• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,235 ↑
    CZK / CNY 3,276 ↑
    CZK / DKK 3,382 ↑
    CZK / EUR 25,230 ↑
    CZK / CAD 17,170 ↑
    CZK / PLN 5,801 ↑
    CZK / CHF 26,023 ↑
    CZK / USD 23,714 ↑
    CZK / GBP 29,540 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 24.7.2014

    Čtvrteční data z amerického trhu práce přinesla velké překvapení, když statistiky počtu nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti překonaly většinový konsenzus o 26 tisíc. Hodnota 284 tisíc nových žádostí z minulého týdne se tak stává nejnižší od února..

    celý článek »

    Které peníze na spořicí účet patří a které ne

    Spořicí účet – produkt, který se zabydlel téměř ve všech rodinách v České republice a často se stal, namísto vkladní knížky, řešením č. 1 pro rodinné finance. Pomyslná bezpečnost uložených prostředků a současné úrokové sazby však z tohoto produktu dělají.

    celý článek »

    Jak si stojí ETF evropských outsiderů?

    Prostřednictvím těchto ETF můžete investovat do akcií portugalských, irských, řeckých a španělských společností. I když tyto země musí vyřešit ještě řadu problému, prostor pro spekulaci je značný. Ekonomiky jednotlivých zemí eurozóny se značně liší.

    celý článek »

    Evropa zakončila v zeleném, silně rostly banky; Logitech +15 %

    Evropské akciové trhy zakončily dnešní obchodování v zelených číslech, když příznivě na sentiment investorů zapůsobila reportovaná makrodata. Pozitivní dopad měl zveřejněný index nákupních manažerů v eurozóně a Číně, který vzrostl více, než analytici očekávali.

    celý článek »

    Putin nemůže vyhrát

    Ruský prezident Vladimír Putin musí nyní učinit těžká rozhodnutí. Pravděpodobně se i přes odsouzení ze strany západu rozhodne pokračovat ve skryté válce s Ukrajinou.

    celý článek »

    MMF kvůli USA a Rusku snížil odhad světového růstu na 3,4 %

    Mezinárodní měnový fond (MMF) snížil odhad růstu světové ekonomiky v letošním roce na 3,4 procenta z dubnové předpovědi 3,7 procenta. Přiměl ho k tomu pokles americké ekonomiky na počátku roku, výrazné oslabování v Rusku a pokračující útlum velkých rozvíjejících se ekonomik světa v čele s Čínou a Brazílií.

    celý článek »

    Trhy na vlně výsledkové sezóny

    Dnešní obchodní den otevřela makrodata z Číny – a sice PMI v průmyslu dle HSBC, které dopadlo lépe než očekávání. V Číně tak roste pravděpodobnost dosažení cíle 7,5 % růstu HDP v tomto roce a naplno se projevují stimuly ekonomiky.

    celý článek »

    Norský fond zvažuje prodej 7,6 miliardy ruských aktiv

    Norsko v současné době spravuje 890 miliard dolarů ve fondu, do kterého plynou příjmy z prodeje norského plynu a ropy. Jedná se o největší státní fond současnosti. V souvislosti s připravovanými sankcemi EU Norsko oznámilo, že zvažuje prodej 7,6...

    celý článek »

    Středoevropské měny korigovaly své včerejší zisky

    Středoevropské měny dnes bez výjimky oslabovaly a korigovaly tak své včerejší zisky. Česká koruna se posunula až k úrovni 27,48 CZK/EUR, což představuje oslabení přibližně o 0,1 %. Podobnou ztrátu zaznamenal i polský zlotý, na nějž ještě...

    celý článek »

    USA a Evropa zrušily zákaz letů do Izraele

    Americký Federální úřad pro letectví (FAA) dnes ráno zrušil zákaz létat do Izraele pro americké letecké společnosti. Evropská agentura pro bezpečnost civilního letectví (EASA) podle agentury AP později rovněž oznámila, že odvolává své doporučení vyhnout se letům do Tel Avivu.

    celý článek »

    Libra poklesla proti dolaru na měsíční minimum

    Autor: Petr Pozník Libra poklesla proti dolaru od 30. Června 2014 na minimum po zveřejnění výsledků červencové schůze Bank od England's (BOE's). GBPUSD poklesla na $ 1,7024 z $ 1,7060, kterých dosahovala v pozdních úterních hodinách.

    celý článek »

    Apple: Změna doporučení a cílové ceny!

