• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 22.7.2014

    Úterní obchodní seance přinesla data týkající se indexu spotřebitelských cen (CPI) a počtu prodejů existujících domů v USA. Výsledky jádrové inflace zklamaly konsenzus, když místo očekávané změny 0,2 % dosáhly pouze 0,1 %.

    celý článek »

    Padesát odstínů Googlu

    Google přišel s čerstvými čtvrtletními čísly a my se proto po čase podíváme na to, jak to s tímto titulem vypadá cenově a fundamentálně. Co se týče návratnosti, nůžky mezi ním a dalším technologickým gigantem Applem se sice v roce 2013 výrazně uzavřely, Apple je na tom ale v poslední pětiletce stále výrazně lépe.

    celý článek »

    PEGAS - Wood i PKO zvýšily podíl

    Pondělní mimořádná valná hromada dle očekávání schválila navrhované body, které nemohly být pro nízkou (podpoloviční) účast schváleny na červnové valné hromadě. Na mimořádné valné hromadě již záleželo na prostém kvoru přítomných.

    celý článek »

    Pražská burza v úterý rostla, Komerční banka zpět na 4 500 Kč

    Pražská burza po včerejším mírném růstu v zeleném končí i dnes, když index PX připsal 0,71 %. Ostatní trhy ve středoevropském regionu si vedou také slušně – německý DAX získává 1,19 %, rakouský ATX roste o 0,43 %, polský WIG obchoduje výše o 0,65 % a maďarský BUX získává 0,57 %.

    celý článek »

    Na trhy se vrací optimismus, akciové burzy rostou

    Evropské burzy po třech dnech poklesu během úterní seance zaznamenávají zisky. Index Euro Stoxx 600 roste o zhruba jedno procento, když oporou jsou mu všechny hlavní sektory. Své výsledky zveřejnilo několik firem, které přinesly spíše pozitivní...

    celý článek »

    MH17: Zásah raketou by měl nechat dobře patrné stopy, RB OSN přijala rezoluci, pro bylo i Rusko, které ale zpochybňuje všechny doposud prezentované materiály a ukazuje prstem na Ukrajinu

    Podle agenturních zpráv bezpečnostní výbor OSN hlasoval pro přijetí rezoluce, jež by požadovala plný přístup pro inspektory do oblasti dopadu letu MH17 a jež by také umožňovala pro plné vyšetření okolnosti sestřelení tohoto letu malajsijských aerolinek.

    celý článek »

    Česká výsledková sezóna - firemní kalendář za 2Q

    Americká výsledková sezóna je již v plném proudu a čísla o svém hospodaření odkrývají i evropské společnosti. Je čas obrátit pozornost také na tuzemský trh, kde zítra sérii zveřejňovaných údajů o hospodaření v druhém kvartálu roku 2014 odstartuje petrochemický holding Unipetrol.

    celý článek »

    Inflace v USA dále roste

    Statistický úřad v USA dnes zveřejnil index spotřebitelských cen za červen. Data ukázala, že ceny vzrostly meziměsíčně o...

    celý článek »

    ETF fond nemusí vždy přežít

    Autor: Miroslav Vybíral Finanční společnosti si silně konkurují a jinak tomu není ani mezi emitenty ETF fondů. I když patří burzovně obchodované fondy mezi mladší finanční produkty, na trhu začíná být těsno. Někteří emitenti s novými fondy neuspěli.

    celý článek »

    Futures na Wall Street rostou při uklidnění situace na Ukrajině

    Futures na Wall Street rostou při částečném uklidnění situace na Ukrajině poté, co rebelové předali černou skříňku expertům. Index spotřebitelských cen CPI v červnu podle očekávání meziměsíčně rostl o 0,3 % a v 16:00 se ještě dozvíme počet prodaných domů v minulém měsíci.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 22.07.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 21.7.Změna22.7. Americký dolar USD 1 20.3170 +0.32%20.3830...

    celý článek »

    CSX Corp: fundamentální analýza

    V tomto článku je věnována pozornost vedoucí americké transportní společnosti CSX Corp (CSX). Historický graf v délce trvání 15 let ukazuje, že akcie CSX je momentálně podhodnocená.

    celý článek »

    Ropa: důvody silné poptávky trvají

    Srpnový futures kontrakt ropy WTI posiluje 0,2% d/d na 103,1. Cena se drží na dlouhodobě silných úrovních v posledním týdnu zejména kvůli letecké katastrofě na Ukrajině. Spekulace o příčinách pádu letu MH 17 mají na trhy vliv: případné úmyslné...

    celý článek »

    Finanční trhy Makroekonomické události

    Trhy si dnes posvítí na červnový index CPI/CPI bez cen potravin a energií (14.30 SEČ), čeká se potvrzení zrychlení růstu cen. Výrobní i spotřebitelské ceny USA rostly v posledních letech slabě, na jaře ale inflace slabost dohnala a vyhoupla se na...

    celý článek »

    Výsledková sezóna v Praze zítra startuje (přehled)

    Zatímco výsledková sezóna v USA tento týden zažívá reportem více než 80 společností z indexu S&P 500 nejživější období, pražská burza se v tomto směru teprve probouzí. Pomineme-li již dřívější report slovenské TMR (díky jinému účetnímu období),...

