• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,405 ↑
    CZK / CNY 3,284 ↑
    CZK / DKK 3,395 ↑
    CZK / EUR 25,325 ↑
    CZK / CAD 17,296 ↑
    CZK / PLN 5,898 ↑
    CZK / CHF 26,043 ↑
    CZK / USD 23,768 ↑
    CZK / GBP 29,660 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    ČEZ pohledem technické analýzy (10.7.2014)

    600 psychologická úroveň, 597 20denní klouzavý průměr, 590 50denní klouzavý průměr, 545 200denní klouzavý průměr. Titul spadl výrazně níže v důsledku uplynutí posledního dne s nárokem na dividendu z loňského zisku až k úrovni podpory okolo 568 Kč za...

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 10. 7. 2014

    Čtvrteční obchodování přineslo na trhy opět pokles. Ten byl dnes vyvolán hlavně událostmi v Evropě. Hlavní zprávou, která poslala evropské i americké trhy do červeného, přišla z Portugalska, kde se do finančních potíží dostala jedna z největších tamních..

    celý článek »

    Dlouhodobá stagnace budí pesimismus. Právem?

    Stále více se diskutuje o tom, že některé země jsou chyceny ve stavu dlouhodobě nízkého růstu. Tento koncept „dlouhodobé stagnace“ kolem sebe šíří pesimismus, který se ještě prohlubuje s možným poklesem potenciálu rozvíjejících se ekonomik.

    celý článek »

    Fed vystrašil trhy

    Dnešní obchodní den začal kolem včerejších zavíracích hodnot a s nízkou volatilitou na hodnotě indexu DAX 9.800 bodů. Následně však začal výrazně klesat až do poledních hodin, od kdy se držel na hodnotě cca 9.

    celý článek »

    Evropa opět na bodu zvratu?

    V polovině března jsme v článku „ Evropské trhy blízko obratu? Co říká technika “ predikovali po výrazných poklesech v Evropě obrat. Širší index STOXX Europe 600 se totiž dostal na spodní stranu růstového kanálu (u 320 b.), který jsme na něm spatřovali.

    celý článek »

    Akciové indexy sráží problémy v Portugalsku

    Západoevropské akciové indexy klesají již pátý den v řadě , během dne padaly až o 2 %. Burzy nejvíce táhnou dolů bankovní akcie, když sektorový index odepisoval dokonce přes 3 %. Po předchozích problémech několika evropských bank...

    celý článek »

    Růst nervozity mezi investory oslabuje regionální měny

    Regionálním měnám se dnes nedařilo. Největší ztráty - zhruba čtyři desetiny procenta - si během čtvrtečního obchodování zaznamenal zlotý, který tak umazal své posílení z předchozích dvou dní. Na mezibankovním trhu tak jedno euro stálo 4,144 zlotého.

    celý článek »

    Multi-asset příjem s ETF

    Autor: Zuzana Koňaříková Na trhu se v poslední době objevují burzovně obchodované fondy (ETF), které loví výnosy na základě velmi diverzifikovaného portfolia. Jde o ETF, které je složeno z několika druhů aktiv.

    celý článek »

    Přehled vývoje Ropy

    Zpětný pohled na vývoj ceny ropy v nejkritičtějších obdobích minulých let poskytne obrázek chování trhů a může pomoci investorům odhadnout její chování v budoucnu. První velký propad cen ropy (historicky nejvýznamnější) vznikl 11.

    celý článek »

    Ropa pokračuje v poklesu

    Americká ropa WTI pokračuje v poklesu, který trvá již 10 dní v řadě. Reaguje tak na prudký nárůst ceny z první poloviny června, kdy její cenu vyhnalo k hodnotám nad 107 USD za barel napětí na blízkém východě.

    celý článek »

    Hospodářství Číny se zlepšilo

    Výkonnost čínského hospodářství se v červnu zlepšila. Stále však existují obavy, že vláda bude muset přijmout další stimulační opatření, aby stabilizovala ekonomiku. Čínský export v červnu proti předchozímu roku vzrostl o 7,2 procenta, což bylo...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 10.07.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 9.7.Změna10.7. Americký dolar USD 1 20.1680 0.00%20.1680...

    celý článek »

    Evropa dnes padá nejvíce od letošního dubna.

    Hlavní evropské akciové indexy dnes bez výjimky výrazně korigují. Trh dnes reaguje negativně bez zjevného důvodu. Jedním z možných vysvětlení je obava z dalšího kola umístění řeckých dluhopisů na finanční trh.

    celý článek »

    VAALCO ENERGY, Inc

    Společnost VAALCO Energy, Inc., vyhledává a těží ložiska ropy a zemního plynu. Společnost je majitelem těžebních prostředků a provádí těžbu hlavně v Gabonu a Angole. V USA vyvíjí aktivity v Montaně, Jižní Dakotě a na severu Texasu.

    celý článek »

    Wall Street – významná změna legislativy

    Bez jakékoliv větší mediální pozornosti došlo před pár dny ke schválení významné změny legislativy ovlivňující americké banky a chování dalších firem na Wall Streetu – opět jim uvolní ruce, sílu Dodd- Frankova zákona z roku 2010, která byl reakcí na...

    celý článek »

    Technická analýza USD/CAD 2014-07-10

    Dobrý den, vážení obchodníci. Dnes se na denním grafu podívejme na chování obchodního instrumentu USDCAD. Signál předstihového indikátoru RSI-Bars potvrzuje pokračování klesajícího trendu.

    celý článek »

    Zlato udržuje úroveň týdenního maxima

    Nejaktivnější srpnový futures kontrakt na zlato dnes na burze Comex udržuje úroveň týdenního maxima. Jedná se o reakci na oslabení amerického dolaru souvisejícího se zveřejněním výsledků posledního jednání amerického Fedu a pokračujícím růstem napětí na..

