že v druhém pololetí se zlepší ceny uhlí na trhu, než jako reálné řešení, které by bylo v tomto okamžiku snadno průchodné.

    celý článek »

    Zajímavosti z technické analýzy AUD/NZD, ROPA, NZD/USD

    Měnový pár AUD/NZD se od začátku letošního roku obchoduje v mírně rostoucím kanálu, jehož dolní hrana byla před několika dny pozitivně otestována, což by mělo signalizovat pro AUD další posílení vůči NZD. Pozor jenom na 100 a 200denní průměry, jež...

    celý článek »

    Jen čeká na Yellenovou

    Jen k dolaru roste 0,1% d/d na 101,4. Trh dnes bude sledovat vystoupení na téma Finanční stabilita v MMF ve Washingtonu D.C. (17.00 SEČ). Příznivý výhled ek. aktivity (snad s výjimkou nečekaně slabších dat trhu domů) a inflace by měl centrální banku.

    celý článek »

    Akcie NN Group v první den po IPO posilují

    Akcie společnosti NN Group v první den obchodování na amsterdamské burze posilují o zhruba 5 % oproti své upisovací ceně. Ta byla včera v rámci primárního úpisu (jednoho z největších v Evropě za poslední roky) stanovena na 20 euro za akcii, NN tak byla...

    celý článek »

    Kdy padne hranice 2000 bodů na S&P 500?

    První červencový den patřil na klíčových burzovních parketech býkům, přestože ne všechna reportovaná makrodata z Evropy i USA dopadla příznivě. Za přispění zejména komoditního a bankovního sektoru navázaly evropské indexy na růst z předchozího čtvrtletí..

    celý článek »

    O2: PPF odkupem nepřekročila hranici 90%

    Skupina PPF včera v podvečer oznámila, že svou nabídkou nedosáhla na hranici další povinné nabídky (90% podíl). Nicméně bližší úroveň prozatím nesdělila vzhledem k tomu, že vyhodnocuje došlé akceptace, z nichž údajně některé nevyhovují stanoveným...

    celý článek »

    Rozbřesk - Dnešek a zítřek v režii dat z amerického trhu práce, Polská CB sazby nezmění

    Včera zveřejněná série podnikatelských nálad napříč světem v nás zanechala smíšené pocity z tempa hospodářského oživení. Na jednu stranu je potěšitelné, že první největší ekonomika světa (USA) si udržuje svůj vysoký podnikatelský optimismus a zároveň situace se (minimálně dočasně) zlepšuje i druhé ekonomice světa (Číně), avšak na druhou stranu je evidentní, že byznys sentiment jde evidentně dolů v našem regionu.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza zakončila úterní obchodní seanci v červeném teritoriu, když index PX především z technických důvodů odepsal 0,89 %. Za poklesem tuzemského trhu stál především více než 5% pokles elektrárenského gigantu ČEZ, jehož akcie se poprvé obchodovaly bez nároku na dividendu ve výši 40 Kč a titul tak obchodování zakončil výrazně níže na ceně 574 Kč.

    celý článek »

    US trhy vstoupily do prázdnin pěknou rallye

    Americké akciové trhy předvedly hezkou rallye, kde navzdory na první pohled horším makro datem, překonávají historické maxima. Po rozklíčování ISM na jednotlivé sub indexy jsme viděli mírný nárůst v nových objednávkách, také se nezhoršil index...

    celý článek »

    Pražská burza by měla otevřít bez jasného směru, včera oslabila o 0,89 %

    Pražská burza zakončila úterní obchodní seanci v červeném teritoriu, když index PX především z technických důvodů odepsal 0,89 %. Za poklesem tuzemského trhu stál především více než 5% pokles elektrárenského gigantu ČEZ, jehož akcie se poprvé obchodovaly bez nároku na dividendu ve výši 40 Kč a titul tak obchodování zakončil výrazně níže na ceně 574 Kč.

    celý článek »