    Technologický gigant Apple v úterý po trhu zveřejnil hospodářské výsledky za třetí kvartál svého fiskálního roku. Celkově vzato čísla víceméně dosáhla souladu s tržním očekáváním; nižší než očekávané tržby kompenzoval vyšší než očekávaný zisk.

    celý článek »

    Když se Wall Street splete

    Když newyorská pobočka americké centrální banky (Fed) letos v lednu provedla průzkum mezi 22 největšími dealery na Wall Streetu obchodujícími americké státní dluhopisy ohledně očekávaného vývoje výnosů z těchto aktiv, tak více než tři čtvrtiny z...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 24.07.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 23.7.Změna24.7. Americký dolar USD 1 20.3910 +0.02%20.3970...

    celý článek »

    Zlato - technická analýza

    Z technického hlediska zlato snadno překonalo 0,382 úroveň Fibonacciho retracementu, která ovšem neměla pro tento instrument přílišný význam. Mnohem větší výzvou bude pro žlutý kov hodnota 0,500 Fibonacciho retracementu, který zastavil tento drahý kov v pádu na začátku minulého týdne.

    celý článek »

    UK - tržby maloobchodu v červnu rostly o 0,1%

    Podle britského statistického úřadu maloobchodní tržby ve Velké Británii v červnu rostly meziměsíčně o 0,1%. Trh v průměru počítal s růstem o 0,3%.Za 2Q tržby rostly mezikvartálně pošestnácté v řadě a to o 1,6%.

    celý článek »

    Puma Biotechnology za dva dny vzrostla o 300 %

    Některým investorům se nárůst 300 % za dva dny může zdát naprosto nereálný avšak ti, kteří sledují pohyby na amerických farmaceutických titulech vědí, že se nejedná o žádný výmysl. Společnost Puma Biotechnology (PGYI) v úterý 22.7.

    celý článek »

    DOŠEL PLYNU DECH?

    V dnešním krátkém komentáři se vrátíme k našemu dubnovému investičnímu doporučení na pokles ceny plynu . Všechny předchozí opční spready byly uzavřeny ziskově a nyní expirovaly i poslední opční spready, které dosáhly dokonce maximálního možného výnosu ve.

    celý článek »

    Graf dne: Kakao na tříletém maximu

    Futures kontrakt na kakao obchodovaný na burze ICE pokračuje dále ve svém růstu a během včerejšího (23.7.2014) obchodování dosáhl tříletého maxima. Poté, co poptávka po kakau v Severní Americe a Asii překonala očekávání, roste kakao již pátý den v...

    celý článek »

    Rozhodnutie RBNZ o menovej politike

    Rezervná banka dnes zvýšila oficiálnu hotovostnú sadzbu (official cash rate OCR) o 25 bázických bodov na 3,50%. Novozélandská ekonomika by mala tento rok zaznamenať ročný rast na úrovni 3,7%. Globálne finančné podmienky ostávajú veľmi uvoľnené a sú..

    celý článek »

    S&P 500: Apple podržel index na maximech

    Hlavní akciový index S&P 500 v mimoburzovním obchodování slábne 0,1% d/d na 1983 blízko rekordních maxim. Trhu pomohly zejména dobré výsledky Apple, navíc nad očekávání silný růst tržeb oznámil Facebook. Dobrou zprávou pro trh je také překonání..

    celý článek »

    Zajímavosti z technické analýzy NZD/JPY, zlato, ropa

    Měnový pár NZD/JPY včera po zasedání centrální banky (RBNZ) prorazil dlouhodobě rostoucí trendovou linii. Z pohledu na graf lze spekulovat i o vytvoření formace hlava ramena, jejíž neckline úroveň (hnědá barva) je totožná s rostoucí trendovou linii..

    celý článek »

    Pár minut poté ... videokomentář na DAX

    Další ze série videokomentářů, zaměřujících se na technické signály, nabízí bližší pohled na německý index DAX . Informace uvedené ve videokomentáři nejsou investičním doporučením, jde o názor daného makléře na možný budoucí vývoj jím popisovaného aktiva.

    celý článek »

    5 důvodů, proč nás krach akciového trhu nečeká

    Historické maxima na amerických akciových indexech přitahují stále větší pozornost. Množí se varování, že je za dveřmi prudká korekce. CNNMoney přináší pět důvodů, proč se žádného „krachu“ investoři obávat nemusí.

    celý článek »

    Technip SA s profit warningem!