    celý článek »

    Zajímavosti z technické analýzy GBP/AUD, AUD/CAD, USD/CAD

    Měnový pár GBP/AUD se pohybuje v nahoru mířicím trendovém kanálu, přičemž se momentálně chystá podle všeho na otestování jeho dolní hrany, což se jeví jako vhodný vstup do nákupní pozice. Předpoklad, že měnový pár zůstane v kanálu a neopustí ho,...

    celý článek »

    Taktické investice s ETF

    Správně sestavené investiční portfolio je základem úspěchu. Na začátku by si měl každý určit strategii, jež povede k dosažení dlouhodobých cílů. Dle aktuální situace na trhu může přijít na řadu taktizování.

    celý článek »

    Evropské indexy korigují pokles z posledních dní; Swatch -2 %

    Evropské akciové trhy od úvodu dnešní seance rostou, kdy tak alespoň částečně korigují pokles z posledních dní. Zmírnila se nervozita vyplývající z geopolitických rizik poté, co separatisté předali malajsijským představitelům černé skříňky z letounu, který se zřítil ve čtvrtek.

    celý článek »

    Výsledky Texas I. ve 2Q mírně nad odhady

    Tržby americké společnosti Texas Instruments ve 2Q dosáhly úrovně 3,29 mld. USD vs. est. 3,27 mld. USD. EPS 62c vs. est. 59c. Odhad EPS na 3Q 66-73c vs. est. 68c. Daří se jim zejména z důvodu vysoké poptávky po čipech do aut, mobilů a průmyslových strojů.

    celý článek »

    Výsledková sezóna v plném proudu (22.7.2014)

    Na pozadí krize na Blízkém Východě a na Ukrajině reportuje v tomto týdnu své výsledky za 2Q více než třetina firem z indexu S&P 500. O své se dnes přihlásí společnost Apple Inc., Harley-Davidson Inc., Lockhead Martin Corp., Microsoft Corp.

    celý článek »

    Ztáta Credit Suisse ve 2Q mírně nad odhady trhu

    Credit Suisse oznámila za 2Q 2014 čistou ztrátu ve výši 700 mil. CHF (oček. -691 mil. CHF), především kvůli nákladům na urovnání soudního sporu s americkým regulátorem (2,6 mld. CHF), který se týkal napomáhání daňovým únikům.

    celý článek »

    BRICS zakládá vlastní mini-MMF

    V minulém týdnu proběhl v Brazílii summit zemí Bricsu, jehož hlavní náplní bylo vytvoření anti-dolarové aliance, kterou lze označit jako „mini-MMF”. Prezident Putin k alianci poznamenal, že se jedná o systém opatření, které by měly zabránit...

    celý článek »

    Hřbitov jako alternativní investice

    Autor: Miroslav Vybíral Kam ukrýt peníze před další krizí? Na hřbitov! Ať nadpis zní absurdně, tak na americké burze se dá investovat do společností, které vlastní a provozují hřbitovy. Jednou z takových je Stonemor Partners LP.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    PrahaPražská burza nový týden zahájila mírným růstem, index PX v pondělí připsal 0,22 %. Elektrárenská společnost ČEZ i přes snížené doporučení od Unicredit na stupeň „držet“ ze stupně „koupit“ dokázala růst, když titul připsal 0,7 % na 586,90 Kč s denními maximy až u 590,80 Kč.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Podobně jako v Evropě i americké burzy vstoupily do nového týdne se ztrátami, když hlavní tíhou jsou geopolitické problémy na Ukrajině a Středním východě. Index S&P 500 ztratil zhruba čtvrt procenta, když dolů ho kromě energetického odvětví...

    celý článek »

    EUR/USD zůstává v blízkosti úrovně 1,3500

    Kurz eura proti dolaru nakonec včera končil v blízkosti zavírací hodnoty minulého týdne kolem 1,3520 USD/EUR. Právě páteční seance byla první od počátku února, kdy se kurz pokoušel dostat pod úroveň 1,3500 USD/EUR. Prozatím neúspěšně.

    celý článek »

    Před vyhlášením novozélandské úrokové sazby

    Na měnovém páru AUD/NZD je, po výrazném oslabení novozélandského dolaru, vidět vyčkávání obchodníků jak dopadne vyhlášení novozélandských úrokových sazeb. Již třetí den v řadě je kurz páru v bočním trendu s volatilitou 40 pipsů.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Výrobci papíru se snaží o udržitelnost

    Na cestě k dosažení co největší trvalé udržitelnosti je velká část pozornosti v oblasti výroby papíru zaměřena na praktikování takových metod managementu, které zabraňují odlesňování a snižují plýtvání veškerými zdroji. I největší výrobci papíru

    celý článek »

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku.(video)

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku. Škodu za dva miliony korun způsobil v pátek odpoledne požár autobusu poháněného stlačeným zemním plynem (CNG) v Dolních Tošanovicích na Frýdecko-Místecku. Čtyři lidé, kteří v autobuse jeli, jej včas...

    celý článek »