    NWR může prodat OKD, pokud se nedohodne s věřiteli

    Těžař New World Resources (NWR) dnes ráno před otevřením trhu oznámil, že pokračuje v procesu restrukturalizace a vyjednávání s věřiteli. V případě, že by tato jednání nebyla úspěšná, pak by jako krajní varianta přišel na řadu prodej společnosti OKD, a.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Přes nepříliš povzbudivá data zaznamenaly americké indexy poměrně slušné zisky. S&P 500 vzrostl o 0,7 % a dosáhl tak nového rekordu, když nahoru ho táhly všechny sektory v čele s farmaceutickými společnostmi s výjimkou síťových odvětví, která...

    celý článek »

    Maximalizace zisku v rostoucím trhu

    Při korekcích na trzích v posledních dvou letech se pravidelně opakuje jedno a to samé. Trhy jsou podpírány centrálními bankami a při každé korekci přesahující 5 % spekulanti začnou hrát riskantní hru o to, kdy a jak zasáhnout centrální banky, aby...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naopak zavřené.

    celý článek »

    Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí

    Za "naprostý nesmysl" označil ruský prezident Vladimir Putin varování, že Rusko by mohlo zaútočit na Polsko, Pobaltí nebo Česko. Při středečním setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml, Putin prohlásil, že NATO se snaží zastrašovat obyvatele s cílem udržet jejich podporu pro další pomoc Ukrajině, proti které Rusko už více než dva roky vede válku.

    celý článek »

    Snížení amerických úroků? Stále není kam spěchat

    Projev s názvem "There’s Still No Rush". Christopher Waller jím navázal na jeden ze svých předchozích komentářů, který pomohl formovat tržní výhled sazeb v letošním roce. Hlavní poselství včerejšího projevu v Ekonomickém klubu je, že se snižováním saze...

    celý článek »

    Graf dne - USDCAD (28.03.2024)

    USDCAD je jedním z měnových párů, které mohou dnes odpoledne zaznamenat zvýšenou volatilitu. Důvodem jsou údaje, které budou zveřejněny ze Spojených států a Kanady. Dnes ve 13:30 bude zveřejněna konečná zpráva o americkém HDP za 4. čtvrtletí 2023

    celý článek »

    JTPEG: Emise dluhopisů JTPEG F.CZ 7,25/30

    Společnost JTPEG Financing CZ I, a.s. dneškem vydává dluhopisy JTPEG F.CZ 7,25/30. Dluhopisy mají nominál 10 tis. Kč, budou vydány v předpokládaném objemu 1 mld. Kč a ponesou kupón ve výši 7,25 %, který bude vyplácen pololetně.

    celý článek »

    Německý index DAX40 tvoří nová maxima

    Německému indexu DAX 40 se v roce 2024 zatím mimořádně daří, když si připsal více než 10 % a ve středu dosáhl historického maxima 18 510 bodů. Pokračující pozitivní trend zatím nevykazuje žádné trhliny, ale vzhledem k tomu, že cena zaznamenala 10.

    celý článek »

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naop...

    celý článek »

    S&P500 uzavřelo na nových rekordech

    Akciové indexy včera posilovaly, S&P500 uzavřelo na nových maximech, hlavně díky silnému závěru obchodování, výraznější zprávy se pro to ale neobjevily. Ve večerních hodinách vyšly informace z projevu člena FOMC Wallera, jež je považován za jestřába, že&h

    celý článek »

    Obce Královéhradecka - 2024

    Vybrané údaje o obcích kraje řazené abecedně včetně územních číselníků. Územní srovnání za okresy, správní obvody obcí s rozšířenou působností a velikostní skupiny obcí. Vybrané údaje jsou publikovány v delší časové řadě.

    celý článek »

    Nezaměstnanost v Ústeckém kraji v období 2005–2023

    V Ústeckém kraji byla ve sledovaném období nejvyšší nezaměstnanost žen v ČR, k nejvyšším mezi kraji patřily i hodnoty nezaměstnanosti mužů. Mezi uchazeči stále převládají osoby bez vzdělání nebo se základním vzděláním. V posledních letech je na...

    celý článek »