    Na prahu výsledkové sezóny v Evropě reportovala dnešní ráno svá hospodářská čísla francouzská společnost Technip SA (-7,5%), která patří mezi evropské lídry v oblasti projektového managementu, strojírenství a stavebnictví pro odvětví energetiky.

    celý článek »

    Eurozóna - spotřebitelská důvěra hlouběji v záporu

    Po nečekaně silném květnovém poklesu průmyslové produkce v eurozóně (-1,1% - největší meziměsíční propad od roku 2012) přišlo další zklamání v podobě poklesu doposud solidně rostoucí spotřebitelské důvěry, která se v červenci snížila na -8,4 bodu z...

    celý článek »

    UK: Zápisky z jednání BoE spíše v holubičím tónu

    Ačkoliv britská ekonomika v posledních kvartálech utěšeně roste (Bank of England očekává růst HDP ve druhém čtvrtletí o 0,9% q/q, v Německu lze naopak dle odhadů Bundesbanky počítat s jeho mezičtvrtletní stagnací), zápisky z červencového jednání BoE...

    celý článek »

    Jak funguje mozek úspěšného tradera?

    Někteří lidé i v současnosti tvrdí, že by na burzu měli mít přístup pouze profesionální obchodníci. Podle Michaela Martina, autora knihy The Inner Voice of Trading, ale to, že někdo složí makléřskou zkoušku, ještě neznamená, že se z něj stane úspěšný...

    celý článek »

    ČR: Důvěra v ekonomice lehce poklesla

    Zatímco v podnikatelském sektoru přinesl začátek prázdnin mírný pokles důvěry, spotřebitelé jsou opět optimističtější. Aktuální pokles důvěry není nijak dramatický a neznamená obrat dosavadního pozitivního trendu ekonomiky.

    celý článek »

    Výsledky Gilead za 2Q překonaly odhady

    Gilead včera po zavření amerického trhu zveřejnil výsledky za 2Q14, které překonaly očekávání. Současně společnost zdvojnásobila výhled na tržby pro letošní rok po lepším než očekávaném dosavadním výsledku nového léku Sovaldi.

    celý článek »

    Unipetrol ve 2H nečeká podstatné jednorázové položky

    Pokud se podstatně nezhorší petrochemické prostředí, Unipetrol neočekává v druhé polovině roku žádné podstatné jednorázové položky. Vedení společnosti také neočekává podstatné jednorázové položky týkající se akvizice podílu 32,5 % Eni v České rafinérské.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČR Pražská burza zakončila středeční obchodní seanci na červené nule, index PX ztratil 0,17 %. Ostatní trhy ve středoevropském regionu obchodovaly smíšeně – německý DAX získal 0,32 %, rakouský ATX rostl o 0,33 %, polský WIG obchodoval níže o 0,31 % a maďarský BUX klesl o 0,56 %.

    celý článek »

    Čínské PMI je živou vodou pro asijské burzy...

    Předposlední obchodní den tohoto týdne přináší na asijské burzy nemalou dávku optimismu a některé burzy se pohybují u svých šestiletých maxim. Regionální akciové indexy oscilují mezi zisky a ztrátami poté, co byla zveřejněna data o růstu průmyslové výroby v Číně, který je nejvyšší za posledních 18 měsíců.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Index S&P 500 včera vystoupal na svoje nové historické maximum, když vzrostl o 0,2 % na 1 987,01 bodu. Pomohly mu k tomu technologické a farmaceutické tituly. Mezi rostoucími byly například akcie společnosti Apple, která zveřejnila svoje...

    celý článek »

    Facebook v 2Q14 zdvojnásobil čistý zisk

    Největší světová internetová sociální síť Facebook zvýšila ve druhém čtvrtletí své tržby o 61 procent. Podle včera zveřejněných výsledků za druhý kvartál letošního roku činily tržby firmy 2,91 miliardy dolarů (přes 58 miliard korun), zatímco ve stejném období loňska utržila společnost 1,81 miliardy.

    celý článek »

    Kurz eura k dolaru se usadil pod 1,35 USD/EUR

    Euro proti dolaru včera atakovalo hladinu 1,3455, což představuje nejslabší eurovou úroveň od konce listopadu loňského roku. Kvůli nedostatku nových fundamentů byl kurzový vývoj spíše klidnější. Kurzový vývoj odráží rozdílné pozice centrálních bank.

    celý článek »

    Nelegální práce a její znaky

    Kontrolování a postihování nelegální práce je dlouhodobou prioritou ministerstva práce a sociálních věcí a orgánů inspekce práce. To bylo ostatně potvrzeno i v tiskové zprávě Státního úřadu inspekce práce z 11. března letošního roku. Nejen proto, ale i kvůli vysokým sankcím, které za nelegální práci hrozí, stojí za to si připomenout znaky, které na nelegální práci ukazují.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Pilulka: Prodej aktivit v Rakousku společnosti Vamida

    Společnost Pilulka Lékárny oznámila, že se dohodla na odprodeji svých aktivit na rakouském trhu s tamní společností Vamida. Přestože rakouský trh podle Pilulky ukazoval příznivé trendy, investice do tamního provozu by pro společnost byly střednědobě&helli

    celý článek »

    Jeřáby a bagry v akci na rozšíření D1 na 6 pruhů v Brně. Největší betonáží levé části stavby mostu přes železniční koridor nové mostní estakády Horní Heršpice na D1 je bezesporu mostní opěra číslo 1

    Jeřáby a bagry v akci na rozšíření D1 na 6 pruhů v Brně. Největší betonáží levé části stavby mostu přes železniční koridor nové mostní estakády Horní Heršpice na D1 je bezesporu mostní opěra číslo 1. Na její základnu bylo potřeba...

    celý článek »

    Makro ČR: Smíšený vývoj u cen výrobců

    Vývoj cen výrobců byl v březnu opět smíšený. V meziročním srovnání jsou ceny výrobců v poklesu, ale tento pokles se zmírňuje a již se objevují opakované nárůsty. Předchozí šoky odeznívají a cenový vývoj se dál vrací k normálu.

    celý článek »

    Stavebnictví se dočkalo růstu - aktuální komentář

    Nedávný vývoj ve stavebnictví sleduji s velkým zájmem. Je zřejmé, že tahounem celého růstu jsou inženýrské stavby, které zaznamenaly meziroční růst o 19,4 %. Situaci napomohla jak nízká základna, tak i příznivé počasí, které doprovázelo většinu zimy.

    celý článek »

    Vývoj kolem Heřmanické haldy. Česká inspekce životního prostředí zná první výsledky šetření na Heřmanické haldě v Ostravě. Zveřejňovat je ale zatím nechce. Stavem odvalu se začala zabývat loni v létě. (video)

    Vývoj kolem Heřmanické haldy. ? Česká inspekce životního prostředí zná první výsledky šetření na Heřmanické haldě v Ostravě. Zveřejňovat je ale zatím nechce. Stavem odvalu se začala zabývat loni v létě. Obyvatelé ostravské části Heřmanice na...

    celý článek »

    Trh EUR/GBP narazil na klesající trendovou čáru

    EUR/GBP klesá poté, co selhal jeho poslední pokus o proražení nad střednědobou klesající trendovou linii, která dosáhla vrcholu na úrovni 0,8585. Cena se dnes krátce dotkla krátkodobé vzestupné trendové linie těsně pod úrovní 0,8520 a poté se odrazila&hel

    celý článek »

    (Ne)udržitelnost amerického dluhu

    Rozpočtový úřad Kongresu vydal ve druhé polovině března svůj aktualizovaný výhled. Jeho součástí je predikce amerického rozpočtového deficitu, který by se v dlouhodobém měřítku měl dostat až nad úroveň 8 % HDP v roce 2054. Významnou položkou by měly bý...

    celý článek »

    AVAST dostal pokutu oprávněně, a mohla být i vyšší

    Vyjadření k pokutě pro AVAST a komentář - autor - Michal Nulíček, partner advokátní kanceláře ROWAN LEGAL: Ačkoliv společnost Avast ve svém prohlášení o zpracování osobních údajů tvrdila, že k předávání dat uživatelů nedochází, případně jsou data před&hel

    celý článek »