    celý článek »

    Evropa pátým dnem v řadě ztrácí, nedaří se bankám

    Evropské akciové trhy vstoupily do dnešního obchodního dne v záporném teritoriu, kdy si připisují přibližně procentní ztrátu. Včera večer byl zveřejněn sledovaný zápis z posledního jednání amerického Fedu, kde centrální banka oznámila záměr ukončit QE již v říjnu letošního roku.

    celý článek »

    Čína - dovozy i vývozy rostly méně, než se čekalo

    Exporty z Číny za měsíc červen dosáhly růstu 7,2 %, přepokládal se růst 10,4 %. Importy také mírně pod očekáváním na + 5,5 %, oproti + 6 %. Externí poptávky Číně příliš nepomáhají, budou muset zatlačit a podpořit domácí poptávku.

    celý článek »

    Glencore se údajně zajímá o Syrah Resources

    Podle neověřených zdrojů se Glencore-Xstrata zajímá o australského producenta vanadu a grafitu Syrah Resources, přičemž nabídka by firmu ocenila na 2 mld. USD. Glencore je momentálně jedním z nějvětších producentů vanadu na světě a akvizice Syrah...

    celý článek »

    Minutes Fedu spíše v holubičím tónu

    Zápis z posledního zasedání americké centrální banky Fed přinesl celkově spíše holubičí vyznění. Členové měnového výboru uvedli, že program nákupů aktiv („QE“) pravděpodobně ukončí již v říjnu (trh očekával spíše konec roku), kdy poslední snížení bude o..

    celý článek »

    Pražská burza zahajuje obchodování poklesem

    Pražská burza zahajuje čtvrteční obchodování poklesem, index PX ztrácí 0,64 %. Další trhy v regionu obchodují vesměs také níže – německý DAX ztrácí 0,17 %, rakouský ATX odepisuje 1,15 %, polský WIG obchoduje výše o 0,15 % a maďarský BUX klesá o 0,28 %.

    celý článek »

    Tržby Burberry vzrostly v Q1 o 17 %

    Britská módní společnost Burberry oznámila, že v období třech měsíců končících 30. červnem dosáhla tržeb ve výši 370 miliónů liber oproti 339 miliónů ve stejném období minulého roku. Jedná se tak nárůst o 17 %.

    celý článek »

    Akciový přehled PX

    Pražská burza, oproti minulému týdnu, otočila a její index PX z 933,56 bodu při otevření vzrostla o 0,89 % na 943,47 bodu. Česko-lucemburská společnost ORCO Property Group v úterý oznámila, odchod z pražské burzy.

    celý článek »

    Pražská burza by měla otevřít obchodní seanci smíšeně.

    Pražská burza včera dokázala přerušit třídenní šnůru poklesů, index PX ve středu připsal 1,59 %. V reakci na zprávu, že by se tenderu na dostavbu jaderné elektrárny Temelín mohla zúčastnit i korejská společnost KEPCO, tisková mluvčí společnosti ČEZ (576,8 CZK, 1,37%) Barbora Půlpánová pro agenturu ČTK prohlásila, že společnost prozatím nový tender nepřipravuje.

    celý článek »

    Asijské trhy se obchodují smíšeně po datech z Číny

    Asijské trhy jsou po slabých datech v Číně o červnovém obchodu obchodovány smíšeně. Přispěly k tomu i informace z posledního zápisu jednání FED. Čína ohlásila slabší export (7,2 %), který nedosáhl ani někam blízko k očekávání analytiků na úrovni 10,6 %.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČR Pražská burza včera dokázala přerušit třídenní šnůru poklesů, index PX ve středu připsal 1,59 %. V reakci na zprávu, že by se tenderu na dostavbu jaderné elektrárny Temelín mohla zúčastnit i korejská společnost KEPCO, tisková mluvčí společnosti ČEZ (576,8 CZK, 1,37%) Barbora Půlpánová pro agenturu ČTK prohlásila, že společnost prozatím nový tender nepřipravuje.

    celý článek »

    Euro pokračuje v mírném posilování

    Euro si proti dolaru během evropského obchodování během včerejšího obchodování na starém kontinentu připisovalo zhruba desetinu procenta. Večerní zveřejnění zápisu z posledního zasedání Fedu přineslo společné evropské měně další zisky.

    celý článek »

    (Většina) dluhopisových ETF se nechová jako dluhopisy

    ETF s fixními výnosy se nemusí vždy chovat jako dluhopisy. Stále více investorů přijalo v posledních letech ETF jako nástroj pro dosažení pozic s pevnými výnosy. Ale při použití ETF na straně dluhopisového portfolia musíme provést některé důležité úpravy.

    celý článek »

    Tucet důvodů, proč by měla již brzy přijít další krize

    Druhé pololetí může být na trzích velice krušné. Náznaků, že je něco špatně, stále přibývá a důvodů, proč by měla již brzy přijít další krize je docela hodně. Banka pro mezinárodní platby zveřejnila studii, v které varuje před vznikem nových nebezpečných.

    celý článek »

    Je skutečně pro lékaře lepší být současně zaměstnancem, jednatelem a společníkem eseročka?

    Eseročka nemusejí být vždy jen velkou společností s řadou zaměstnanců. Poměrně často si tuto formu podnikání volí také lékaři, kteří doposud podnikali jako tzv. OSVČ. V takovém případě vystupují současně jako společník, jednatel a dokonce jediný zaměstnanec společnosti. I když lze připustit, že za určitých okolností to může mít praktické výhody, pro většinu lékařů bude nadále OSVČ mnohem praktičtější. Navíc je nutné brát v potaz platnou právní úpravu a judikaturu, které těmto situacím nejsou vždy nakloněné.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí